Opinie o Ecolab Services Poland sp. z o.o. w Kraków

2.9/5

Branże: Usługi dla firm - pozostała działalność

Najnowsze opinie pracowników, klientów i kandydatów do pracy o Ecolab Services Poland sp. z o.o. w Kraków

NieMoniFan

Pracowałem w tej firmie przez krótki czas. Trafiłem do fajnego zespołu VMT, w którym pracowało mi się bardzo dobrze, ale musiałem odejść. Dział HR w tej firmie to nieśmieszny żart. Osoby pracujące w HR wywarły na mnie negatywne wrażenie. Podczas mojej krótkiej kariery miałem nieszczęście trafić na Panią z działu HR, która zajmuje tam seniorską i ugruntowaną pozycję. Wspomniana Pani z HR jest niepomocna dla pracowników, przekonana o swojej wspaniałomyślności i tym, że jest „najlepsza” w swojej dziedzinie. Moje próby rozwiania wątpliwości z zakresu obowiązków i kwalifikacji HR spotkały się z eskalacją na całą firmę. Pani z HR przekazała nieprawdziwe informacje działające na niekorzyść pracownika, usiłując mi wmówić rzeczy, które nie miały miejsca. Postanowiłem skonsultować się anonimowo z PIP-em, co potwierdziło, że informacje przedstawione przez Panią z HR były nieprawdziwe. Od tego momentu zaczęło się dla mnie piekło - Pani o pozycji Senior HR poczuła się personalnie dotknięta i robiła wszystko, by zwolnić mnie w trybie natychmiastowym. Ustaliła specjalną komisję w celu ocenienia mojego zachowania oraz prawdziwości informacji, które uzyskałem i jej przekazałem. Kiedy złożyłem wypowiedzenie, komisja została odwołana. Cała ta sytuacja pokazała, jak Pani z HR potraktowała tę sprawę personalnie i wykazała się całkowitym brakiem profesjonalizmu. Nigdy wcześniej nie zdarzyła mi się taka sytuacja w firmie i według mnie taka osoba nie powinna zajmować tak wysokiej i ważnej funkcji w firmie. Dla wszystkich obecnych i przyszłych pracowników - uważajcie na wspomnianą Panią i nie dajcie sobie wciskać „kitów”. Omijajcie ją szerokim łukiem, żebyście nie musieli przechodzić przez nerwówkę, zastraszanie, (usunięte przez administratora) czy grożenie zwolnieniem. Zdecydowanie unikałbym tego miejsca - tam, gdzie dział HR działa w ten sposób, nie może być dobrze. Świadczą o tym masowe zwolnienia pracowników i to, że ludzie sami odchodzą. Dla przyszłych kandydatów - zastanówcie się dwa razy, zanim wyślecie aplikację. Podsumowując, nie można podważać kogoś słowa bo odrazu jesteś na wylocie.

Natan

Vendor Support Specialist jak teraz zarobi? mignęła mi oferta co prawda już wygasła ale i tak nie raczyli wpisać w nią widełek

Ciekawa

Jakie zespoły?

Bibi Nowy wpis
Użytkownicy czekają na odpowiedź 16 godzin.

Senior supply chain financial analyst, jakieś opinie? Jaka płaca?

Natan

ona
@Natan

5500 brutto dają chyba, że ugrasz więcej bo słyszałam o takich przypadkach i nierównościach w zespole

Nie polecam

6k brutto max

ona nierowna
@ona

Nierownosciach ? Zasada jest taka ze ile wynegocjujesz tyle masz. jesli masz wiecej doswiadczenia lub wyzsze kwalifikacje - dostajesz wiecej. Proste. Wiec o jakich nierownosciach mowimy ? To ze Ty dostalas mniej nie znaczy ze inni musza rownac do Ciebie.

Gal
@ona nierowna

Dobry żart. Nie od dziś wiadomo, że wybiorą osobę, która powie mniej. Wolą zatrudniać osoby z mniejszymi kwalifikacjami i doświadczeniem, byleby nie musieć za wiele płacić

Gal nie ma racji
@Gal

Oj zdziwiłbys / zdziwiłabys sie. Teraz to juz nie kwestia zarobkow jest czynnikiem decydujacym tylko czy dany pracownik jest ogarniety czy nie. Nikt nie chce nawet za darmo osoby ktora nie potrafi sie przedstawic po angielsku albo na propozycje pracy z biura 2 dni/ tydzien kreci nosem, nie wspominajac o wielkich oczach na wiesc o tym ze do biurza wypada przyjsc o 9 rano a nie 11tej. Takich teraz mamy kandydatow niestety...

