Opinie o "Herbapol - Lublin" S. A.
Praca jako PH. Około 5 tysięcy brutto, ale możliwe jest wynegocjowanie kilku złotych więcej. Premia 120%, ale pracujemy na nią dwa miesiące, więc pensja miesiąc golas (około 3 400 netto), a drugi miesiąc, plus to co dodatkowo wypracujesz, a dziś jest to realnie maksymalnie 30-40%. Czyli razem podstawa + premia około 4 500 tysiąca netto. Targety – z roku na rok wzrosty, ale nie kilkuprocentowe, a około 30-40%, więc praktycznie niewykonalne. Czasem z jednego dwumiesiąca na drugi plan wzrasta o 25%. Do tego, od początku roku zmienił się system rozliczania realizacji planu. Z wyliczeń cen 100 do cen fakturowych. Więc kolejne kilkanaście procent ukrytego wzrostu planu. Zadania – w zależności od dwumiesiąca do wstawienia razem 60-100 ekspozycji, dystrybucja 90% sklepów, więc ktoś, kto jest w temacie, wie, że niewykonalna ze względu na listingi. Od kiedy do Herbapolu dołączył drugi pan z Bakallandu, jest dramat. Pan N., uważa, ze każdy PH, jest słabym, mało inteligentnym nierobem, któremu nic się nie chce i jawnie to okazuje. Ma własną teorię na temat braku wykonania zawyżonych planów i zadań i na każdy argument odpowiada tym samym. Są słabymi leniami i nie chce im się sprzedawać. Jak ktoś nie popiera jego teorii to trafia do odstrzału. Dokręcanie śruby jest na porządku dziennym. Widzi tylko cyferki w Excelu. Jak się nie świecą na zielono to wina PH. Dziesiątki zdjęć do zrobienia w ramach tego samego czasu pracy co kiedyś, nie wspomnę, że system działa tak, żeby nowy PH nie wiedział, o co chodzi i jak co jest zliczane. Kierownicy niestety boją się tylko i wyłącznie o własny stołek i nie staną w obronie PH, tak samo jak dyrektorzy, jedno wielkie milczenie na problemy.
Czyli bez zmian…. Jak pracowałam był Pan Z, też wariat niesamowity, przez którego ludzie się zwalniali. Coś poprawili - czytaj pensje - ale premia to teraz nie do zdobycia. Szkoda mi tam ludzi pracujących na stanowisku PH bo na prawdę niektórzy są bardzo dobrymi handlowcami a tylko psychicznie firmą ich męczy. Zapewne znów będą zwolnienia jak to miało miejsce jakiś czas temu-ale czy to pomoże. Ktoś powinien się w końcu zająć Zarządzającymi w dziale Handlowym bo rozwala firmę totalnie.
No to tak będzie jak się kumoterstwo i kolesiostwo bierze za zarządzenie. Uwierzcie uciekłem z tej firmy po na prawdę długich latach pracy i nie żałuję. Są firmy gdzie lepiej płacą i szanują pracownika.A problem leży na górze. Górze rodzynek na której króluje niejaki Pan głowa, który ściąga swoich i niszczą kolejną firmę. Kierownicy regionu i załoga ludzie jest ok, produkt jest ok, ale praca jak tam w biurze siedzą osoby co nigdy nie byli na poziomie sklepu i nie sprzedawali tych produktów co wymyślają to nigdy dobrze nie będzie. Detal to nie są markety to małe sklepy a zadania jakie dostawaliśmy były wyciągnięte z kosmosu. Kończę ale nie polecam na obecną chwilę tego.
Mam pytanie, bo interesuje mnie praca jako PH w Herbapolu…. Dlaczego zostały usunięte poprzednie odpowiedzi pod tym postem? Czy rzeczywiście Herbapol wstydzi sie opinii ?
Pewnie tak. Bo od czasów Pana z Bakalandu dzieje się tylko źle.Szkoda tylko tylu dobrych i wspaniałych pracowników, którzy jeszcze się ostali na różnych stanowiskach i w różnych działach, oraz tych, których zwolniono lub którzy nie mieli wyjścia i musieli przyjąć wypowiedzenie...
