Opinie o Narodowe Forum Muzyki im. Witolda Lutosławskiego
Tak, naprawdę jest tak źle! Zarobki- standardowo najniższa krajowa, plus 20 % stałej premii, plus stażowe, dla młodej osoby to ok (usunięte przez administratora). W razie potrzeby oczekuje się od pracownika zostawanie po godzinach lub prace w weekendy. Zdarza się wolontariat, staż i zlecenie. Rotacja jest spora, nie ma miesiąca żeby ktoś się nie zwolnił lub został zwolniony. Do rzadkości nie należą dziwne rozstania z pracownikami, w ostatni dzień trwania umowy można się dowiedzieć czy umowa jest przedłużona, czy nie. Ta druga opcja również się zdarza. Kadrę stanowią ludzie pracujący w tej instytucji po 20 lat. Młodzi wytrzymują rok, dwa i następny. Z werbowaniem kolejnych nie ma większego problemu, działa magia miejsca. Stanowiska nie zawsze są osadzone wcześniej, przy takich zarobkach, obowiązkach i atmosferze rzadko pojawiają się osoby z polecenia. Szkoda znajomych. Oczywiście nepotyzm odgrywa ważna rolę w polityce kadrowej firmy, ale wtedy nie ma mowy o zwykłych stanowiskach czy zwykłych pensjach. Choć budynek z zewnątrz robi w rażenie, od strony socjalnej wygląda to trochę inaczej. Biura to małe kilkumetrowe jednoosobowe klitki w które upychane są najczęściej po 3 osoby z kilkoma szafami. O atmosferze w tej instytucji można by wiele powiedzieć, jest dramatycznie. Z pozoru wszyscy są dla siebie bardzo mili. Ale norma to: plotkowanie, intrygi dążące do zwolnienia, lub odsunięcia od projektów, wyśmiewanie kompetencji czy wyglądu, do standardów należy nieodpowiadanie na „dzień dobry”, …....przykład idzie z góry. (usunięte przez administratora)Kadra zarządzająca pracuje ze sobą wiele lat, więc najwyżej ktoś dostanie reprymendę. Bardzo trudne miejsce do pracy, Ci którzy pracują w tej firmie zbyt długo, przyzwyczaili się do codziennych absurdów. W najbliższym czasie z pewnością nic się nie zmieni. Przy obecnej ofercie na rynku pracy, miejsce to jest absolutnie do pominięcia.
Najgorsze miejsce do pracy! Rok mnie trzymali na wolontariatu, kiedy inni "koledzy" (rodzina, znajomy tych z góry) dostawali już po tygodniu umowę o pracy... Nadgodziny, weekendy, wszystko dookoła i najlepiej za darmo, bo MOŻESZ SOBIE WPISAĆ W CV. Kiedy pytałam, kiedy dostane umowę, dostałam odpowiedzi - no wiesz, nie zatrudniamy obcokrajowców. Że na to nie wpadłam wcześniej, przecież instytucja ma w nazwie "narodowe"... Generalnie w forum panuje jeden wielki (usunięte przez administratora) każdy cię obgaduje za plecami i jak twój kierownik nie jest twoim wujkiem, to raczej na nic nie licz...
Dzień dobry, ostatnio pojawiło się ogłoszenie na stanowisko Asystenki w dziale sponsoringu. Bardzo proszę o informację o atmosferze pracy oraz jakich zarobków można się spodziewać? Dziękuję za pomoc.
Wiem, że w new-businnes praca jest płatna ok 2000 na rękę. Nie wróżę dobrej przyszłości tej instytucji. Nikt o poważnych kwalifikacjach nie pójdzie tam pracować. Piękne miejsce, ale instytucja rodem z lat 90'tych.
Witam Czy na prawdę jest tak żle na stanowiskach biurowych, teraz prowadzony jest nowy nabór. Proszę o jakieś opinie
Nie polecam pracy w tym miejscu- mobbing, niskie zarobki ( 1600 zł na rękę za pełen etat), ciągłe nadgodziny, za które nikt nie płaci, praca w weekendy, traktują ludzi jak śmieci. Stanowiska rozdawane między rodzinę i kolegów- bardzo ciężko się dostać osobie z zewnątrz. Nie ma szans na rozwój. Istny PRL- jednego dnia pracownik jest, a drugiego już nie, bo znika w dziwnych okolicznościach.
te ogłoszenia to raczej ściema, stanowiska są już dawno rozdane podejrzewam.
Jak się pracuje w Narodowe Forum Muzyki im. Witolda Lutosławskiego?
Zobacz opinie na temat firmy Narodowe Forum Muzyki im. Witolda Lutosławskiego tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 2.