Opinie o GOLD-TRADE sp. z o.o. w Kutno

4.1/5
Na podstawie 14 ocen.

Branże: Sprzedaż drewna, materiałów budowlanych i sanitarnych

Najnowsze opinie pracowników, klientów i kandydatów do pracy o GOLD-TRADE sp. z o.o. w Kutno

były

pracowałem w tej firmie kilka lat i mogę z całą odpowiedzialnością odradzać potencjalnym kandydatom pracę w tej firmie. Zero elastyczności, permanentne braki magazynowe, zawyżanie cen zakupowych na placach, ukrywanie bonusów, sprzedaż na OLX w cenach po których nigdy nie będziecie mogli zaproponować klientowi. O chamskim usposobieniu właściciela już nie wspomnę. O zapłatę klientowi za korekty lub kompensaty nie można się doprosić. Budować relacji z klientem na dłuższą metę też się nie da, liczy się tylko tu i teraz! I jak odchodzicie z firmy to nie rozlicza się z pracownikami z premii!

JD

Witam Co ja mógłbym napisać... w firmie niespełna 20 lat (zaczynałem w firmie matce) - co chyba mówi samo za siebie . Przede wszystkim .... nie znam osoby, która miałaby predyspozycje do pracy na określonym stanowisku, która słuchałaby rad i sugestii przełożonego, a która narzekałaby na firmę. Każda taka osoba odniosła u nas sukces. W firmie panuje pozytywna atmosfera i wzajemne zrozumienie - tylko to obie strony muszą rozumieć siebie nawzajem - jak w każdej relacji międzyludzkiej. Z autopsji wiem na jakie wsparcie mogę liczyć ze strony swojego przełożonego - nie ma problemu, z którym musiałbym borykać się sam - zawsze otrzymać można pomoc - wystarczy o nią poprosić. Więc jeśli rozumiesz proste zależności, masz chęć do pracy oraz predyspozycje do piastowania określonego stanowiska trafiłeś idealnie !!!

Byly
@JD

Jacuś a co się wypowiesz o oddziale MKL? Bo masz takie klapki na oczach że nie zdążyłeś zauważyć nawet kto położył oddział w MKL. Pani M nie nadaje się na to stanowisko każdy o tym wiedział oprócz Ciebie... dlatego wszyscy odeszli przez nią, bo swoje frustrację i niepowodzenia wyładowywała na pracownikach a co najlepsze uważa się się za Mega Handlowca, no bo fakt przejęła wszystkie firmy po każdym kto odszedł jak się zostaje z jednym handlowcem w oddziale jest łatwiej ???? Pozdrowionka

Co jakiś czas mają te ogłoszenia na przedstawiciela handlowego, teraz jak wchodzę to co prawda to z lipca już się nie wyświetla, ale może za jakiś czas? Chciałem tylko zapytać, czy podstawa jest zagwarantowana jakakolwiek w umowie obecnie. Czy tylko na prowizji się zarabia? Tam już nie przeczytam, a tu widzę nawet ktoś zaczął temat kiedyś, tylko się urwał.

WIKTOR
@anonim

PODSTAWA JEST GWARANTOWANA NA KONTO + SYSTEM PROWIZYJNY , JA JESTEM OGÓLNIE ZADOWOLONY . ZASADA JEST PROSTA JAK JESTEŚ ZAANGAŻOWANY W PRACĘ I CHCESZ ZARANIĆ TO MOŻNA ZAROBIĆ NAPRAWDĘ DUŻE PIENIĄDZE , JA POLECAM

MKL

(usunięte przez administratora) Jestem tutaj teraz. Natłok informacji, procedur i wiedzy do przyswojenia na starcie bardzo mnie przytłoczyły . Na szczęście pracuję z mega zgranym zespołem, każdy każdemu pomaga, wszyscy trzymamy się razem, to naprawdę świetni ludzie. Finanse- na starcie jest podstawa( nie najniższa krajowa jak niektórzy myślą) a resztę trzeba sobie wypracować, wystarczą chęci i zaangażowanie. Można wypracować naprawdę niezłą pensję tym bardziej że premia jest zależna rosnąco procentowo od zysku. Jeśli jesteś osobą, która idzie do pracy “ odbębnić” godziny i czekać na wypłatę to nie jest praca dla Ciebie. Tutaj trzeba myśleć, być zaangażowanym, kreatywnym, lubić wyzwania i dążyć do samorozwoju. Nie ma nudy ????

@qwerty

Ja pracuję na umowie o pracę od samego początku. Nadgodziny? No cóż to Ty wybierasz czy jesteś dostępny poza godzinami pracy czy też nie. Ja dostaję czasem telefony poza godzinami pracy i odbieram je, inni zostawiają tel służbowy w firmie. Każdy wybiera sam.

