IMS GmbH Hamburg

Dodaj merytoryczną opinię

Opinie o IMS GmbH Hamburg

Marcin I

Witam polecam gorąco firmę ,atrakcyjne wynagrodzenia i bardzo dobry kontakt z firmą pozdrawiam

Cicha Wyspa

Witam serdecznie Jestem pracownikiem w firmie IMS ponad rok czasu. Chciałbym się podzielić moją opinią o firmie . Finanse wiadomo ze są na 1-m miejscu. - pensja jak i diety zawsze są wypłacane na czas. Opieka koordynatora - zawsze miło i sympatycznie , wysoka kultura, chciałbym pochwalić Pana Jana . Pozdrawiam serdecznie zachęcam nowych i uczciwych pracowników do współpracy z firmą IMS .

Łukasz

Profesjonalna firma z indywidualnym podejściem do każdego pracownika, przykładająca się do każdego zlecenia zapewniając godne warunki noclegowe i fajną atmosferę pracy. Pieniądze zawsze na czas, pomoc koordynatorów w szybkim rozwiązywaniu wszelakich problemów, szczerze polecam jako pracownik z 3 letnim stażem współpracy

Marcin.S

Polecam wszystkim którzy potrzebują pracy rzetelna firma wszystko na czas żadnych zaległości z wypłatami żadnych problemów z papierami

brak
Przebieg rekrutacji

Interested

Pytania

God nice

• Poziom rozmowy:
  • Rezultat: Nie dostałem pracy
Narzeczona pracownika

Witam wszystkich, Mój narzeczony pracuje w firmie już parę ładnych lat! Zaczął swoją przygodę w Niemczech i tułał się po wielu Zeitfirmach, aż w końcu trafił na IMS, który był wreszcie na tyle kompetentny żeby zapewnić mu długotrwałe zlecenia. Wszelkie problemy, które się pojawiły w między czasie były szybko i profesjolanie rozwiązywane. Serwis koordynatorów TOP! Polecam serdecznie, rzetelna firma

Piotr K
@Narzeczona pracownika

napisala narzeczona ktora pracuje w biuze tej firmy MIODZIO FAKE

Narzeczona
@Piotr K

No widzi Pan tak dobra firma że się sama z w niej zatrudniłam, a że elektryki nie potrafię to... A mój narzeczony pracuje tu dużo dłużej niż ja :)

Pracuje w IMSie ponad dwa lata, super koordynatorzy fajna robota i kasa na czas. Firma naprawde w porządku ????????

IMS@pracodawca
@Pracownik

Pracuję tu również od 1,5 roku. Współpraca z oddziałem jest burzliwa, tak należy powiedzieć. Nie wie lewica co czyni prawica. Wypłata jest na czas rzeczywiście....chyba....że nastąpi błąd w księgowaniu i rozliczeniu godzin. Wtedy zaczyna się problem i mimo obiecywania pieniędzy nie ma i zaczynam się zastanawiać czy w ogóle firma myśli to skorygować. Dużym plusem jest to, że mają zlecenia i nie można narzekać na brak pracy. Natomiast często zaliczane są wpadki z zakwaterowaniem- z punktu widzenia pracownika naprawdę niedopuszczalne i wynikające z lekkiego podejścia koordynatora, że jakoś to będzie

Witam, W naszej firmie zatrudniamy tylko na Niemiecka umowę o pracę, zapraszamy do zapoznania się z zakładka najczęściej zadawane pytania na naszym profilu ;)

@IMS@pracodawca

Dzien dobry, Czy problemy z zakwaterowaniem dalej są? Czy zgłaszał Pan to swojemu koordynatorowi? Jeśli możemy Panu obecnie jakoś pomóc proszę o kontakt na maila malgorzata.biesiadecka@ims-zeitarbeit.eu

