Opinie o Jit Solutions Sp. z o.o. w Gdynia

2.1/5
Na podstawie 54 ocen.

Poniżej przeczytasz opinie byłych oraz obecnych pracowników o pracodawcy Jit Solutions Sp. z o.o.. Znajdziesz tutaj też opinie kandydatów do podjęcia pracy w Jit Solutions Sp. z o.o. na temat rozmowy kwalifikacyjnej.

Branże: Usługi IT - działalność związana z oprogramowaniem

Najnowsze opinie pracowników, klientów i kandydatów do pracy o Jit Solutions Sp. z o.o. w Gdynia

Skrajnie toksyczne miejsce. Koleżkostwo, kumoterstwo, obgadywanie pracowników i jednoczesne przekonanie o tym, że firma jest najlepsza. Żenada, radzę omijać.

Micha

Nie wyobrażam sobie pracować przy tak słabej atmosferze. zamiast tylko potwierdzać nie próbowaliście chociaż zrobić czegoś w ramach jej poprawy? Integracja mogłaby zadziałać

Tito

Widziałem te opinie w której ktoś pisał o opiekunce z HR która akurat sie interesuje i regularnie pyta jak wygląda sytuacja na projekcie. A co jak trafie na kogoś kto ma wszystko gdzieś? Mogę prosić o zmianę?

Nela
@ja

Z kasa może i nie było ale chcesz przez to powiedzieć ze ogólnie praca jest taka super i zawsze bezproblemowa? Nie ma żadnych minusów?

PotencjalnyPracownik

Napisała do mnie Pani rekruterka z firmy Jit Teams. Bardzo nalegała na spotkanie i koniecznie na teamsach, żeby mnie zobaczyć. Chciała się nawet spotkać tego samego dnia albo już następnego. Było mi ciężko wygospodarować czas, ale udało się pod koniec tygodnia umówić spotkanie. Na dzień przed (środa) wypadła mi pilna sprawa osobista i przełożyłam spotkanie z czwartku na piątek. Zrobiłam to z jednodniowym wyprzedzeniem. Pani rekruterka z Jit Teams zgodziła się bez problemu przełożyć spotkanie z czwartku na piątek. W dniu spotkania (piątek) na 14min przed umówionym spotkaniem Pani rekruterka wysyła maila, nawet nie zadzwoniła chociaż miała mój numer telefonu, i odwołała spotkanie. Na 14 min przed! Pytam się mailowo czy nie możemy tego samego dnia później się spotkać, bo dużo rzeczy ustawiłam pod to spotkanie. Dostałam odpowiedź, że nie i może po weekendzie porozmawiamy. Czysty profesjonalizm. Tyle w temacie. Absolutnie nie polecam. Kompletna strata czasu. Brak kultury osobistej. Polskie HR to śmiech na sali. Powinni szkolić w internetach na ich podstawie jak nie rekrutować.

Potencjalny pracownik-daj zyc! Nowy wpis
@PotencjalnyPracownik

@PotencjalnyPracownik kurcze, Ty mogłes zmienić termin bo coś wypadło a skad wiesz, że właśnie tak samo było w przypadku rekruterki? Z tym, ze Ty wiedziałeś to dzień wcześniej a Ona 15 min wcześniej. Ty masz prawo zmienić a druga strona nia.(usunięte przez administratora)

Anonimowa Nowy wpis

Nie polecam tej firmy ani marnowania swojego czasu na proces rekrutacyjny. Ich "wartości" niewspółmierne z tym co prezentują swoją osobą i zachowaniem podczas rozmowy. Całkowity brak profesjonalizmu, ale na linkedin będą wypisywać jak to nie dbają o kandydata i stwarzać piękną otoczkę wokół siebie. Jedna wielka iluzja.

Wóz bojowy t18 Nowy wpis
@Anonimowa

Do państwa również nie dotarł żaden feedback bo zakończonym procesie rekrutacyjnym?

Ciekawy

Jit ma oferty z praca hybrydową w Gdyni, Gdańsku lub Warszawie. Nigdzie nie mogę znaleźć informacji gdzie znajduje się ich biuro w Gdańsku? PS z czego wynika ta praca hybrydowa szczególnie na B2B? Z ogłoszeń wynika, że nie ma tam taskow których nie dałoby się zrobić zdalnie? Plus czy takie wymagania odnośnie bycia w biurze to nie są już jakieś znamiona etatu tj. pracy na UoP?

hehehe Nowy wpis
@Ciekawy

Bo to jest firma, która Cię wyśle do ich jedynego dużego klienta (nordea), więc są wymienione ich biura. Tak, to są znamiona etatu, ale kto by się tym przejmował, jako chodząca fakturka masz im hajs przynosić, a nie dyskutować.

Linda

Jesteś tylko zwykłym robaczkiem i nie licz na traktowanie inne niż w każdej innej kontraktorni gdzie jest dużo liczba konsultantów outsourcowanych na zewnątrz.

