EUROPA SYSTEMS Sp. z o.o.

2.8Dodaj merytoryczną opinię

Opinie o EUROPA SYSTEMS Sp. z o.o.

Witamy serdecznie na naszym profilu w serwisie GoWork!

Cieszymy się, że Europa Systems przyciągnęła Waszą uwagę i zaglądacie tu, aby poznać nas bliżej. Przygotowaliśmy dla Was materiały, które pozwolą Wam dowiedzieć się więcej o tym, jak od 30 lat działamy na rynku zachodniopomorskim. Znajdziecie tu nie tylko informacje o naszej firmie, ale także o wartościach, którymi się kierujemy oraz benefitach, jakie oferujemy naszym pracownikom.
Jeśli zainteresowała Was konkretna oferta pracy, zapraszamy do aplikowania lub zadawania pytań. Zależy nam, aby ten portal był dla Was miejscem, gdzie uzyskacie odpowiedzi na ważne dla Was tematy.

Naszych pracowników zachęcamy do kontaktu z działem HR – zarówno osobiście, jak i mailowo. Jesteśmy otwarci na rozmowy i wspólnie postaramy się znaleźć najlepsze rozwiązania.

Dziękujemy za wszystkie opinie, które tutaj zamieszczacie. Czytamy każdą z nich z uwagą, doceniamy miłe słowa, a krytykę traktujemy jako okazję do poprawy. Zależy nam na konstruktywnej, kulturalnej i serdecznej komunikacji, dlatego komentarze pozbawione wartości merytorycznej, wulgarne lub obraźliwe będą usuwane przez Administratora GoWork zgodnie z obowiązującym regulaminem serwisu.

Pozdrawiamy serdecznie!
Zespół HR

@Nick

Drogi Pracowniku, zgodnie z tym, co możesz przeczytać w naszym powitaniu - jedyne komentarze, które są usuwane przez administratora serwisu, są niemerytoryczne, obraźliwe lub kłamliwe. Na konstruktywne wiadomości zawsze jesteśmy otwarci, chętnie zapoznamy się ze wszystkimi opiniami :) Pozdrawiamy! Zespół HR

Iza Nowy wpis
Użytkownicy czekają na odpowiedź 5 dni.

Czy w firmie pracują też kobiety na magazynie i produkcji? W jakich godzinach odbywają się praca? Czy jest zmianowa?

Europa Systems

Dzień dobry! Drogi Konstruktorze, bardzo chętnie poznamy Twoje spostrzeżenia i uwagi dotyczące naszego miejsca pracy. W żadnym razie nie chcemy, byś skończył niczym dinozaury, dlatego w każdej chwili zapraszamy Cię do nas, chętnie Cię wysłuchamy i postaramy się stanąć naprzeciw Twoim potrzebom. Pozdrawiamy Zespół HR Europa Systems

ChudeLata

Krzyk rozpaczy, to się dopiero zacznie, jak do właściciela w końcu dotrze, że ludzi, którzy ciągnęli tę firmę i sprzedaż już w ES nie ma... Wychodzi powoli na to, że wszystkich zastąpić się nie da... Pytanie kto będzie szybszy, ci co się zwalniają czy zwalniani. Robi się gorąco.

Europa Systems

Dzień dobry, przykro nam, że towarzyszą Panu/Pani negatywne emocje związane z pracą. Tak jak wskazałyśmy w wiadomości powyżej - zapraszamy serdecznie do działu HR, z przyjemnością umówimy się na spotkanie i porozmawiamy o Pana/Pani uwagach i troskach, postaramy się również udzielić jak najbardziej pełnej informacji zwrotnej. Nie sądzimy natomiast, aby forum było dobrym miejscem do wdawania się w takie dyskusje, szczególnie, gdy zawierają one informacje, których prawdziwość budzi naszą wątpliwość. Nasze drzwi są zawsze otwarte, zapraszamy! Pozdrawiamy Zespół HR Europa Systems

Wygaszacz ekranu
@ChudeLata

Jak dla mnie, to już w zasadzie pozamiatane. To jest bardzo, bardzo trudny biznes. Trudny na wielu płaszczyznach. Niezależnie od działu wymaga bardzo dużej wiedzy, doświadczenia, otwartości i na prawdę dużego zaangażowania. Ludzie, którzy spełniali powyższe, byli notorycznie rypani, że robią za mało, za wolno, że są błędy. Wiadomo, lepiej gnać tego co pracuje 12h dziennie, może zmusi się go do pracy 14h dziennie. Zwolnienie albo odejście jednego, nawet najlepszego pracownia firmy nie powali. Niestety w ciągu ostatnich 6 miesiącach została przekroczona masa krytyczna w temacie odejść/zwolnień. Firma, która była oparta na fachowcach jest teraz oparta na wysokiej klasy opowiadaczach. Nie ma znaczenia co faktycznie potrafisz i co faktycznie robisz. Liczy się to, co możesz obiecać. Im bardziej ktoś jest odklejony od rzeczywistości i daje się ponieść fantazji w swoich opowieściach, tym bardziej jest szanowany. Osoba, która zna się na rzeczy, twardo stąpa po ziemi i jest otwarta na nowości, ale rozumie też, że transformacja czy zmiany to jest proces, jest uznawana za hamulcowego. Fantasta, który nie widzi różnicy miedzy produkcją miotły i produkcją promu kosmicznego jest wznoszony na piedestał jako innowator. Tak kończy się piękna historia firmy, szczerze mówiąc - szybko poszło. Czy mam rację? Pogadamy za rok.

