LG Energy Solution

Dodaj merytoryczną opinię

Opinie o LG Energy Solution

LG Energy Solution to światowy lider dostarczający zaawansowane baterie litowo-jonowe do pojazdów elektrycznych (EV), produktów IT i elektronarzędzi oraz do systemów magazynowania energii (ESS). Dzięki globalnej sieci LG Energy Solution jest bardziej niż kiedykolwiek zaangażowane w rozwój innowacyjnych technologii, które przybliżają nas do przyszłości. Zgodnie z wizją ESG "We CHARGE toward a better future", dąży do bycia firmą coraz bardziej przyjazną środowisku: stawia klimat na pierwszym miejscu, wypełnia obowiązki społeczne i kształtuje zrównoważoną przyszłość. W 2016 roku w Biskupicach Podgórnych powstało LG Energy Solution Wrocław, które stanowi pierwsze, a zarazem największe centrum produkcji baterii do samochodów elektrycznych w Europie. Inwestycja typu greenfield we Wrocławiu zaowocowała wprowadzeniem do Polski najnowocześniejszej technologii, a także uczynieniem naszego kraju europejskim liderem tej branży. W zakładzie zajmującym powierzchnię około 100 hektarów znajduje się kilkadziesiąt nowoczesnych linii produkcyjnych. Obecna moc produkcyjna wynosi 70 GWh, a pod koniec 2022 roku LG Energy Solution Wrocław osiągnie poziom 115 GWh.

Mogliby w końcu zmienić tryb pracy z 12 godzin do 7-8 godzin,bo nie dość że człowiek przemęczony to jest życia nie ma prywatnego,czasami się zastanawiam po co wracam do domu jak zaraz muszę iść z powrotem. To jest chore. Dla LG tylko liczy się kasa a nie poszanowanie pracownika. Mam nadzieję że LG weźmie to do serca i zmniejszy tryb pracy.

Ktoś
@Pracownik

Chyba sobie Żartujesz.Praca po 8g w ogóle się nie opłaca,ludzie dojeżdżają z dolnegośląska po godzinie,półtorej.I co mi z tego,że skończę pracę o 15 jak w domu będę o 16.30-17,cały dzień do dupy,niech wpadną jakieś nadgodziny w sobotę to co zostaję,dzień wolnego...Weź porażka...A tak zapierpapier w 4dni ale mam te 4wolne.Pomyśl zanim coś napiszesz.

Oj
@Ktoś

Niezrozumiałe jest proponowanie pracy, potem straszenie zwolnieniem i podkręcanie prędkości i wyszukiwanie błędów. To jest okradanie innych, czas. to złoty pieniądz. Dlaczego takie osoby zarabiają więcej od średniej krajowej. Brzydko tak robić.

Pytanie Nowy wpis

Czy firma LG Energy Solution kieruje się zasadą równości w płacach kobiet i mężczyzn? Chodzi o równorzędne stanowiska.

Kiko Nowy wpis
@Pytanie

Nie bo nie ustnieje taka równość. Mężczyźni pracują ciężej, mając np wyższe normy co do przenoszenia ciężaru, nie mają przerw na karmienie, nie mają okresu, który podobno przeszkadza w pracy, mają inne normy w pracy szkodliwej itp.

Gdf Nowy wpis
@Kiko

Czy ty masz rozum,no raczej nie,porażka komentarz,serio.Normy dźwigania,przerwa na karmienie itp to jest ustalone w KP a nie wymysł jednostkowych firm więc nie wypisuj bzdur.A jeśli chodzi o LG to tak,na poziomie operatora produkcji wszyscy mają jednakową stawkę,niezależne od płci,na stanowiskach biurowych i menadżerski zależy od doświadczenia,wiedzy a nie od tego czy jesteś kobietą czy mężczyzną.

miekelel Nowy wpis

Czekam na odzew od 21 sierpnia dostałem maila z potwierdzeniem otrzymania przez pracodawce moich dokumentów, co teraz czekać dalej na telefon? @Pracodawca

Stanisław

Skorzystał ktoś z opcji relokacji ? jakie są wymagania aby dostać taki benefit ?

Czy rozmowa kwalifikacyjna w LG Energy Solution spełniła Twoje oczekiwania? Jak oceniasz spotkanie z rekruterem?
Kll

Na jaką stawkę można liczyć na stanowisku production manager ?

Ętniawka

A jak to jest z tą rekrutacją przez Zoom'a? Zdalnie i do bani?