I do tego maila od Pana N. "nominowani do zwolnienia" to przecież nadaję się do PIPu, takie coś to po prostu (usunięte przez administratora) w czystej postaci, już dawno ktoś takiego maila powinien wysłać do PIPu.
Dlaczego jest ciągle ogłoszenie Warszawa ? Tak zwalniają ludzi ? Chciałem aplikować.
Szukam info na temat pracy jako PH w Warszawie. Ciągle wisi ogłoszenie. Czego można się spodziewać? Czemu taka rotacja ? Jeden umówiony na spotkanie zastanawiam się czy iść.
Przez parę dni? Opinie widać są świeże.
odradzam, kierownik dystrynku spoko ale jego szef kawal xxxx plany z kosmosu, wymagania jeszcze wieksze a pieniądze do kitu ciagle jakies pretensje, problemy
Magazynier Obsługi Sklepu Internetowego- czy warto aplikować na stanowisko? Jak wygląda atmosfera pracy, godziny, itp? ;)
Zatrudniają rodziny i znajomych.
Nadajesz się jak należysz do ww grona.
Poziom rozmowy:
- Rezultat: Dostałem pracę
Firma z fenomenalnym jedynym w swoim rodzaju zwalnianiu wieloletniego pracownika na odległość- online, przez timsa... Brak słów
Bardzo słaba firma pod kątem zarządzania,chaos i brak szacunku do ludzi niestety,są dyrektorzy robole i strach
Ile zarabia laborant w firmie? Pytam głównie o Lublin
Praca w Herbapolu.. Najlepiej jest tu właściwie pod kątem socjalnym.. Inne rzeczy i podejscie jak za (usunięte przez administratora) pracownika nie docenia się do czasu, gdy nie będzie już komu pracować...
Czy ktoś może mi wytłumaczyć za co dają nagrody w Herbapolu? Kto decyduje o ich przyznaniu? Patrząc na nazwiska, to nie wiem czy się śmiać czy płakać. Cwaniactwo, brak szacunku do współpracownika, nic poza podstawowe obowiązki. A są działy, gdzie jeszcze nikt nie został wyróżniony. Pracują tam osoby z jakimś wkładem dla firmy, życzliwe. Dlaczego ich się nie docenia?
O, dobre pytanie. Chętnie się dowiem i ja. Rozbawiło mnie jak dostał taki jeden ... na samym dole pracuje. Ma się za nie wiadomo kogo, ludzi z góry traktuje.
Czy ktoś może wypowiedzieć się na temat pracy na stanowisku Kierownik Rozwoju Rynku? Ile płacą, jakie auto, czy duża rotacja, itd.Dzięki
System premiowy nie jasny. (Nikt go nie rozumie) Zarobić można było może kiedyś nie teraz. Jedyny benefit to auto do użytku prywatnego. Kontrola z każdej strony. Praca jako PH dla młodych którzy chcą zdobyć doświadczenie i odejść.
Dzień dobry, Czy w Herbapolu w Lublinie też jest wprowadzony 4 dniowy tydzien pracy? Jeśli nie to czy docelowo taki system ma być wprowadzony. Dziękuję osobie której zechce się poświęcić czas i odpowiedzieć :) Pozdrawiam
Raczej nie licz na 4-ro dniowy czas pracy. Nastaw się na pracę nawet w nadgodzinach - oczywiście charytatywnie ;) na chwałę Zarządu - no i oczywiście charytatywnie :) to też zależy na jakie stanowisko aplikujesz. ODRADZAM.
Produkcja. System trzy brygady, (5 dni) czasami 4 brygady w okresie większych zamówień.4 dni dzień przerwy, po nockach dwa dni przerwy. To o czym piszesz (4 dniowy system pracy) to Herbapol Poznań wprowadza, a to zupełnie inna firma. Praca jak każda na produkcji, nie jest ciężko, ale lekko też nie będzie. Przydaje się doświadczenie i choćby podstawy z mechaniki, ale jak umiesz trzymać śrubokręt w ręce to bardziej się nadasz niż połowa nowych pracowników.