Gonzo
@Wygaszacz ekranu

A czy poprzednio było inaczej - tez rządziły osoby, co uważały ze produkcja seryjna zmywarek jest taka sama jak produkcja przenosników taśmowych a jakiekolwiek głosy sceptyczne były eliminowane w zarodku.

Wygasza ekranu
@Gonzo

Masz rację, takie teksty padały, każdy czasami może powiedzieć coś głupiego. Jednak słowa słowami, a działania działaniami. Firma się zmieniała, była jakaś realna wizja, było zaangażowanie kadry zarządzającej. Jak by nie patrzeć, to jednak w poprzednich latach firma szła do przodu, realizowała i pozyskiwała coraz ambitniejsze projekty. Oczywiście były różne problemy, ale to normalne jak wskakuje się na głęboką wodę. A co jest teraz? Masakra. Firma skończyła się na przełomie roku i taka jest prawda.

Gonzo Nowy wpis
@Wygasza ekranu

Ciekawe czy ktoś pamięta, że w celach Strategii, zatwierdzonej przez Daniela Mzyka było m.in. bycie pracodawcą nr 1 w województwie oraz znaczące ograniczenie rotacji pracowników zarówno w biurze jak i na produkcji. Co prawda twórców tej Strategii już nie ma, ale czy ona uległa zmianie ?

@Gonzo

Dzień dobry, będąc pracownikiem ES na pewno wiesz, że strategia została przyjęta na 5 lat, prawda? Podczas ostatniego spotkania z zarządem mogłeś/mogłaś również usłyszeć o najważniejszych założeniach w różnych obszarach, w tym HR, podczas którego interesujące Cię aspekty pokrótce zostały poruszone. Jako organizacja podejmujemy działania w celu realizacji poszczególnych założeń strategii zgodnie z obowiązującym planem. Pozdrawiamy Zespół HR

Witamy serdecznie na naszym profilu w serwisie GoWork!

Pozdrawiamy serdecznie!
Zespół HR

z tej okazji, nie usuwajcie komentarzy odzwierciedlających rzeczywistą sytuację ES, z punktu widzenia pracownika.

@Nick

Jak wygląda praca w dziale PROJEKTOWANIA? Słyszałem, że zaszło dużo zmian w Europa Systems. Jest lepiej niż było?

Ada
@Pytanie

Na pewno, na pewno, pewnie, jasne, zobaczymy, czas pokaże

Rybka
@Pytanie

Jest sporo pracy, więc jeśli szukasz zajęcia gdzie możesz nic nie robić, to nie tutaj. Ale praca fajna i satysfakcjonująca, projekty są różnorodne, więc się nie nudzi. Ja polecam.

Eugeniusz
@Rybka

A co się zadziało, że szukają kier od aplikacji i dyr operacyjnego?

@Pytanie

Dzień dobry! Cieszymy się, że interesuje Pana/Panią praca w Dziale Projektowania i Technologii. Obecnie jesteśmy w trakcie pracy warsztatowej w ramach teorii ograniczeń, która ma na celu usprawnić pracę w dziale. Jedną z pierwszych zmian, jaką wprowadziliśmy, są godziny skupienia dla konstruktorów. Godziny te mają na celu umożliwienie skupienia się na pracy koncepcyjnej przez wykluczenie różnego rodzaju rozpraszaczy, w przypadku spotkań, przyjmowania zgłoszeń, itp. W ostatnim czasie wróciło do nas również dwóch konstruktorów, a powroty do ES są dla nas zawsze miłą wiadomością, które daje nam wiatr w żagle :) Jeśli chciałby/chciałaby Pan/i dowiedzieć się więcej na temat ofert, zapraszamy do kontaktu! Pozdrawiamy Zespół HR Europa Systems

@Eugeniusz

Dzień dobry! Zmiany są nieodzowną częścią funkcjonowania organizacji :) Chcielibyśmy jednak sprostować - nie poszukujemy dyrektora ds. operacyjnych, rolę tę objął z początkiem września dotychczasowy dyrektor produkcji. Jeśli zaś chodzi o stanowisko kierownika działu aplikacji - nasz kolega pełniący obecnie tę funkcję, postanowił zmienić swoją ścieżkę zawodową (w dalszym ciągu realizując ją w strukturach ES), z tego też względu szukamy jego następcy. Pozdrawiamy Zespół HR Europa Systems

@EUROPA SYSTEMS Sp. z o.o.

Fakt. Dwóch wróciło, ale w tym czasie czworo odeszło a piąty odchodzi z końcem roku. Godziny cieszy są super. ostatnio zostaliśmy poproszeni by w przeciągu tych trzech godzin, raczej nie chodzić jeść, nie koniecznie robić sobie herbatę, bo to "czas dla nas". tak że przychodząc do pracy na 7, trzeba zjeść śniadanie tak do 9. Inaczej siedzisz przy komputerze do 12, odejście od komputera. na dłużej niż 5 min nie jest mile widziane. Już pomijam to że pracując przy monitorach masz prawo do 5 min przerwy raz na godzinę, no i "przecież możecie jeść przy komputerze". Gdzie jest BHP który ostrzega w mailach przed kiszeczkami. Czekamy na wyznaczone godziny posiłków. Ciekawi mnie to też czy konstruktorzy z biur zewnętrznych który pracują zdalnie też maja takie "udogodnienia"

