Zgodzę się z kolegą z Xxxxx.. w tej pracy kierowca już się nie liczy. Kiedyś robota była poukladana i można było zarobić dobre pieniądze. W tej chwili można zarobić tyle co w Polsce koło komina. Spedycja bez wiedzy na temat ile masz godzin do wyjechania ,nawet jak mówisz że masz dużo godzin wyjechane to i tak planuje Cię na wyjazd daleki a miałeś być w domu na weekend, pierwsza rozmowa z ze spedycją bardzo mila i sympatyczna ale to tylko początek, ta pani cały czas się uczy jak nasz prezydent i nauczyć się nie może.Zjeżdżasz w tygodniu np. Środa, Czwartek... robisz 45 h i dalej jedziesz. Weekend spędzasz w trasie zazwyczaj. Na znanym portalu jest oferta pracy i tam jest napisane " że możesz zrobić 24 h pauzy w tygodniu " i dalej kręcisz kilometry dla firmy. Myślę że dobre czasy już się skończyły dla tej, może się odbuduje.Szefowi jest wmawiane że kierowca nie chce tu jechać, tam jechać i że jesteśmy najgorsi. Ale szef nie pyta kierowców,dlaczego nie chcesz jechać tam gdzie spedycja chce Cię wysłać. Taka rozmowa jest potrzebna bo można wyjaśnić dużo niejasności. Na "20 kierowców każdy narzeka"na panią z logistyki , coś jest nie tak,że taka ilość kierowców narzeka na jedną osobę,czyli to kierowcy nie są wcale tacy źli( chociaż im też ciężko dogodzić).Przeginanie czasu pracy i jazdy zrobiło się normalką w tej firmie(sami kierowcy dla sefa chcą to robić) a później wymaga się od innych kierowców to samo. Kasa jest zawsze na czas i to jest plus, warsztat na firmie na plus i to tyle plusów z tej firmy według mnie. Jest jeszcze w firmie system 3/1 i jest ciut lepiej ale kilometry walisz jak szalony, wszystko na styk zaplanowane. Jak na tą chwilę nie widać nowych kierowców w tej firmie i nie wiem czy to się zmieni szybko.
Firma (usunięte przez administratora)Tranas!! Kierowca jest tylko częścią wymienną. Po zmianach w spedycji "pani" Beata uważa się za wszechwiedzącą a tak naprawdę niezna podstaw czasu jazdy i pracy kierowców. "Uwalanie" kierowców na weekend bez jakiegokolwiek uprzedzenia. Zero szacunku dla kierowcy. System płatności porażka jedyny plus kasa na czas. Z całego serca NIE POLECAM!!!!
Umowa zlecenie na czas nieokreślony z 7 dniowym okresem wypowiedzenia. Dla kierowców z praktyką od razu jazda w pojedynczej obsadzie dla takich co tylko na plandece jeździli to tydzień w podwójnej obsadzie. Dla każdego inny system ogólnie jest 3/1 ale niektórzy są co weekend i jeszcze wśród tygodnia są na bazie inni 2/1 . Nie ma reguły bo wiadomo kto ma najlepsze wypłaty i najlepsze trasy. Jak masz swoje zdanie i się znim wychylisz to koniec Twej kariery w Amond.
Wyjazd w poniedziałek rano i powrot w sobotę popołudniu a nawet na wieczor. Spedytor (usunięte przez administratora) Nie polecam. Dziad trans kropka
Słaby!
Wystarczy zapytać o zarobki i warunki zatrudnienia...
Poziom rozmowy:
- Rezultat: Dostałem pracę, ale nie przyjąłem
(usunięte przez administratora). Umowa zlecenie. Jedni kierowcy zarabiają po 11 tys na mc a inni po 8 tys. Jak znasz niemiecki lub angielski to ładujesz tzw "kolegów" i masz mniej wypłaty. DLA NICH DZIEN PRACY TO 24 godz
Proszę pytać przez telefon o warunki finansowe. (Można wtedy uniknąć rozczarowania!!!) LEPIEJ PYTAĆ NIŻ TRACIĆ CZAS!!! Na znanym portalu ogłoszeniowym mamy ogłoszenie bez przerwy więc łatwo znaleźć numer telefonu. Pozdrawiam ambitnych kandydatów.
algen:to moja opina i tyle. Jeśli ci nie odpowiada to ją zignoruj. Jeśli to co napisałem jest dla ciebie standardem u wszystkich pracodawcow do ja miałem w życiu pecha bo nie wszyscy byli tak poukładani jak szef w Amondzie.
Kris a zrób coś wbrew szefostwu to już sobie nie pojeździsz i za razem nie zarobisz będzie to taka nieoficjalna kara dla ciebie
Super, że można u nich liczyć na zatrudnienie w ramach umowy o pracę @kolkos. W końcu stabilna praca jest w pełni respektowana, ale ciekawi mnie to jakich zarobków można się teraz spodziewać, wiecie może? Na dobre stawki nie ma co narzekać. Pozdrawiam.
Jaka umowa o pracę przecież tylko i wyłącznie jest umowa zlecenie a zarobki z km bez żadnej podstawy, żadnych diet goła km.
Co ty za bzdury wypisujesz jaka umowa o pracę tylko umowa zlecenie !!! Do tego płaca z kilometra idziesz na chorobowe i wegetujesz kasa (usunięte przez administratora) całość.
Potrzebujecie kierowców w Amond ? Co ile macie zjazdy niech ktoś da znać dzięki
Dobra firma, mają zadbany sprzęt . Kasa na czas bez dzielenia na raty. ZUS zapłacony . Jest ok.
37gr za kilometr i umowa zlecenie
Jak się pracuje w AMOND?
Zobacz opinie na temat firmy AMOND tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 3.
Jak wygląda rekrutacja do firmy AMOND?
Kandydaci do pracy w AMOND napisali 1 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.