Firma ta porażka pracodawcy nie płacą pensji nigdy na czas dostaje się ją na kilka raz.. zatrudniają randomowe osoby tzw tania siłę robocza a co tam się wyprawia to sodoma i gomora kucharz z wysypka na całym ciele oskarża kelnerkę że zaraziła go choroba weneryczna pracodawcy nic z tym nie robią pozwalają na to żeby tworzono atmosferę (usunięte przez administratora) w pracy
Jak to na kilka razy przecież by to nie przeszło? Bo że do ręki się daje to nie uwierzę w tych czasach
To co się dzieje w tej firmie to jest porażka. O wypłacie na czas można pomarzyć, dobrze będzie jak dostanie się ją w całości. Bo wypłacanie wypłaty na raty jest normą w tej firmie. Warunki higieny pracy nie są nawet „podstawowe”, a raczej poniżej normy. Szef Marcin - buc, zapatrzony w siebie, brak profesjonalizmu, zero szacunku do pracowników. Szef Arek - jedyna „normalna” osoba w tej firmie, ponieważ mało się udzielała, więc za dużo tutaj się wypowiedzieć nie można. Chyba dzięki niemu tylko cokolwiek trzymało tą firmę. P. Manager Anna - osoba, która kreuje się na profesjonalną, ciepła i sympatyczną osobę, z własnym zdaniem i wartościami. Niestety również zawodzi - spoufalanie się z pracownikami, brak trzymania warunków umowy oraz w dużym skrócie - potrafi perfidnie zamydlić oczy, jedno gada drugie robi. Jej sympatia mija, jak wychodzi prawdziwa twarz. (usunięte przez administratora) Porażka. Podsumowując - jeden wielki żart ta cała „ firma cateringowa”wraz z pobocznymi biznesami, przede wszystkim takimi jak Bistro pod Gwiazdami w Planetarium Śląskim. Że ich wstyd wszystkich nie zżera to się dziwię, ale karma wraca. Nie pozdrawiam :)
Atmosfera pracy, fajna i fajnie się pracowało. Natomiast, Menager i szef czyste (usunięte przez administratora). Szef, nie przyjemny drze się. O nic nie możesz zapytać, co psuło straszną atmosferę. Zero cierpliwości dla ludzi,uważam że tacy ludzie nie powinni prowadzić biznesu. Z dnia na dzień, potrafili zostawić na lodzie i zwolnić. A obowiązuje 7 dniowe wypowiedzenie , w dodatku paląc Jana po zapytaniu czy mam sobie szukać nowej pracy, bo potrzebuje to wiedzieć mając do opłacenia mieszkanie. Odpowiedź brzmiała ,,nie wiem,,. Chory ludzie, Menager również nie miły dorzucając głupimi i chamskimi hasłami.
A powiedz mi tylko o co chodzi z ta cala cierpliwoscia do czego ja powinni mieć? Ja akurat mam doświadczenie więc zastanawiam się czy mieliby o co jeszcze sie do mnie doczepić
No 7 dni na wypowiedzenie to strasznie mało czasu sam bym nie chciał na takich warunkach robić. Tego nie można ugadać inaczej? pewnie ci co dłużej pracują maja już lepsze warunki i przywileje?
Witam do dnia dzisiejszego są mi winni 2 miesięczna pensje. Sąd przyznał mi racje ale komornik nie moze nic zrobić bo postanowili sobie zrobić Restrukturyzacje. Ale kiedyś im sie restrukturyzacja skonczy... odsetki liczę a następnie będzie sprawa w sądzie nie dla Firmy a dla Właściciela .
Pracowałam w firmie przez parę miesięcy i ogólnie dobrze wspominam ten czas . Słyszałam różne opinie ale atmosfera w pracy była przyjemna .
Nie polecam pracy w tym miejscu. Slabe zarobki a przede wszystkim maja długi wśród byłych pracowników także nie fajnie.
Firmy coraz częściej dostrzegają pozytywny wpływ dobrej atmosfery na efektywność pracowników. Czy podobnie jest w Mag-Catering Sp. z o.o.?
Maja restrukturyzacje czyli maja zaległości pieniężne wśród starych pracowników. Ogólnie w paru miejscach na ślasku nie zachowali sie w porządku.. Jak można mieć zaległości pieniężne wśród ludzi co pracowali ciężko dla nich a oni w tym momencie chwala sie ze remont zrobili...
Nie sa wypłacane, sa winni mi za dwa miesiące pracy. A czy wyjdą na prostą hmm jak stac ich na remonty auta i wakacjd to chyba maja pieniądze
Pracujesz w firmie Mag-Catering Sp. z o.o.? Jaką masz umowę?
Jestem byłym pracownikiem tej firmy, miałem umowę o pracę, jednak to nie uchroniło mnie przed niewypłacalnością pracodawcy. Mag - Catering jest winny swoim byłym pracownikom i klientom (z diety pudełkowej) mnóstwo pieniędzy. Mi nie zostało wypłacone wynagrodzenie za kwiecień i maj 2022, aktualnie toczy się postępowanie w sądzie. Nie ja jeden złożyłem wniosek do sądu, takich jak ja jest przynajmniej jeszcze troje byłych pracowników. Nie polecam pracodawcy, a osoby zatrudnione na umowie zlecenie są traktowane po odejściu gorzej niż (usunięte przez administratora) takie osoby nie mają co liczyć na swoje wynagrodzenie.. Dodam jeszcze, że nawet podczas trwania stosunku pracy były opóźnienia w wypłacie wynagrodzenia
Jestem jednym z tych pokrzywdzonych klientów - właściciel wisi mi prawie 2 tysiące złotych odkąd ogłosił "zawieszenie działalności " czyli od marca - skoro tak traktuje klientów, to nie chce nawet myśleć jak traktuje pracowników. Sprawa skierowana do odpowiedniej instytucji, mimo zapewnień że już, zaraz przelew będzie, to na koncie echo. NIE POLECAM !!!
@Maria pracodawca najczęściej taktycznie nie przyjeżdżał do firmy, by uniknąć konfrontacji z pracownikami, gdy były opóźnienia w wypłacie. Żadnego wytłumaczenia, uprzedzenia czy choćby głupiego "przepraszam" z jego strony. Na nasze smsy (bo telefonu również nie odbierał) albo milczał albo odpisywał, że przelew będzie lada chwila. Moja sprawa jest na finiszu, postanowienie sądu już mam, a pracodawca zaczyna spłacać zaległości.
Niestety firma dalej ma pełno długów. I raczej nie chca ich szybko spłacać. Ogłoszenie to jedno a jak potem będą postępować to drugie. Tez mialem wszystko na umowie i teraz musze walczyć o swoje.
Szkoleń żadnych nie miałem, jedynie takie wewnątrz firmy na dane stanowisko (wyglądało to tak, że osoba pracująca dłużej po prostu pokazywała jak coś działa i jakie są moje obowiązki, ale też do mojego stanowiska nie były potrzebne profesjonalne szkolenia). Atmosfera była super między pracownikami, ale to akurat zasługa zespołu, a nie pracodawcy.
Firma bankrut, poprzednio miała tkzw dostarczanie jedzenia pudełkowego" ... Zalega z płatnościami , (usunięte przez administratora)
Jak się pracuje w Mag-Catering Sp. z o.o.?
Zobacz opinie na temat firmy Mag-Catering Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 6.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Mag-Catering Sp. z o.o.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 6, z czego 1 to opinie pozytywne, 5 to opinie negatywne, a 0 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!