Marek Nowy wpis

Pojawiają się tutaj wpisy o płacy 'pod stołem'. Większość osób wolałaby dostawać całe wynagrodzenie na konto bankowe. Czy jest to obecnie możliwe?

qwerty
@MKL

No dobra, niby zarobić można jak się przyłożysz a powiesz na jakiej umowie? Jak na własnej działalności to już dla mnie za duże zaangażowanie i koszty. No i ten elastyczny czas pracy. od razu pachnie mi nadgodzinami.

Natan
@MKL

Pisaliście, że premia jest zależna od rosnącego procentowo zysku. To jakie ostatnio wam wychodziły?

MKL Nowy wpis
@qwerty

Były Pracownik

A ja odszedłem ( MKL ) i szczerze nie mogę za dużo złego powiedzieć :-) Praca jak wszędzie i problemy, jak wszędzie, ale naprawde da sie ze wszystkimi porozumieć. MKL oddział, jak każdy inny. Może każdy powinien zastanowić się, jakie błedy sam popełniał ( ja zrobiłem rachunek sumienia ) Nikt nie jest idealny. Kadra ok, kasa też, ale trzeba pracowac ( to normalne ) Odpowiadając na potencjalne komentarze, czemu mnie tam już nie ma...czasami sprawy osobiste są ważniejsze Powodzenia dla wszystkich

Kryśka
@Były Pracownik

Znam co najmniej paru ludzi, dla których kasa okej to minimalna krajowa (a już że od dziś 4300 brutto, panie! cud!). Więc takie ogólnikowe pochwały niewiele niosą dopóki nie rozłożysz zarobków na czynniki pierwsze. Ile? Bo zważ, że tylko Ty je tu chwalisz.

Natan Nowy wpis
@Były Pracownik

Zgodzę się z poprzedniczką, zarobki dają się niejasne jeśli ich nie precyzujecie. W czym problem podać kwotę na rękę? Ktoś się odważy? ;)

@były pr

Dziadostwo jakich mało, (usunięte przez administratora) wykorzystujący ludzi. Człowiek pracuje za śmieszne pieniądze z czego połowa pod stołem. Ale z tego co słyszałem chyba się firma rozpada- bardzo dobrze. Jak się nie szanuje ludzi to tak się później wychodzi. Pozdro dla tych co się uwolnili z tego zakładu pracy!

Natan Nowy wpis
@@były pr

Jeśli już pojawia się sugestia co do rozpadania się firmy to przydałoby się szersze wyjaśnienie a nie rozsiewanie plotek. ;) Co się dzieje, że się rozpada?

Przedstawiciel handlowy
Przebieg rekrutacji

miałem rozmowe na przedstawiciela do oddziału hurtowni budowlanej GOLD TRADE. Rozmawiałem z kierownikiem oddziału i właścicielem firmy. Zaproponowano mi prace na podstawe za najniższa krajową, a cała premia i prowizja na czarno w kopercie pod stołem bez zusu i na zasadzie obietnicy. I to propozycja wprost na rozmowie rekrrutacyjnej online. Skandal.

Pytania

brak

• Poziom rozmowy:
  • Rezultat: Dostałem pracę, ale nie przyjąłem
Natan

Nie piszecie ostatnio niczego o podwyżkach. Czy ostatnio już jakieś były? Albo czy można się ich spodziewać w najbliższym czasie?

Zdziś

Sugerowali nadgodziny jeszcze nawet niedawno i nie widzę szczerszego odniesienia co do nich. jednak nie sa tak notoryczne? Dobrze chociaż za nie płaca?

Karo

Niby ktoś pisał ze warunki sa ok i ze jak już zdarzy sie jakiś problem to go rozwiązują. A to co pisali o kasie pod stołem nie jest według was problemem? Każdy musi sie na to godzić czy raczej można prosić o normalne podejście w tej kwestii…?

JD

Łódź
@JD

JD tylko nie zapomnij że dzięki Tobie w przeciągu roku odeszło 5-6 ludzi z tej firmy. Teraz skład odetchnął bo?? Bo Ciebie nie ma już tu codziennie !! Z kim by nie rozmawiał to wszędzie dobrze gdzie Ciebie brak! Odnośnie pracy w Hydrobudzie to można powiedzieć, że minimalna na konto reszta pod stołem - chore zarobki w porównaniu do innych, brak socjalu brak zainteresowania brak dodatków na święta brak wszystkiego. Skład w Leszczynku wygląda jak za Stalina i nic się w tym temacie nie zmienia, Złoty to złotówa i szkoda mu na wszystko dlatego jest jak jest. (usunięte przez administratora) Udajesz wielkiego wodza i twardego przywódcę a płaczesz pod biurkiem bo już nie dajesz rady pracować z ludźmi , poucz się o Zarządzaniu Zasobami Ludzkimi więcej. Gdyby nie ludzie na składzie nie było by nic, nie zapomnijcie - to nie wy jesteście najważniejsi- doceńcie ich!

