Opinie o Polworks Poland Sp. z o.o. w Legnica

4.6/5
Na podstawie 183 ocen.

Poniżej przeczytasz opinie aktualnych oraz byłych pracowników o pracodawcy Polworks Poland Sp. z o.o.. Przeczytasz tutaj też opinie kandydatów do podjęcia pracy w firmie Polworks Poland Sp. z o.o. o rozmowie kwalifikacyjnej.

Branże: Firmy rekrutacyjne

Najnowsze opinie pracowników, klientów i kandydatów do pracy o Polworks Poland Sp. z o.o. w Legnica

Kamil W.

Uwaga: diety się gigdy nie zgadzają. Nie ma podwyżek. Wypłaty nie są czasowo jak obgadane

Kandydatka

Witam! Czy ktoś z Was pracował lub pracuje w okolicy Minden przy produkcji rolet i żaluzji? Jak wygląda praca? Jakie zarobki i jak z dojazdami do pracy i z zakwaterowaniem? Pozdrawiam

kamil klonowski
@Klaudia

Tak nie ma jak pracownica biura z ilorazem IQ 40% wystawia sobie sama opinie .Mieszkania nie są tanie .To mniej inteligentne pytanie ?Każdy jedzie po to żeby zarobić i czy płacić extra za mieszkanie ?Ile wasza firma bierze dla siebie z tego mieszkania 95% firm chapie kasiore dla siebie i mówi że jest drogo .

Leon

Nie miałem żadnych problemów podczas współpracy z Polworks. Kontakt był dobry i pomoc też zawsze dostawałem. Ja tam polecam firme.

Jacek

Koło ma rację nie używa się sztucow czy kubków po innych

Anoa

Mam jechać w styczniu jako spawacz czy warto

@Anoa

Ja osobiście nie polecam i nie znam nikogo kto tam by pracował i faktycznie miał dobrą opinię o tej agencji a raczej pseudo agencji. Niby są tutaj jakieś pozytywne opinie ale to z kosmosu wzięte pisane pewnie przez fejk konta o czym zresztą też można przeczytać w mojej wcześniejszej opinii i komentarzach do niej. Ale spróbuj tylko bądź gotowy na wszystko jak już tam dojedziesz. I nie zdziw się nagłym brakiem kontaktu komunikacji z kimkolwiek z agencji. I lepiej wybierz się własnym autem. Osobiście nie polecam !

@Anoa

Ja tak samo i się teraz zastanawiam

Kornax Nowy wpis

Nie warto

Firma katastrofa Nowy wpis

Bylem wiem i za duzo widzialem jednym slowem Katastrofa powodzenia dla niedowiarkow najlepszy jest wyjazd aby stracili moze nawet ostatnie pieniadze

kamil klonowski Nowy wpis
@Firma katastrofa

Masz racje a ta punktacja to jak myślisz ?4,6 gwiazdki za to że te paniusie z fikcyjnych kąt wystawiają se same opinie !Najgorsza firma jaką widziałem

POSELEK

Polecam współpracę z tą agencją, zaufany pracodawca, gwarantują nocleg, pomagają z dojazdami do pracy i nie ma żadnego problemu z kontaktem z agencją

@POSELEK

"Pomagają z dojazdami do pracy" - czyli firma w pełni finansuje takie dojazdy? Jeśli chodzi o kontakt z agencją, to masz na myśli, że ułatwiają sprawy administracyjne?

D
@Larysa

Jak to czytam to nie wierzę Wy ludzie chemię zarabiać 3tys netto ,nic nie robić, firma ma wam mieszkanie opłacić,dowieź do pracy i co jeszcze chcecie ????

kazek
@Larysa

płacisz połowę za taxi do pracy jeśli cie wyślą 20 km od miejsca pracy życze ci powodzenia jak zarobisz 30 e na ręke za dzień po odjęciu taxi

Kazek
@Larysa

Tak transport że płacisz za taxi 50%jesli mieszkasz 17 km od zakładu to koszt taxi 50 e za dzień dojazdu policz sobie ile tracisz i czy warto bo za 2 tyg dojazdu stracisz 500 e na dojazdy za taxi 500 e mieszkanie zostaje ci na wyżywienie chyba że się postraszyć i kogoś poznasz co przejeżdża koło twojej miejscowości co rzadko sie zdarza

Kolo Nowy wpis
@D

Jeszcze im trzeba dawać sztućce czy gary na kwaterze śmiechu warte.Co to za ludzie nie kumaci.Wszystko trzeba im dać zamiast sobie kupić