@Pracownik

Dzień dobry! Drogi Pracowniku, dziękujemy, że podzieliłeś się z nami tą informacją. Godziny ciszy powinny służyć temu, by umożliwić Wam pracę, której nikt nie będzie zakłócał. Nie wpływają one jednak w żadnym razie na możliwość skorzystania z regulaminowej przerwy, swobodnego korzystania z toalety, czy też przerw wynikających z tytułu pracy przy komputerze. Przykro nam, jeśli przekaz, jaki otrzymaliście, mógł Wam zasugerować coś innego. Zadbamy o to, aby w najbliższym czasie został on sprostowany i nie pozostawiał wątpliwości odnośnie celu i zakresu godzin ciszy. Pozdrawiamy Zespół HR Europa Systems

@Rybka

Cześć, dziękujemy za Twoją opinię i cieszymy się, że praca w Dziale Projektowania i Technologii dostarcza Tobie satysfakcji oraz możliwości spróbowania swoich sił w różnych obszarach. Mamy nadzieję, że wprowadzone niedawno godziny skupienia pomogą Ci czerpać z niej jeszcze więcej satysfakcji, a także wesprą Twój rozwój, za co trzymamy kciuki. Pozdrawiamy! Zespół HR

Rozmowę kwalifikacyjną w EUROPA- SYSTEMS Sp. z o.o. masz już za sobą? Jak oceniasz konieczność przygotowania się do spotkania? Czy pracodawca zwraca szczególną uwagę na konkretne aspekty profilu kandydata na stanowisko ELEKTRYK?
Rybka

Nie rozumiem tego narzekania. Pracuję już jakiś czas w tej firmie i jest serio spoko. Mam porównanie z innymi firmami i wiem, co to znaczy chaos i bajzel w firmie, w ES serio nie jest najgorzej. Projekty są, perspektywa jest, fajnie się współpracuje z większością ludzi. Wiadomo, że nigdy nie będzie się zgadzało z niektórymi decyzjami, ale jak będziecie na szczeblu decyzyjnym, to będziecie mogli robić po swojemu :) mówię to nie jako zarząd tylko szeregowy pracownik.

Szafa

Jak wygląda praca w dziale HR Europa Systems bo dzisiaj pojawiło się ogłoszenie, jestem ciekawa jak atmosfera? Dziękuję

@Szafa

Dzień dobry! Cieszymy się, że jest Pani zainteresowana naszą ofertą i rozważa aplikację do zespołu HR. Jako część tego działu mogę powiedzieć, że panuje u nas koleżeńska atmosfera, wspieramy się, angażujemy wspólnie w różne przedsięwzięcia. Mimo, iż rola, która Panią interesuje, skupia się na aspektach tzw. twardego HR, ważne jest dla nas, by każda z osób pracujących w dziale miała szansę na próbowanie swoich sił w różnych obszarach, dlatego też cenimy sobie aktywne podejście i pomysły. Jeśli chciałaby Pani dowiedzieć się więcej, zachęcam do aplikowania - podczas rozmowy rekrutacyjnej przedstawiamy szerzej rolę, a także staramy się odpowiedzieć na wszelkie pytania :) Pozdrawiam serdecznie!

Europa Systems

Dzień dobry, niezależnie od stanowiska, staramy się zatrudniać w ES najlepsze osoby, których wiedza i doświadczenie odpowiadają poszukiwanym przez nas kompetencjom na dane stanowisko. Pracownicy na każdym szczeblu polecają osoby ze swoich poprzednich organizacji i chętnie bierzemy je pod uwagę w procesach rekrutacyjnych, bo wierzymy, że osoby, z którymi współpracowali nasi pracownicy, są przez nich rekomendowane ze względu na wysoką jakość współpracy. Cieszymy się, że nasi pracownicy polegają swoich współpracowników z innych organizacji i nie możemy się zgodzić z Pana/Pani opinią. Planując remont kuchni i szukając osoby, która wykona tę usługę skorzysta Pan z polecenia znajomych, czy uzna je za źle o nich świadczące? Pozdrawiamy serdecznie Zespół HR Europa Systems

Aa

Ludzie którzy tu pracują tu ludzie którzy nie mają wyjścia.. lub są w takcie rekrutacji.

Pierdziawa

Nie jest prawdą co piszecie, dyrektor HR to niesamowicie ciepła osoba potrafiąca zaufać i dać szansę ludziom, którzy w innych firmach nie byli by brani pod uwagę w rekrutacji. Potrafi ona dostrzec w człowieku inne wartości niż kompetencje czy doświadczenie i nie patrzy na człowieka przez „cevauke”, widzi za to w nim osobę przyjaciela współpracownika.

Dzień dobry! Prosimy o zaprzestanie rozprzestrzeniania nieprawdziwych opinii na temat kondycji naszej spółki. Rozumiemy, że nie zgadza się Pan z podejmowanymi decyzjami, jednak jest to jedynie Pana opinia, nie zaś konstatacja faktu. Dział Sprzedaży w ostatnich miesiącach został wzbogacony o nowych pracowników, którzy posiadają wiedzę i doświadczenie w obszarze pracy w naszej branży. Efekty ich pracy są widoczne w postaci bardzo dużych projektów, które w ostatnim czasie pozyskaliśmy, a także kolejnych, które są obecnie na końcowym etapie. Stale pracujemy nad rozwojem organizacji poprzez różne formy aktywności, ponadto prowadzimy procesy rekrutacyjne mające na celu rozbudowanie naszych struktur, tym samym Pana przewidywania nie znajdują swego odzwierciedlenia w rzeczywistości. Pozdrawiamy Zespół HR Europa Systems