@Gal nie ma racji

Akurat w tej firmie osoby bez kompetencji z ulicy dostają dużo więcej niż ludzie którzy pracują w niej latami i wiedzą co robią :) kilka stówek podwyżki nie wchodzi w grę, ale jak ktoś się zwolni to przyjęcie na jego miejsce bałwana który nie umie czytać ze zrozumieniem i płacenie mu 1,5 pensji zwolnionej osoby to normalka

olo
@Natan

Już nie aktualne, bo redukcje do Indii.

xd
@olo

co idzie do indii?

Znaleziony
@xd

Połowa procesów. Dowiadujesz się z dnia na dzień albo w ten sam dzień - Niestety nikt wcześniej Ci nie powie bo tak się kończy teamwork w Ecolabie.

@Gal nie ma racji

Chyba nie do końca, z mojej strony wygląda to ta,k że wymagania są nieadekwatne do obowiązków. Spełniasz wszystkie formalne, pasuje Ci praca i jej warunki a mimo to nawet z polecenia się nie dostajesz. Nie wspomnę o tym że Pani z rekrutacji, ma zero jakiejkolwiek wiedzy życiowej. No sorry, nie mam 20 lat i nie jestem podatny na "formowanie" może dlatego się nie dostałem.

?
@Znaleziony

A były tam zwolnienia grupowe?

Miki Nowy wpis
@xd

Kilka zespołów już dostało info. Do końca nie wiadomo jak to będzie wyglądało i ile jeszcze poleci.

Znaleziony Nowy wpis
@?

Tak, kilka teamów dostało info z dnia na dzień, a koledzy i koleżanki np. TL nie dali pary z gęby bo lojalke podpisali.

Ciekawa Nowy wpis

Jakie zespoły?

Płaca marna, ale dużo benefitow i wydarzeń podczas pracy. Mała szansa na podwyżki. Atmosfera miła, chociaż nikt się nie kryje z odgadywaniem współpracownikow na open space.

Kacper
@Ja

Jak to ludzie :). Zaciekawiły mnie te wydarzenia podczas pracy. Zakładam, że to jakieś pozytywy. Rozwiniecie temat?

Partyplanner
@Kacper

Wigilia dla pracowników, Mikolaj dla dzieci, Paczki dla pracowników na Swieta w grudniu, Recognition week (3 dni w pazdzierniku) z roznymi atrakcjami, Czasem jakies warsztaty i inne tego typu akcje.

Znaleziony
@Partyplanner

Przenoszenie procesów do Indii i zwalnianie ludzi z dnia na dzień - gratis!

Kandydatka

Byłam kandydatką w Ecolabie, dostałam się na 3-ostatni etap rekrutacji. Niestety, mimo zapewnień, że dostaniemy wszyscy jakikolwiek feedback, mimo upływu 2 tygodni, moja skrzynka jest pusta. Rozumiem że pewnie w takim razie się nie dostałam, ale profesjonalnie było by jednak wysłać jakiegokolwiek maila, żeby kandydat wiedział na czym stoi i nie tracił czasu na czekanie na odpowiedź. Niestety jestem zawiedziona bo pokazuje to po prostu brak szacunku do kandydatów i do ich czasu. Nie każdy ma mnóstwo czasu na szukanie nowej pracy i czekanie miesiąc na odpowiedź. Niestety poniżej już widziałam takie odpinie na temat Ecolabu i widzę, że jednak dalej nie wiele sie zmieniło w tym zakresie.

Ecolab Services Poland sp. z o.o. prowadziła rekrutację na stanowisko Billing Resolution Specialist. Dostałeś zaproszenie na rozmowę kwalifikacyjną? Jakie warunki oferuje pracodawca? Opowiedz o przebiegu spotkania z rekruterem.
Klara

Mam znajomą spoza PL która chciałaby pracować jako Senior Financial Analyst Accounting & Control. Czy pomogą jej w wyrobieniu dokumentów itp.?

Tymo

Parę dni temu udostępnili ofertę dla Senior Talent Acquisition Specialist. Czy po 10 m-cach jest szansa na przedłużenie umowy na czas nieokreślony?

Anna

Mozna pracować zdalnie? W jakim wymiarze ?

zdalna praca
@Anna

3 dni z biura obowiazkowo + 2 dni z domu / tydzien.

Praca zdalna 2
@Anna

Różnie bywa. Są działy gdzie przychodzi się dwa razy w tygodniu, są osoby które przychodzą raz w tygodniu, a czasami nawet raz na dwa tygodnie.

ala

Zainteresował mnie program skupu akcji w najnowszym ogłoszeniu dla Associate Financial Analyst. Możecie przybliżyć na czym on polega?

Dopłata

Tak, jest stała dopłata za kazdy dzien pracy z domu . Hybryda = 3 dni z biura + 2 dni z domu

rob

Istnieje jakiś podstawowy dress code w firmie na stanowisku Division Controller, są jakieś restrykcje co do ubioru?

fajna

W najnowszym ogłoszeniu dla Division Controller pisali o pomocy dla kandydatów spoza Krakowa. Czyli zapewniają pakiet relokacyjny lub coś podobnego?