IMS@pracodawca

Przyjeżdżasz, rozpakowujesz się i spokojnie zaczynasz pracować. Po 1,5 tyg dowiadujesz się od właściciela, że miałeś zabukowane mieszkanie na dwa tyg puki co ,czyli do końca tego tygodnia. I właściciel pokazuje Ci wiadomość którą wysłał do firmy, tak, że biuro było świadome sytuacji. Właściciel mówi Ci, że może Ci wynajmować mieszkanie nadal ale niestety przez najbliższe 10 dni musisz sobie coś znaleźć bo w tym czasie on już ma rezerwację. Dzwonisz do biura i pytasz czy mają coś przygotowane dla Ciebie na ten czas a oni mówią: Nie, nie mamy. I zaczyna się gorączka. Szukania na gwałt, pakowania, przenoszenia rzeczy...organizowanie dojazdów, przejazdów, koszty, stress stress stress....cały czas normalnie pracujesz. Nowe miejsce. Nikogo nie znasz. Smutne jest to, że to nie była jednorazowa sytuacja. Niedawno znowu się coś takiego zdarzyło u moich znajomych. To są naprawdę trudne sytuacje

Pani Marta z Hamburga
@IMS@pracodawca

Witam, do konca nie jest to tak. Organizujemy kwatery dla pracownikow. Naszym glownym zadaniem jest znalezienie dla kazdego kandydata pracy i koordynacja calej procedury. Oczywiscie w ramach bariery jezykowej wielu naszych pracownikow pomagamy im znalezc kwatere. Jezeli pracownik za kwatere nie placi lub nie wybowiazuje sie ze swoich obowiazkow, to kwatera ma prawo taka osobe odeslac. Jezeli pracownik ma problem z kwatera zazwyczaj kontaktuje sie telefonicznie ze swoim koordynatorem. My zawsze i kazdemu naszemu pracownikowi pomagamy tak, jak mozemy. Szkoda, ze ktos opisuje taki problem w internecie, traca czas. Kazdy chce zaoszczedzic i wydaje mi sie, ze kazdy rowniez we wlasnym zakresie jest za siebie odpowiedzialny i powinien w swoim intereseie rowniez szukac noclegu. Oczywisie, ze w opiniach jest duzo rzeczy i sytuaci wybarwionych. Suma sumarum mamy najlepszych pracownikow, ktorzy robia SWIETNA prace w Niemczech (obojetnie czy jako elektrycy, czy spawacze). Wszyscy jestesmy ludzmi i robimy bledy. Ale my sie naprawde DLA WAS staramy. Dobrego TYGODNIA! Pozdrawiam z cala druzyna z Hamburga

Ims@pracodawca
@Pani Marta z Hamburga

Owszem to jest dokładnie tak jak zostało opisane Pani Marto. Martwi się Pani moim zmarnowanym rzekomo czasem, tak Pani pisze. A ja chcę tylko ustrzec innych przed podobnymi przeżyciami. I aby ktoś decydując się na pracę u Was wiedział czego realnie się spodziewać. Piękne slowa mówione na pokaz to za mało. Ze strony Firmy najwłaściwszą reakcją byłoby zwyczaje przepraszam. Znam 5 naprawdę świetnych pracowników, którzy u Was pracowali, robili świetną robotę i przynosili firmie duże pieniądze. I odeszli z uwagi na złą atmosferę w komunikacji z biurem, niedociągnięcia z kwaterami, brak ustrukturyzowanej pracy biura, nieprzyjazne traktowanie przez koordynatorów. Każdy z Waszych oddziałów rządzi się własnymi, różniącymi się procedurami. Cóż...

Pani Marta
@Ims@pracodawca

Witam, wydaje mi sie, ze takie rozpisywanie sie na forum jest strata czasu i moja i Pana. Oczywiscie, ze przykro mi, ze zaistniala sytuacja, ktora Pana zdenerwowala. Ale coz, pracujemy z ludzmi i praca z ludzmi nalezy do najbardziej skomplikowanych poniewaz kazdy z nas ma inny charakter oraz inny punkt widzenia kazdej sytuacji. Fair byloby konkretnie powiedziec badz napisac, o jakiego koordatynatora i o jaka sytuacje sie rozchodzi. Tylko tak mozemy pracowac nad bledami i starac sie ich wiecej nie popelniac. Z kwaterami sa problemy, nie zawsze od nas zalezne, nie zawsze mamy na to wplyw. Jezeli ma Pan ochote porozmawiac, zapraszam.

