Aż dziwnie czytać tak pozytywne opinie pracowników o swoim miejscu pracy. Czy to aby nie boty albo AI ;)? A bardziej serio - czy w dalszym ciągu firma zwiększa obroty i zatrudnia nowych ludzi, jak pisał ktoś kilka lat temu? Czy może poziom zatrudnienia się trochę ustabilizował ostatnio?
To, że ta firma nadal funkcjonuje przy tym poziomie organizacji (brak jakiejkolwiek) graniczy z cudem a jednak. Firma nie dba o pracownika najlepiej jakby przytakiwał i na wszystko się zgadzał. Firma mimo tego iż pracownik postanawia się zwolnić i zaczyna się okres wypowiedzenia po 2 miesiącach nadal nie potrafi wystawić ogłoszenia o pracę na to stanowisko. Obowiązki zostają rozdzielone na resztę zespołu który i tak jest drenowany do granic możliwości. Powód? "Nie mam czasu do kadr napisać". Poziom mentalny w firmie jest na poziomie kiedyś to było. Brak jakiegokolwiek procesu wdrożenia pracownika poza 3 marnymi dniami o przestarzałych technologiach. Dokładanie obowiązków, pensja bez zmian. Nie było chyba miesiąca kiedy na pasku płacowym wszystko się zgadzało trzeba było pilnować. Dobrze, że przeszedłem na własną działalność jestem w stanie normalnie funkcjonować a nie łamać kp na każdym kroku. Podsumowując osoby które chciałyby się tam zatrudnić poważnie się zastanówcie czy jesteście gotowi na taki (usunięte przez administratora)
Przykro czytać. Opina bardzo subiektywna. Firma stabilna, pracownicy pracują latami. Wynagrodzenie płacone w terminie.
Padł zarzut ze firma nie dba o pracowników. jeśli tak jest to czemu aktualnie nikt więcej temu nie przytakuje ani sie nie skarży? Nie poprawili czegoś ostatnio w warunkach i pochwalić nagle to jest problem?
Wszedzie meksyk bo brak czasu nawet kible brudne bo nie potrafia zatrudnić ekipy sprzatajacej bo wszyscy chca więcej mamony niż pracownicy. Harujemy jak konie a podwyżke widzieli nieliczni. Wyłącznie programiści chyba dostaja dobre pieniadze ale maja dużo pracy bo na projekt zamiast 10 jest 2. I tak to własnie leci.. ale szykuje sie wyjscie integracyjne to może ktos sie odważy prezesowi przekazać jak jest naprawde :^)
Witam, Chciałem zapytać jak w tej firmie obecnie wygląda sytuacja z terminowością wypłat?
Jestem w firmie od 2014r. i w tymże okresie, aż do dziś nie było ani razu problemów z terminowością wypłat. Wszystko jak w zegarku.
Mam nadzieję, że taki spokój na forum to znak, że dobrze sie pracuje w firmie?
Wiecie czy w DGT Sp. z o.o. szukają chętnych na staż?
Może mi ktoś podpowie czy firma prowadzi obecnie rekrutacje?
Podpisuję się pod opinią Adama. Oczywiście opinie są bardzo subiektywne i szanuję także te negatywne. Na Twoją prośbę - ja odpowiem krótko, jak to wygląda z mojego punktu widzenia, skoro Adam milczy: (1) sukcesywnie zwiększają się obroty firmy, (2) coraz mniej ludzi odchodzi z pracy, a zatrudnienie zwiększa się stale, (3) opóźnienia w wypłacie wynagrodzeń skończyły się sporo lat temu, (4) pracownicy firmy tworzą bardzo nowoczesne i skuteczne narzędzia teleinformatyczne, kupowane przez ważnych klientów - system 112, system 999, policja, wielcy operatorzy elektroenergetyczni, (5) firma nie kombinuje, nie oszukuje pracowników, ani klientów. I jeszcze jedno do malkontentów: pokażcie firmę, która przez ponad 27 lat utrzymuje stały, wysoki poziom, zadowalając wszystkich dookoła.
Na dzień dzisiejszy pracuje się bardzo dobrze, firma ma duże sukcesy
Poszukiwani są programiści i e-commerce manager do firmy DGT Sp. z o.o. (https://www.dgt.pl/pl/praca). Ktoś z Was będzie aplikował? Warto? Umowa o prace jest jednym z aspektów oferowanych przez pracodawcę.
To w końcu pani pyta obecnych tutaj, czy sprzedaje ofertę firmy? LOL. Jeśli ktoś myśli, że specjalistom z branży IT łatwo jest zaimponować (UoP), to chyba ktoś nie ma pojęcia o polskim narybku.
Bardzo szanuję naszą firmę i to jak w niej jest, nie jest to oczywiście tajna agencja rządowa, więc może bez przesady, jest fajnie i normalnie tutaj..
Witam, jakie są zarobki w DGT? pojawiają się nowe stanowiska? jak atmosfera?
Jedna z niewielu innowacyjnych firm w regionie. Wiele do zarzucenia do kadry kierowniczej ale ze względu na potencjał i dotychczasowe osiągnięcia takie firmy trzeba chronić.
to karta multisport świadczy o tym czy pracodawca jest dobry? Nie lepiej dać pracownikowi pieniądze żeby sam nimi rozporządzał zamiast uszczęśliwiać go na siłe jakimiś kartami multisport czy pakietami zdrowotnymi?
od 10 lat nie pracuję w DGT, to tak się pogorszyło ? Wtedy płacili na czas, do 10 ego była wypłata. Faktycznie coś z zarządzaniem tą firmą jest nie tak, jeśli przez 10 lat tak się pogorszyło, Ciekawi mnie ile osób jest na konstrukcji z kadry sprzed 10 lat ?
kilka lat już minęło jak tam pracowałem, ale to nie jest normalna firma. Tzn. normą jest brak płynności, opóźnienia z płaceniu pensji, dziwne i niezrozumiałe awanse, niesamowicie skomplikowane układziki. Choć biznesowo firma wciąż ma potencjał to jako pracodawca tragedia