Accent Jobs For People Poland Sp.z o.o.

2.3Dodaj merytoryczną opinię

Opinie o Accent Jobs For People Poland Sp.z o.o.

Agencja Accent to ekspert w rekrutacji pracowników w belgijskich firmach na umowy długoterminowe. Mamy najrozleglejszą sieć biur w Belgii, która liczy 300 placówek. Codziennie więcej niż 1000 zaangażowanych konsultantów, pomaga znaleźć zatrudnienie dla ponad 18 000 osób.
Co odróżnia Accent od innych agencji pracy?
Agencja może pochwalić się dynamiczną kulturą organizacyjną, nastawioną na ciągły rozwój, nie zapominając przy tym, że każdy pracownik jest częścią zespołu, przez co przyczynia się do końcowego sukcesu organizacji. Już 17. rok z rzędu, agencję uhonorowano tytułem Najlepszego Pracodawcy w Belgii. To, co nas wyróżnia, to biura wyspecjalizowane w swoim sektorze. Przykładami naszych specjalizacji jest: budownictwo, handel detaliczny, transport, logistyka, zawody techniczne… W skrócie, każdy z pracowników Accent ma za zadanie poznać swoją specjalizację na wskroś, by móc dzięki temu dokonać możliwe najlepszego dopasowania między kandydatem, a klientem.

Accent Foreign specjalizuje się w rekrutacji pracowników zagranicznych, oferując im przy tym ciekawe warunki pracy, w oparciu o belgijski kontrakt.
W tym momencie posiadamy ponad 40 oddziałów w całej Belgii. W każdym z naszych biur pracują polskojęzyczni konsultanci, którzy służą naszym kandydatom na co dzień swoją wiedzą i pomocą.
Belgia to kraj wielu możliwości. Rynek pracy stoi otworem dla wykwalifikowanych pracowników. Wysokie wynagrodzenia, dobre warunki pracy oraz świadczenia socjalne, świetna opieka zdrowotna i szkolnictwo, to tylko niektóre z wielu korzyści płynących z pracy i życia w tym małym i niezwykle pięknym kraju.
@Uwaga!

Dodam , że absolutnie nie należy wierzyć tutaj p. Gaik i innym pracownikom i botom z Accent. Proszę, zwrócicie uwagę na ten spam p. Gaik wklejany wielokrotnie funkcją kopiuj - wklej. Rotacja osób zatrudnianych przez Accent w całej Belgii jest ogromna. Każdy ambitny, energiczny człowiek odchodzi, ucieka od nich w przeciągu kilku miesięcy W samym przedsiębiorstwie Accent rotacja pracowników jest duża również!

Tomasz W.

Pani Magdalena Pagacz - najbardziej kompetentna osoba z jaką miałem przyjemność współpracować ( a rozmawiałem z wieloma pracownikami różnych agencji) poszukując pracy w Belgii. Zawsze miła, uprzejma ale przede wszystkim uczciwa i zaangażowana w swoją pracę. Przez cały okres rekrutacji odnosiłem wrażenie jakbym był traktowany priorytetowo przez Panią Magdę. Pomimo, że pracuje w oddziale w Polsce na wszystkie, czasem bardzo szczegółowe pytania odnośnie pracy w Belgii, zakwaterowania itp. otrzymywałem odpowiedź w przeciągu kilku godzin. Nie jestem znajomym Pani Magdy i nawet nigdy się nie widzieliśmy uprzedzając komentarze typu: "pewnie sama to sobie napisała". Serdecznie Pozdrawiam i życzę każdej agencji takich pracowników.

Lucya

Proces rekrutacyjny jest dobrze zorganizowany i poprowadzony. Szczerze polecam!

@Agnieszka

Pani Agnieszko, najczęściej rekrutacja kończona jest na jednej rozmowie. Nasi klieci pytają o Pani doświadczenie i przebieg ostatniego zatrudnienia. W rozmowie bierze udział klient, ktos z Naszego biura oraz Kandydat, w razie dodatkowych pytań, zapraszamy!