Były
@Łódź

Dokładnie, mnie również otwiera się nóż w kieszeni jak czytam te "pozytywne" komentarze. Ludzie... Pracowałem tam kilka lat i trzeba omijać takie miejsca szerokim łukiem.. zero szacunku do pracownika, zero dodatków, podejście nie ty to inny. Porażka !!! A pan JD wypowiada się pozytywnie, bo zawsze był traktowany wyjątkowo przez Złotego... Najpierw weźcie się za siebie i zróbcie rachunek sumienia. Ludzie odchodzą przez was i waszą politykę !!! Oszukujecie ludzi na pieniądze, dajecie im minimum na umowie a resztę pod stołem... (usunięte przez administratora) jakich mało. Nie doceniacie ludzi, którzy na prawdę przykładają się do swoich obowiązków. Zacznijcie patrzec wokół siebie a nie tylko na siebie... Motto firmy żeby budować mosty a nie ściany?? Szkoda, że wokół siebie macie mur.!

Byly
@JD

Pracuję od ponad 3 lat. Kasa na czas, problemy, jak w każdej firmie są i będą. Wg mnie każdy problem rozwiązywany jest na czas, nie trzeba nikogo prosić o pomoc. Możliwości duże dla osób którym chce się pracowac. Tyle w temacie.

Pracuję od ponad roku i jestem bardzo zadowolona. Pieniądze na czas, a do tego możliwość dogadania się w wielu kwestiach.

@bylymkl
@Pracownik

Zgadzam się jedynie z tym, że wypłata na czas, reszta kompletna bzdura. Możliwość dogadania się tylko w tych kwestiach które są wygodne dla zarządzających. Jeśli jesteś kreatywny i masz fajne pomysły na sprzedaż jako handlowiec to natychmiast jesteś sprowadzany do parteru i masz wyraźnie pokazane gdzie jest Twoje miejsce, nie ma swobody sprzedaży, masz być pionkiem realizującym procedury. Magazyn niepoukładany, magazynierzy manieryczni, pretensjonalni i nikt z zarządzających nie potrafi ustawić ich do porządku, tego się nie da , tamtego nie umiem itd. Przemiał handlowców na oddziale na poziomie 7 osób w ubiegłym i obecnym roku, dyrekcja nie słowna i zakłamana. Nie rozumiem po co wprowadza się przyszłych pracowników świadomie w błąd.... przecież rynek pracy w tej branży jest hermetyczny, po co kłamać ?

Firma, w której da się zarobić naprawdę dobre pieniądze przy odpowiednim zaangażowaniu, a przecież po to przychodzi się do pracy :-). Wg mnie duża elastycznosć w działaniu handlowca. Kadra zarządzająca w porządku. Miejsce bez zastrzeżeń dla osoby, która przychodzi pracować, a nie do pracy.

Pan z Wąsem

Cześć, pracuję tu (usunięte przez administratora) lat. było lepiej i gorzej jak wszędzie. Ale ostatecznie można się dogadać. Zasady i procedury są, ale w każdym przypadku można rozmawiać i raczej nie zdarzyło się tak gdzie zostałeś sam sobie. Drobnymi krokami do przodu... Polecam i mam nadzieję że niedługo się spotkamy na integracji :) @Pracodawca

Krzysztof Łuczak

Hej, Tak to już jest, jak Ktoś odchodzi lub zostaje zwolniony, to pojawiają się negatywne wpisy. Stąd dajemy komentarze jak faktycznie jest :) Pracowałem w kilku firmach, prowadziłem działalność przez kilka lat i naprawdę, dobrze mi się pracuje. Jeżeli Ktoś wie na czym polega praca Handlowca- odnajdzie się u nas :) Jeżeli nie wie, to pomożemy :) Pracuję 1,5 roku w @Pracodawca- spróbujcie i Wy- sami się przekonacie, co Wam szkodzi spróbować skoro i tak szukacie pracy :) Integracje planujemy dokładnie na 07.06.2024r. więc proszę się spieszyć bo czasu niewiele :) Podeślemy zdjęcia :) !!!PAMIĘTAJMY!!! TO LUDZIE KTÓRZY PRACUJĄ, TWORZĄ ATMOSFERĘ W PRACY Pozdrawiam Krzysiek, Oddział Brwinów

ABC

Informacje o tym co się dzieje w ostatnim czasie w firmie odbiły się szerokim echem i sztuczne pozytywne opinie wystawiane jednego dnia nic nie zmienią.

