Opinie o Talke Polska Sp. z o.o. w Wrocław

2.3/5
Na podstawie 6 ocen.

Poniżej znajdziesz opinie byłych oraz obecnych pracowników o firmie Talke Polska Sp. z o.o.. Znajdziesz tutaj również opinie kandydatów do pracy w firmie Talke Polska Sp. z o.o. o przebiegu rozmowy kwalifikacyjnej.

Branże: Transport i spedycja drogowa - transport mieszany

Najnowsze opinie pracowników, klientów i kandydatów do pracy o Talke Polska Sp. z o.o. w Wrocław

jest ok. fajne relacje pomiędzy szefem a pracownikami, nie ma się czego czepiać. płaca ok, można się dogadywać, premia za osiągnięte cele.

ActrosMP5
@Adam

Sytuacja w firmie jest wręcz PRZECIWNA niż zachwala Adam..wprowadza w błąd chętnych do pracy.

grzesiek Nowy wpis

Po tych samych terenach jeździ kierowca C+E, czy co trasę się różnią?

kierowca zawodowy

dla kierowców jedna z lepszych firm, wszystko podane na tacy, nie trzeba nic myśleć tylko trzymać kierownicę i dodawać gazu - tylko to trzeba umieć i nic poza tym. Jeśli jakiś kierowca narzeka na tą firmę to znaczy, że jest zbyt głupi nawet na to aby być kierowcą i w każdej innej firmie transportowej sobie nie poradzi. Tutaj już biorą największych głupków jakich moje oczy jeszcze nie widziały nigdzie indziej. Błędne decyzje oraz dziwne "układy" pomiędzy niektórymi kierowcami a szefostwem psują firmę i prawdopodobnie będą jednymi z wielu czynników, które w przyszłości położą jej kres. Szkoda bo chyba żadna inna firma transportowa w Polsce nie miała tak dobrego "startu" jak TALKE.

ActrosMP5
@kierowca zawodowy

Zgłoś się na kontenery do Hurth,pojeździj po terminalach.. dowiadując się przy okienku że nr zał--rozł. jest zły i wtedy pisz że w Talke wystarczy kierownicę trzymać i gaz naciskać..co do reszty masz rację.

Spedycja

Adamowi chodziło raczej o pracę w biurze ale i to już się bardzo zmieniło. Błędne decyzje szefów, niektórzy pracownicy biura z przypadku, którzy nie nadają się do pracy w transporcie (bardziej może na recepcję), brak hierarchii (każdy myśli, że jest najważniejszy), brak rozumu u niektórych osób powoduje, że nie da się tam już wytrzymać. Co prawda kilka nierobów poleciało ale i tak jeszcze przydałby się mały remanent.

ActrosMP5 Nowy wpis
@Adam

???? Nowy wpis

Po jakich krajach się głównie skupia Kierowca C+E?

Angela Nowy wpis

Tego z oferty dla kierowcy sie nie dowiem, więc powiedz mi po czym oni sami wnioskują ze ktoś jest kumaty? Liczy sie doświadczenie na papierze?

Nelka

W ofercie dla spedytora międzynarodowego nie piszą nawet jakie wychodzą widełki placowe. Ktokolwiek zna przedziały żeby podać mi aktualne?

Spedycja
@Nelka

3900 zł netto plus ewentualne dodatki

Staje okoniem
@Nelka

Przygotuj się na "nadstawianie policzka"...Kierowca będzie Twoim "szefem" i może Cię wyzwać lub obrazić ale ty nie będziesz mogła zaprotestować bo przecież trzeba być miłym bo " kierowca może stać okoniem" haha jedyna taka firma gdzie są takie zasady. Niestety ogarnięci kierowcy już się sami zwolnili a zostało dosłownie dziadostwo. Jeśli chodzi o biuro to będziesz ostro zasuwać ale będą "ulubieńcy" którzy skrycie oglądają przez cały dzień filmiki na You Tube ... Firma ma poważny problem ale na szczęście nad szefami są jeszcze mądre głowy, które zrobią porządek z tą firmą.

Czy rozmowa kwalifikacyjna w Talke Polska Sp. z o.o. spełniła Twoje oczekiwania? Jak oceniasz spotkanie z rekruterem?
Pepo

Siema, widziałem ogłoszenie dla kierowcy C+E na Europe. A co z ofertami tylko na kraj? Będą dostępne?

tomek

Jaki pojazd otrzymuje nowo zatrudniony Kierowca C+E, czy takie sprawy jak nocleg na trasie jest ogarniany, czy śpimy w ciężarówce?

