Dodaj merytoryczną opinię

4.3/5
Na podstawie 86 ocen.

Opinie o Avanti Medic

PaulinazeSzczecina

Bardzo długo zastanawiałam się jaką Firmę wybrać na swój pierwszy wyjazd. Po długich poszukiwaniach i porównaniu ofert wielu Agencji postanowiłam wybrać Avanti Medic. Panie z biura wykazały sie ogromnym profesjonalizmem i wyrozumiałością. Wytłumaczyły mi na czym polegać będzie moja, praca , jakie zadania będą należały do moich obowiązków. Jako, że był to mój pierwszy wyjazd miałam bardzo dużo pytań i na wszystkie uzyskałam wyczerpujące odpowiedzii. Avanti przekonało mnie wysokimi zarobkami a przede wszystkim tym, że mam pełne ubezpieczenia na terenie Niemiec jak i po powrocie ze zlecenia. Polecam gorąco wszyskim tym, którzy zaczynają swoją karierę w tej branży. Z Avanti bez obaw można wyjechac na swoje pierwsze zlecenie :-)

LENA

A umowę dostałaś?

Joanna_Asia

Właśnie wróciłam ze zlecenia od Avanti Medic. Moge potwierdzić, że jest to uczciwa Agencja. Zlecenie było dość wymagające, jednak w 100% zgodne z opisem jaki miałam przedstawiony przed wyjazdem. Firma interesuje się swoimi pracownikami. Zaraz po przyjeździe Panie koordynatorki do mnie zadzwoniły. Chciały poznać moja opinie o podopiecznym, nowym miejscu, podróży. Rzadko spotykam sie z tak dużym zainteresowaniem i zaangazowaniem ze strony Agencji. Avanti Medic ogromy plus za waszą pracę :-). Jeśli chodzi o stawki, są one dość wysokie. Firma zatrudnia na niemieckiej umowie. Polecam Avanti Medic :-)

Marianna
 Rekomendacja

Drogie koleżanki jeśli planujecie wyjazd do Opieki to koniecznie sprawdźcie ofertę Avanti Medic. Współpracuję z tą firmą od jakiegoś czasu i jak do tej pory nie natrafiłam na Agencję, która zapewniłaby lepsze warunki. Polecam!

Gabrysia2245

Znalazłam tę Firme przez przypadek, zdecydowałam się na wyjazd i... jestem zachwycona! Po raz pierwszy czuję się doceniona jako pracownik. Panie z biura wykazują duże zainteresowanie sytuacją na zleceniu. W razie pytań są zawsze do dyspozycji. Wynagrodzenie jest zawsze na czas. Polecam Avanti wszystkim Paniom, które szukają uczciwej Agencji!

Wanda49

O warunkach zatrudnienia można poczytać u nich na stronie. https://avanti-medic.eu/o-firmie Można mieć działalność ale nie trzeba, bo firma zatrudnia na mini job później midijob . Mi właśnie głównie te niemieckie warunki odpowiadały i nie ukrywam ,że mi zależało głownie na Kindergeld i ubezpieczeniu zarówno w Polsce jak i w Niemczech . Prawo do niemieckiej emerytury zyskuje się po 5 latach i to również niewątpliwie jest plus . Jak dla mnie naprawdę fajne warunki Szczerze mogę polecić współprace z tą firmą .

Nina
@Wanda49

Masz rację. Prawo do emerytury niemieckiej po 5 latach pracy (pełnych) i po osiągnięciu wieku emerytalnego 67 lat. Może dostaniesz jakieś 50€ wszystkiego????

Nicol
@Nina

Jak nie mniej.....moja kolezanka pracowała 7 lat non stop na niemieckich warunkach i emerytura jest bardzo niska

beti

Nie polecam (usunięte przez administratora)na wszystkim i nie ma koordynatora w Niemczech który może pomóc w razie problemów!