9999 Nowy wpis

nie chce nawet mi sie komentowac jaka ta agencja jest spier........ona do potego 1000 (tysac) spalic zaorać!

Koral

Koniecznie jest wymagane auto i samochód jak w większości ofert w Belgii i Holandii czy może obejdzie się jakoś bez? Ktoś ma doświadczenie?

Mik Nowy wpis
@Koral

Hej, Z autem zawsze latwiej, ale da sie i bez. W zaleznosci od oferty. Pozdrawiam

Zirael Nowy wpis
Użytkownicy czekają na odpowiedź 2 dni.

Do belgii musi być własne auto?

Iras

Z tą znajomością angielskiego to jak w praktyce wygląda ktoś powie? Super dobry wymagany, jak coś nie coś mówie i rozumiem wszystko i słówka z roboty to wystarcza?

Bakres
@Iras

Nie no angielski za granicą to najlepiej znać szczególnie jak Belgia czy Holandia. Robota to jedno ale życie tam to drugie. Komunikatywny jeżeli znasz słówka z roboty i rozumiesz powinien być okej. Tylko różnie ludzie rozumieją komunikatywny..

Rome
@Bakres

A po zgłoszeniiu ile czasu musisz czekać na kontakt od nich? Szybka akcja, czy warto samemu może dzwonić?

Pablos Nowy wpis
@Rome

W moim przypadku wszystko załatwione szybko i fachowo. Nie było żadnej dziwnej akcji. Póki co układa się dobrze, nie mogę nic im zarzucić. Czego niemógłbym powiedzueć o niektórych innych agencjach z Holandii czy Belgi, z którymi miałem do czynienia..

Emka

Hej powiedzcie mi jakie oferty obecnie u nich tylko fachowcy czy też produkcja i inne podobne? Dajcie znać plz

Raptur
@Emka

sam byłęm zainteresowany pracą na magazynie ale byłem na ich listingu i masz tak naprawdę i zawody fachowe gdzie musi być doświadczenie i takie jak np, magazynier, gdzie jest luz bez.

Man

Na jakie obecnie stanowiska mają otwarte rekrutacje? Ktoś coś wie? I czy angielski trzeba dobrze znać?

Łuki90
@Man

Teraz nie wiem za bardzo co i jak ale kiedyś było na bank automotive. Mechanicy, blacharze, lakiernicy. Oprócz tego coś jeszcze było. Aktywne pewnie na stronie firmy albo możesz podpytac, ja tak w agencjach zawsze i tak robie.

Ania
@Man

@Man prosze sie skontaktowac z biurem w Polsce oni napewno pana dokladnie poinfarmuja o wakatach info@accentjobs.pl

energia
@Łuki90

Na stronie www chyba z tego co widziałem oferty są dostawione i można sobie sprawdzić. Ze stawkami miejscem itp pewnie jak coś jest dla cb to tam znajdziesz….

CR7

Jak tam z zakwaterowaniami? Firma ogarnia i nie musze sie przejmowac? Czy szukać muszę na własną łapę?

karoles
@CR7

tak zrozumiałem podczas rozmów. nie musisz się przejmować i załatwiać sam przed przyjazdem albo jeszcze gorzej jak przyjedziesz. tylko masz załatwione przez firmę jak przyjedziesz. dla mnie plus bo nie mam dodatkowego kłopotu. i słyszałem że nie jest łatwo w holandii czy belgii z kwaterami. ale nie wiem na 100% na ile to true.

Son

Mam pyt dot umowy-podpisywane papiery w polsce czy w belgii po przyjezdzie? Musze specjalnie do Krk pojechac? Dopieto bede sie przesylal ale wole juz na wstpeiue to widziec dzieki.

@Son

Umowe i wszystkie inne dokumenty sa podpisyane juz na miejscu po przyjezdzie co Belgii.