Czy pracodawca LG Energy Solution motywuje w jakiś sposób swoich pracowników?

Szczecina
@Pytanie

Zależy gdzie trafisz, chociaż częściej spotykam z demotywacją. Pracując w biurze masz dużą szanse na jakieś motywujące nagrody, im bardziej na produkcji tym gorzej. Chociaż wszędzie za (usunięte przez administratora) możesz dostać 'zjebke' ze kogoś nie upilnowałeś, albo nie pomogłeś - nie ważne czy to należy do ciebie czy nie

Operatorka

Pracowałam w lg prawie rok wiec mogę coś na ten temat powiedzieć. Jedyny plus tej firmy to wypłaty, ktore są wypłacane na czas. Z kilkoma nadgodzinami, premia i day off w miesiącu można było wyciągnąć ok. 5 tys na spokojnie. Poza tym praca jako operator produkcji nie jest zła, gdyby nie to ze rządzą Tobą osoby ktore nie maja o niczym zielonego pojęcia. Liderzy myślący ze wszystko wiedza najlepiej a awans zdobyli nie poprzez swoje umiejętności a bieganie do biura co 5 min z wazelinka :) Niejednokrotnie wykonywałam zadania za lidera, pilnując piętra i wind gdy ten przedłużał sobie przerwę na kantynie popijając kawkę. Gdy zostało to przeze mnie wypomniane, ze nie należy to do moich obowiązków bo mam pilnować produkcji to usłyszałam standardowe „możesz oddać ID i iść do domu”. Makerzy (usunięte przez administratora)w razie grubszych awarii wchodzisz sam do maszyny i radź sobie bo oni są bardzo przepracowani i musza odpocząć... żenada. Ukrainki non stop zwalniane ze śmiesznych powodów, byłam świadkiem jak zwolnili ukrainca bo strzelał folia bąbelkową gdy wywoził śmieci, faktycznie mieli powód. Na przerwie można zapomnieć o obiedzie bo zanim zeszlam na kantynę i poczekalam na swoją kolej to już były telefony gdzie jestem bo koniec przerwy i produkcja .ja napisałam tylko to co działo się na moim budynku. Być może na innych jest lepiej, ale nie byłam nie wiem. Także jeśli ktoś chce sobie dobrze zarobić to oczywiście polecam ale to ile wytrzyma to już druga sprawa :) pozdrawiam!!

Ktos
@Operatorka

Prawda.na obiad tylko 20 minut przerwy.do kantyny daleko.chyba obiady tylko dla biura i co blisko mają.a ludzie po 12 godz.pracuja i tylko na kanapkach.tak dbają o fizycznych pracowników.tylko żeby norma była lub rekord.a rekordów nie wypłacają.

anon
@Ktos

ja pracuję w jakości również po 12 godzin na obiedzie siedzę sobie godzinę a nawet dłużej, przerwe mam kiedy chce wystarczy dobrze zagospodarować sobie czas pracy.

Nikt
@anon

Ty a Ty dobrze się czujesz? Jak można sobie zagospodarować czas i siedzieć na przerwie godzinę jak się pracuje na lini, co za ułomny komentarz, weź ogarnij bo rozumu to Tobie brak.

E2
@Nikt

A widzisz można. Regulamin regulaminem A życie życiem. Jak masz spoko MSL to on ma spoko SL . Jak oczekują żeby była robota zrobiona to nikt się nie czepi o 3-5 minut. Jak jest patologia to pracownik siedzi godzinę ale to dla tego że MSL nie kontrolujcie swoich SL A oni czują się wtedy królami życia i też rozporządzają pracownikami nieudolnie. A najgorzej jak masz kłopot na linii , to zamiast go rozwiązać pracownicy się rozchodzą , na przerwę , do toalety , napić się. Więc, czas można zagospodarować , a i owszem.