Sylwester

Firma wysłała wypowiedzenia 4 grudnia 2024 roku przez DocuSign, z datą wystawienia 15 listopada 2024. Kilka dni później okazało się, że podpisane wypowiedzenie zmieniło nazwę na Reisenkosten. W związku z tym widnieje dwukrotnie jako Reisenkosten. Do 16 grudnia 2024 roku nadal nie wypłacili pieniędzy, tłumacząc, że nie podpisaliśmy wypowiedzenia. Twierdzą, że wypowiedzenie zostało również wysłane pocztą 4 grudnia 2024 roku, ale chyba zostało porwane przez wiatr, ponieważ do 16 grudnia 2024 roku nic nie dotarło."

Waldemar
@Sylwester

Witam,mam taką samą sytuację jak Pan. Bardzo proszę o kontakt 696571407

Jak oceniasz przebieg rozmowy kwalifikacyjnej w firmie Polworks Poland Sp. z o.o.? Które pytanie uznajesz za najciekawsze, a które za najtrudniejsze? Które z zaproponowanych warunków na stanowisku Pracownik biurowy wydawały Ci się najkorzystniejsze?
Leon

Jan
@Leon

Fajnie, że firma zawsze oferowała pomoc. Mógłbyś więcej opowiedzieć o swoich doświadczeniach? Mnie osobiście ciekawi jak oceniasz zakwaterowanie.

Alex
@Jan

Nie licz na dobrą kwaterę od tej firmy.Mnie dali do jakiegoś lochu u jakiegoś Serba bodajże.Syf z malarią,nawet klucza nie było do pokoju.Roboty nie było bo firma stwierdziła że nie wiedziała o urlopie szefa niemieckiej firmy.Miałem tam spać w tym (usunięte przez administratora) i czekać dwie doby.Bałem się o swoje zdrowie i pojechałem z powrotem do Polski. Strat za tą podróż,do dzisiaj,mnie nie wyrównano!W Niemczech nawet gdy pogryzą Cię insekty nikt Ci nie wypłaci żadnego żadnego odszkodowania!Musiałbyś się sądzić. Poza tym gdy będziesz chciał jechać do Pl na urlop to Ty musisz opłacać tą kwaterę,oni Ci nie dołożą.Chyba że kwatera (wtedy tak było) kosztuje więcej niż 550 euro/mies.Albo 500.Już nie pamiętam.

@Leon

Hahaha ładne mi to żarty jak pół (usunięte przez administratora) w (usunięte przez administratora) ???? . Z fejk konta to każdy może dodać pozytywną opinię ale ten kto u was pracował wie jak to wygląda w rzeczywistości. A wygląda to tak że za nic macie pracowników a standardy w tej pseudo agencji są mniej niż "0" zresztą jak szacunek do pracowników lub jakakolwiwk pomoc z waszej strony !

Nowy
@Jan

Ja mogę jedynie wypowiedzieć się o swoim lokum. Jedną wielka trolownia, brak kubków, talerzy itp. żeby użyć czegoś jak widelec czy łyżka musiałem sobie najpierw umyć bo był wszędzie (usunięte przez administratora)

Kolo
@Nowy

Kup sobie wszystko zorganizuj a nie wypisuj bzdury.Jak można kubki czy sztućce uzywać po innych

@Kolo

Ej Ty kolo weź weź się zastanów xd chłopie trafiając na kwaterę mam ją sobie sam wyposażyć i co jeszcze umeblować plus wszelkie agd też sobie samemu kupić.. średnio śmieszne

