Universal Energy Sp. z o.o.

Dodaj merytoryczną opinię

NIP: 2220897186 REGON: 243560660 KRS: 0000504995

Adres: Oświęcimska 54, 41-400 Mysłowice

1.6/5
Na podstawie 11 ocen.

Opinie o Universal Energy Sp. z o.o.

Na jakie narzędzia pracy może liczyć pracownik w Universal Energy Sp. z o.o.?

O takie
@Pytanie

Takie jakie sobie przyniesiesz/kupisz.

Dawid

Jakie stanowiska polecacie ?

Mrs x

We wcześniejszych wpisach było wyjaśnione jak odbywa sie sposób wypłaty i jak wygląda umowa tylko ze zostały te wpisy usunięte. Dla przypomnienia umowa jest przez inną firmę, wypłaty niezgodne z ustaleniami przy przyjęciu, część wypłaty oficjalnie dróga część nieoficjalnie przez kartki, praca na rano i np tego samego dnia na nockę, a co do SBeka to nie są te czasy! Oby Ci co teraz rządzą osądzili cie prawie i sprawiedliwie

Mirosław

Głupi wpis kolego pozdrawiam .

El Paolo

Idź do prawych i sprawiedliwych a podzielą ci po równo. Jeżeli tak ci źle to po cóż zgadzales się na podobne warunki? Najpierw zgadzasz się i dajesz swą rekojme a teraz żalisz się jak baba i życzysz jak najgorzej. Ty zwykłą babą jesteś a nie chłopem. Zajmij się lepiej pracą a nie opowiadaniem kto, co i po co oraz przez kogo, ponieważ za krótki jesteś, żeby się odzywać chłopcze. Gdybyś miał o czymkolwiek jakieś pojęcie to nie musiałbyś podejmować pracy w Universal, tylko poszedłbyś gdzies, gdzie mógłbyś się realizować. Lecz jesteś takim zerem, że nawet nie potrafisz wykonywać najprostszych prac, które oferuje Universal. Prac, które pierwszy przyglup wyciągnięty z Toszka potrafilby wykonać a ciebie to najwyraźniej przerasta. Jesteś takim burakiem, że nawet nie zauważasz jaką firma daje ci szanse na łatwy pieniądz oraz podniesienie swych kwalifikacji przy okazji. Gdybyś trochę myslal i skupił się na sobie i swych obowiązkach a nie cudzych, wtedy byś mógł osiągnąć coś więc w przyszłości jako pracownik branżowy. Ale ty nawet na zwykłego pracownika fizycznego się nie nadajesz, więc niema o czym mówić. Z takim podejściem i gumowym uchem będziesz wszędzie pogoniony a jedyne co ci zostanie to jedzenie z koryta od świń.

Trekowicz

kolego nie warto pracowałem od zeszlego roku pierwsze wrazenie pozytywne potem dopiero wychodzi olewactwo załoagi dozor nie ma posluchu u ludzi i pozatym widziełem jak ludzi sie prosi zeby zostal;i na 2 zmiane i zostaja apotem kresla im dniowki bo na 2 dzien poszli wczesniej kierownik gallat wporzo ale tez nic nie ogarnia wiecznie trzeba gdzies dzwonic bo nikt nic nie wie wyplatay poł na poł i tak nie ma tego co jest podczs rozmowy mi obiecali 180żł na dzien mam 14 lat doswiafdczenia a zarabiałe 2600 lub 2800 za caly miech nawed ja zostałem 4 razy na 2 zmiany zero szacunku do ludzi praca dla desperatow

Paweł

Normalna firma w której można dobrze zarobić. Patrząc na pracę, którą ma się do wykonania, to płaca jak najbardziej wporzadku. Opinię, które ludzie wypisują, to opinię bumelantow, którzy najprawdopodobniej zostali pozbawieni pracy, bądź nieudacznikow bez rozumu, którzy nie potrafili wykonywać najprostszych zadań w górnictwie. Praca na KWK Budryk jak najbardziej ok. Praca przy obsłudze i konserwacji odstawy zbiorczej zakładu górniczego, czyli najprostsze zadania w pracy górniczej. 3800 zł do 4220 zł za tego typu pracę jest jak najbardziej w porzadku. Obecnie już nie pracuje, lecz nie z winy firmy, która jest ok, tylko z powodu przekazanych przez mnie kilku słów prawdy dla nierozgarnietego dozoru ruchu kopalni KwK Budryk tzn. opiekuna firmy Universal Energy a dokładniej Szefa oddziału MD-5, czyli jednostki oddzialowej przynalezacej do struktur kopalni. Tak to się kończy, jeżeli zwrócisz uwagę beszczelnemu człowiekowi, że pracę, która nadzoruje od wczesnych godzin porannych da wykonać się szybciej niżeli przez 12 godzin. Więc podejmuj pracę, lecz uważaj co mówisz do podejrzanych białych inteligentow o poziomie IQ 90. Ponieważ jest tak oswiecony i inteligentny, że nie potrafi prawdzie spojrzeć w oczy, że bez potrzeby przedłuża postój kopalni. A wszystko przez swą nieudolność organizacyjną.