Patryk Belgia

Solidna i rzetelna firma. Pracowałem dla nich przez ponad 2lata i muszę powiedzieć że jestem bardzo zadowolony z ich usług. Zawsze mają fajne prace w ofercie i dobrymi stawkami godzinowymi(w moim przypadku akurat prace budowlane). Pieniądze zawsze na czas i w razie potrzeby są bardzo pomocni jak się do nich dzwoni. Pomogą w załatwieniu wszystkich formalności związanych z wyjazdem do pracy. Wiadomo, że nie zawsze jest tak że każda praca będzie się podobać ale zawsze można ją zmienić. Każdy coś w końcu znajdzie dla siebie i może później na stałe podpisać kontrakt od koloru do wyboru. Bardzo polecam Accent przy wyborze pracy. Mam nadzieję że moja opinia była pomocna. Pozdrawiam serdecznie

Wojciech

Ciekawe? Ja pracuje już 2 rok pod firma a pracowałem przez accent na początku. Coś bzdury piszesz kolego

Mazur

Jak widzę te komentarze, najpewniej nieudaczników, którzy całe życie sami sobie kłody pod nogi rzucają, którzy się nie nadają do pracy i się zwyczajnie nie potrafią "odnaleźć" w realiach życia zawodowego, to wiedzcie, że będę się za Was modlił, a bardziej o piorun z nieba, może zajdzie tam pod kopułą jakaś reakcja chemiczna.. ludzie, ogłady. Mieszkam w Belgi od dwóch lat, pierwszym interimem, i ostatnim w jakim byłem, był to właśnie Accent. We wszystkim mi pomogli, a w szczególności Pani Joanna z biura w Gent. Mało tego, dostałem na start portfolio, z podstawowymi informacjami prawnymi i w razie pytań można było śmiało tarabanić, nie wspomnę o pomocy urzędowej, ustalanie terminów itd itd.. także morał tego jest taki - do rzetelnej pracy kaleczniaki! ????????

@Mazur

Ha tylko ty przyjechales wykwalifikowany pracownik rzetelny,przodownik pracy jak Pstrowski a reszta barany,lenie co szukaja pracy lzejszej od lezenia i narzekaja,accent im wszystko ogarnia na rekach do pracy nosi a oni nie chca..

robcio

Witam moja opinia na temat Acent Jobs for People jest jak najbardziej pozytywna bardzo profesjonalny i rzetelny interim dzialajacy na terenie Belgii.Od 2011 roku mieszkam w Belgii i korzystalem z uslug biura interimu za kazdym razem bylem pozytywnie zaskoczony profesjonalnym dzialaniem tej firmy. Dzieki takiej pomocy mozna zapomniec o problemach zwiazanych z praca w innym kraju.Polecam i jesli przyjdzie mi skorzystac z pomocy tego interimu zrobie to jeszcze raz .10/10

@robcio

Ha ha to dlaczego twoja opinia nie pokrywa sie z innymi co pracowali przez accent nawet pare miesiecy ? zostali wykorzystani,wawaleni z mieszkania i nastepni..

Tomek.

Bardzo polecam,pracowałem w Belgii 8 lat i w różnych firmach.Pani Asia i Renatka zawsze pomagały jak tylko mogły.Jak dla mnie to najlepszy interim i nigdy bym nie zamienił na inny

@Tomek.

8 lat w accentowych kolchozach ? to cos ty tam robil ?

Kamil K

Witam chciałem dodać opinie bardzo pozytywna na temat tego interimu bardzo fachowe doradztwo nie miałem przez ten interim żadnych problemu miła obsługa pieniążki na czas mieszkałem przez te biuro nie miałem żadnych problemów oby tak dalej 3mam kcuki i pozdrawiam

Lucjan B.