Figo
@Linda

Może nie inaczej traktują ale też nie gorzej? Więc może warto rozważyć. Chyba najniższej już nigdzie nie ma.

czarna
@Linda

Ja nie liczę na lepsze traktowanie. Liczę tylko na godne zarobki i podwyżki raz na jakiś czas. Mogę się tego spodziewać?

Micha

Tito

@Tito

Tak - można wnioskować o zmianę. Sam jestem tego przykładem. Tylko zazwyczaj nie odbywa się to na już. W moim przypadku raz czekałem 3m a za drugim razem 6m

Marzena
@Ja

a powiesz jak ta zmiana wyglądała? Osoba która Cię ogarniala wiedziała już ze jej nie chcesz a i tak przez parę miesięcy dalej sie zajmowała Twoimi sprawami…?

ja
@Marzena

w obu przypadkach czas oczekiwania wynikal z tego ze nie bylo odpowiedniego projektu/klienta do ktorego by moj profil pasował. bylem informowany na bieżąco o sytuacji i mozliwych opcjach

Fabian
@ja

O to i tak fajnie że jakaś odpowiedź była. A co z kasą? Bo widze że pisze ktos zaznajomiony a pracą. Czy płacą terminowo wszystko czy sa kłopoty z tym?? Widziałem że e takich podmiotach to bywają problemy z pensjami.

ja
@Fabian

Kasa zawsze na czas. Nigdy nie bylo problemu

Nela

Roczniak

Nie jestem w firmie długo, ale przez rok można już dostrzec czy dane miejsce jest ok, czy trzeba uciekać. Bazując wyłącznie na opiniach umieszczonych na GoWork pewnie bym nie przyjął oferty - widać, że w przeciwieństwie do wielu innych firm z branży, JIT nie moderuje komentarzy. Czy firma zasługuje na obecną ocenę (2.1) - nie. Ludzie są naprawdę spoko. Projekty bardzo rożne - od tych bardziej nudnych w bankowości po pisanie nowych systemów od 0. Benefity - standard z +, bo mają mete na półwyspie (przyczepy kempingowe itd). Moja rekrutacja przeszła zgodnie z opisem na stronie. Mam nadzieję, że zachęcę innych do podzielenia się opinią - bo obecnie mam wrażenie, że piszą głównie Ci, którym nie poszło na rekrutacji lub w projekcie.

Pela
@Roczniak

Odnośnie tego ze może komuś nie pójść w danym projekcie to jest tu tak ze trzymają Cię na sile do końca czy jednak masz szanse sie przenieść? ja bym sie o to starała gdyby coś mi nie grało

Roczniak
@Pela

Nie miałem takiej sytuacji w swoim projekcie/zespole - ale też czasy są takie, że narzekanie na projekt jest dużo mniejsze, bo już nie czeka 5 ofert na stole. Mam opiekunkę z HR, która w miarę regularnie pyta się jak mi jest w projekcie.

Alan

No ja też na sama rozmowę nie chciałbym czy zmarnować jakby wyszło ze i tak mnie nie chcą. Po czym mogę mieć pewność ze z czymś takim sie nie spotkam? Co dla nich jest kluczowe?

Pedro

Masakryczny proces rekrutacyjny. Ciągłe zmiany zdań, chorągiewka na wietrze, potrafią człowiekowi zmarnować 1.5 miesiąca na X etapów rekrutacyjnych gdzie miało być ich 3 rozciąga się do 5-6. Nie zawracajcie ludziom głowy jeżeli nie zamierzacie ich zatrudnić.

Kuba

Siemka a jak wy teraz stoicie z kasa jeśli o ogólne podwyżki chodzi? nie pytam o stażowe bo i tak dopiero co będę aplikował. Teraz w wielu firmach coś dają u was też czymś sypna w najbliższym czasie?

Anna

Piszę z perspektywy potencjalnej pracowniczki. Bardzo dziwny proces rekrutacyjny - rozmowa techniczna poprzedza ocenę CV przez managera (w każdej poważnej firmie powinno być na odwrót), przez co dochodzi do takich kwiatków jak w moim przypadku, gdzie mimo bardzo pozytywnego feedbacku po technical interview nie otrzymałam posady. Kompletna strata czasu i zaangażowania. Proces umawiania poszczególnych etapów rekrutacji (rozmowa HR, rozmowa techniczna) przebiegł sprawnie i w przyjemnej atmosferze, natomiast o jakąkolwiek odpowiedź trzeba się już dopraszać. Podsumowując, szkoda zaprzątać sobie głowę firmą Jit.

@Anna

Na jakie stanowisko aplikowałaś?

Laura

Hej ktoś stwierdził ze negatywem mogą tu być klienci choć nie wiem co końca czemu. stawiają na to żeby dobrze płacili i byli stabilni? Miał ktoś ostatnio jakieś większe problemy?