Jacek

Koło ma rację nie używa się sztucow czy kubków po innych

Nowy

UWAGA NA AGENCJĘ PRACY POLWORKS!!!! Dostałem od nich ofertę pracy jako spawacz w firmie w Basdahl. Początkowo podczas rozmowy przez telefon wszystko wyglądało pięknie i fajnie, obiecywali dobre zarobki, pomoc itp. dzień przed wyjazdem dostałem od nich adres zakwaterowania. Obiecywali mi że mieszka tam Polak z którym muszę dogadać się odnośnie dojazdów z nim do pracy. Przyjechałem na kwaterę i okazało się że nie mieszka tam żaden Polak. Zadzwoniłem do agencji a oni bardzo się zdziwili że tam nie mieszka żaden Polak. Przyjechałem tam w czwartek, pracę miałem rozpocząć od piątku od godziny 5:00 rano, i tutaj zaczęły się schody. Kwatera była około 17 km od zakładu pracy. Chyba trochę ich to przerosło bo nie wiedzieli co zrobić. Załatwili mi transport do pracy i obiecali że pomogą mi również w powrocie do kwatery. Skończyłem pracę i czekałem pod zakładem 2 godziny. Dzwoniłem a oni tylko gadali że próbują mi załatwić transport do kwatery. W końcu po ponad 2 godzinach załatwiłem sobie sam powrót do kwatery. Wysłali mi nowy adres zakwaterowania w Basdahl około 4 km od zakładu pracy. Powiedzieli że od niedzieli mogę się tam wprowadzić. Wiedzieli że jestem bez pieniędzy więc obiecali mi że pomogą mi w transporcie na tą kwaterę, i znowu zaczęły się schody. Załatwiali mi transport od piątku do wtorku. W końcu pracodawca mnie zwolnił bo nie było mnie w pracy w poniedziałek i we wtorek bo nie miałem jak się tam dostać. Polworks w ogóle nie poczuwał się do winy że to przez nich straciłem pracę i wyskoczyli mi jeszcze z tekstem że jeśli zostanę na kwaterze to sam będę musiał za nią płacić. Kompletnie nie wiedzieli co mają zrobić w takiej sytuacji, zero kontaktu z nimi, zero jakiejkolwiek chęci pomocy w powrocie do Polski pomimo że wszystko to było z ich winy. Musiałem się zapożyczyć w Polsce żebym miał jak wrócić do domu. Polworks to zwykli (usunięte przez administratora) Wystarczy poczytać w internecie opinie o nich, nie byłem pierwszą (usunięte przez administratora) przez nich osobom. Lepiej szukać pracy przez inną i pewną agencję pracy a z Polworks nawet nie zaczynać jakiejkolwiek współpracy bo później można tego żałować

@Nowy

Też mam jechać jako spawacz więc teraz mam dylemat bo też jestem bez auta

@Piotrek

Chłopak poczytaj sobie komentarze i się mocno zastanów czy chcesz się przekonać o tym na własnej skórze. Ta agencja to jedna wielka (usunięte przez administratora) a te głupie ci*y w biurze to k*rwy je*ane bez szacunku do drugiego człowieka jak już zostanie tylko ich pracownikiem. Bo na początku wygląda to bardzo dobrze ale to tylko pozory bo wszystko wychodzi jak już się jest na robocie. J*bać te głupie pi*zdy z biura i tą pseudo agencje ! PS. Te pozytywne komentarze o nich pisane to z fajkowych kont te pindy z biura dodają więc nimi się chłopak przypadkiem nie sugeruj

Kowalska

Psycholu zamknij morde

@"JP"

Wielkie dzięki za info pozdrawiam

@ pracownik

Czy ktoś pracuje na kufrach do motocykli BMW?? Proszę dać znać jak praca i jak kwatery?

Łukasz sobczak
@@ pracownik

Praca lekka i mieszkania naprawdę są ok . Tylko jak nie masz auta to nie jedź tam bo sam będziesz musiał organizować transport do pracy

Łukasz sobczak
@Łukasz sobczak

Jeszcze wynajmują mieszkania na max tydzień i co chwilę przeprowadzki!! Nie polecam firmy polworks!!! Pozdrawiam

Szymek

polecam POLWORKS jako pracodawcę, oferują nie tylko solidne warunki pracy, ale także dbają o swoich pracowników

@Szymek

Doskonale, że jesteś tak pozytywnie zaskoczony współpracą z firmą! Czy to dbanie o pracowników przejawia się poprzez dodatki motywacyjne, premie czy jeszcze innego typu?

@Larysa

Hahaha jakie dbanie przez kogo o kogo bo chyba nie przez firmę polworks. Ludzie ktoś kto tam pracował ten wiem jak jest naprawdę a te wszystkie komentarze jacy to oni wspaniali to jakieś fejk konta tych pind właśnie z biura co gardzą drugim człowiekiem od momentu jak już uda się nawiązać z nim współpracę.

Maniek
@Szymek

Najgorsza Agencja w jakiej pracowałem. Odradzam wyjazd do składania kufrów do motorów BMW jak nie masz swojego auta. Po przyjeździe musisz sam sobie organizować transport do pracy!

elizka

Piszą tu o jakichś wtopach na kwaterach… Tylko jak to jest ze w ogóle jakieś niefajne sytuacje na nich sie trafiają? To oni nie sprawdzają ich za każdym razem?

Jani
@elizka

Totalna ruletka.Biurwa z biura przegląda oferty noclegów jak najtańszych i załatwia po kosztach .Przyjeżdżdzasz na nocleg a oni dopiero sprzątają pokój o 20.00, na korytarzu menele podpici cię witają. No zdarzaja się kwatery normalne , jak trafisz twoja wygrana.