Polecam firme IMS Hamburg z calego serca pracuje u nich juz rok czasu zawsze wyplata na czas, koordynatorzy pomocni, dostalem obiecana podwyzke po okresie probnym. Zero problemow!

Robert

Jedyną kompetentną osobą w tej firmie jest Pani Daria.Pomoże na każdym kroku,doradzi ,rozwiąże wszelkie niedomówienia.Jeśli po rozpoczęciu pracy jest jakiś problem np.mieszkaniowy,wystarczy poprosić o pomoc i Pani Daria zaczyna działać.Zdecydowanie polecam kontakt !!!Takich ludzi powinno się doceniać!!Nie każdy nadaje się do takiej pracy(kultura,zaangażowanie i normalność)

@Robert

Dzien dobry Panie Robercie, Dziekujemy za mile slowa na temat jednej z naszych kolezanek z zespolu, napewno jest jej bardzo milo :) Jednakze pragniemy zaznaczyc ze caly nasz zespol jest jak najbardziej kompetentny i doklada wszelakich staran aby wszytko dzialalo jak powinno. Jesli mial Pan niemile doswiadczenia z innymi czlonkami naszego zespolu, prosimy o kontakt :)

Pracowałem trochę w firmie i ani razu nie mogłem doprosić się odcinka z wypłaty a ostatniej pensji w ogóle nie otrzymałem koordynator gdy poprosiłem o meila z rozliczeniem zamilkł

@Były pracownik

Dzień dobry, dla każdego naszego pracownika zostaje stworzone indywidualne konto w ,,strefie wspólnej'' na naszej stronie internetowej. Tam każdy pracownik może się zalogować na swoje konto. Znajdują się tam m.in.: wszystkie rozliczenia z wypłaty. Z uwagi na ochronę danych osobowych- żaden koordynator, nie może Panu wysłać rozliczenia ,,mailem''. Logując się do strefy wspólnej może Pan takie rozliczenie pobrać i wydrukować. Jeżeli Pan pracował krótki okres np. 2-3 tygodnie to rozliczenie z wypłaty na pewno zostanie Panu wysłane pocztą na adres zamieszkania, wskazany przez Pana przy zatrudnieniu.

Witam, Nie upubliczniamy danych osobowych w internecie, kazdy pracownik posiada dostep do swojego indywidualnego konta, jest to bezpieczniejsze rozwiazanie niz wyslanie kwitu z wyplata mailem, ktore jest zabronione ze wzgledu na ochrone danych osobowych. Istnieje tez mozliwosc wyslania kwitu z wyplaty droga listowa do rak wlasnych.

Rafal

Jestem bardzo zadowolony ze współpracy z IMS w Hamburgu. Pracowałem na różnych projektach i otrzymałem wszelką pomoc i wsparcie. Pan Mikołaj jest bardzo dobrym kooordynatorem wszelkich spraw dotyczących pracowników. Pomoc przy dokumentacji, sprawach urzedowych, zakwaterowaniu, rozliczeniach finansowych, raportowaniu czy wypłatach, czy wsparcie na projekcie. Można się czuć bezpiecznie i w dobrych warunkach pracować. Polecam wspólpracę. Na pewno jeszcze wrócę na nowe projekty.

aaa
@Rafal

Jak wyglądają zakwaterowania organizowane przez firmę?