Drogi Pracowniku, bardzo zmartwiła nas Twoja uwaga na temat zawodności samochodu służbowego, którym się poruszasz. Bardzo ważne są dla nas komfort i bezpieczeństwo każdego z nas, dlatego jeśli tylko zauważysz jakikolwiek problem z samochodem, który użytkujesz, prosimy Cię o niezwłoczne przekazanie tej informacji do Działu Administracji, który podejmie stosowne kroki, aby samochód naprawić, a na ten czas przekaże Tobie samochód zastępczy. Chcielibyśmy również sprostować Twoją uwagę a propos kierownika nakazującego pracę w nadgodzinach: w odpowiedzi na potrzeby naszych klientów kilka miesięcy temu uruchomiliśmy Hot Line, która umożliwia klientom dokonywanie pilnych zgłoszeń, które mogą mieć strategiczny wpływ na funkcjonowanie procesów . Za obsługę Hot Line odpowiedzialny jest Dział Obsługi Klienta i Wsparcia Posprzedażowego, który realizuje dyżury w systemie zmianowym, co powoduje, że dyżur na pracownika przypada raz na kilka tygodni. Za pozostawanie w gotowości, pracownik, oprócz wynagrodzenia za ewentualną pracę w nadgodzinach, otrzymuje dodatkowo premię. Pozdrawiamy Zespół HR Europa Systems

W obronie...
@EUROPA SYSTEMS Sp. z o.o.

Dzieje się dużo dobrego... Ciągły rozrost kadry kierowniczej i działu HR powoduje że problemy pracownika zostają dostrzeżone. Firma w tym kierunku rozwija się nadarzając za trendami. Przykładem może być chociażby dostosowanie warunków pracy pod osoby neuroatypowe. Naprawdę super że jako osobo ze spektrum autyzmu mam wyznaczone godziny ciszy w biurze. Przełożony siedzi w tym czasie nieopodal i pilnuje przez ponad godzinę czy pracuje w ciszy i spokoju. (usunięte przez administratora)

Były PM

Jestem jednym z kilku ostatnio z własnej woli byłych kierowników projektów. Pozostawię tutaj radę dla aplikujących na to, nie bez przyczyny, często powracające ogłoszenie. Jeżeli masz doświadczenie jako PM, to tutaj się raczej uwstecznisz. Jak jesteś certyfikowany/a, omijaj szerokim łukiem. Jak chcesz zacząć jako PM, to jest dobry poligon, bo jak większość będziesz w miarę świeżym członkiem zespołu i nie mssz nic do stracenia. Główne bolączki to kulejący obieg ważnych informacji oraz brak decyzyjności na szczeblu, który decyzyjny być powinien. Większość informacji np. status produkcji i decyzji przy ryzykach terminowych jest na last minute, kiedy jest już za późno na sensowne planowanie działań. Projekty bardzo ciekawe i gdyby nie problemy, które organizacja sama sobie kreuje, naprawdę była by super robota dla PMa.

@Były PM

Dzień dobry! Bardzo nam przykro, że praca na stanowisku PM w naszej firmie Cię nie satysfakcjonowała. Jednocześnie dziękujemy za podzielenie się z nami Twoją opinią. W ostatnim czasie zaszły u nas zmiany, przede wszystkim na stanowisku Dyrektora Operacyjnego. Prowadzimy również proces rekrutacji na stanowisko Kierownika Działu Zarządzania Projektami, co w znaczący sposób przełoży się na poprawę organizacji pracy w dziale. Pozdrawiamy Zespół HR Europa Systems

Czy w EUROPA- SYSTEMS Sp. z o.o. są szkolenia zewnętrzne?

@Pytanie

Dzień dobry! Nasi pracownicy mają możliwość korzystania ze szkoleń zarówno zewnętrznych, jak i wewnętrznych. Uczestnictwo w szkoleniach uzależnione jest od potrze rozwojowych pracowników, które omawiane są z bezpośrednim przełożonym. Posiadamy w organizacji osobę dedykowaną szkoleniom, a także rozwojowi pracowników, która projektuje dla nas szczegółowe plany w tym zakresie. Jeśli aspekt szkoleń jest dla Pana/Pani szczególnie istotny, zachęcam do poruszenia tej kwestii podczas rozmowy rekrutacyjnej, chętnie przedstawimy ten obszar szerzej! Pozdrawiamy Zespół HR Europa Systems Sp. z o.o.

ad szkolenia
@Europa Systems

dla mnie też jest to ważne w nowym miejscu pracy a nie chce mi się szukać tych informacji Bóg wie gdzie czy czekać do poinformowania mnie na wątpliwej rozmowie…nieporozumienie

@ad szkolenia

Dziękujemy za sugestię, na pewno dodamy tę informację w ogłoszeniach o pracę, ponieważ jest to bardzo istotny czynnik! Pozdrawiamy Zespół HR Europa Systems Sp. z o.o.

Azotowy
@Pytanie

Tak, z przerzucania odpowiedzialności na inne działy. Jedyne szkolenie wewnętrzne w tej organizacji.

gotowy

szukają teraz kogoś do pracy? bo na rynku wokół ciężko o coś wartego uwagi

@gotowy

Dzień dobry, tak, szukamy osób na różne stanowiska. Wszystkie oferty pracy znajdują się w naszej zakładce kariera. Zachęcamy do zapoznania się i aplikacji. Link: https://europasystems.pl/Praca-cabout-pol-41.html Pozdrawiamy Zespół HR Europa Systems Sp. zo.o.

pers
@gotowy

lepiej się zastanów. Sprzedaż nie idzie, zaczyna się robić gorąco. Jak robi się gorąco, to robi się nieciekawie... Zatrudniają kolejnych do sprzedaży, ale patrząc na całokształt, czarno to widzę.

