Irbud budował nam dom 13 lat temu duża podpiwniczona parterówka z garażem .Mimo sporej odległości (Bytom) firma od początku ruszyła z kopyta i trzymała tempo .Cena była konkurencyjna . A super wygodne było to że odpadła sprawa zakupu materiałów . Wszystko było dostarczane na czas pewnie taniej by wyszło jakbym sam szukał po hurtowniach ale w ostatecznym rozrachunki nie było problemów .Pan Irek na koniec chciał się wykręcić z budowy dachu ale ostatecznie jakiś jego podwykonawca zrobił ten dach w dwa tygodnie w umówionej wcześniej cenie. Codziennie rano przyjeżdzała ekipa oznakowanym autem a nie było jeszcze autostrady A1 do Bytomia .Patrząc na ekipy które budowały domy w okolicy to wyglądali na profesjonalistów i dom postawili tak jak było w umowie. Ja przymykałem oko na jakieś minimalne różnice w cenie materiałow poprostu rozumiem że skoro cena za usługę była o wiele niższa niż propozycje konkurencyjnych firm to Pan Irek coś tam sobie ugrał na materiałach. Ostatecznie poszło wszystko sprawnie i bez większych nerwów . Podobało mi się też że on tej ekipy pilnował i sam często zasuwał z nimi na budowie .Znalazłem ich z polecenia bo pojechaliśmy oglądać taki sam projekt który budowali pod Raciborzem.
Budujemy dom z firmą Irbud w Jastrzębiu. Bardzo polecam. Firma rzetelna, kontakt z szefem bardzo dobry, gdy nie odbierze to oddzwania. Pracownicy kompetenti i zorganizowani. Co do alkoholu na budowie- osobiście byłam świadkiem jak P. Irek sprawdza pracowników alkomatem więc raczej nikt by się nie odważył. Prace wykonane na czas i bez większych problemów. Firma wybrana po opiniach znajomych oraz zobaczeniu prac wykonanych w Kornicach.
Nie polecam, wręcz odradzam. Tak jak mówią, nie ocenia się człowieka po wygladzię w tym przypadku powiedzenie to się nie sprawdza. PAN IRENEUSZ osoba bardzo nie kompetentna, brak pojęcia o robotach budowlanych-opowiada niestworzone rzeczy. Po otrzymaniu zapłaty nie chce słyszeć o fuszerka jakie wykonali ludzie których wysyła do danych prac. ZAMIAST POPRAWIĆ mówi o wszystkim tylko nie na temat :Cytuję "jestem na urodzinach, zebraniu gołęiarzy, oddzwonię, w kontakcie i najlepsze powiedzenie Irka- osiedle w Konicach igła" Jeszcze raz w 100% odradzam kontakt z tą osobą.