Mieszkam i pracuję w Belgii od marca 2018r. od początku otrzymywałem pracę przez Accent w Gent ... Pani Joanna cały czas prowadziła wszystkie moje sprawy związane z moim zatrudnieniem ... nie znam drugiej bardziej kompetentnej i zaangażowanej osoby .... mam już 64 lata i nadal pracuję dla tego interimu , pomimo propozycji przejścia do dużej firmy na stały kontrakt ... powód??? zawsze otrzymywałem zarobione pieniądze na czas ... z zegarmistrzowską dokładnością czwartek 12:00 pieniądze były na koncie ... w każdej sprawie dotyczącej pracy otrzymywałem pomoc ... przez cały ten okres aż do tej pory nie byłem ani dnia bez pracy ... jestem opłacany według wysokich stawek godzinowych często wyższych niż pracownicy na tych samych stanowiskach będących na stałych kontraktach ... polecam całego serca pracę dla ACCENTU ... oczywiście dla tych którzy nie chcą przenosić błędów i frustracji z Polski na grunt belgijski ...

Magdalena Pagacz Accent Jobs

Panie Kamilu, dziękujemy za podzielenie się swoimi uwagami. Każda opinia jest dla nas cenną wskazówką i wyciągamy z nich wnioski i poprawiamy jakość naszych usług ale tylko wtedy gdy te opinie są PRAWDZIWE. Jestem otwarta usłyszeć konstruktywna krytykę, z która możemy jako firma cos zrobić. Niestety czytam tylko palne nienawiści stwierdzenia... Czy mogę prosić o bezpośredni kontakt? magdalena.pagacz@accentjobs.be telefon +48 571 255 090 Pozdrawiamy.

Dav

Zacznijmy od tego, że zwykłe rowery Accent udostępnia pracownikom za darmo, jest też opcja "podnajmu" elektrycznego rowera, i za to Ci firma potraci 10€ tygodniowo...i na koniec pytanie- a może to Accent już z szanownym Paniskiem dłużej się nie dało ?

Problem

Magdalena Pagacz Accent Jobs

Dzień dobry, stawki są dyktowane przez Naszych klientów, są one też zależne od doświadczenia. Nie orientuje się jaką umowę proponuje inna firma, którą Państwo opisali, jednak Nasza firma zapewnia pracownikom kontakt belgijski, gdzie ze względów podatkowych nie możemy zapewnić zakwaterowania w kontrakcie. Chętnie odpowiem na każde pytanie pod telefonem +48 571 255 090 lub mailowo magdalena.pagacz@accentjobs.be Serdecznie pozdrawiam i zapraszam do nie-anonimowego dialogu. Każda opinie jest dla nas na wagę złota. Pozdrawiam Magdalena.

@Magdalena Pagacz Accent Jobs

Absolutnie odradzam wszystkim kontaktu z Accent. Pracowałem dla nich pół roku, dłużej się nie dało. Mieszkanie fatalne, zużyte. Bez pralki ale z (usunięte przez administratora) i opłatami mnożonymi razy dwa co najmniej. Pożyczyli mi stary, zużyty mocno rower za 20,- EUR tygodniowo. W Belgii używany rower w bardzo dobrym można kupić za 150,- EUR Postępowali ze mną w taki sposób, że miałem dodatkowo w ostatnim czasie kłopoty z rozliczeniem podatku PIT-36 w polskim urzędzie skarbowym.(usunięte przez administratora)

@Uwaga!

Dodam , że absolutnie nie należy wierzyć tutaj (usunięte przez administratora) Rotacja osób zatrudnianych przez Accent w całej Belgii jest ogromna. Każdy ambitny, energiczny człowiek ucieka od nich w przeciągu kilku miesięcy W samym przedsiębiorstwie Accent rotacja pracowników jest duża również! Pozostają osoby pozbawione elementarnego honoru i zwykłej uczciwości. Dotyczy to rekruterów i tzw. opiekunów mieszkań również. !!!(usunięte przez administratora) Domeną funkcjonariuszy, których spotkałem w Accent jest elementarny brak poszanowania osób, które werbują z Polski do ciężkiej, słabo-płatnej pracy w Belgii, (usunięte przez administratora)

Co odróżnia Accent od innych agencji pracy?