@beti

Nasi koordynatorzy znajdują się w całych Niemczech. Jest ich wielu i zawsze służą pomocą. Jeśli tylko jest taka możliwość, dojeżdżają do klienta i pomagają opiekunce.

Barbara 68
@Wanda49

O jakiej niemieckiej emeryturze wy mówicie?Jeśli jest to umowa na Minijob to wogóle nie trzeba płacić w Niemczech składek emerytalnych,więc i emerytury nie ma.Jezeli chodzi o Midijob składki emerytalne są naprawdę groszowe, więc i emerytura groszowa.Gra niewarta świeczki, tylko mydlenie ludziom oczu.Prosze zapytać w firmie od jakiej kwoty odprowadzane są te skladki emerytalne.Ja wiem bo pytałam.Przy zatrudnieniu na Midijob od 651€(nie od całej kwoty,którą sie zarabia).Takie składki po 5 latach dadzą nam może 30€emerytury,o ile oczywiście osiągniemy niemiecki wiek emerytalny,który teraz wynosi 67 lat,zarówno dla kobiet jak i dla mężczyzn.

@Barbara 68

W Polsce trzeba przepracować minimum 20 lat aby mieć najniższa emeryturę. Emerytura w Niemczech po zaledwie 5 latach pracy jest kilka razy wyższa niż w Polsce po 5 latach pracy. Oczywiste jest, że im więcej lat pracy w tym emerytura będzie wyższa. Emerytura niemiecka to swietny dodatek do emerytury polskiej.

Barbara 68 Nowy wpis
@Avanti Medic

Oczywiście, że im więcej lat pracy tym emerytura wyższa, ale na wysokość emerytury wpływ ma przede wszystkim wysokość odprowadzanych składek na ubezpieczenia emerytalno rentowe.Jesli są one odprowadzane od kwoty 651€,tak jak jest to praktykowane w waszej firmie to po 5 latach pracy ,emerytura jaką dostaniemy z Niemiec będzie żałosna. Są na to kalkulatory i każdy może sobie wyliczyć. Zarówno w Polsce,jak i w Niemczech po 5 latach pracy nie ma się co łudzić co do wysokości emerytury,ale w Państwa przypadku jest to hasło reklamowe,które ma przyciągnąć potencjalnych pracowników i jest to moim zdaniem naciągane. Wprowadzacie ludzi w błąd.Pisze Pani,że emerytura w Niemczech po 5 latach pracy jest kilka razy wyższa niż w Polsce po 5 latach.To prawda, ale tylko wtedy gdy skladki odprowadzane są od normalnego wynagrodzenia,gdzie ma się w Niemczech umowę o pracę na co najmniej 2800brutto.A w Państwa przypadku jest to tylko 651€.Proszę nie wprowadzać ludzi w błąd.

Barbara 68 Nowy wpis
@Wanda49

Jaka emerytura w Niemczech po 5 latach?Przy umowie na mini czy midi job to są groszowe składki na ubezpieczenie emerytalne,jeśli wogóle są!

Xs Nowy wpis
@Nina

Właśnie to żadna emerytura czy aż tak co niektórzy są naiwni lub przygaszeni ,emeryturę dostajesz po odpowiednich wysokich składkach! A to się nazywa wspomogą dla obcokrajowców którzy zasilają luke na niemieckim rynku a nie emerytura. Proszę się udać do odpowiedniego urzędu w DE to co niektórym zblednie twarz i dotrze że to delikatne mówiąc bzdety .

