Skrajnie toksyczne miejsce. Koleżkostwo, kumoterstwo, obgadywanie pracowników i jednoczesne przekonanie o tym, że firma jest najlepsza. Żenada, radzę omijać.
Nie wyobrażam sobie pracować przy tak słabej atmosferze. zamiast tylko potwierdzać nie próbowaliście chociaż zrobić czegoś w ramach jej poprawy? Integracja mogłaby zadziałać
Widziałem te opinie w której ktoś pisał o opiekunce z HR która akurat sie interesuje i regularnie pyta jak wygląda sytuacja na projekcie. A co jak trafie na kogoś kto ma wszystko gdzieś? Mogę prosić o zmianę?
Tak - można wnioskować o zmianę. Sam jestem tego przykładem. Tylko zazwyczaj nie odbywa się to na już. W moim przypadku raz czekałem 3m a za drugim razem 6m
a powiesz jak ta zmiana wyglądała? Osoba która Cię ogarniala wiedziała już ze jej nie chcesz a i tak przez parę miesięcy dalej sie zajmowała Twoimi sprawami…?
w obu przypadkach czas oczekiwania wynikal z tego ze nie bylo odpowiedniego projektu/klienta do ktorego by moj profil pasował. bylem informowany na bieżąco o sytuacji i mozliwych opcjach
O to i tak fajnie że jakaś odpowiedź była. A co z kasą? Bo widze że pisze ktos zaznajomiony a pracą. Czy płacą terminowo wszystko czy sa kłopoty z tym?? Widziałem że e takich podmiotach to bywają problemy z pensjami.
Z kasa może i nie było ale chcesz przez to powiedzieć ze ogólnie praca jest taka super i zawsze bezproblemowa? Nie ma żadnych minusów?
Napisała do mnie Pani rekruterka z firmy Jit Teams. Bardzo nalegała na spotkanie i koniecznie na teamsach, żeby mnie zobaczyć. Chciała się nawet spotkać tego samego dnia albo już następnego. Było mi ciężko wygospodarować czas, ale udało się pod koniec tygodnia umówić spotkanie. Na dzień przed (środa) wypadła mi pilna sprawa osobista i przełożyłam spotkanie z czwartku na piątek. Zrobiłam to z jednodniowym wyprzedzeniem. Pani rekruterka z Jit Teams zgodziła się bez problemu przełożyć spotkanie z czwartku na piątek. W dniu spotkania (piątek) na 14min przed umówionym spotkaniem Pani rekruterka wysyła maila, nawet nie zadzwoniła chociaż miała mój numer telefonu, i odwołała spotkanie. Na 14 min przed! Pytam się mailowo czy nie możemy tego samego dnia później się spotkać, bo dużo rzeczy ustawiłam pod to spotkanie. Dostałam odpowiedź, że nie i może po weekendzie porozmawiamy. Czysty profesjonalizm. Tyle w temacie. Absolutnie nie polecam. Kompletna strata czasu. Brak kultury osobistej. Polskie HR to śmiech na sali. Powinni szkolić w internetach na ich podstawie jak nie rekrutować.
@PotencjalnyPracownik kurcze, Ty mogłes zmienić termin bo coś wypadło a skad wiesz, że właśnie tak samo było w przypadku rekruterki? Z tym, ze Ty wiedziałeś to dzień wcześniej a Ona 15 min wcześniej. Ty masz prawo zmienić a druga strona nia.(usunięte przez administratora)
Nie polecam tej firmy ani marnowania swojego czasu na proces rekrutacyjny. Ich "wartości" niewspółmierne z tym co prezentują swoją osobą i zachowaniem podczas rozmowy. Całkowity brak profesjonalizmu, ale na linkedin będą wypisywać jak to nie dbają o kandydata i stwarzać piękną otoczkę wokół siebie. Jedna wielka iluzja.
Do państwa również nie dotarł żaden feedback bo zakończonym procesie rekrutacyjnym?
Jit ma oferty z praca hybrydową w Gdyni, Gdańsku lub Warszawie. Nigdzie nie mogę znaleźć informacji gdzie znajduje się ich biuro w Gdańsku? PS z czego wynika ta praca hybrydowa szczególnie na B2B? Z ogłoszeń wynika, że nie ma tam taskow których nie dałoby się zrobić zdalnie? Plus czy takie wymagania odnośnie bycia w biurze to nie są już jakieś znamiona etatu tj. pracy na UoP?