@pers

Po zmianie zarządu większość ludzi zmieniła pracę, albo była zmuszona z pracy zrezygnować. Utrzymują się na powierzchni, bo poprzedni zarząd zadbał o projekty. Obecny (usunięte przez administratora), zmieniający średnio co 2 lata pracodawców, to nie najlepszy prognostyk..

Niedoszły kandydat
@Europa Systems

Szukacie ale czy chcecie znaleźć ? Pani na wejsciu - HR Business Partner - eliminuje kandydatów, by broń boze nie zagrozili aktualnemu kierownikowi danej komorki organizacyjnej. Wymysla dodatkowe kryteria lub uznaje za krytyczne wymaganie drugorzędne, tak by móc wyrzucić cv kandydata bez przedstawienia go hiring managerowi. Podobno ludzi Wam brakuje, ale nie chcecie poswiecic 15 minut by spotkac się z kandydatem, który moze być własnie idealnym do Waszego zapotrzebowania. No i ten slogan " we are engineers" - ale jakoś preferujecie humanistów i ekonomistów bo inzynierowie nie są u Was mile widziani po za konstruktorami ( chociaż moze i tutaj preferujecie polonistów i historyków). Szkoda - ta firma miała ogromne mozliwości - ale jeżeli HR działa na jej szkodę i nie szuka najlepszych kandydatów , z doswiadczeniem i chęciami to sorry za daleko nie pojedziecie.

@Niedoszły kandydat

Dzień dobry! Drogi Kandydacie, jeśli nie został Pan zaproszony na rozmowę rekrutacyjną, oznacza to, iż odrzuciliśmy Pana CV, ponieważ nie odpowiada ono podstawowym kryteriom zawartym w naszej ofercie pracy. Zwykle w wiadomości odmownej wskazujemy konkretnie co zaważyło na naszej decyzji. Jeśli jednak nasza informacja zwrotna była dla Pana niejasna, w tej samej wiadomości zachęcamy do skontaktowania się z nami - odpowiadamy na wszystkie wiadomości, ponieważ zdajemy sobie sprawę, że konkretna informacja zwrotna może pomóc kandydatowi w znalezieniu dla siebie nowego miejsca pracy. Zachęcamy do kontaktu, chętnie udzielimy niezbędnych informacji. Pozdrawiamy serdecznie! Zespół HR

Europa Europa

Dokładnie... Co tu się wydarzyło wie chyba tylko właściciel. Firma skończyła się z końcem zeszłego roku.

@Europa Europa

Szanowny Pracowniku, prosimy Cię serdecznie o to, byś nie rozprzestrzeniał informacji, które nie są prawdziwe, a także które godzą w dobre imię firmy oraz jej dobra osobiste. Informacje, które przekazujesz, nie są w żaden sposób oddające rzeczywistości, co chcielibyśmy jasno i wyraźnie zaznaczyć. Firma, reprezentowana przez Zarząd, a także Dyrektorów poszczególnych działów, w sposób klarowny cyklicznie przedstawia swoją sytuację. Jeśli formuła tych spotkań jest dla Ciebie niejasna, zapraszamy Cię do podzielenia się sugestiami z przełożonym, działem HR, czy też Zarządem. Pozdrawiamy Zespół HR Europa Systems

Service
@Europa Systems

Prosicie ? Serdecznie ? Serio ? Z wypowiedzi @europa Europa, można wnioskować , że nie chodzi o formułę spotkań, a o obraz firmy, jaki jest przedstawiany pracownikom. To są dwie różne sprawy i dobrze by było gdyby zespół hr, wraz z panią dyrektor, rozróżniał pojęcia. A także używał poprawnej polszczyzny w kwestii stosowania wielkich liter, zgodnie z zasadami pisowni zawartymi w nowym słowniku ortograficznym. Nie ma za co :)

Marian

witam chciał bym sie dowiedzieć więcej na temat pracy montażysty. czy to praca zmianowa?

@Marian

Dzień dobry! Montażyści pracują w systemie I-zmianowym, w godzinach 7-15. Zapraszamy do aplikowania, chętnie Pana poznamy i opowiemy szerzej o ofercie i firmie. Pozdrawiamy! Zespół HR Europa Systems

Alibaba

Wg. ogłoszenia o pracę płacą 80-100zł/h dla Konstruktorów w trybie hybrydowym, prawda to? Może ktoś się wypowie jak wygląda praca konstruktora w tej firmie.

raczej na wypowiedzeniu
@Alibaba

Konstruktor jest odpowiedzialny za wszystko, od zamawiania komponentów, przez nadzór nad produkcją, ustalenia z klientem, pilnowanie montażu.

Radi
@Alibaba

W takich ofertach widać kolejny desperacki ruch firmy. To jest odpowiedź jak wyglądała i wygląda praca konstruktora (i innych pracowników). O tym, że jest źle mówiło się bardzo długo, ale jak to bywa - trzeba było poczekać aż mleko się wyleje i ludzie masową zaczną uciekać. Desperackie ruchy mają to do siebie, że już nic nie dają, bo jest za późno.