Hanka
@Pan z Wąsem

Hej z kasą też można się dogadać mam nadzieję? Szukam pracy ale nie za minimalna. Wzięłam twój wpis za dobrą monetę. Bliżej sredniej nie ma problemu dojść z kasą ?

Greg19

Pracuje w firmie od 5 lat i nie mam na co narzekać. Jeśli chce pracować i dać coś od siebie to będzie Ci w Gold-Trade dobrze i będziesz zadowolony/zadowolona z pracy Firma jest otwarta na rozmowę i sugestie co poprawić żeby było wszystkim dobrze Czas pracy elastyczny i że wszystkim można się dogadać

zaangażowany

pracowałem w firmie przez ponad 1,5 roku i nie mam powodu do tego żeby mówić źle o firmie Gold-Trade firma bardzo dobra dla każdego komu chce się pracować Ja zmieniłem ze względów zdrowotnych i osobistych i gdyby nie to pracował bym w firmie dalej ale polecam firmę każdemu kto chce zarabiać duże pieniądze i mieć dużą swobodę działania - procedury jak w każdej dużej firmie są ale po to aby pomagać w codziennej pracy i wystarczy się dostosować i wszystko jest dobrze . Jeżeli dajesz coś od siebie to i firma cię za to wynagrodzi

Napastnik

cześć, ja działam od początku istnienia Oddziału. Przerobiłem kilka Nowych Osób i każde rozstanie wiąże się z nowym komentarzem negatywnym. Jednak są z nami też osoby, którzy są, chcą i pracują. Każda firma ma negatywne strony ale jedno co stwierdzam- zarobić się da! @Pracodawca

Ksena

Cześć, działam od 1,5 mc. Jest mocno- przyznaję :) Konkurencja dookoła. Ale ja jestem pozytywnie nastawiona, muszę udowodnić że się da i to zrobię. Na pomoc i wsparcie w Oddziale mogę liczyć i naprawdę atmosfera jest oki :) Lubię wyzwania, a że mój plan to zapewnia- więc działam :) Polecam ludziom którzy lubią sprzedaż i pracę w terenie.

Dzika

Cześć Działam jako Koordynator. Stanowisko Odpowiedzialne, pracy jest ale i mam świadomość o istocie mojej pracy i jak wiele od niej zależy. Ja osobiście polecam Młodym i Ambitnym ludziom pracę w naszej Organizacji. hej,

PH z doświadczeniem

Dzień dobry, Zapraszamy na Oddział Brwinów. Tu nie możemy narzekać na atmosferę. Każdy Klient może tego doświadczyć kiedy do nas trafi. Ja osobiście pracuję kilka lat i nie mogę narzekać :) pozdrawiam

@anonim

Umowa o pracę - podstawa na jaką się umówisz plus premia od wyniku - kasa zawsze na czas - wiele można mówić ale hajs się zgadza

mp

Tak, jest stały procent od zysku - łatwo to policzyć

mp

premia jest - ustalenia są indywidualne, premia świąteczna i dodatki? jaka praca taka płaca - jak się weźmiesz za robotę to sobie sam zarobisz - proste. Co tu więcej tłumaczyć ?

Stan na 04.2023, zero dodatków typu karta MulpiSpott, Medicover, zero paczek, Wielkanoc pracownicy sami sb sfinansowali… bo wielkiego prezesa nie było stać na zamówienie kateringu… atmosfera między pracownikami super, gorzej z „górą”. Jeśli jesteś kątem dla swojej psychiki to idealne miejsce dla Ciebie… odradzam

Były

Podejście do pracowników gorsze niż w(usunięte przez administratora), podejście nie ty to następny. Oprocz pensji i premie na którą samemu trzeba zarobić nie ma nic. Żadnych paczek na święta, świadczeń socjalnych co w tych czasach jest nie do pomyślenia. Szkoda że góra nie widzi ludzi którzy tak naprawde tworzą tę firmę tylko wynik na koniec miesiaca

WIKTOR

były

Zostaw merytoryczną opinię o GOLD-TRADE sp. z o.o. - Kutno

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
jest wulgarnym komentarzem
jest niemerytoryczna

przebieg on-boardingu nowego pracownika
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie

• Jak się pracuje w GOLD-TRADE sp. z o.o.?

Zobacz opinie na temat firmy GOLD-TRADE sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 56.

• Jakie są opinie pracowników o pracy w GOLD-TRADE sp. z o.o.?

Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 49, z czego 22 to opinie pozytywne, 9 to opinie negatywne, a 18 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

• Jak wygląda rekrutacja do firmy GOLD-TRADE sp. z o.o.?

Kandydaci do pracy w GOLD-TRADE sp. z o.o. napisali 1 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.

gemius

Ranking Użytkownicy