Opinie o Morad
Firma powinna stawić czoło swoim negatywnym opiniodawcom i nie usuwać notorycznie wszystkich negatywnych wypowiedzi. Ludzie zainteresowani współpracą powinni wiedzieć na co się piszą. Wg mnie Szefostwo kieruje się totalnym brakiem poszanowania człowieka. Nie potrafią rozmawiać i rozwiązywać problemu, tylko piętrzą je wzywając notorycznie na rozmowy, co uniemożliwia płynną pracę. Ciągłe telefony jednej osób z zarządu także nie pomagają, aby skupić się na bieżących sprawach. Ciągły stres kumulujący się przy pewnym biurku. No i kwestia "rozstawania się". Nie dają po sobie poznać, że chcą Cię zwolnić do momentu kiedy kadrowa bierze wszystko na "klatę" i wręcza wypowiedzenie. Można by dużo pisać... Gdziekolwiek nie przyłoży się ucha, są negatywne opinie.
Bardzo dziękujemy za ponowny wpis. Każdy przedsiębiorca ma prawo sam decydować z kim chce tworzyć firmę. Skoro zapadła taka decyzja w Pana/Pani sprawie to musiała być czymś uzasadniona. W większości firm to dział kadr zajmuje się rozwiązywaniem umów i tak jest też u nas. Niestety nie wiemy na jakim stanowisku Pan pracował, lecz jeżeli czuje się Pan/Pani urażony/a to pragniemy za to bardzo przeprosić, podkreślając jednak, że nie uważamy za stosowne komentować kwestii wewnętrznych spółki, gdyż każda firma ma prawo zarządzać nią tak jak uważa za stosowne. Pozdrawiamy serdecznie!
Nie polecam ,w ciągu pół roku byłem tam na dwóch rozmowach ,pierwsza miała miejsce w magazynie(usunięte przez administratora) ,zadzwoniła dzień wcześniej po przesłaniu mojej aplikacji i zaprosiła na rozmowę do Tuhomia,przyjeżdżam a(usunięte przez administratora) że nieaktualne ,druga rozmowa była tydzień temu z taką (usunięte przez administratora) w bardzo obszernym gabinecie ,porozmawialiśmy ustaliliśmy warunki ,zeszliśmy na dół do(usunięte przez administratora) magazynu ,ustaliliśmy że zacznę pracować 3 sierpnia ,miałem czekać na telefon (usunięte przez administratora) żeby odebrać skierowanie na badania lekarskie ,czekam czekam w końcu dzwonię sam i się dowiaduje że zatrudniają starego pracownika(usunięte przez administratora)
Witam dziś zauważyłem że firma Morad poszukuje pracowników produkcji czy ktoś z was mógłby mi napisać na jakie zarobki mogę liczyć na start? Czy są nadgodziny?
Z ciekawości weszłam na tą stronę i jako pracownik jestem w szoku co tu niektórzy piszą. Atmosfera w firmie jest fajna i osobiście nie mogę na nią narzekać. Wszystko da się załatwić i co ważne wypłaty są zawsze na czas. Polecam
Firmy coraz częściej dostrzegają pozytywny wpływ dobrej atmosfery na efektywność pracowników. Czy podobnie jest w MORAD ?
(usunięte przez administratora)Ekipa magazynu super. Pozdrawiam wszystkich. Może pora z zastępcy zrobić kierownika? Przecież to on zajmuje się większością spraw.
Po jakim czasie można dostać umowę na stałe w Morad?
Szefostwo to totalne (usunięte przez administratora) i brak poszanowania dla pracownika. Zero porządnego wprowadzenia do pracy tylko patrz i pytaj. Podejście Pani kierownik magazynu do nowych ludzi jest śmieszna. Obiecuję umowę i kursy na wózki po czym temat zanika. Jeśli chcecie solidnych pracowników to zagwarantujcie im szkolenie albo przyjmijcie takich z uprawnieniami.
Pani kierownik powiną zostać zwolniona przecież ona nie ma bladego pojęcia co się dzieje na magazynie, jakieś rozeznanie o materiałach itp. ciekawe gdzie ludzie mają oczy...
Dobra jakość materiału i spupraca ????????????????????????????????????????????????????
Czesc. Pojawilo sie bardzo duzo ofert. Masowo zwolnili ludzi i szukaja nowych czy taki skok rozwoju?
Weź się człowieku zastanów. Jak się ma w firmie "skok rozwoju" to się ludzi zwalnia masowo? Jak się ludzi zwalnia masowo to chyba już bankrut się robi? A poza tym skąd ty coś wiesz na temat jakichś masowych zwolnień? Co to za prowokacja? Coś tu tak nie tego.....
Czemu tak naskakujesz - wszak zapytał czy powodem szukania ludzi są zwolnienia/rozstania z dotychczasowymi pracownikami czy rozwój i wzrost zatrudnienia. Mało fortunnie zbudował pytanie - ale intencje do odczytania.
Witam wszystkich zainteresowanych, Chciałbym wyrazić swoją opinie na temat firmy Morad, a dokładnie właściciela. Pracowałem w Moradzie około 2 miesięcy, po tym okresie kierownik kazał udać mi się do działu kadr, gdzie dowiedziałem się, że współpraca ze mną nie zostanie przedłużona. Jak najbardziej pogodziłem się z tą wiadomością, ale poczułem się jak przysłowiowy śmieć, ponieważ ani kierownik ani tym bardziej WŁAŚCICIEL nie zaprosił mnie na żadną rozmowę, nie wytłumaczył co kierowało jego decyzją, ani nawet nie był wstanie przekazać tej wiadomości OSOBIŚCIE choć widzieliśmy się tego dnia w godzinach przedpołudniowych. Uważam, że takie zachowanie ze strony prezesa zasługuję na wielką naganę! NIE POLECAM NIKOMU WSPÓŁPRACY Z TĄ FIRMĄ, ponieważ to w jaki sposób zostałem potraktowany przez "poważnego" biznesmena jest karygodne.