Jani
@Jani

Jeszcze rozrzut odległości na dojazdy do pracy bez autobusu,na rowerze,pieszo.Zakładają,że sobie poradzisz,bez wlasnego samochodu,moze kolega z pracy Cię podwiezie...

kornela
@Jani

Głupie to nie jest z ta podwozka przynajmniej kolega do czegoś sie przyda. Zresztą człowiek jest dorosły to też powinien sie wcześniej zorientować jak to wygląda a nie potem plakac ze zdziwieniem.

kazek
@kornela

jak masz sprawdzić jak adres zamieszkania dostajesz już w busie jak jedziesz ot firma byle by wcisnąć człowieka

@kornela

Polworks to jedna wielka ściema. Wszystko wygląda ładnie pięknie na początku a później jest właśnie tak że mimo iż mieli zapewnić transport albo możliwość dojazdu z zakwaterowania w miarę bliskiej odległości to dla cięcia kosztów potrafią wy*ebac człowiek 10km dalej nie gwarantując możliwości dostania się do pracy. Co najlepsze potrafią zaproponować rower albo częściowe pokrycie kosztów zakupy tego rowera ???? . Robią sobie kpinę z pracowników.

Jan

Często pojawia się tutaj wątek zakwaterowania i widzę, że macie mieszane odczucia. Jest ktoś w stanie opisać jak wygląda sytuacja kiedy warunki wam nie odpowiadają? Są, jakieś problemy z organizacją przeprowadzki?

@Jan

Że próbują zorganizować transport, na tym kontakt się kończy, albo odpowiadają że mam sobie sam zorganizować transport

Chętny/Zniechęcony?

Naprawdę Polworks nie wypłaca ostatniej wypłaty? Było kilka takich wpisów. A może Polworks się wypowie na ten temat??

@Chętny/Zniechęcony?

Polworks to jeden wielki (usunięte przez administratora) wysłali gościa 17 km od zakładu pracy, brak jakiejkolwiek chęci pomocy w dojazdach do pracy. W pewnym momencie kontakt już się całkowicie z nimi urwał. Gościu bez kasy na powrót do Polski a oni przez 4 dni organizują mu transport do nowego miejsca zakwaterowania, 20 km. Ich poczynania ocierają się o sąd pracy i o prawo pracy

Przemek

Mam wrażenie, że Panie z biura przynoszą swoje problemy do pracy. To mało prof, traktować źle innych, bo humoru brakuje.

Martyna

Bardzo profesjonalna agencja, w żadnej innej pracy czy to przez agencję czy bez pośredników nie czułam się tak zaopiekowana jak tutaj. Bardzo dobry kontakt, jasne informacje- nawet w przypadku komplikacji pracodawca organizuje wszystko na tip top :) Jednym słowem POLECAM

@Martyna

Piszesz o tym, że jak wystąpią komplikacje, to można liczyć na wsparcie. A konkretnie - masz na myśli komplikacje związane z pracą na miejscu, czy może z zakwaterowaniem?