Uwaga!

Absolutnie odradzam wszystkim kontaktu z Accent. Pracowałem dla nich pół roku, dłużej się nie dało. (usunięte przez administratora) na wszystkim. Warunki pracy. Pieniądze. Mieszkanie fatalne, zużyte. Bez pralki ale z karaluchami i opłatami mnożonymi razy dwa co najmniej. Pożyczyli mi stary, zużyty mocno rower za 20,- EUR tygodniowo. W Belgii używany rower w bardzo dobrym można kupić za 150,- EUR Postępowali ze mną w taki sposób, że miałem dodatkowo w ostatnim czasie kłopoty z rozliczeniem podatku PIT-36 w polskim urzędzie skarbowym. Ogólnie zamiast zarabiać pieniądze w Belgii. straciłem na kontakcie z nimi około 2000,- EUR.

Bartlomiej Cyrek

Przez Accent pracuje już 4 miesiące. I nie mogę złego słowa powiedzieć . Zawsze wszystko jest na czas o nic nie trzeba się upominać . Pracowałem wcześniej przez Polską agencję i do Accentu nie ma tutaj nawet czego porównywać . Mieszkania są nowe zadbane dobrze urządzone . Pracownicy Accentu zawsze pomogą . Serdecznie mogę polecić Panią Joanna ponieważ bardzo szybko znalazła mi pracę i wszystko zorganizowała w mgnieniu oka . Jeżeli chodzi o pierwszy wyjazd za granicę to nie ma nic lepszego niż podjęcie się pracy właśnie przez accent !!

ACCENT USUWA NEGATYWNE OPINIE

Agencja pracy Accent wymusza na pracownikach podpisywanie kontraktow na media - takie jak woda, prad i gaz. Wiec, zebyscie nie byli zaskoczeni jak zostaniecie z dlugami sami w Belgii a oni na was zarobia swoje. Mieszkania pracownicze bardzo czesto sa daleko od miejsca pracy i czy deszcz, wiatr, snieg to musicie jechac rowerem. Mieszkania sa w oplakanym stanie, zaplesnione, z grzybem. Rozwalajace sie szafki i bajzel w kuchni. Co wazne oni rowniez wymuszaja zebyscie podpisywali kontrakty na mieszkanie na swoje imie i nazwisko. Probujesz sie z Nimi kontaktowac to jak to mowil taki cygan , jest jak jest a jak Ci nie odpowiada to zmien agencje. Skontaktowac sie z biurem czy z kims odpowiedzialnym w tej firmie to jeden wielki chaos. Nikt nic nie wie . Jakies loginy do kont zwiazanych z pradem czy woda nie sa na wasze imie tylko na jakiegos Latre… totalne bezprawie. Na lokacjach brak internetu, telewizji i pralek. Do tego mieszkacie z jakimis rumunami ktorzy nie potrafia sie umyc , chleja i pala w mieszkaniu. Inne agencje daja wiecej za mniej… nie polecam

@ACCENT USUWA NEGATYWNE OPINIE

Umowa na media zawierana na nazwisko pracownika, ale czy firma opłaca samo zakwaterowanie, czynsz? To taki standard mi się zawsze wydawał. W ofercie dla murarza pisali o dofinansowaniu dojazdów do pracy, ale ani słowa o mieszkaniu, więc w sumie ciekawe jak to wygląda.