Bo to jest firma, która Cię wyśle do ich jedynego dużego klienta (nordea), więc są wymienione ich biura. Tak, to są znamiona etatu, ale kto by się tym przejmował, jako chodząca fakturka masz im hajs przynosić, a nie dyskutować.
Jesteś tylko zwykłym robaczkiem i nie licz na traktowanie inne niż w każdej innej kontraktorni gdzie jest dużo liczba konsultantów outsourcowanych na zewnątrz.
Nie jestem w firmie długo, ale przez rok można już dostrzec czy dane miejsce jest ok, czy trzeba uciekać. Bazując wyłącznie na opiniach umieszczonych na GoWork pewnie bym nie przyjął oferty - widać, że w przeciwieństwie do wielu innych firm z branży, JIT nie moderuje komentarzy. Czy firma zasługuje na obecną ocenę (2.1) - nie. Ludzie są naprawdę spoko. Projekty bardzo rożne - od tych bardziej nudnych w bankowości po pisanie nowych systemów od 0. Benefity - standard z +, bo mają mete na półwyspie (przyczepy kempingowe itd). Moja rekrutacja przeszła zgodnie z opisem na stronie. Mam nadzieję, że zachęcę innych do podzielenia się opinią - bo obecnie mam wrażenie, że piszą głównie Ci, którym nie poszło na rekrutacji lub w projekcie.
Odnośnie tego ze może komuś nie pójść w danym projekcie to jest tu tak ze trzymają Cię na sile do końca czy jednak masz szanse sie przenieść? ja bym sie o to starała gdyby coś mi nie grało
Nie miałem takiej sytuacji w swoim projekcie/zespole - ale też czasy są takie, że narzekanie na projekt jest dużo mniejsze, bo już nie czeka 5 ofert na stole. Mam opiekunkę z HR, która w miarę regularnie pyta się jak mi jest w projekcie.
No ja też na sama rozmowę nie chciałbym czy zmarnować jakby wyszło ze i tak mnie nie chcą. Po czym mogę mieć pewność ze z czymś takim sie nie spotkam? Co dla nich jest kluczowe?
Masakryczny proces rekrutacyjny. Ciągłe zmiany zdań, chorągiewka na wietrze, potrafią człowiekowi zmarnować 1.5 miesiąca na X etapów rekrutacyjnych gdzie miało być ich 3 rozciąga się do 5-6. Nie zawracajcie ludziom głowy jeżeli nie zamierzacie ich zatrudnić.
Siemka a jak wy teraz stoicie z kasa jeśli o ogólne podwyżki chodzi? nie pytam o stażowe bo i tak dopiero co będę aplikował. Teraz w wielu firmach coś dają u was też czymś sypna w najbliższym czasie?
Piszę z perspektywy potencjalnej pracowniczki. Bardzo dziwny proces rekrutacyjny - rozmowa techniczna poprzedza ocenę CV przez managera (w każdej poważnej firmie powinno być na odwrót), przez co dochodzi do takich kwiatków jak w moim przypadku, gdzie mimo bardzo pozytywnego feedbacku po technical interview nie otrzymałam posady. Kompletna strata czasu i zaangażowania. Proces umawiania poszczególnych etapów rekrutacji (rozmowa HR, rozmowa techniczna) przebiegł sprawnie i w przyjemnej atmosferze, natomiast o jakąkolwiek odpowiedź trzeba się już dopraszać. Podsumowując, szkoda zaprzątać sobie głowę firmą Jit.
Hej ktoś stwierdził ze negatywem mogą tu być klienci choć nie wiem co końca czemu. stawiają na to żeby dobrze płacili i byli stabilni? Miał ktoś ostatnio jakieś większe problemy?
Ciężko uwierzyć, ze taka firma może istnieć w tych czasach (ale w tej ekonomi chyba wszystko jest możliwe). Brak własnego produktu, 100% outsourcing, lepiej popatrzeć jakich mają klientów i zatrudnić się tam bezpośrednio (ja tak zrobiłem). Jedynie co mają to ładny branding.