Cichy
@Radi

A byłem bliski podjęcia pracy w tej firmie. Na szczęście zrobiłem porządny research i nie zdecydowałem się. I z tego co widzę to była dobra decyzja. W obecnej firmie zarabiam coraz więcej a w E-S czekałaby mnie teraz niepewna przyszłość jako pracownika z krótkim stażem.

@raczej na wypowiedzeniu

Z tego co mi wiadomo, to kiedyś częścią z tego co wymieniłeś zajmowali się managerowie projektu. Zresztą tak jest w firmach które znam. A konstruktor ma zaprojektować dane urządzenie / linię. Nie ma już kierowników projektów?

obeznany
@Ja

Tych, co trzymali jakoś wszystko w ryzach już w ES nie ma. Bałagan aż strach, każdy za wszystko odpowiada i nikt za nic nie odpowiada równocześnie. Ostatnie 3-4 lata to był najlepszy czas w historii firmy a parę dobrych lat tu przesiedziałem, to wiem. Teraz ludzie przecierają oczy ze zdumienia i nie wierzą co się dzieje. Ten rok, to równia pochyła. Moja przygoda z ES też powoli dobiega końca, kończę rozmowy z inną firmą i niedługo przechodzę.

gort
@obeznany

Ciekawe spostrzeżenie, że ostatnie 4 lata były najlepsze :).

Stary pracownik

Tak nigdy się nie działo rok do 2 i po firmie... tyle w temacie !! Ludzie szukajcie już powoli nowej pracy. Pracownik cnc,lasery, pily,szlifierki za 27 zł:))

Pitolek

Rozmowa o pracę to jakiś dramat. Na sam koniec głupie pytanie ile by chciał Pan zarabiać. Tak niekompetentnej rekrutacji to nawet z opowieści dawno nie słyszałem . Stanowisko techniczne i ani jednego pytania w tym zakresie. Rozmowa z jakimś czarującym Czarusiem . Dramat !!!!!!!!!!

Wygaszacz ekranu
@Pitolek

Jakoś nie jestem zdziwiony. To idealnie wpisuje się w chyba nowy ,,model biznesowy". Twoje umiejętności techniczne na stanowisku technicznym nikogo nie interesują. Jak masz duże doświadczenie, faktycznie znasz się na robocie, to sorry ale nie pasujesz do teamu. Ty masz ładnie opowiadać czego byś nie zrobił, im bardziej puścisz wodzę fantazji, tym lepiej. Trzeba było powiedzieć, że AutoCada, Inventora itp. co prawda nie znasz, ale może im narysować projekt super sondy kosmicznej w paincie. Nie wiesz czy będzie działać, bo pojęcia o tym nie masz i pracowałeś ostatnio jako malarz, ale do odważnych świat należy. Wtedy byś mógł sam sobie wpisał kwotę wypłaty do umowy i mieszkanie służbowe dostałbyś gratis. Przykro patrzeć co się z tą firmą dzieje. Jeszcze rok temu wszystko wyglądało zupełnie inaczej.

@Wygaszacz ekranu

Dzień dobry, procesy rekrutacyjne w naszej organizacji na stanowiska specjalistyczne przeważnie składają się z dwóch etapów, a drugi z nich bazuje wyłącznie na weryfikowaniu kompetencji twardych, tj. wiedzy technicznej, znajomości narzędzi, branży, itp. Jeśli proces rekrutacji składa się z jednego etapu, podczas niego weryfikujemy w/w składowe. Bardzo dziwi nas Pana stwierdzenie o bezzasadności zadawania pytania o oczekiwania finansowe. Niezależnie od tego, czy firma ujawnia w procesie widełki płacowe przewidziane dla stanowiska, czy też nie, pytanie to pada praktycznie w każdym procesie rekrutacji w większości firm. De facto wyjątkiem jest sytuacja, gdy pracodawca posiada jasno określoną kwotę i podchodzi do kwestii wynagrodzenia w 0:1 sposób i tym samym nie pozostawia kandydatowi przestrzeni na określenie swoich oczekiwań finansowych. @wygaszacz ekranu - zakładamy, że tak wnikliwa znajomość sposobu prowadzenia procesów rekrutacyjnych w organizacji wynika stąd, iż jest Pan kierownikiem jednego z działów naszej firmy. Jeśli tak jest, to tym samym ma Pan bardzo duży wpływ na ich jakość i przebieg. Proponuję więc w pierwszej kolejności dokonać samooceny sposobu weryfikowania kompetencji, a następnie przekazać działowi HR swoje dobre praktyki, które, obiecujemy, weźmiemy pod uwagę przy projektowaniu szkoleń w zakresie rekrutacji. Pozdrawiamy serdecznie Zespół HR Europa Systems

Pracownik ES
@Pitolek

Nie rozumiem dlaczego dziwi Cię fakt pytania o zarobki podczas rozmowy rekrutacyjnej? Jest to jedno z najbardziej oczywistych pytań. Mogę się tylko domyślać, że nie odbyłeś do tej pory zbyt wielu rozmów o pracę. Z tonu wypowiedzi wnioskuję, że nie otrzymałeś propozycji pracy, a biorąc pod uwagę kulturę Twojej wypowiedzi - na całe szczęście dla ES. Ja osobiście bardzo dobrze wspominam swoją rozmowę rekrutacyjną.

Rekrutacja
@Pracownik ES

Zarobki to chyba nie powinna być tajemnica w dzisiejszych realiach ;)

Myślałem o aplikowaniu, ale znajomy, który tam pracuje, mówi, że ludzie się ulatniają. Sprzedaż ostro wyhamowała, teraz firma żyje z realizacji projektów sprzedanych w zeszłym roku i nie zanosi się na kolejne duże projekty w przyszłych latach, więc idzie masakra. Mówi, że po zmianach które trwają od kilku miesięcy raczej za dużo z tej firmy nie zostanie. Ktoś to może potwierdzić?