Nie wiem kto pisze takie pierdoły myślę że się nadaje na psychiatryk do Rybnika to jedyna pomoc ..od sierpnia 2022 - do lipca 2024 moja firma była głównym wykonawcom osiedla w Eko-oknach Kornice .zostały wybudowane w bardzo szybkim tempie i dobrej jakości materiałów.zapraszam na wizytacje pierwszy kupujących którzy lubią ten region budynek gotowy do zamieszkana więcej informacji zapraszam na naszą stronę
Aktualnie od dwóch lat prace jako Główny wykonawca osiedla eko okna Kornice realizacja na Facebook jazdy etap nagrany film .jesteśmy jedynym firmom ze śląska jako główny wykonawca dziękujemy za zaufanie i cieszymy się że możemy realizować kolejny etap a ludzie którzy piszą to tylko byli pracownicy którzy promil nim nie pozwalał pracować na eko osiedlu .bo tam jest państwo policyjne 0”alkohol i na koniec zapraszam na Kornice piękny tereny
zapraszam no nowe osiedle Kornice lub na na naszą stronę zobaczysz jak prace wyglądają
Aktualnie "firma' ta buduje nam dom- a raczej tego nie robi. Zasada jest prosta - rozkopac i przez dwa-trzy tygodnie nie pojawiac sie na budowie, do tego p.irek nie raczy odebrac telefonu, co jest prostym potwierdzeniem tego, ze na budowie ich nie ma mimo wielkich obietnic. Przy podpisywaniu umowy obietnice, ze w dwa miesiace dom bedzie stal. Mijaja dwa miesiace a oni nawet w polowie nie sa, przez co wiaze sie to dla nas z dodatkowymi kosztami. Kosztorys ktory przedstawia na poczatku mija sie z tym co pozniej zostaje przedstawione na fakturze (tak jakby robil to schematem, niepatrzac nawet na projekt),a gdy przychodzi do rozliczenia slyszy sie ze projekt "przeinwestowany" - jakby pierwszy raz na oczy go widzial. Kierownik budowy mimo co nie przyczepil sie do roboty. Chlopaki bardziej solidni od wlasciciela, przynajmniej oni odbieraja telefon i informuja ze ZNOW ich nie bedzie bo szef wyslal ich na inna budowe. Rece opadaja... Bardzo odradzam. Na poczatku myslelismy ze firma ta bedzie robic nam dom pod klucz lacznie z wykonczeniem, dzis chcemy aby skonczli etap murow i na szybko szukamy firmy, ktorej zlecimy robienie dachu, bo niesytety zostanie nam cofnieta decyzja kredytowa przez to, ze firma zjawia sie na budowie na dwa dni raz na dwa-trzy miesiace. Ireneusz to najmniej powazna osoba z jaka bylo nam dane wspolpracowac - niesety, mialo byc pieknie, a wyszla tragedia. DZis wiem, ze nie warto bylo wybierac ich ze wzgledu na 10 tysiecy roznicy, a trzebabylo brac firme, ktora wiem ze jak zaczyna robote, to robi tak dlugo az skonczy, a nie skacze po budowach oszukujac ludzi. Jesli ktos zna cieslę na ktorego mozna liczyc to proszę o kontakt, bo marzymy o dniu kiedy etap murow zostanie zakonczony i podziekujemy za wspolprace, a raczej jej brak. Firma godna polecenia tym, ktorzy się nie spieszą z budową domu i toleruja gdy ktos ich lekcewazy, a potem oczekuje konkretnej zaplaty.
Minęło kilka lat i nic się nie zmieniło ... Miałem NIEprzyjemność współpracować z Panem Irkiem przy budowie mojego domu w 2020r. .... do dziś skacze mi ciśnienie na samą myśl IRBUD.... Do zakończenia budowy na szczęście już nigdy nie natrafiłem na takiego człowieka jaki jest Pan Irek ... NIE POLECAM ! Jedynie pracownicy w odróżnieniu do właściciela bardzo porządni...
Fachowe i rzeczowe podejście do tematu, budowa zakończona w terminie. Co do czystości, brak zastrzeżeń. Jestem bardzo zadowolony.
Oj widzę, że ostre picie się tutaj ludziom w robocie zarzuca. Dlaczego szef tego jakoś mocniej nie pilnuje, przecież to leci ostro po opiniach na ich temat... Jak teraz ze stosowaniem bhp u nich? Są jakieś powtarzalne szkolenia czy raczej przymyka się na to oko?
Witam firma jest daremna źle wykonywane prace alkohol na budowie umowy daremne szkoda mi tych klientów co mają domy od samego początku budowy(usunięte przez administratora)
Zapewniam pana, że na budowie nie ma alkoholu, ponieważ pracownicy są sprawdzani alkomatem.
Miła obsługa! Polecam
Polecam! Jesteśmy na etapie kończenia dachu. Współpraca przebiegła w bardzo miłej atmosferze. Gdy były pytania dostawaliśmy odpowiedzi od Pana Ireneusza lub pracowników.