Marcin

Ciężko uwierzyć, ze taka firma może istnieć w tych czasach (ale w tej ekonomi chyba wszystko jest możliwe). Brak własnego produktu, 100% outsourcing, lepiej popatrzeć jakich mają klientów i zatrudnić się tam bezpośrednio (ja tak zrobiłem). Jedynie co mają to ładny branding.

Firma wprowadza w błąd odnośnie tego do którego projektu rekrutuje.

Na własnym przykładzie. Całkowicie inny projekt niż to przedstawiano na rekrutacji.

Robert G.

Aplikowałem na stanowisko testera. Od kontaktu/aplikacji wszystko zamknęło się w niecałych 2 tygodniach. Na plus: - bardzo szczegółowy opis stosu i projektu już w samym ogłoszeniu @Pracodawca - jeszcze więcej informacji o projekcie podczas rozmowy z Patrycją z HR, ponadto BEZ zbędnych pytań typu: jakim drzewem chciałbyś być ;-) - rozmowa techniczna, prowadzona przez Przemka w bardzo fajnej atmosferze, luźnej, ale konkretnej, kończąc wiesz, że z kimś takim chciałbyś właśnie pracować - bardzo szczegółowy i szybki feedback (4 dni robocze) Na minus: - zastanawiałem się nad tym dłużej i trudno mi wskazać cokolwiek negatywnego w tym procesie Pomimo nie otrzymania oferty, patrząc obiektywnie był to jeden z najlepszych procesów rekrutacyjnych w jakim brałem udział.

Ciekawy

Znowu były zwolnienia w JIT? Czy dużo osób poleciało tym razem?

Długoletni

JIT od zeszłego roku świętuje dziesięciolatki. Bardzo dużo ludzi z długim stażem.

Długoletni

Ci, którzy przepracowali 10 lat dostają w prezencie wypasione zegarki. Są podziękowania, tort i bąbelki.

Jakub

Pracuje w JIT prawie 2 lata i nic nie wiem o większych zwolnieniach. Oczywiście jest duża rotacja, ale JIT to typowa firma outsourcingowa z 400 osobami na pokładzie. To jest normalne, że 10 osób przychodzi i 10 odchodzi. Nagroda za 10 lat pracy oczywiście jest, ale do tej pory dostali ją tylko nieliczni - można ich policzyć na palcach dwóch rąk.

Rozczarowany

Mimo pozytywnego PR w sieci i licznych benefitach i zapewnieniach o kontakcie to po rekrutacji kontakt się urywa i nie ma żadnego feedbacku

Niedoszły zatrudniony

Potwierdzam inne opinie, rekrutacja to nieporozumienie. Cały proces przebiegł w porządku, ostatnim etapem miała być rozmowa z klientem. Po kilku tygodniach wracają z informacją, że klient "jednak wycofał się z poszerzania zespołu". Po kilku miesiącach sami się odzywają i proponują wrócić do tematu bo klient się 'reaktywował'. Ok, spotkanie z Panią z HR a po spotkaniu wracają z informacją że "klient jednak będzie szukał kogoś mniej doświadczonego". Sami chyba nie wiedzą kogo szukają i tylko wyłudzają dane o kandydatach. Na koniec obiecali wrócić do mnie z informacjami o innym projekcie, ale to chyba była taka informacja na pocieszenie bo żadnego kontaktu później już nie było.

J

Cytując klasyka: firma z czarnej listy, zamykam. Forma prowadzenia rekrutacji to jakiś żart: sami piszą na linkedin do kandydatów, wyłudzają CV, potem przez 3 miesiące trzeba się wręcz prosić o odpowiedź, czasami pani odpisze, czasami jej się nie chce i trzeba się przypomnieć za tydzień... Uważam, że firmie powinien się przyjrzeć Urząd Ochrony Danych Osobowych.

Kandyda

Jedna z gorszych firm outsourcingowych w trójmieście. Jeśli rekrutujesz się do Nordei to polecam próbować przez innych pośredników. Lepsze stawki i poważne traktowanie kandydatów. JIT totalne rozczarowanie…

Zostaw merytoryczną opinię o Jit Solutions Sp. z o.o. - Gdynia

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
jest wulgarnym komentarzem
jest niemerytoryczna

przebieg on-boardingu nowego pracownika
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie

• Jak się pracuje w Jit Solutions Sp. z o.o.?

Zobacz opinie na temat firmy Jit Solutions Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 23.

• Jakie są opinie pracowników o pracy w Jit Solutions Sp. z o.o.?

Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 6, z czego 0 to opinie pozytywne, 5 to opinie negatywne, a 1 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

• Jak wygląda rekrutacja do firmy Jit Solutions Sp. z o.o.?

Kandydaci do pracy w Jit Solutions Sp. z o.o. napisali 1 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.

Jit Solutions Sp. z o.o.
  • Al. Zwycięstwa 96/98