@Kandydat

Dzień dobry, drogi Kandydacie, na szczęście nie możemy potwierdzić Twoich obaw. Firma wciąż się rozwija, planuje zatrudnienia nowych pracowników w bieżącym i kolejnych latach, posiada również plany ekspansji. Naturalną sytuacją w każdej organizacji jest, że pracownicy rotują, nasze wskaźniki nie odbiegają przy tym jednak od normy. Zachęcamy Cię do zaaplikowania na interesującą Cię ofertę pracy, z chęcią odpowiemy na wszelkie Twoje pytania podczas rozmowy rekrutacyjnej. Pozdrawiamy Zespół HR Europa Systems

Kan

Jak wygląda praca automatyka w firmie? Nigdzie nie podają widełek, można zarobić? I nie mówię tu o robieniu 200 nadgodzin miesięcznie na wyjazdach. I co z pracą w szczecinie? Bo piszą mnie tu że zatrudniają do szczecina a miejsce siedziby to jakaś wieś. O co w tym chodzi?

...
@Kan

Biuro w w szczecinie istnieje, ale nie wiadomo jak długo. Praca w Żabowie, widełek nigdy nie podawali i nikt nie wie ile kolega zarabia.

Mr.G
@Kan

Nie płaca za nadgodziny dostajesz 1:1 jako wolne. Biuro w szczecinie jest tylko na papierze, ale dojazd do roboty zapewnia firma. Tutaj zarabiają tylko menagery reszta robi za minimalną.

@Kan

Dzień dobry! O zadaniach i specyfice pracy na stanowisku automatyka w naszej organizacji opowiadamy szczegółowo podczas rozmowy rekrutacyjnej, w której uczestniczy również kierownik danego obszaru, jest to więc doskonała okoliczność, aby poruszyć wszystkie interesujące aspekty :) O widełkach wynagrodzenia rozmawiamy podczas rozmowy rekrutacyjnej, natomiast w formularzu aplikacyjnym zawarte jest pytanie o oczekiwania kandydata, ponieważ ważne jest dla nas, aby na nie odpowiadać. Oczywiście nadgodziny są dodatkowo płatne lub rozliczane poprzez odebranie dnia wolnego. Posiadamy oddział w Szczecinie, nasi automatycy natomiast pracują w formie hybrydowej: częściowo zdalnie, częściowo natomiast w naszej siedzibie - w Żabowie (zapewniamy naszym pracownikom dojazd do/z pracy). Zapraszamy do kontaktu i pozdrawiamy! Zespół HR Europa Systems Sp. z o.o.

Gonzo
@Kan

Biuro w Szczecinie było stworzone tylko i wyłącznie dla Pani dyrektor marketingu, której już nie ma w firmie. Dodatkowo mówiono jeszcze, że to dla projektantów ale oni siedzieli w Żabowie. Gdy nie było podwyżek i był kryzys, wynajęto najdroższe i najbardziej ekskluzywne biuro w Szczecinie. Tak więc nie licz na pracę w Szczecinie. Żaden prezes ani członek zarządu tam nie rezydował.

@Gonzo

Dzień dobry! Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Rzeczywistość wygląda jednak nieco inaczej: w biurze w Szczecinie część z nas pracuje na co dzień. Od razu zaznaczamy jednak, że nie jest to możliwe dla wszystkich. Nasz zakład produkcyjny znajduje się w Żabowie, a stanowiska wymagające bieżącej współpracy między sobą, pracują na miejscu. Znacząca część stanowisk jednak pracuje w trybie hybrydowym, co jest wygodnym rozwiązaniem. Pozdrawiamy Zespół HR Europa Systems

Na jakim systemie ERP pracuje Firma? Jakiś czas temu szukano Kierownika Działu Kontrolingu, czy ostatecznie zaistniało takie stanowisko? Do kogo raportuje poszukiwany KOntroler Finansowy? do CFO czy do tego Kierownika?

@Kandydat

Dzień dobry, w przypadku zainteresowania naszymi poszczególnymi ofertami pracy zapraszamy serdecznie do aplikowania lub kontaktu z działem HR. Podczas rozmowy rekrutacyjnej przedstawiamy bliżej stanowisko wraz z odpowiedzią na wszelkie ciekawiące kandydata zagadnienia. Pozdrawiamy serdecznie! Zespół HR Europa Systems

Abcd

Nie polecam. Ludzie odchodzą, nowi za takie pieniądze nie chcą przychodzic. Od jakichś 2 lat jest coraz gorzej. Podwyżki jeśli są to nie dla wszystkich a jak ktoś dostanie, to max 2 zł. Niedługo wszyscy będą pracować za najniższą krajową.

Efgh
@Abcd

Zarządzanie firmą na europejskim poziomie - nowoczesne narzedzia do prowadzenia projektów - wrike, systemy zarządzania produkcją ERP i relacjami z klientami CRM oraz nadzór nad pracownikiem Baseline. Firma się rozwija, rekordowe zlecenia i projekty, nowi klienci, nowe produkty. Polecam tego pracodawcę.

ktoś
@Efgh

I Praca za najniższą krajową zapomniałeś dopisać

Efgh
@ktoś

Zatrudniani są tylko najlepsi z najlepszych, nikt nie płaci więcej pracownikom w całym województwie. Europa jest pożądanym pracodawcą.