Karina Nowy wpis

Pojechałam na pierwsze zlecenie w październiku i powiem jestem bardzo zadowolona. Ubezpieczenie na terenie Niemiec i Polski a oprócz tego składki rentowe i emerytalne odprowadzane cały rok. Czas pracy określony dla rodziny którzy się trzymają tego! Wynagrodzenie zawsze wypłacane na czas. BARDZO POLECAM WSZYSTKIM OPIEKUNKĄ

Janina

A mi się dobrze z tą firmą współpracuję .Jak dla mnie są tutaj konkurencyjne warunki zatrudnienia. Pracuję na warunkach niemiekich ( nie mylić z Gewerbą). Mam ubezpieczenie i w Polsce i w Niemczech . Większość polskich firm wysyła na śmieciowe umowy , gdzie opiekunka będąc na przerwie w Polsce nawet nie ma możliwości do lekarza pójść.

Gaja
@Janina

Nie pisz bzdur .Do ubezpieczenia zgłaszają(usunięte przez administratora).Zaslaniaja się jakimś okresem próbnym. Zanim coś napiszesz to sprawdź. W niemieckim Rentenversicherung i ZUS.(usunięte przez administratora)

Barbara 68
@Janina

Większość polskich firm zawiera umowy zlecenia na czas nieokreślony.Kiedy wyjeżdżasz do Niemiec jest to wtedy delegacja.Ubezpieczenie zdrowotne płacone jest w Polsce przez cały czas trwania umowy,a więc kiedy jesteś w Polsce też masz ubezpieczenie i możesz iść do lekarza.A takie firmy ,które opłacają skladki tylko na czas zlecenia proszę omijać szerokim łukiem. Jest teraz naprawdę dużo agencji i jest w czym wybierać.

@Barbara 68

Dlatego w AvantiMedic umowa trwa jeszcze do dwóch miesięcy po zakończeniu zlecenia, aby opiekunki miały ubezpieczenie w Polsce i w Niemczech na czas odpoczynku oraz kontynuację umowy, aby mogły wrócić do naszej firmy lub bez przeszkód wziąć kredyt czy pożyczkę.

Małgorzata

A w jakiej walucie wypłacane są wypłaty?I czy jednorazowo czy w ratach?

@Małgorzata

Wypłata jest w Euro, jednorazowo do 15. dnia miesiąca a zazwyczaj wcześniej.

Opiekunka J

Witam po przeczytaniu pozytywnych opinii,pragnę zapytać czy wczesniej mozna aplikować?Jak długo trwa rekrutacja? Czy w umowie sa jakieś kary itp?

@Opiekunka J

@OPIEKUNKA J Aplikować może Pani za pośrednictwem naszej strony :https://avanti-medic.eu/kwestionariusz-krok-1. Zapraszam również do kontaktu telefonicznego 95 780 0290. Udzielimy Pani wszelkich informacji związanych z ofertami oraz formą zatrudnienia. Pozdrawiam Avanti Medic 95 780 0290

@Opiekunka J

Dzień dobry, wystarczy wypełnić kwestionariusz dla opiekunek lub prośbę o kontakt na naszej stronie: www,avanti-medic.pl, napisać do nas na adres rekrutacja@avanti-medic.eu lub zadzwonić do nas pod nr 95-780-0290. Rekrutacja nie trwa długo. Można wyjechać na zlecenie już nawet następnego dnia. Jeśli nie zamierza Pani spożywać alkoholu lub narkotyków u seniorów bądź dokonywać kradzieży, to nie ma się Pani czego obawiać :) Pozdrawiamy, Avanti Medic

Jeśli jest zlecenie na już (a są takie), to naprawdę można z dnia na dzień podjąć się pracy i wyjechać. My organizujemy i opłacamy przejazdy, przygotowujemy umowy, powiadamiamy klientów o tym, kto, w jaki sposób i kiedy przyjedzie. Pozdrawiamy, Avanti Medic

Joanna

Firma rzetelna, godna polecenia. Wszystko dopięte na ostatni guzik, Panie służące pomocą. Polecam!!