Firma wprowadza w błąd odnośnie tego do którego projektu rekrutuje.
Na własnym przykładzie. Całkowicie inny projekt niż to przedstawiano na rekrutacji.
Aplikowałem na stanowisko testera. Od kontaktu/aplikacji wszystko zamknęło się w niecałych 2 tygodniach. Na plus: - bardzo szczegółowy opis stosu i projektu już w samym ogłoszeniu @Pracodawca - jeszcze więcej informacji o projekcie podczas rozmowy z Patrycją z HR, ponadto BEZ zbędnych pytań typu: jakim drzewem chciałbyś być ;-) - rozmowa techniczna, prowadzona przez Przemka w bardzo fajnej atmosferze, luźnej, ale konkretnej, kończąc wiesz, że z kimś takim chciałbyś właśnie pracować - bardzo szczegółowy i szybki feedback (4 dni robocze) Na minus: - zastanawiałem się nad tym dłużej i trudno mi wskazać cokolwiek negatywnego w tym procesie Pomimo nie otrzymania oferty, patrząc obiektywnie był to jeden z najlepszych procesów rekrutacyjnych w jakim brałem udział.
Znowu były zwolnienia w JIT? Czy dużo osób poleciało tym razem?
JIT od zeszłego roku świętuje dziesięciolatki. Bardzo dużo ludzi z długim stażem.
Ci, którzy przepracowali 10 lat dostają w prezencie wypasione zegarki. Są podziękowania, tort i bąbelki.
Pracuje w JIT prawie 2 lata i nic nie wiem o większych zwolnieniach. Oczywiście jest duża rotacja, ale JIT to typowa firma outsourcingowa z 400 osobami na pokładzie. To jest normalne, że 10 osób przychodzi i 10 odchodzi. Nagroda za 10 lat pracy oczywiście jest, ale do tej pory dostali ją tylko nieliczni - można ich policzyć na palcach dwóch rąk.
Mimo pozytywnego PR w sieci i licznych benefitach i zapewnieniach o kontakcie to po rekrutacji kontakt się urywa i nie ma żadnego feedbacku
Potwierdzam inne opinie, rekrutacja to nieporozumienie. Cały proces przebiegł w porządku, ostatnim etapem miała być rozmowa z klientem. Po kilku tygodniach wracają z informacją, że klient "jednak wycofał się z poszerzania zespołu". Po kilku miesiącach sami się odzywają i proponują wrócić do tematu bo klient się 'reaktywował'. Ok, spotkanie z Panią z HR a po spotkaniu wracają z informacją że "klient jednak będzie szukał kogoś mniej doświadczonego". Sami chyba nie wiedzą kogo szukają i tylko wyłudzają dane o kandydatach. Na koniec obiecali wrócić do mnie z informacjami o innym projekcie, ale to chyba była taka informacja na pocieszenie bo żadnego kontaktu później już nie było.
Cytując klasyka: firma z czarnej listy, zamykam. Forma prowadzenia rekrutacji to jakiś żart: sami piszą na linkedin do kandydatów, wyłudzają CV, potem przez 3 miesiące trzeba się wręcz prosić o odpowiedź, czasami pani odpisze, czasami jej się nie chce i trzeba się przypomnieć za tydzień... Uważam, że firmie powinien się przyjrzeć Urząd Ochrony Danych Osobowych.
Jedna z gorszych firm outsourcingowych w trójmieście. Jeśli rekrutujesz się do Nordei to polecam próbować przez innych pośredników. Lepsze stawki i poważne traktowanie kandydatów. JIT totalne rozczarowanie…
Odpowiedz Sygnaliście i załóż darmowe konto Compliance Officera
Skorzystaj z usługi GoWhistle i porozmawiaj z autorem wpisu. Dowiedz się więcej o usłudze GoWhistle tutaj.
Etap 1 - Zgłaszasz nieprawidłowość w firmie
- sygnalista informuje, czy problem został rozwiązany
- dostajesz możliwość upublicznienia sygnału
- dostajesz możliwość podziękowania pracodawcy
Zostań Sygnalistą w Jit Solutions Sp. z o.o. - Gdynia
Firma nie ma zarejestrowanego Compliance Officera. GoWork oraz GoWhistle nie zobaczą treści Twojego zgłoszenia! Dzięki nam będziesz miał gwarancję, że firma otrzyma Twoją informację o chęci zgłoszenia sygnału.
