Opinie o NOWEL Sp. z o.o.
Zastanawiam się nad aplikowaniem na stanowisko Specjalista ds. Gospodarki Magazynowej w firmie Nowel w Legionowie. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia w tej firmie (nie na produkcji) i może się podzielić opinią? Będę wdzięczna za pomoc.
Chce dopytać o rekrutacje dla brygadzisty magazynu. Napisali że praca w systemie 3-zmianowym w ruchu ciągłym. To coś podobnego do cztrerobrygadówki i weekendy też są pracujące jak wypada? Powiedzcie czy można ustawić sobie jedną, dwie wolne soboty i niedziele w miesiącu bo zależałoby mi na takiej opcji.
System 3-zmianowy w ruchu ciągłym to praca 2 weekendy zależy jak wypadnie, raczej nie można sobie tego wcześniej zagwarantować, ewentualne zamiany ale nie wiem ktoś taki się znajdzie na ciągłe zamiany, może być tak że wolny weekend wypadnie raz na 2 miesiące, może półtora, w najlepszym wypadku 1 na miesiąc Co zakład to każdy ma jakieś swoje systemy, nie wiem jak w tym....
Jestem zainteresowana stanowiskiem lidera zmiany produkcyjnej. Mnie się mega podoba to, że oferuję dodatek w postaci transportu dla pracowników z okolic Płońska, Nasielska i Pułtuska. Jest to jakiś bus, który jeździ i odbiera pracowników, czy to sa auta, czy wynajęte taxi??
Nie ma dojazdów dla Liderów z własnym środkiem transportu . Dojazd dla pracowników produkcyjnych, w przyszłości. Nowy Modlin jeszcze się nie rozbujał....
@Mariusz A na jakie stanowisko aplikujesz? ja piszę o stanowisku lidera/kierownika a na inne stanowiska to nie wiem to chyba do jazdy są , chodzi o to że z nadzoru przyjeżdżają wcześniej i wychodzą później niż w godzinach wyznaczonych.
@Mariusz a na co chcesz aplikować? Ja mówię o liderze, lider troszkę inaczej pracuje , poza godzinami zmianowymi i nie po drodze jeździć transportem zorganizowanym...
Co Ty za bzdury opowiadasz kolego.. Lider pracuje w takich samych godzinach jak kazdy inny.. 6 -14, 14 - 22 lub 22 - 6. Nie wiem skad Ty wziales te bzdury ze pracuje poza godzinami zmianowymi
A propos dojazdów - pytanie poza tematem "lidera" - skąd aktualnie są dojazdy do Nowel Nowy Modlin?
Dobre pytanie ale brak odpowiedzi - czy to znaczy że nie ma dojazdów? To tylko chwyt reklamowy?
3 zmianowy system pracy w ruchu ciągłym również w weekendy, takie informacje zawarte są również w ogłoszeniu dla Specjalisty ds. Kontroli Jakości. Za soboty i niedziele firma daje jakieś extra stawki czy liczone jest to jak za normalny dzień roboczy?
Nie ma znaczenia czy pracujesz w sobotę i niedzielę. Znaczenie ma to ile dni w miesiącu przepracujesz. Jeśli są 4 weekendy w miesiącu ktory ma 30 dni to powinnas pracowac 22 dni. Wszystko co powyżej 22 dni jest placone x 2 (tzn setki). Ale jak pracujesz np 22 (czyli nic ponad norme) dni ale nie masz żadnego weekendu wolnego to nie dostajesz nic ekstra mimo ze pracowalas w kazdy weekend. Mam nadzieje ze zrozumiale to wytłumaczyłem.
@Ewa system zmiany w ruchu ciągłym tzn pracujący weekend wolne w tygodniu więc jak myślisz? Pytanie kiedy przejdą na pracę 12h co znacznie opłacalne przy systemie pracę praca weekend, w tygodniu wolne.... Oby jak najszybciej
Firma z bardzo mało profesjonalnym, rzekłby dziecinnym podejściem do rekrutacji. Firma sama nie wie czego chce - składa ofertę a potem się z niej wycofuje. Chodzi o dział sprzedaży. Naprawdę szczerze odradzam - rekrutacja, to strata czasu i dużo strata. Moja sprawa najprawdopodobniej skończy się w Sądzie więc mocno przestrzegam. Poza tym proponują bardzo słabe wynagrodzenia vs rynek (naprawdę słabe) a warunki pracy (5 dni z biura), to już jakieś lekkie nieporozumienie jak na obecne czasy. Podsumowując dla każdego szanującego się człowieka szukającego pracy - omijać szerokim łukiem!!!
Czy ktoś już z odwiedzających GoWork pracuje w Nowel Nowy Modlin? Jak początki? Jak praca? Jak kierownicy?
Aktualnie trwa rekrutacja na nowy zakład. Praca na magazynie, jak każda inna. Ogólnie jak ktoś ma pojęcie i uprawnienia na wózki, to nie ma się czego bać. Kasa na czas. Jakieś nadgodziny też czasem wpadną. Nie taki Nowel straszny ????
Dzień dobry, jestem zainteresowana ofertą pracy w dziale jakości ale wystraszyły mnie opinię. Nadal tak źle to wygląda?