@Joanna

@JOANNA bardzo dziękujemy za pozytywną opinię! :)

Mariola60 20.09. 2023
@Joanna

moja opinia co do firmy jest pozytywna , uprzejma obsługa, wszystko jest dopięte na przysłowiowy guzik , wypłaty w terminie , tak że mogę polecić tę firmę niezdecydowanym osobom

@Mariola60 20.09. 2023

Bardzo dziękujemy za opinię! :)

Rafal87

Zeby można było dać więcej gwiazdek to bym dał ale firma jest godna polecenia i zaufania panie z biora są bardzo miłe i zawsze pomogą jeśli jest jakiś problem takiego szefostwa jak Avanti Medic to tylko ze świecą szukać.

@Rafal87

Dziękujemy RAFAL87 za opinie! Jest Nam bardzo miło słyszeć takie komplementy :) Pozdrawiamy, Avanti Medic!

Renata

Firma godna polecenia.

Krystyna S.

Bardzo polecam firmę Avanti Medic! Około 2 lata temu chciałam zmienić firmę z którą do tej pory wyjeżdżałam, przez przypadek znalazłam Avanti i zadzwoniłam do biura podpytać się o szczegóły. Pani, która odebrała telefon była bardzo miła i na wszystkie pytanie udzieliła mi szczegółowych odpowiedzi. Zdecydowałam się na wyjazd i nie żałuje! Każda sztela zgadza się z opisem podanym przez Panie rekruterki, w razie potrzeby służą pomocą i nie zostawiają opiekunek "samych sobie". Wypłata zawsze na czas, legalna umowa i przemiłe Panie z biura. Z czystym sumieniem mogę polecić firmę Avanti Medic! Krystyna

Jolanta

Bardzo polecam firmę Avanti. Jestem już 3 raz z tą firmą. Umowę mam na warunkach niemieckich na czas nieokreślony. Płacą składki nawet jak robię przerwę w Polsce. Nie mam problemu z chodzeniem do lekarza czy w Niemczech czy w Polsce. Kasa na czas więc jestem bardzo zadowolona. Pozdrawiam Panią Marzenkę i Paulinkę z biura zawsze są pomocne.

Dominika P.

Zlecenia zgode z opisem, atrakcjne stawki oraz terminowe wynagrodzenie. Jednym słowem- FIRMA NA MEDAL !!!

katarzyna z.

Polecam z całego serca firmę Avanti Medic

@katarzyna z.

Dziękujemy za miłe słowa. Polecamy się na przyszłość ! ;)

Krystyna K, Bytom

Z całego serca polecam Avanti Medic! Największym atutem tej firmy są jej pracownicy- a konkretnie Panie z działu rekrutacji. Panie z Avanti są niezwykle empatyczne i cierpliwe. Zawsze z uwagą wysłuchują tego co ma się do powiedzenia, niezależnie czy chodzi o sytuację związaną ze zleceniem czy zwykłą rozmowę, kiedy człowiek potrzebuje się po prostu wygadać. Do tej pory, jest to najlepsza agencja z jaka miałam okazje współpracować. Firma uczciwie wywiązuje się ze wszystkich swoich zobowiązań-finansowych i nie tylko. Gorąco polecam Avanti Medic Krystyna K, Bytom.

@Krystyna K, Bytom

Dziękujemy Pani Krytyno. Jest nam niezmiernie miło czytać tak pozytywne komentarze:-)

Byla kandydatka

Firma chyba naprawdę ma wzięcie bo gdy zgłosiłam swoją kandydaturę telefonicznie do firmy, jak i poprzez stronę internetową firmy i żadnego odzewu . Pozdrawiam zapracowane panie z biura .

@Byla kandydatka

@ BYLA KANDYDATKA Witam serdecznie. Nasze biuro rekrutacji na bieżąco stara się dzwonić do wszystkich zainteresowanych Pań. Czsami zdarza się, że nasza linia terlefoniczna jest tak obciążona, że macie Panie problem z tym, żeby się do nas dodzwonić. W takiej sytuacji, zapraszam do kontaktu pod numerem tel. 532 678 061. Można również wysłać nam wiadomość SMS lub zgłosić się za pośrednictwem Messengera (@AvantiMedic, @Avanti Medic- opiekunki w Niemczech). Pozdrawiam serdecznie Avanti Medic

Gosia

Witam czy rzeczywiście firma Avanti przyjmuję na niemieckich warunkach.Jestem zainteresowana taką współpracą.