Jak uważacie, co jest mocną stroną firmy ?
firma tragedia były pracownik
Co słychać w firmie? Czy są jakieś szanse na pracę?
Firma ta budowała mi dom w stanie surowym z dachem. No i fakt jest taki, że ja codziennie byłem na budowie i sprawdzałem czy robią zgodnie z projektem bo pomyłek było trochę ale korygowaliśmy z murarzami. Ściany dwie faktycznie są odchylone od pionu ok 2~2,5cm na 3m wysokości. Komin byłby krzywy gdybym codziennie nie kontrolował waserwagą jego przechyłów. Ogólnie zrobili nieźle nawet chwalili inni ale trzeba codziennie ich sprawdzać czy jadą z projektem. Zdarzyło się ze w miejscu holu mur chcieli z wieńcem zlać. Gdyby mnie nie było w ten dzień na budowie by zalali :D Okna wysokości, szerokości drzwi itp. Sprawdzać i jeszcze raz sprawdzać. Terminy: Owszem to prawda budowa w środku lata trwała a firma dorwała kontrakt inny i dwa razy po miesiącu nie pojawili się na placu budowy. Oczywiście grubo po terminie zakończona budowa. Natomiast aby było ciekawiej znajoma też podpisała z nimi umowę ale zima/wiosna i wykonali wszystko ok bez poślizgów i jest bardzo zadowolona. Domyślam się czemu - bo nie było tyle roboty co w sezonie. Więc ogólnie polecam ale w lecie liczcie się z dużymi poślizgami i sprawdzać murarzy codziennie bo nie wszyscy znają się dobrze na rysunku technicznym! :P Dach: Do więźby biorą podwykonawcę natomiast do reszty dachu mają dobrego dekarza - bardzo zadowolony jestem. Dobrze sobie rozwiązać w umowie problem śmieci na budowie by nie było potem niedomówień kto za co odpowiada i kto co wywozi. Pozdrawiam
polecam, ale trzeba mocno negocjować ceny i naciskać z terminami, bo roboty mają masę.. koparka rozpoczęła 12.05.2016, a dziś już centralne uruchomione :) sam plac budowy czysty, uporządkowany i zaplanowany, pracownicy dokładni i do dogadania
A wiesz ogólnie jakich średnich zarobków można się teraz spodziewać @3e4? Ja sam chętnie bym się załapał, bo zalezy mi na doświadczeniu zdobytym u nich, a wiadomo że się dobrze teraz dzieje u nich. Dzięki
NIE POLECAM!!!!! OSZUKUJĄ NA MATERIALE!! DOM po roku cały popękany! UWAGA!!!!
pozdrawiam zrobił pan dobrom robotę oby tak dalej a zazdrośniki niech sobie piszą zapraszam do Rogów starzy ludzie mogą się od ciebie uczyć
ODDAŁ PIERWSZY DOM TO NA PRAWDĘ ZASZCZYT CHYBA TO JEST U PANA WŁADKA I GIZELI GRATULACJE OD NIEBOCZOW I SOŁTYSA ZAPRASZAMY
Jejkowice, Lubomia, Rybnik, Nowe Nieboczowy... - oczywiście posty pisane przez jedną osobę, która nawet nie ma tyle oleju w głowie, żeby pisać je w odstępach kilkudniowych i różnym stylem pisania, żeby nie podpadało, że firma IR-BUD sama robi sobie dobrą opinię. Żenada. Wnioski niech sobie każdy z takich działań sam wyciągnie. Po takich sfabrykowanych komentarzach, to bardziej człowiek wierzy w te negatywne...
Jak się pracuje w Irbud Ireneusz Porwoł?
Zobacz opinie na temat firmy Irbud Ireneusz Porwoł tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 2.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Irbud Ireneusz Porwoł?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 2, z czego 2 to opinie pozytywne, 0 to opinie negatywne, a 0 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!