Witam, zapraszam do prywatnego kontaktu. Zawsze staramy sie spelniac oczekiwania naszych pracownikow ale oczywiscie nie da sie uszczesliwc kazdego. Ja pracujac ponad 15 lat pomoglam naprawde setkom osob ktore wracaja do nas i uwazaja ze nie ma lepszego servisu jak nasz .Pozatym my na sile nikogo nie sciagamy do pracy. Kazdy zglasza sie sam i po przedstawieniu warunkow i roznych propozycji pracy decyduje sie na przyjazd do pracy lub nie .Oprocz tego chialam podkreslic ze mamy tygodniowe kontrakty , wiec jesli nawet praca / mieszkanie czy inne rzeczy nie spelniaja waszych oczekiwan , zawsze mozna zrezygnowac ze wspolpracy znami z tygodnia na tydzien . Platnosci sa u nas tygodniowe , wiec nie ma zadnego ryzyka . Jesli praca nie spelnia oczekiwan zawsze dostajecie propozycje innej na ile to mozliwe .Zapraszam do kontaktu w razie innych pytan i problemow : joanna.wnuczko@accentjobs.be, tel 571 -255-090.

Anna Gaik

Witam serdecznie, postanowilam jeszcze osobiscie odpowiedziec, skoro zwraca sie Pan/Pani do mnie osobiscie. Szczerze mowiac dziwie sie dlaczego od dluzszego czasu, pomimo naszych reakcji nie jestesmy w stanie powiedziec tego samego. Chetnie podejme dialog, ale nie z anonimowymi osobami ktore wciaz psuja nasz wizerunek. Moja goraca prosba o ujawnienie imienia i nazwiska, albo skontaktowania sie z nami osobiscie. Pozdrawiam, Anna Gaik

Wania

Aplikowalem do nich na gietarki CNC odezwali sie na frezarki CNC powiedzialem ze to nie to samo powiedzieli mi zebym spojrzal na inna oferte na email co mi nadeslali to popatrzalem na oferte i tu znowu frezarka. Znalazlem u nich na stronie oferte na gietarke CNC odezwala sie pani Magdalena i jednak maja prace na gietarke ale juz jej nie maja cos Pan Mateusz zaznaczyl u nich w systemie moze dlatego ze odmowilem programowania dwa razy tej samej pracy ale jak wspomnialem inne urzadzenia to nie to samo zadzwonilem do Mateusza zbyl mnie ale jak ktos mi mowi ze powie4m szczerze to juz wiem ze klamie poprosilem o usuniecie danych osobowych i potwierdzenie tego i zero odzewu takze zglaszam sprawe gdzie trzeba pozdrawiam B.W.

Witam, z niepokojem czytam Pana wpis i chcialabym prosic o kontakt 571-255-090. Jestesmy ogromna korporacja ktore dziennie zmienia zycie wielu ludziom i znajduje nowa prace.Jezli dana praca nie spelnia oczekiwan robimy co mozemy zeby znalezc kolejna , az sie uda znalezc taka w ktorej zakoncycie wpolprace z nami podpisujac umowe stala z klientem .Nie wiem co chce Pan/Pani przez to powiedziec'' ze na niczym sie nie znaja" ? Mysle ze po wielku latach pracy w biurze Accent mam wystarczajaca wiedze z ktora z przyjemnosci sie podziele wiec zapraszam , moj emial : joanna.wnuczko@accentjobs.be

Zostaw merytoryczną opinię o Accent Jobs For People Poland Sp.z o.o. - Kraków

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
jest wulgarnym komentarzem
jest niemerytoryczna

przebieg on-boardingu nowego pracownika
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie

• Jak się pracuje w Accent Jobs For People Poland Sp.z o.o.?

Zobacz opinie na temat firmy Accent Jobs For People Poland Sp.z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 41.

• Jakie są opinie pracowników o pracy w Accent Jobs For People Poland Sp.z o.o.?

Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 24, z czego 11 to opinie pozytywne, 13 to opinie negatywne, a 0 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

• Jak wygląda rekrutacja do firmy Accent Jobs For People Poland Sp.z o.o.?

Kandydaci do pracy w Accent Jobs For People Poland Sp.z o.o. napisali 1 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.

Przejdź do nowych opinii