@aaa

Dzien dobry! Rezerwujemy dla naszych pracownikow zakwaterowania jak najblizej miejsca pracy. Staramy sie zaspewnic naszym pracownikom wylacznie pokoje jednoosobowe. Jesli zakwaterowanie pracownikowi nie odpowiada, daje on nam znac i szzukamy mu lepszej kwatery.

nie doszły pracownik

Obiecują gruszki na wierzbie a potem odwracają kota ogonem nie ładnie

cc
@nie doszły pracownik

Możesz rozwinąć? Sam bym chciał podjąc pracę przez nich

Krzysztof
@cc

Pracuję dla IMS w Hamburgu już dwa lata jako spawacz. Mam kolegę któremu ich poleciłem, jest elektrykiem pracuje już parę miesięcy. Nigdy nie miałem problemów, wypłaty na czas koordynatorzy pomocni. Ogólnie to naprawdę spoko.

aaa
@Krzysztof

Cześć. jak wyglądają zakwaterowania organizowane przez firmę?

Co wchodzi w skład pełnego wynagrodzenia w firmie IMS GmbH na stanowisku Monter Instalacji Elektrycznych? 26 marca pojawiły się ich ogłoszenia na GoWork.pl.

@Pytanie

Stawka godzinowa plus dodatki branżowe oraz diety dzienne. Bardzo polecam Firmę zwłaszcza kontakt z Panem Dariuszem z Gutersloh. Factet zna się na życzy jak rozmawiać z ludźmi widać od pierwszej rozmowy ze ma doświadczenie.

Ania

Dzień dobry Jestem opiekunką medyczną, pracowałam w niemieckich domach opieki jako Pflegekraft.Obecnie szukam nowej pracy w Altenheimie w Niemczech. Czy są takie oferty w IMS?Może ktoś podpowie gdzie się zgłosić, czy wysłać CV i na jaki adres?

@Ania

Dzień dobry, Dziękuję za Pani wiadomość. Wysyłam adres mailowy gdzie może Pani wysłać CV: sanaz.khabisi@ims-zeitarbeit.eu. Pani Sanaz na pewno się do Pani odezwie. Wysyłam również bezpośredni numer telefonu +49 176 17961620 gdzie może Pani również dzwonić.

Dzień dobry, Szanowny Panie Łukaszu, pracował Pan w naszej firmie zaledwie kilka dni, po czym poszedł Pan na chorobowe. Dostał Pan od nas pełny komplet nowych ubrań roboczych, których Pan nie oddał. Jeśli chodzi o chorobowe- zasiłek w takim wypadku wypłaca Pańska Krankenkassa, nigdy nie firma (takie jest prawo w Niemczech). Jest nam przykro że był Pan niezadowolony. Życzymy Panu powodzenia.

Panie Tomaszu, jeśli chodzi ubrania robocze to jeżeli pracownik przepracował pół roku to ubranie, jak Pan to napisał ,,idzie w koszty''. Nie przyjmujemy z powrotem ubrań które były używane i są zniszczone- bo po prostu nie możemy z nimi nic zrobić, nadają się tylko do utylizacji.

Janek

Czy ktoś pracuje z was jako spawacz w firmie ims i mógłby napisać czy warto aplikować?

@Janek

Ja jestem zadowolony. Pracuje dla IMS w Hamburgu jakiś czas. Wypłata, diety zawsze na czas. Koordynatorzy zawsze pomocni Pani Marta, Pan Łukasz zawsze we wszystkim pomogą.

Janek
@Pracownik

A czy możesz powiedzieć czy firma podwyższa wynagrodzenia z biegiem czasu pracy?

Patryk
@Janek

Ja już u nich pracuję zaraz będzie rok. Po czterech miesiącach dostałem podwyżkę. Ogólnie to jestem bardzo zadowolony.

Tak
@Janek

Zgodnie z umową tak powinno być, ale są schody bo firma idzie na ilość nie na jakość!!? I tu zaczynają się problemy, walczysz zgodnie z warunkami umowy, ale po jakiś 3 miesiącach od warunków umowy w końcu dostaniesz podwyżkę.

