Jeżeli wam przeszkadza to ze czepiają sie za jedzenie przy maszynie to raz ze warunków tak tragicznych raczej nie macie a dwa co to za zarcie w pracy jak przerwa jest? oni BHP dla zartow nie ustalają
Dla sprostowania. Nie mówimy o żarciu przy maszynie typu kanapek itp. Tylko o zjedzeniu batona czy coś w tym stylu. Albo najlepsze picie wody z automatów tylko w kupkach termicznych od firmy. A kupki najtańsze z plastiku które mamy używać do picia kawy herbaty i wody. No i śledztwa typu grzebanie po koszach i zakamarkach czy czasem nie ma papierka po batonie czy butelki po napoju. I dochodzenie czyje to mogło by być. Porażka że wielce pan dyr...takimi rzeczami się zajmuje.
Ja dalej nie rozumiem. Nie ma znaczenia czego okruchów nawpada do maszyny, kanapek czy batona. Jeśli tego nie rozumiesz, że nie można przy niej w ogóle jeść to co tam jeszcze robisz?
Niestety nie polecam tej firmy. Z (usunięte przez administratora) nie będzie pracownika. Nachodzenie pracowników i czy aby nie jedzą przy maszynie albo nie piją napojów. I grzebanie po koszach czy szafkach.????
Do teraz utrzymujecie to zdanie sprzed lat ze tu w firmie nie wiadomo co to podwyżka? teraz to prawie wszędzie coś dawali więc zdziwiłbym sie gdyby tutaj było inaczej a o pracy u nich myślałem
Jak są traktowani młodocianie w SAMINDRUK ? Ile mogą zarobić na miesiąc ?
Hej, chciałabym spytać, jakie obecnie wynagrodzenie proponują i czy adekwatne w miarę do tej ciężkej sytuacji, z którą się wszyscy mierzymy na rynku cen… Kiedyś ktoś w komentarzu widzę pisał, że o podwyżkach można zapomnieć. Może jednak coś się zmieniło i zaoferowali jakąś inflacyjną?
Czy w Drukarnia „Samindruk” jest skuteczna reakcja na zgłaszane przez pracowników problemy?
To zależy jaka sprawa,a tak ogólnie to wszyscy wszystko co nie związane z produkcją mają gdzieś!
Szukam pracy na magazynie 789034476
Co jaki czas w Drukarnia „Samindruk” można ubiegać się o podwyżkę?
Szkoda czasu!
To jest jakiś żart nie firma. Młodzi pracownicy ( w szczególności płeć żeńska) są wykorzystywane do najgorszych prac jakie mogą nam tam zaoferować. Nie mówiąc o utrzymaniu się w tej niby fantastycznej siedzibie najmądrzejszych kierowników na świecie. Po kilku latach pracy nie została przedłużona mi umowa. Pytanie - Dlaczego? Nie mam pojecia !!! :D Nikt nie potrafił tego wytłumaczyć, chodząc na nadgodziny ( dobrowolnie i na te które "niby" były nakazane " z góry " ), nie udzielnie się w żadne zbędne dyskusję, wykonywanie swojej pracy dobrze, brak lewych i nagminnych zwolnień lekarskich - co pracownicy tego zakładu uwielbiają robić (w szczególności starsi operatorzy z długoletnim stażem, ale im wszystko wolno nie zapominajmy o starych pracownicach które zrobią wszystko aby przypodobać się kierownikowi zmiany, prezenciki dawane po kryjomu , ciasteczka, cukiereczki każda okazja dobra do podlizania się :) ) Kiedy jest problem nie ma kompetentnej osoby żeby ten problem rozwiązać, odsyłają cię z kadr do kierownika , od kierownika do kadr i tak w kółko biegasz jak ta małpa w cyrku. Wyścig szczurów wśród kobiet, czy to w szatni czy na stanowsikach pracy.... czego nie zrobi jedna lizus pracownica, tak ty nie masz innego wyjścia ponieważ oskarżą cię o sprzeciwianie się kerownikowi, lenistwo, i brak chęci do pracy nie zapominając o pyskowaniu oraz awanturowaniu się ;) Dzielenie ludzi na lepszych i gorszych- norma od lat. Nie możesz mieć przy sobie telefonu - to nic że możesz mieć chore dziecko, czekasz na ważną wiadomość czy telefon , gdy zostaniesz przyłapany dostajesz naganę(szkoda że nie bawimy się w oceny ciekawe ile osób by nie zdało do następnego etapu ), chcesz skorzystać z toalety? Okey ale uważaj abyś nie natknęła się na zmianowego ponieważ skaże ci zdać raport niczym w niemieckim wojsku. Są momenty zmiany roli, awarii, chwili przerwy - NIE operator owszem ma prawo iść palić kiedy tylko ma ochotę, wypić sobie kawkę przy kierowniczym stole ale ty pomocnik operatora jedynie możesz złapać za szczotkę lub szmate i czyścić maszynę. Tak moi drodzy, to są realia Samindruku. Brak przyszłości i rozwoju tak powinno brzmieć ich hasło przewodnie. Pozdrawiam ;)
Hahah, tez tam kiedyś pracowałam. Te które się podlizywaly mogły robić co chciały i z kim chciały ????