NieMoniFan

Zosia

Bardzo fajnie bo trafiłam na ogłoszenie dla Customer Service Specialist Poland & Baltics i tam jest stacjonarka. Istnieje możliwość pracy w hybrydzie? Jakoś przywykłam do pracy pół na pół...

XYZ

dzień dobry, chciałem zapytać na jakie wynagrodzenie można liczyć w przypadku stanowisk seniorskich? Z góry dziękuję za odpowiedź.

Kinia

Pisaliście o atmosferze że stworzyły się kółka wzajemnej adoracji. Chciałam aplikować na Travel & Expenses Specialist. Tyle że zależy mi na zdrowych i równych relacjach. Co powiecie o tym na ten moment?

Xxx
@Kinia

Aplikuj. Kasa marna w porównaniu do sytuacji na rynku i innych firm, ale jeśli dobrze trafisz to atmosfera jest ok.

Cześć, w ostatnich dniach naprawdę bardzo dużo ofert się pojawiło. Był jakieś zwolnienia, odejścia, czy po prostu chodzi o rozwój lub pojawiły się w tym roku całkowicie nowe stanowiska pracy/działy? Mnie interesuje praca jako Junior Sell-out Data Specialist. Zaczynał ktoś tu swoją karierę na juniorskim poziomie? Można się tu rozwinąć, awansować?:) Ustalają na początku indywidualną ścieżkę kariery? Wielki plus za pracę w trybie hybrydowym, ale nie uwzględnili w ofercie niestety widełek. Przybliży mi ktoś zarobki?

Kolo
@anonim

Z tego co wiem fajny dział i fajny manager. Rozwojowa ścieżka. Firma fajna, spoko warunki. O widełkach nie wiem za dużo, ale warunki i elastyczność na fajnym poziomie

X

W ecolabie sciezka kariery nie jest bardzo długa tzn nie ma 367 pozycji i tytułów - zazwyczaj ogranicza sie to do ok 5-6 pozycju w danym dziale wiec awanse tez nie sa zbyt czesto. Zazwyczaj co ok 3 lata .

Blbb

Hej, czy będąc na urlopie macierzyńskim otrzymuje się podwyżkę „inflacyjna“?

@Blbb

Zazwyczaj tak, ale jest ona sporo niższa niz ta ktora dostałabys "normalnie" pracujac.

KLS

Jaki jest okres wypowiedzenia ? I czy pracodawca zastrzega sobie możliwość pracy u innego pracodawcy ?

@KLS

Okres wypowiedzenia, jak w kazdej innej firmie w Polsce zalezy od czasu jaki pracownik przepracowal w danej firmie. 2 tygodnie, jeżeli pracownik był zatrudniony krócej niż 6 miesięcy, 1 miesiąc, jeżeli pracownik był zatrudniony co najmniej 6 miesięcy, 3 miesiące, jeżeli pracownik był zatrudniony co najmniej 3 lata. Jesli chodzi o innego pracodawce to jest zakaz jesli jest to pokrewna dziedzina. Jesli inna - to nie ma problemu.

Sizzler

W tej firmie nie zmieni się nic póki zarządzającą będzie A. Jak od lat te same osoby obstawiają najwyższe stanowiska i tylko między soba nimi się wymieniają tak to trwa i trwa. Kółko wzajemnej adoracji. Gdyby zostali zmuszeni do poszukiwania pracy nagle mogłoby się okazać, że wiele nie potrafią. Poza nielicznymi wyjątkami naprawdę ciężko pracującymi wyższe stanowiska obstawione są ludźmi po dziwnych studiach, pseudo podyplomowkach i z mizerną wiedzą merytoryczną. I tak, od lat.

Małgosia

Hej :) widzę ze nikt tu nie pisał o tym beneficie a ponoć dopłacają do lekcji języka. Czy to może być wybrany przez nas język oraz szkoła, czy może jest to orgazniowane całkowicie przez pracodawcę i ma on podpisana umowę z jakaś szkoła ? Myślałam żeby złożyć na Junior financial specialist.

@Małgosia

Hej! To musi być kontynuacja nauki języka który już znasz, dostajesz taka możliwość po pół roku pracy i to firma decyduje kto Cię uczy

Zostaw merytoryczną opinię o Ecolab Services Poland sp. z o.o. - Kraków

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
jest wulgarnym komentarzem
jest niemerytoryczna

przebieg on-boardingu nowego pracownika
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie

• Jak się pracuje w Ecolab Services Poland sp. z o.o.?

Zobacz opinie na temat firmy Ecolab Services Poland sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 41.

• Jakie są opinie pracowników o pracy w Ecolab Services Poland sp. z o.o.?

Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 19, z czego 0 to opinie pozytywne, 13 to opinie negatywne, a 6 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

Ecolab Services Poland sp. z o.o.
  • Opolska 114
    31-323 Kraków