Rafix

W ofercie dla kierowcy C+E proponowali zarobki od 10-14 tysi brutto. Ten rozstrzał zależy od stażu pracy, zaangażowania czy innych?

katarzyna

Ktoś pytał niedawno czy może brać sobie auto pod dom. A wy macie je do siebie na pewno przypisane? Nie podkreślają tego w ogłoszeniu dla kierowcy

Tadek

Planują może wprowadzić opcje na branie auta pod dom? W ogłoszeniu dla kierowcy widzę ze pozwalają zostawić swoja osobówkę na bazie…

Xxx

Chciałabym pracować jako spedytor- dysponent międzynarodowy. Trafię na zespół fajnych osób i życzliwych, miłych przełożonych?

Ten

Czyli kierowca C+E nie potrzebuje żadnego doświadczenia? nie piszą o nim wprost w ofercie tym bardziej o tym żeby wymagali cv

Kaśka

Spedytor międzynarodowy może liczyć na profesjonalne i solidne wdrożenie? Nie wspominali o onboardingu w ofercie a mnie to interesuje.

Grazia

W aktualnym ogłoszeniu dla kierowcy c+e jest możliwość wybierania wielu systemów pracy. Czyli partner może wybrać np.2/1 lub 3/1?

Karol

Firma jak kazda inna. Ale lepsza od Rossa :)

Roosomaniac
@Karol

Cieszę się że tacy pajace odeszli z Roosa teraz dzięki takim pajacom przy systemie 4/2 mam 9 k PLN wypłaty. Zjeżdżamy teraz busami merc Vito we 3 kierowców. Wyjazd w pt 9 rano o 18 jestem we Wrocławiu. Obiad za free na krzywej na wyjeździe i przyjeździe (firma płaci) 500 PLN premii co msc za Polski Ład oraz 100 PLN za pranie na tydzień wyjazdu. Plus premia paliwowa i za werbowanie 3k od łebka. Alfred liże Pałke to widzę jakiś żart. Nie pozdrawiam i nie zapraszam do nas pajaców co odejszli fajniej nam bez Was. Ale też dziękuję bo baby z wozów to i nam lżej.

Jakie wartości są cenione w Talke Polska Sp. z o.o.?

Talke Polska
@Pytanie

A dokładnie o co chodzi pytajacemu ?

@Talke Polska

Chodzi o podstawa, dieta, zmianę i t.d.

7 stacja
@Pytanie

Cicho siedzieć , nie pytać o to co ci się należy, (usunięte przez administratora)

Bernard

Nie jest źle uderzaj do firmy i wszystkiego się dowiesz.

Zlikwidowali pakiet luxmed bez żadnego powiadomienia pracownika.

Btly kierowca
@Pracownik

not good....

Czy pracownicy w Talke Polska Sp. z o.o. dogadują się między sobą?

@Pytanie

Różnie bywa... W sumie ok. Tylko Ukraińcy nie szanują swojej pracy.I podoba mi się to.

Grzegorz

Na początek: Podstawa-1800zł Diety-52€ Ubezpieczenie- płacisz sam. Autohof- zakaz. 45 tygodniowy- w kabinie wzdłuż drogi. Zero premii za pracę na Boże Narodzenie lub Nowy Rok. Kontroluj zużycie paliwa. Pozbawieni premii.

He he

Kim jesteś Lidio?

Niestety Mitarbeiter

Nie polecam Talke Polska Sp. z o o Jazda 95% z ADRami. Podstawy 1500zl brutto!!! Premii 500zl brutto!!! Ile dostaniesz emerytury w takim razie??? Skontaktować z szefem jest nie możliwe. W dziale kadrów - (usunięte przez administratora)

Co wchodzi w socjal Talke Polska Sp. z o.o.?

@Pytanie

Tygodniowy odpoczynek - w kabinie. Autohof - są zakazane. Wakacje - to kolejny wolny. Podstawy - 2000 zł Utrata czterech godzin pracy z winy biura jest uważana za normę. Utrata dziesięciu minut z winy kierowcy - to jest wielka katastrofa.

Michał

@kierowca a co zapewnia ?

Zostaw merytoryczną opinię o Talke Polska Sp. z o.o. - Wrocław

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
jest wulgarnym komentarzem
jest niemerytoryczna

przebieg on-boardingu nowego pracownika
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie

• Jak się pracuje w Talke Polska Sp. z o.o.?

Zobacz opinie na temat firmy Talke Polska Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 4.

• Jakie są opinie pracowników o pracy w Talke Polska Sp. z o.o.?

Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 3, z czego 2 to opinie pozytywne, 1 to opinie negatywne, a 0 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

gemius

Ranking Użytkownicy