POTWIERDŹ EMAIL
Dziękujemy za zgłoszenie nieprawidłowości w Jit Solutions Sp. z o.o.
Zgłoszenie sygnału wymaga weryfikacji. Prosimy o zapoznanie się z treścią przesłanej wiadomości na Twój adres e-mail i potwierdzenie. Po poprawnej weryfikacji poinformujemy Cię o kolejnych krokach.
Nie otrzymałem e-maila, wyślij ponownieZarejestruj Compliance Officera
i odpowiedz bezpłatnie sygnaliście
POTWIERDŹ EMAIL
Aby zarejestrować darmowe konto Compliance Officera, musisz jeszcze potwierdzić adres e-mail.
Wysłaliśmy wiadomość z linkiem aktywacyjnym na podany przez Ciebie adres. Po naciśnięciu w niego, poinformujemy Cię o kolejnych krokach.
Skontaktuj się z nami
Pracodawco, skorzystaj z naszych usług
Dzięki nam, Twój sygnał dotrze do Pracodawcy!
Etap 1 - Zgłaszasz nieprawidłowość w firmie
Etap 3 - Pracodawca udziela odpowiedzi
- sygnalista informuje, czy problem został rozwiązany
- dostajesz możliwość upublicznienia sygnału
- dostajesz możliwość podziękowania pracodawcy
Chcesz być na bieżąco z odpowiedziami?
Zapisz się na powiadomienia o nowej opinii już teraz
Psst! To jeszcze nie koniec!
Potwierdź swoją subskrypcję!
Odbierz maila
Na podany adres e-mail wysłaliśmy wiadomość z prośbą o potwierdzenie subskrypcji (RODO)
Potwierdź subskrybcję
Kliknij w link potwierdzający subskrypcję w mailu i bądź na bieżąco!
Dziękujemy za wypełnienie formularza zarobków.
Chcesz być na bieżąco z odpowiedziami?
Zapisz się na powiadomienia o nowej opinii już teraz
Psst! To jeszcze nie koniec!
Potwierdź swoją subskrypcję!
Odbierz maila
Potwierdź subskrybcję
Kliknij w link potwierdzający subskrypcję w mailu i bądź na bieżąco!
Dziękujemy za wypełnienie formularza zarobków.
Znajdź firmę
Zapisz się na powiadomienie o nowej opinii już teraz!
Zapisz się na powiadomienie już teraz
Otrzymuj powiadomienia na temat firmy
Jak się pracuje w Jit Solutions Sp. z o.o.?
Zobacz opinie na temat firmy Jit Solutions Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 23.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Jit Solutions Sp. z o.o.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 6, z czego 0 to opinie pozytywne, 5 to opinie negatywne, a 1 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
Jak wygląda rekrutacja do firmy Jit Solutions Sp. z o.o.?
Kandydaci do pracy w Jit Solutions Sp. z o.o. napisali 1 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.
- Al. Zwycięstwa 96/98
- OLX.pl 2 427 246
Usługi IT - działalność związana z oprogramowaniem - Gdynia i okolice
Obowiązek informacyjny przedsiębiorcy
Szanowny Przedsiębiorco!
Poniżej znajdują się informacje na temat przetwarzania Twoich danych osobowych przez GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o.
- 1. Kto jest administratorem Twoich danych osobowych?
- Administratorem Twoich danych osobowych jest GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie, ul. Wirażowa 124 A, 02-145 Warszawa.
- 2. Jak skontaktować się z wyznaczonym w GoWork.pl Inspektorem Ochrony Danych?
- Przestrzeganie zasad ochrony danych w GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. nadzoruje wyznaczony Inspektor Ochrony Danych, z którym możesz skontaktować się poprzez adres e-mail: iod@gowork.pl
- 3. W jakim celu oraz w oparciu o jaką podstawę prawną przetwarzamy Twoje dane osobowe? Jak długo przechowujemy Twoje dane?