Bee

Cześć. To ja to w końcu jest w tej firmie. Opłaca się aplikować na produkcję. Z jednej strony ktoś pisze, że jest bardzo źle, a z drugiej że firma płaci najlepiej w województwie?

@Bee

Jeśli w województwie najwyższą stawką jest najniższa krajowa to tak, można powiedzieć że najlepiej w województwie. Wysokie stawki są tylko na górze, na produkcji najniższa krajowa to norma i nic nie wiadomo o dalszych podwyżkach bo wartościowanie przeciągają od września.

Buahahahhahah

Zarząd Spółki otrzymał w 2020 roku wynagrodzenie z tytułu umowy o pracę wynosiło 636 tys. zł oraz z tytułu pełnienia funkcji wynosiło 448 tys. Zł. A w roku 2021 wynagrodzenie z tytułu umowy o prace wynosiło 1.356 tys. Zł oraz z tytułu pełnienia funkcji wynosiło 532 tys. zł. A dla pracownika postawimy szlaban hhahahahhahahaaa!!!!

A ja nie wiem
@Buahahahhahah

Hola hola moje wynagrodzenie ani 2021 ani w 2022 nie wzrosło o 113%, co jest grane? Firma podobno zaciskała pasa? Oszczędzała na chude lata? Proszę o wypowiedz tego obrońcy tej firmy co się tak ostatnio rozpisywał. Dzięki temu podobno nie zwalniają ludzi? Ojej sami odchodzą? Dziwne nie? Ciekawa jestem kiedy zarząd zacznie ewakuacje?

@Buahahahhahah

Jak odejmiesz podatki zusy itp, podzielisz to na cały zarząd to niewiele zostaje na głowę. A robota takiego zarządu lekka nie jest i do tego ogromną odpowiedzialność.

@A ja nie wiem

Szanowny kolego zarząd realizuje politykę właściciela. I wykonują ją bardzo dobrze dlatego dostaje takie a nie inne premie. Chcę wam przypomnieć że wasza firma ma zmienić profil z produkcji na wymiar na integratora całych magazynów. Bo w integracji jest więcej pieniążka niż w produkowaniu rzeczy unikatowych. Są to słowa waszego prezesa, które powiedział na pierwszym wystąpieniu. Jak już firma zmieni profil to będzie miała większe zyski niż ma teraz. A co do podwyżek to wcześniej już nie były ujęte w budżetach. Działy które nie wpisują się w nową wizje działania firmy zostaną zlikwidowane a ludzie tam pracujący zostaną zwolnieni. Teraz jesteście w stanie cichej redukcji dlatego nie ma podwyżek. Sami odejdziecie lub zostaniecie zredukowani, ale teraz musicie jeszcze pospinać pewne działania podczas transformacji. Więc proszę, bez marudzenia wracać do swoich zadań. Drogi kolego jeżeli martwisz się o zarząd to możesz spać spokojnie. Nie będzie żadnej ewakuacji. A jak ta podwyżka 100%+ budzi w tobie tyle emocji to poczekaj na sprawozdanie za 2022. Od siebie dodam tylko że świat na tej firmie się nie kończy, zawsze można coś zmienić i to na lepsze!

Niko
@Nick

No chyba jednak zarząd nie dobrze realizował swoją politykę skoro od sierpnia zmiany na najwyższym szczeblu. Rzeknę klasykiem: "Przypadek? Nie sądzę." Zgadzam się co do tego - świat na tej firmie się nie kończy, a zmiany faktycznie wychodzą na lepsze.

Czy EUROPA- SYSTEMS Sp. z o.o. organizuje swoim pracownikom szkolenia podnoszące ich kompetencje?

@Pytanie

Tak. Przeprowadzane są szkolenia dodatkowe w zależności od szczebla na którym pracują pracownicy. W tym roku odbyły już się szkolenia na sprzęty transportu bliskiego, szkolenie z zarządzania projektami oraz z zarządzania. Każdy kierownik działu ma budżet na podnoszenie kwalifikacji swoich pracowników i z podnoszeniem kwalifikacji nie ma problemu.

Pytanie było o szkolenia, a tu nie jest najgorzej. A pieniądze są niskie, ale pierwsze podwyżki już, są po enigmatycznym wartościowaniu stanowisk na chwile obecną w dziale administracyjno biurowym bo jest najbliższy przysłowiowej koszuli. Natomiast zmiany w zarządzie sugerują, że nie jest najlepiej. Z drugiej strony nowy król zmienia klejnoty koronne. Ciekawe czy tylko wymieni na diamenty czy cyrkonie.

Były
@Pracownik

Jak jesteś pupilem (czyt.uchem) kierownika to i na szkolenie się zalapiesz....pracowałem tam ponad 5 lat i na żadne się nie dostałem pomimo wyraźnych wymogów na danym stanowisku...

Zostaw merytoryczną opinię o EUROPA SYSTEMS Sp. z o.o. - Pyrzyce

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
jest wulgarnym komentarzem
jest niemerytoryczna

przebieg on-boardingu nowego pracownika
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie

• Jak się pracuje w EUROPA SYSTEMS Sp. z o.o.?

Zobacz opinie na temat firmy EUROPA SYSTEMS Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 29.

• Jakie są opinie pracowników o pracy w EUROPA SYSTEMS Sp. z o.o.?

Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 18, z czego 3 to opinie pozytywne, 8 to opinie negatywne, a 7 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

Przejdź do nowych opinii