@Gosia

@GOSIA Nasi pracownicy są zatrudnieni na niemieckiej umowie. Wybór takiej formy zatrudnienia gwarantuje: * Pełne ubezpieczenie w Polsce, w Niemczech oraz całej UE * Kindergeld dla osób posiadających uczące się dzieci * Składki zdrowotne i emerytalne opłacane w Niemczech * Niemiecka emerytura po 5 latach pracy * Składki opłacane również w trakcie pobytu w Polsce (do 2 mc od zjazdu) Zapraszam serdecznie do kontaktu tel. 95 780 0290. Przedstawimy Pani szczegóły oraz nasze aktualne oferty pracy. Pozdrawiam Avanti Medic:-)

Kandydatka
@Avanti Medic

Mam pytanie ;) Jak to jest z emerytura po 5 latach przepracowanych w Niemczech ?... Szczerze mówiąc jestem zaskoczona , ponieważ niemcy mają jeden z najwyższych wieków do otrzymania renty a wiec te pięć lat mnie zdziwiło... Może miała Pani na myśli, że te pięć lat będzie uwzględnione a nie , że po pięciu latach ktoś otrzyma emeryturę za pracę w opiece .

@Kandydatka

@ KANDYDATKA Zapraszam serdecznie do kontaktu tel. 95 780 0290. Chętnie udzielimy odpowiedzi na wszystkie pytania:-) Pozdrawiam Avanti Medic

Kandydatka

Witam wszystkich bardzo serdecznie oraz caly zespół tejże firmy . Z ogromną ciekawością przeczytałam kilkanaście opinii tejże firmy I zainteresowała mnie przede wszystkim jakość tych wypowiedzi oraz co najważniejsze zainteresowanie że strony samej firmy . To ogromne szczęście pracować z firmą ktora dba i troszczy się o swoich pracowników tym samym będzie ich przybywało z racji szacunku i uczciwości wobec innych , bardzo to doceniam u pracodawcy . Także szukam firmy która jest godna zaufania , która nie będzie straszyła karami tylko stanie się partnerem dla wspólnego dobra i profesjonalnej współpracy. Mam 8- letnie doświadczenie w branży, znam język niemiecki a moją specjalnością która się wyróżniam w tej pracy , to chęć pracowania z ludźmi leżącymi. To przypadki do jakich opiekunki nie chętnie jeżdżą a ja natomiast świetnie się tutaj odnajduje . Nie nadaje się do osób które lubia karty i gry planszowe , szczerze mówiąc w karty grać nie umiem a gry mnie strasznie nudzą a wiec nie będę tutaj pomocna ... Jestem osobą która musi mieć jakieś zadanie przez cały dzień oczywiście uwzględniając przerwę w ciągu dnia , a tak poza tym jestem osobą o miłym usposobieniu , bardzo dokładną, pragmatyczna i ciepła. Bardzo dobrze gotuje i mam wysokie wymagania co do prowadzenia domu. Chętnie się z firmą skontaktuje i porozmawiam na temat ewentualnej współpracy. Bardzo się cieszę, że tutaj trafiłam, ponieważ miło jest czytać takie komentarze , to dobry znak . Dziekuje i serdecznie pozdrawiam .

@Kandydatka

@KANDYDATKA Dziękujemy za tak pochlebny komentarz:-) Jeśli jest Pani zainteresowana współpracą, zapraszamy serdecznie do kontaktu tel. 95 780 0290. Pozdrawiamy Avanti Medic

Gość

A jakie są płatności za kontrakty? Znam bardzo dobrze niemiecki referencje duże doświadczenie.