Z tego co czytałem na necie to Herbapol oficjalnie wprowadza 4dniowy tydzień pracy od 1.01.2025
Praca dla młodych którzy chcą nauczyć się jak kombinować . Prepacki do sprzedaży : sprzedaj, zrób zdjęcie (najważniejsze!) i w większości wymień nieroty na syrop resztę włóż w półkę. Inaczej nie wchodzi. Zarządzanie na bardzo niskim poziomie (doliczanie brakujących przepadków z poprzedniego okresu na bieżący) a podstawa to max 5300 (na początek 4700). Dla nowych którzy chcą spróbować sił w branży może być dla tych z doświadczeniami szkoda wszego czasu. A szkoda bo produkt jest ok (oczywiście nie ten który chce promować firma i które są na preparacje)
W Herbapolu pracowało się dobrze do cały przyjścia Piotra N. gość z Bakallandu, metody jakie wprowadził to w czystej postaci (usunięte przez administratora) wysyłanie maili "nominowani do zwolnienia" to tego idealny przykład. Na dodatek co jakiś czas przymus "przerabiania" półek z 5 sklepów dziennie i zdjęcie przed i po, gość odklejony od rzeczywistości bo myśli że PH to barany którymi da się sterować, a sam zachowuje się gorzej niż baran.
Obecnie nikomu nie polecam pracy na stanowisku ph. Wszyscy myślą o zmianie pracy łącznie z kierownictwem. (usunięte przez administratora)
Cześć Czy ktoś z przedstawicieli dostaje lub dostawał wodę do picia w te upały? U nas w grupie nie należy się. A wiem że w innych firmach dostają i to bez limitu.
Witam, jest ogłoszenie do księgowości w Lublinie, Czy warto kandydować, jak się pracuje w tym dziale, jaka atmosfera?
Nie warto. Byłam na rozmowie. Pieniądze marne, roboty bardzo dużo. Jak i na wydziałach. Zawalą Cię obowiązkami, zapłacą grosze, a laury i kasę biorą dla siebie. Szkoda ludzi, którzy na nich robią. Ale chyba oczy się po mału otwierają pracownikom, bo słyszałam, że odchodzą pracownicy i to nie tylko z produkcji.
A czy może potrzebują w herbapolu kierowców? Mają jakiś transport.?
Znalazłem ofertę dla operatora maszyn. Praca na 3 zmiany - można wiedzieć, w jakich godzinach? I czy jest możliwość uniknięcia pracy w nocy? Wcześniej miałem możliwość jej popróbować i wolałbym jednak tego unikać na dłuższą metę.
Wyraźnie jest napisane że praca na 3 zmiany ( standardowe) więc jaki jest sens pytania czy można uniknąć 3 zmiany?
To jest zakład produkcji spożywczej więc praca jest obligatoryjnie obłożona przepisami BHP HCCP i innymi takimi Ubranie dostaniesz takie jak wszyscy mają zgodnie z przepisami ???? Jak w wojsku(usunięte przez administratora) ale jednakowo
Brak szacunku dla pracownika. W firmie jest preferowana zasada przez dyrektora, jak się nie podoba to proszę się zwolnić. Firma systematycznie traci notowania a rotacja załogi rośnie. Przy załodze z małym doświadczeniem wyniki na produkcji rzadko są osiągalne ( ilość i jakość wyrobów niższa, przestoje maszyn). To pogarsza nastroje i dalej szkoda pisać.
Opinie o pracy na produkcji w Lubawie ?
Jak się pracuje w "Herbapol - Lublin" S. A.?
Zobacz opinie na temat firmy "Herbapol - Lublin" S. A. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 149.
Jakie są opinie pracowników o pracy w "Herbapol - Lublin" S. A.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 88, z czego 10 to opinie pozytywne, 38 to opinie negatywne, a 40 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
Jak wygląda rekrutacja do firmy "Herbapol - Lublin" S. A.?
Kandydaci do pracy w "Herbapol - Lublin" S. A. napisali 2 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.