Szczecina
@Operatorka

Zależy od miejsca gdzie pracujesz, są budynki że jest spoko, są liderzy którzy są spoko, są i spoko pracownicy, lecz zawsze trafi się ktoś kto będzie psuł atmosferę, czy na górze, czy na dole. Przerwy często wyglądają na zasadzie jak się dogadasz (przeżyłem chodzenie z kartkami ,,jestem na przerwie'', przeżyłem dzienniki, zeszyciki kto ile jest na przerwie), zwalnianie bez powodu nie tyczy się tylko Ukrainców - widziałem jak bez powodu ludzie byli zwalniani bo ktoś miał taki, a nie inny humor (większość z nich następnego dnia już była w pracy, bo ponownie ich zatrudniali). Robisz swoje to nikt się nie przyczepi. Dużo operatorów robi sobie przerwy po 1h bo się dogadali z drugim obok by pilnował ich maszyny (w zamian potem pilnują jego). Naprawianie maszyn rożnie wygląda od hali na której pracujesz. Na jednej Technicy słabiej ogarniają, bądź jest ich za mało, to wtedy dużo rzeczy sam próbujesz. Na innej operatorzy nie ogarniają, to technicy poprawiają nawet położenie materiału... Czasami masz bardzo daleko do kantyny, czasem masz ją bliżej. (Np. na cell2 mężczyźni musza wyjść z budynku by dojść do kantyny) W wielu firmach widziałem gorsze warunki, zdarzyły się i takie że były lepsze. Na wielki plus jest taki ze ciągle tutaj brakuje ludzi i masz możliwość dużej ilości nadgodzin, jak i sama stawka jest bardzo wysoka.

No problemo

Masz tak przez dwa dni, wyśpisz się i nocne dwa razy, po tym 3i pół dnia wolnego. Mało? Zarobisz ponad 3.

Jaka jest specyfika pracy w takiej firmie?

Robert
@Marek

(usunięte przez administratora) System 12h, coś tam zarobisz owszem, może więcej niż gdzie indziej, ale rewelacji nie ma, ja nie polecam.

Jaki rodzaj umowy preferowany jest w LG Chem?

Nikt
@Pytanie

Lg podpisuje umowę o pracę

janeczka

Hejo dostał ktoś już może wypłatę

Strzelin998

Czy warto sie przyjmowac czy lepiej szukac co inego moze ktos powiedziec

Strzelin998

Czy warto sie przyjmowac czy dac sobie spokokuj moze ktos powiedziec kto pracuje

Kris

Mam pytanie jak dlugo trwa proces rekrutacji?Staram się o pracę-nie wiem czy czekać aż firma sie odezwie,czy szukać pracy gdzie indziej

Olek

Dzis wypłata tak??? O której one tak wpływają mniej więcej?? Ile najmniej moge dostać za przepracowany miesiąc cały na pack 2

@Olek

Co za durne pytanie, zależy kiedy poszły przelewy, zależy jaki masz bank i o której masz godziny księgowań,jedni dostaną np w południe, inni o 16.16 a jeszcze inni o 18.30, naprawdę, że tacy ludzie dostają pracę to szok!!! A to czy pracujesz na pack2 czy elektrodach to nie ma znaczenia,jaką masz stawkę na umówię, robiłeś nadgodziny, miałeś dayoff w poprzednim miesiącu?

Karol

@Piotr a na jakiej umowie wtedy byłeś?

Piotr

Pracowałem 11 miesięcy i zostałem zwolniony bez podania przyczyny

Bystry
@Piotr

Takie jest prawo. Na umowie na czas określony nie muszą podawać przyczyny przy zwalnianiu. Na tym polega zniewolenie człowieka - musisz przytakiwać że 2 + 2 = 5 a jak się nie zgadzasz to wypad bez podania przyczyny. Jakiekolwiek bunty możesz podnosić dopiero jak masz umowę na stałe, ale takie umowy mało kto daje i znaczna większość Polaków potulnie pracuje na śmieciowych.

wieslaw
@Bystry

umowy smieciowe to umowy zlecenia , od ktorych pracodawca nie odprowadza skladki nz ZUS tylko podatek dochodowy a umowy na czas okreslony sa to umowy od ktorych normalnie odprowadzanae sa skladki ,

Jakie są warunki zatrudnienia w LG Chem?

@Pytanie

Ale o którego Chema Ci chodzi?Bo są dwa.Jeden wytwarza granulat plastiku A drugi baterie

Tur
@Pytanie

Jak na dzisiejsze czasy są bardzo dobre jest to firma która się odnalazła w polsce i jest ok /polecam

Zostaw merytoryczną opinię o LG Energy Solution - Wrocław

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
jest wulgarnym komentarzem
jest niemerytoryczna

przebieg on-boardingu nowego pracownika
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie

• Jak się pracuje w LG Energy Solution?

Zobacz opinie na temat firmy LG Energy Solution tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 12.

• Jakie są opinie pracowników o pracy w LG Energy Solution?

Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 5, z czego 2 to opinie pozytywne, 2 to opinie negatywne, a 1 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

Przejdź do nowych opinii