AS

Widziałem ogłoszenie na elektryka, po jakim czasie firma się odzywa bo mam też inna ofertę na boku gdzie wyjazd iest w niedziele i nie wiem czy próbować

@AS

Dzień dobry, gdy tylko kandydat do pracy wysyła nam CV wraz z aktualnym numerem telefonu od razu próbujemy się z nim skontaktować. Czasem może się zdarzyć że mail lub zgłoszenie przez kandydata nie zostało poprawnie wysłane. Zachęcam również do bezpośredniego kontaktu z naszą firmą pod numerem +49 157 8516 1991. Pozdrawiam

Todi
@IMS GmbH Hamburg

Wątpię w to bo co dzwonimy macie zawsze problem z wypłata bo to przelew został zrobiony 16 tego to został 19 tego firma nie wiarygodna polecenia

Dariusz

Witam. Mieszkam od niedawna w Stuttgarcie, wcześniej 17 lat w Hiszpanii /Marbella/. Szukam pracy w zawodzie stolarz meblowy lub ślusarz spawacz. Wieloletnie doświadczenie. Pozdrawiam

Szukam pracy

Jestem kobietą w wieku 20 lat poszukuje pracy takiej gdzie mnie nie będą (usunięte przez administratora) oraz aktualnie jestem w Niemczech,ale muszę uciekać z tej firmy co jestem. Nie polecam firmy Consing jak kto kolwiek zobaczy od nich ofertę to błagam nie wchodźcie z nimi w żadną umowę. Umiem dogadać się w Języku niemieckim. Pozdrawiam

Kdt

Jak wygląda rekrutacja? Czy tylko biorą cv i kontakt się urywa?

@Kdt

Dzień dobry, dziękujemy za zapytanie. Jeśli chodzi o rekrutację to podchodzimy do każdego kandydata indywidualnie. Każdy kontakt jest starannie rozpatrywany.

Kdt
@IMS GmbH Hamburg

A ile mniej więcej wynosi czas rekrutacji?

@Kdt

Wszystko jest uzależnione od kandydata. To on wybiera sobie termin od kiedy chce zacząć pracę.

Wszystko na czas hmmm 15 dzień pracy Banku wypłata czyli plus minus tydzień od 15 każdego miesiąca . Pomoc w załatwieniu pracy bez języka oczywiście . Diety na czas oczywiście . Ale na jaką kolwiek pomoc bez języka nie licz , wciągną Cię na ostatnią grupę podatkowa i sam sobie radź z urzędem ,czyli wolne tłumacz we własnym zakresie . Wystarczyło by użycie telefonu w biurze ale to już jest nie wykonalne . Czy warto czy nie warto każdy sam musi ocenić

@Były pracownik

Dokładamy jak największych starań aby pomóc każdemu naszemu pracownikowi w załatwieniu niezbędnych formalności przy zatrudnieniu. Niestety nasza firma nie odpowiada za przydzielanie klasy podatkowej, jest to zależne tylko i wyłącznie od Urzędu Skarbowego w Niemczech. Nie znam akurat Pańskiego przypadku być może nie nie dopełnił Pan obowiązków dostarczenia wymaganych dokumentów.

Korn
@Były pracownik

To się naucz języka. Płaczesz jak dziecko. Barany myślą że wszystko ktoś za nich załatwi. Typowe Polaczki płaczki????????????????????

Zostaw merytoryczną opinię o IMS GmbH Hamburg - Hamburg

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
jest wulgarnym komentarzem
jest niemerytoryczna

przebieg on-boardingu nowego pracownika
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie

• Jak się pracuje w IMS GmbH Hamburg?

Zobacz opinie na temat firmy IMS GmbH Hamburg tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 110.

• Jakie są opinie pracowników o pracy w IMS GmbH Hamburg?

Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 101, z czego 89 to opinie pozytywne, 8 to opinie negatywne, a 4 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

• Jak wygląda rekrutacja do firmy IMS GmbH Hamburg?

Kandydaci do pracy w IMS GmbH Hamburg napisali 1 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.

Przejdź do nowych opinii