(usunięte przez administratora).... Przez dwa miesiące byłeś może 12 dni w pracy łącznie. Szef poszedł na rękę zgadzając się na bardzo elastyczne godziny pracy, ze względu na Twoją naukę. Nie popisałeś się też umiejętnościami obsługi Inventora ani AutoCADa. Oblałeś po całości i winisz pracodawcę.
Człowieku !!! On nie twierdzi, że ma pretensje, że nie została mu przedłużona umowa (czytaj ze zrozumieniem), ale że kierownictwo tej firmy to totalny brak poziomu, nie umiejące się zachować, nie znające pojęcia etyki biznesu i biznesowego savoir vivre i to wszystko mogę osobiście potwierdzić jak i prawdopodobnie każdy z pracowników i co ciekawsze kontrahentów. On widział się z kierownictwem przez cały dzień i nie dali po sobie poznać, że zaraz się pożegnają i nikt z nim o tym nie porozmawiał, tylko dowiedział się o tym z kadr. O tym mowa !!!
Właściciel firmy będzie w niebo wzięty jak sama zaproponujesz taki układ od początku
W tej firmie to nic nowego , że zwalniają pracowników, co pracowali już chwilę czasu , i mieli jakiekolwiek doświadczenie , gdzie po krótkim czasie zatrudniali nowych ..i również im podziekowali, wniosek? Szefostwo traktują ludzi niczym śmieci ..zero szacunku , ale jak to mówią, karma wraca :)
Jako klient firmy nie polecam, pracownicy działu handlowego nie dotrzymują terminów dostaw umów, pobierane są zaliczki, a potem brak kontaktu, brak odpowiedzi na maile, przesuwane ciągle terminy dostaw, mimo że maksymalny czas realizacji zamówienia upłynął.
Hehe widzę kasowanie wpisów działa znakomicie :)
Jestem zadowolony z pracy w moradzie.
Jaka atmosfera jest między działami w Morad?
Pracowałem w firmie Morad na stanowisku przedstawiciela w Warszawie. Z początkiem roku odszedłem do innej firmy. Uważam to za mój największy błąd w mojej karierze zawodowej. Co do firmy Morad uważam, że jest bardzo fajna firma dla ludzi chcących pracować. Zgodnie z zasadą, że nie ma nic za darmo. Pracujesz uczciwie jesteś doceniany. Opieprzasz się. No cóż to nie jest instytucja non profit. Ogólnie rzecz ujmując polecam prace w tej firmie z czystym sumieniem
Pięknie, pięknie to brzmi :) tylko dziwnym trafem adres Twojego IP pochodzi z Kartuz i okolic, czyli tam gdzie mieści się firma Morad i gdzie niedaleko mieszkają właściciele. Czyżbyś po rezygnacji z pracy w Morad, tak tego żałował, że aby napisać tą opinie specjalnie przyjechałeś znow do Kartuz? :):) ...przecież pracujesz w Warszawie :)
Ktoś wie czy szukają teraz do pracy na halę produkcyjną? Jak z zatrudnieniem? Jest normalnie umowa o pracę? Jak zarobki? O co pyta się szefostwo na takiej rozmowie? Za każdą uwagę i podpowiedź będę wdzięczny :)
Potwierdzam, firma wciąż szuka osób na stanowiska produkcyjne. Forma zatrudnienia i płace są często do negocjacji na rozmowie kwalifikacyjnej. Jest też możliwość dorobienia przez nadgodziny. O Szefostwo się nie martw. Bądź sobą :)
Dzięki za odpowiedź. Czy jest możliwość od razu zatrudnienia na umowę o pracę? Czy jest jakiś okres próbny? Biorą ludzi bez doświadczenia? Czy w 100% są odprowadzane składki tyle ile zarobimy? Pozdrawiam
Tak szukają, a to dlatego bo tam nikt nie chce robić, na początek masz umowę zlecenie, a po 3 miesiącach, dają ciebie na własną działalność, zarobki, wiadomo słabe, bo nie dadzą tobie zarobić, tyrasz po 10 godzin, sobotę jak chcesz twoja wola , a zarobki 2500 zł a z sobotami koło 3000 zł
Na czysto do ręki
Witam , jakie nowe są opinie o tej firmie ? Chciałam by wiedzieć czy przyjmują również kobiety , jaka jest atmosfera i czy da sie dobrze zarobić ☺️
Dobra firma stara się trzymać pewne standardy i pewnie nie każdy potrafi dostosować się do tych wymogów!
@pracownik, czy Morad zapewnia pracownikom pozapłacowe benefity? Firmy często oferują dofinansowania do kart sportowych lub na dojazdy do pracy. A może oferuje ona pakiet socjalny? Jeśli tak, to w jakiej postaci? Zachęcam Ciebie również do odpowiedzi na te pytania.
Jak się pracuje w Morad?
Zobacz opinie na temat firmy Morad tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 18.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Morad?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 10, z czego 4 to opinie pozytywne, 5 to opinie negatywne, a 1 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
Jak wygląda rekrutacja do firmy Morad?
Kandydaci do pracy w Morad napisali 2 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.