Dzień dobry, jestem zainteresowany pracą na stanowisku Brygadzista MWG. Jest to praca zmianowa w trybie ciągłym, interesuje mnie jak wygląda przykładowy grafik. Ile godzin dodatkowych można wyrobić? Jaka jest atmosfera na magazynie?
Witam, czy ktoś jest coś w stanie napisać o pracy na stanowisku Młodszego Specjalisty ds. logistyki? Angielski B1 wystarczy? Jak z zarobkami?
Pozdrawiam wszystkich, bo atmosfera w biurze była super i współpraca z magazynem również (Przemo) , szczególne pozdro dla dziewczyn z Działu Księgowości, trochę żałuję zmiany
Pozdrawiam szczególnie ciepło Dział Księgowości z którym miło mi się współpracowalo przez parę lat, no i oczywiście wszystkie inne działy w firmie . Tęsknię i polecam
Do której godziny przyjmujecie rozładunki?
Zdecydowanie odradzam pracę w dziale kontroli jakości. Pensja rzędu najniższej krajowej dla osoby z wykształceniem wyższym, dźwiganie ogromnych ciężarów - kilkanaście kg, warunki pracy zupełnie niezgodne z tym, co było powiedziane na rozmowie kwalifikacyjnej. Praca na hali produkcyjnej w hałasie. Minusy można mnożyć. Zdecydowanie nie polecam, bardzo się cieszę l, że szybko znalazłam nową, o wiele lepszą pracę.
Takich z ,,wyższym wykształceniem,, to wychodzi setki ze szkół i nie zawsze uprawnia do ,,wyższych,, zarobków
Czasem nawet z dyplomem trzeba popracować fizycznie.
Ta opinia nic nie wnosi do sprawy. Potwierdzam, że bardzo dużą część pracy w Dziale Kontroli Jakości zajmuje dźwiganie dużych i ciężkich kartonów z pieczywem, dźwiganie odbywa się zarówno na produkcji jak i w magazynie-Mroźni. Do tego studia naprawdę nie są potrzebne, w dziale tym powinien być zatrudniony (na każdej zmianie!) pracownik techniczny-fizyczny (z wykształceniem średnim- najlepiej spożywczym) do pewnych czynności, z realną możliwością awansu na specjalistę, jeśli się na niego nada. Taki kandydat do pracy powinien zostać poinformowany na czym dokładnie będzie polegała jego praca
Piszecie jak by trzeba tam było setki kartonów na zmianę przerzucać lub całymi paletami. Tymczasem pobranie próbki towaru w postaci jednego kartonu z każdej linii produkcyjnej raz na 2h (masa kartonu zazwyczaj w granicach 8kg) to faktycznie coś strasznego.
Wyczuwam Olo „Kochany Zazdrość” ze ktoś się wyuczył i chce zarabiać wiiincejj od kogoś kto podstawówki nie skończył… Mądrych ludków na tym zakładzie nie brakuje ,a nawet jest ich nadmiar :-D Mi się bardzo podoba i jest duży potencjał pieniędzy do zarobienia - OGROMNYCH PIENIĘDZY !!!
To załóż własną firme nie bedziesz dzwigać cieżarów i dodatkowo nie bedziesz siedzieć na necie i czytać posty Tylko na hawaje jeździć A tak to widze czeka cię szara rzeczywistość ,,po studiach,, ha ha ha
Jesteś taka ,,uczona,, to załóż własną firme No chyba przez te 5 lat studiów nauczyli cię jak otworzyć własny biznes
Co powiecie o pracy w dziale klienta i zamówień. Jakie zarobki. Czy presja przełożonych? Klientów? Nadmiar obowiązków. Duża rotacja?Możliwości rozwoju?
Jeżeli jesteś bardzo dobrym pracownikiem i pracujesz rzetelnie i szybko na trzech stołkach to masz szanse zarobić 1% tego co zarobi Twój Kochany pracodawca dzięki Tobie - proste i uczciwe prawda ???
Bardzo proszę o info, jak oceniacie dział obsługi klienta. Widzę że jest oferta, zastanawiam się, ale jest zbyt dużo negatywnych opinii.. Dla tego proszę o krótki opis na temat zarobków, atmosfery i rozwoju w tym działie. Pozdrawiam
Jak wygląda aktualnie sytuacja w Kontroli Jakości? Czy zmieniło się coś na lepsze? Czy jest szansa na rozwój w tym dziale??
Witam jestem zainteresowany pracą w dziale utrzymania ruchu. Na jakie wynagrodzenie można liczyć?
Coś tu niedawno próbowałam napisać ale niemal natychmiast moje opinie zostały zdjęte (nie pierwszy raz zresztą). Nie złamałam żadnego regulaminu. Tak to jest prawda kogoś bardzo boli. Od jutra będę się kontaktowała z goworkiem w tej sprawie. Dowiem się o co tutaj chodzi..
Jak wyglada praca biurowa, np dział księgowy?
Jak się pracuje w NOWEL Sp. z o.o.?
Zobacz opinie na temat firmy NOWEL Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 21.
Jakie są opinie pracowników o pracy w NOWEL Sp. z o.o.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 6, z czego 2 to opinie pozytywne, 2 to opinie negatywne, a 2 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!