Ja pracuję i nie narzekam 4500 zł rękawów sobie nie wyrywam, praca stresująca ale za to nam płacą więc nie rozumiem tych ludzi co narzekają
To widać, że jesteś operatorem z bardzo długim doświadczeniem, bo obecni operatorzy zarabiają może lekko więcej niż najniższa krajowa, a niektórzy nawet najniższą. Jest tez druga opcja - siedzisz każdy weekend w robocie + robisz po 12h, a chyba nie o to chodzi żeby całe życie spędzić w pracy.
Beznadzieja, szkoda czasu, kierownictwo socjopaci.
Praca nie jest ciężka ale jak chcecie zarobic to na pewno nie tutaj. Najnizsza krajowa po kilku latach przepracowanych, groszowe podwyzki. Po prostu zart.
Jak nie należysz do familjady Milesi, lub nie jesteś kolesiem zmianowego to niemasz szans na godne zarobki. Trzeba było kupić zmianowemu z Grudziądza krawat lub czekoladki na imieniny to może by było lżej coś osiągnąć.
Czy firma Drukarnia „Samindruk” udziela pożyczek pracowniczych? Na jakie dodatkowe wsparcie może liczyć pracownik?
Polska to ładny kawałek niemieckiej ziemi!... Wypowiedź niby szefa tej że firmy. Co sądzisz i jakie może być traktowanie pracownika?
@Pracownik to oficjalna pensja jest niższa niż najniższa ?
Nie może być niższa niż 2800 gdyż jest wyznaczona minimalna ilość wynagrodzenia przez państwo, jednak mając 14,50zł/h policz sobie ile dni musiałabyś pracować aby te 2800 wyszło - myślę, że żaden miesiąc nie ma tyle dni roboczych ;). Do oficjalnej pensji zalicza się więc to ile zarobiłaś przez załóżmy 21 dni roboczych (W tym wypadku biorąc pod uwagę stawkę 14,50 wychodzi 2436zł brutto, resztę brakującą do 2800 czyli 364zł dopłaca firma). Jest to wyzysk ponieważ najniższą krajową i tak muszą zapłacić a chyba chcą zaoszczędzić na nadgodzinach dla pracowników ponieważ są one liczone od stawki (płacone 100%). Widocznie wolą dopłacać do wypłaty niż dać podwyżkę oraz dać możliwość zarobić człowiekowi więcej pieniędzy na nadgodzinach ;). Podsumowując czekamy na "podwyżki", które mają być w najbliższym czasie ;). Zobaczymy czy z tej nowej stawki w normalnych godzinach pracy wyjdzie najniższa krajowa ;).
Żenada, nie polecam.
Ile można zarobić w tej drukarni?
Najniższa krajowa, która nawet nie wychodzi ze stawki więc zakład dopłaca wyrównując wynagrodzenia do minimum. + można dorobić na nadgodzinach za które jest 100% tyle że nie zawsze te nadgodziny są ;) Jeśli chodzi o pieniądze to trzeba mieć naprawdę dużo dodatkowych godzin żeby mieć przyzwoitą wypłatę.
Można kupić jeszcze ruskie fajki że skody?
Witam,mam.pytanie czy w tej chwili są przeprowadzane jakieś rekrutacje w firmie semindruk,bo była bym zainteresowana pracą?.A jeśli nie to kiedy będą, liczę na normalny komentarz z góry dziękuję.
Jak się pracuje w Drukarnia „Samindruk”?
Zobacz opinie na temat firmy Drukarnia „Samindruk” tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 8.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Drukarnia „Samindruk”?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 7, z czego 1 to opinie pozytywne, 2 to opinie negatywne, a 4 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!