Tomek

Podczas rekrutacji wszystko wydawało się w porządku. Pytałem przynajmniej dziesięć razy, czy na pewno będę obsługiwał wózki widłowe, bo właśnie na takie stanowisko aplikowałem. Przed wyjazdem zapewniano mnie, że na pewno będę pracował na wózkach. Pierwszy dzień w pracy... przychodzę, a kierownik mówi mi, żebym wszedł 15 metrów w górę i zaczął zaczepiać liny. Zacznijmy od tego, że żeby wchodzić na takie wysokości, trzeba mieć odpowiednie badania i szkolenia. Zwykły pracownik, który sam nie wyglądał na pewnego, zapinał mi szelki. Nie miałem pewności, czy wie, co robi, bo cały czas się zastanawiał, jak je zapiąć. Następnego dnia odmówiłem wykonania tego zadania i od razu poinformowałem o tym agencję. W odpowiedzi przydzielono mi prace takie jak czołganie się po mokrym betonie i wchodzenie pod metalowe konstrukcje, znów by zaczepiać liny – bez żadnego szkolenia, jak to robić. W firmie nikt się mną nie zajmował, byłem zostawiony sam sobie. Nawet nie figurowałem na żadnej liście pracowników. Dostałem od Polworks kurtkę, ale nie była wodoodporna, a pracowałem na zewnątrz, w porcie. Wytrzymałem tydzień. We wtorek, kiedy podczas intensywnych opadów deszczu poprosiłem o spodnie przeciwdeszczowe (bo moje spodnie były już przemoczone i ważyły z 20 kg), odpowiedziano mi, że mogę iść do domu, bo i tak jestem wymeldowany. Dowiedziałem się, że Polworks wiedział już w piątek, że firma mnie wymeldowała, bo nie chciałem wchodzić na wysokości. Mimo to Polworks przedłużył mi pobyt w mieszkaniu o tydzień i szukał dla mnie nowej pracy, oczywiście na mój koszt – (usunięte przez administratora) Dzwoni pani z agencji i mówi, że dopiero dzisiaj, w poniedziałek, wysłano moje aplikacje, a to może potrwać kolejny tydzień. Oznacza to, że musiałbym znowu płacić za kolejny tydzień pobytu w mieszkaniu, mimo że nie pracuję. To generuje tylko koszty. Zdecydowałem się wrócić do domu, bo cała sytuacja to jakiś żart. Nikt nie poczuwa się do odpowiedzialności, mimo że to Wasza wina – praca nie była związana z wózkami widłowymi, na co umówiłem się z Wami. Przejechałem 1000 km, by pracować tydzień, a potem siedzieć dwa tygodnie na agencyjnym mieszkaniu za własne pieniądze. Gratuluję "profesjonalizmu".

@Tomek

Może te nieścisłości wyniknęły z niezrozumienia? Jeśli miałeś być operatorem wózka, a ostatecznie wykonywałeś inne czynności nie związane ze stanowiskiem.

Ela

Polworks to agencja pracy, którą moge polecić zdecydowane każdemu. Od pierwszego kontaktu spotkałam się z pełnym profesjonalizmem i indywidualnym podejściem do mojej ciężkiej sytuacji. Konsultanci bardzo pomocni oraz życzliwi i zaangażowani w pomoc. Naprawdę świetna obsługa i super komunikacja na każdym etapie współpracy. Gorąco polecam!

@Ela

Wspominałaś o wsparciu przy swojej ciężkiej sytuacji. Firma zapewnia jakieś wsparcie psychologiczne czy co konkretnie?

Anna

Bardzo profesjonalni pracownicy, zawsze chętnie odpowiedzą na wszelkie pytania, nigdy nie miałam problemów z tą firmą

Kaja

Agencja super, aktualnie tu pracuję już niecały rok i narazie nie mam minusów. Wypłaty zawsze na czas, w razie kazdego pytania moge liczyc na reakcje i odpowiedz. Czuję wsparcie

Nikoś
@Kaja

No i to brzmi zachecajaco. Mozna wiedziec, czy firma daje mozliwosc rozwoju (jakies kursy, sciezki awansu)?

Łukasz

Jako pracownik, który ma już za sobą kilka agencji pracy za granice ( Niemcy i Austria), w końcu mogę polecić Polworks. Wszystko wyjaśniane od ręki, nigdy nie miałem z nią kłopotów.

Jula
@Łukasz

Wiele osób pisze to samo co Ty więc aż się skusiłam żeby zacząć pracę z agencją. Nie ma problemów z kasą i to co się ugadało to faktycznie płacą do ręki? W kilku poprzednich agencjach właśnie z tym był największy kłopot

Ł
@Jula

Nie ma problemu i tak płacą

Stary

A na jakieś podwyżki można liczyć czy nie bardzo? Bo to na co się ugadam może być dla mnie później zbyt niskie ;)

rambo

Jakie umowy tu obowiązują? Są jakies inne opcje poza zleceniami?

Krzysiek

pracownicy byli bardzo pomocni, odpowiadali na wszytskie moje pytania i doradzali na karzdym etapie

Mikuś
@Krzysiek

Super a wiecie czy kasa jest na czas? Wiem z doświadczenia że takie wyjazdy do pracy czasem oznaczają że pensje się spóźniają czy sa źle naliczane. O tym była jakasśmowa?

Zostaw merytoryczną opinię o Polworks Poland Sp. z o.o. - Legnica

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
jest wulgarnym komentarzem
jest niemerytoryczna

przebieg on-boardingu nowego pracownika
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie

• Jak się pracuje w Polworks Poland Sp. z o.o.?

Zobacz opinie na temat firmy Polworks Poland Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 345.

• Jakie są opinie pracowników o pracy w Polworks Poland Sp. z o.o.?

Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 307, z czego 231 to opinie pozytywne, 54 to opinie negatywne, a 22 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

gemius

Ranking Użytkownicy