@Gość

@Gość Stawki zależne są od konkretnego zlecenia. Jeśli jest Pani zainteresowana współpraca zapraszam serdecznie do kontaktu telefonicznego 95 780 0290. Może Pani również wypełnić kwestionariusz na naszej stronie https://avanti-medic.eu/kwestionariusz-krok-1, wtedy do Pani oddzwonimy. Pozdrawiam serdecznie Avanti Medic

Małgosia

Witam serdecznie chciałabym się dowiedzieć do ilu lat przyjmujecie kobiety do pracy

@Małgosia

@Małgorzata Górna granica wieku naszych pracowników to 68 lat. Pozdrawiam i zapraszam do kontaktu.

Rafal 87

Witam Pracuje od ponad 2 lat z firmą Avanti Medic i mogę powiedzieć że jestem bardzo zadowolony od momentu kiedy podpisałem umowę nie mam żadnych problemów wszystko dokładnie Panie opisują. Pomagają praktycznie we wszystkim a szefostwo to na 5+ w każdej sytuacji pomogą także z całego serca Polecam AVANTI MEDIC . R.W

@Rafal 87

@RAFAL 87 Dziękujemy za pozytywna opinię :-)

PaulinazeSzczecina

Nitka
@PaulinazeSzczecina

czy może pani do mnie napisac na messengera chvialabym uzyskać więcej informacji na temat agencji Avanti MEDIC Anita Anitka Garska

LENA

A umowę dostałaś?

Hans Kloss

Dzien dobry wszystkim. Podjąłem decyzję o zmianie swoje sposobu na pracę, życie około 10 lat temu. Miałem w tym czasie podpisane umowy z wieloma agencjami w Polsce i w Niemczech. Od dwóch lat mam umowę z Avanti Medic i po rozmowach przeprowadzonych z koleżankami tak koleżankami w biurze podjąłem właśnie decyzję o pierwszym wyjeździe na ich zlecenie. Teraz jestem pewny wypłaty w kwocie, na którą się umówiłem, zlecenia takiego jakie mi pasuje(pasuje mi każde) tylko dlatego, że koleżanki z biura rzeczowo i dokładnie omawiają zlecenie i warunki pracy. Nie jestem w stanie wymienić wszystkich koleżanek z imienia ale pierwszy kontakt telefoniczny z Aleksandrą potem z Justyną, druga Ola...........Pozdrawiam was koleżanki. Zawsze się posmiejemy i uzgodnimy termin i adres wyjazdu. Czasami trzeba dziewczynie pomoc , to wsiadam w auto i przejeżdżam na inną Stellę żeby ją uratować. Oczywiście po obustronnych uzgodnieniach. Podobne warunki pracy miałem jedynie w czasach minionych. Pozdrawiam Gorzów. p.s. zepsuł mi się telefon. Działam na zastępczym ale numer bez zmian +4915214457781. Dajcie znać na (usunięte przez administratora) Buziaki dla Avanti Gorzów Wlkp.

@Hans Kloss

@HANS KLOS Dziękujemy za motywujący komentarz:-) Pozdrawiamy serdecznie Avanti Medic

Zostaw merytoryczną opinię o Avanti Medic - Gorzów Wielkopolski

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
jest wulgarnym komentarzem
jest niemerytoryczna

przebieg on-boardingu nowego pracownika
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie

• Jak się pracuje w Avanti Medic?

Zobacz opinie na temat firmy Avanti Medic tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 66.

• Jakie są opinie pracowników o pracy w Avanti Medic?

Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 61, z czego 54 to opinie pozytywne, 3 to opinie negatywne, a 4 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

• Jak wygląda rekrutacja do firmy Avanti Medic?

Kandydaci do pracy w Avanti Medic napisali 1 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.

Przejdź do nowych opinii