- W zakresie swojej działalności zajmujemy się pozyskiwaniem informacji na temat sytuacji panującej w przedsiębiorstwach. Umożliwiamy Użytkownikom Serwisu zapoznanie się z opinią oraz dokonanie oceny przedsiębiorcy, w szczególności jego wiarygodności i rzetelności jako pracodawcy lub partnera biznesowego.
Kategorie osób | Cel przetwarzania | Podstawa prawna | Retencja danych |
---|---|---|---|
Osoby fizyczne prowadzące własną działalność gospodarczą | Utworzenie i udostępnienie profili przedsiębiorców w serwisie GoWork.pl, w celu umożliwienia zapoznania się z opinią oraz dokonania oceny przedsiębiorców. | art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes administratora - prowadzenie portalu internetowego umożliwiającego jego użytkownikom wyrażanie opinii o przedsiębiorcach) art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes osób trzecich - możliwość zdobycia przez przedsiębiorców opinii na swój temat przydatnych do podnoszenia jakości warunków pracy oraz polepszania wizerunku) art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes administratora lub osób trzecich – ustalanie, dochodzenie roszczeń, obrona przed roszczeniami związanymi z prowadzoną działalnością gospodarczą) | Dane będą przetwarzane do momentu wniesienia skutecznego sprzeciwu, z przyczyn związanych ze szczególną sytuacją osoby, której dane dotyczą, a następnie, po wniesieniu sprzeciwu dane będą archiwizowane przez okres przedawnienia ewentualnych roszczeń. Po wskazanym wyżej okresie dane osobowe będą usuwane lub anonimizowane. |
- 1. Komu przekazujemy Twoje dane osobowe?
- Odbiorcami Twoich danych osobowych będą podmioty świadczące usługi na rzecz GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. (w szczególności usługi takie, jak obsługa systemów informatycznych) oraz GoWork.pl Andrzej Kosieradzki, a także podmioty upoważnione do odbioru danych na podstawie przepisów prawa.
- 2. Jakie jest źródło pochodzenia Twoich danych?
- Twoje dane pozyskaliśmy ze źródeł publicznie dostępnych, takich jak: Centralna Ewidencja i Informacja o Działalności Gospodarczej (CEIDG), inne publiczne rejestry, strony internetowe.
- 3. Jaki jest zakres danych osobowych, które przetwarzamy?
- Przetwarzamy Twoje dane osobowe w zakresie obejmującym: dane teleadresowe (takie jak: imię, nazwisko, nazwa firmy, adres siedziby firmy), dane kontaktowe (takie jak: adres email, numer telefonu).
- 4. Jakie przysługują Ci prawa w związku z przetwarzaniem Twoich danych osobowych?
- Zapewniamy realizację Twoich uprawnień wskazanych poniżej. Możesz realizować swoje prawa przez zgłoszenie żądania na adres e-mail: iod@gowork.pl
Prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania danych | Masz prawo w dowolnym momencie wnieść sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, jeżeli przetwarzamy Twoje dane w oparciu o nasz prawnie uzasadniony interes. Jeżeli Twój sprzeciw okaże się zasadny i nie będziemy mieli innej podstawy prawnej do przetwarzania Twoich danych osobowych, usuniemy Twoje dane, wobec wykorzystania których wniosłeś sprzeciw. |
Prawo do usunięcia danych | Masz prawo do żądania usunięcia wszystkich lub niektórych danych osobowych, jeżeli:
Prawo do ograniczenia przetwarzania | Masz prawo do żądania ograniczenia wykorzystania Twoich danych osobowych, gdy:
Prawo dostępu do danych | Masz prawo uzyskać od nas potwierdzenie, czy przetwarzamy Twoje dane osobowe, w związku z tym masz prawo:
Prawo do sprostowania danych | Masz prawo do sprostowania i uzupełnienia podanych przez siebie danych osobowych. Masz prawo żądać od nas sprostowania nieprawidłowych danych oraz uzupełnienia niekompletnych. |
Zgłaszania skarg | Jeżeli uważasz, że Twoje prawo do ochrony danych osobowych lub inne prawa przyznane Ci na mocy RODO zostały naruszone, masz prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (www.uodo.gov.pl). |