Kret
@El Paolo

Kolego jak zgadzasz się na warunki ?! Nikt Ci nie powie jak się przyjmujesz że kończąc zmiane ranną masz przyjśc tego samego dnia na nocke. Powiedzieli komuś na rozmowie, że będzie pracował dwie zmiany w ciągu doby ? Mało tego ! Te dniówki są skreślane ! W głowie mi się nie mieści że w kilka osób nie pójdą tego zgłosić, tylko szczekać potraficie ! Kasa słaba, na rozmowie jedno przy wypłacie co innego. Pieniądze które wypłaca UE, jeślii poświecisz trochę czasu - zarobisz gdziekolwiek. Firma dla straceńców ! Czegoś jeszcze nie rozumiesz ?

Nowy

Możecie powiedzieć coś na temat tej firmy jak tam warunki na KWK Budryka bo znalazłem ogłoszenia że są przyjęcia .

Górnik
Przebieg rekrutacji

Proszę przynieść dokumenty Stawka dogadania. Do dnia dzisiejszego zero odzewu.

Pytania

Zadzwonimy do Pana - olewka.

• Poziom rozmowy:
  • Rezultat: Nie dostałem pracy
Marian

@Jojo a to tak naprawdę z jaką firmą się współpracuje tutaj?

Jojo

Nie polecam UE! Niby robisz w UE a robisz pod inna firma ktora nie ma nic wspolnego gornixtwem. Wyplaty czrsto sie spozniaja.

Nieznany
@Jojo

Wypłaty sa na czas dobrze płacą idź na budowę to się dowiesz życia

Trekowicz

nie polecam umowa jest podpsiywana z firma w warszawie ktora jak cos sie chce nic nie wie wyplaty zadne poza tymi co na tej umowie sa czyli najnizsza krajowa jak sie odezwiesz i cos powiesz wszytscy skacza na ciebie pracowalem na kwk staszic i po pierwszym tygodniu chcaile odejsc nikt nic nie wie brak oosby zarzadzajcej nawed jak sie zosatje na 2 zmiane nikt ciebie nie zglosi sami lebry i emerycji ktortym pasuje wyplata po polowie mi nie pasowała wiec jak lubisz parcowac za grosze byc wykorzystywany i miec nic lub prawie nic to zapraszamy do firmy pana mroza

Tymoteusz

@Yoz Czyżby konkurencja zaczęła działać na wątku? Takie sprawy wyjaśnia się w firmie, a nie na forum. Firma dobra więc wszystko się wyjaśni.

Yoz

Witam. Czy ktoś kto pracował w Uniwersal Energy po zwolnieniu z porozumieniem stron, nie dostał wypłaty? Ponieważ zwolniłem się i nadal wypłaty nie dostałem mimo że koledzy którzy obecnie pracują dostali swoje wypłaty. Czy ktoś miał podobnie?

Mirosław

Firma godna polecenia wypłaty na czas dozór oraz kierownik ok pracujemy na kwk Budryk grp 4 pozdrawiamy Mirosław B i Andrzej H.

Alt Bergman

Nawet ukraincy nie chca tam pracowac:):):)

alo alo

LIPA I BIEDA (usunięte przez administratora)

od ubrań

Panie Haker ... szkoda mi rozwodzić się nad pana głupotą i brakiem ogłady i wychowania ... pana wypowiedź świadczy o pana poziomie...ale nieważne ... jest coś takiego jak przydział i tabela co komu kiedy "przysługuje" ... ... jak ma pan problem zawsze może pan przyjechać do biura i to wyjaśnić osobiście ... a nie pisać anonimowo bzdur ... a swojej odmiennej orientacji nie musi pan upubliczniać bo nikogo to nie zajmuje :) pozdrawiam

Dolnik

A ja całe życie chodzę z dziurawą (usunięte przez administratora)

Idź do EKOPU, gorolu!

P/z1

Zarobki niby okey Ale najniższą krajową otrzymujemy na konto A resztę na kartę sodexo Składki mniejsze niż w Żabce (usunięte przez administratora)

@P/z1

Czyli dobrze, ale źle - typowy nierób.

Pracowałem pół roku. Wszystko się zgadzało. Wypłaty ok, nikt mnie nie oszukał. Dostałem tyle ile było powiedziane. Umowa była od razu po przejściu badań lekarskich. Odszedłem bo skorzystałem z emerytury. Gdyby nie to pewnie robiłbym dalej. Polecam, ale tylko ludziom pracowitym. Ci którzy chcą raz przyjść raz nie i zrobić 10 dniówek na miesiąc to radzę dać sobie siana. Praca nie dla nierobów i alkoholików.

pracownik nadal

Praca ok, umowa jest, kasa się zgadza, ale wiadomo, trzeba pracować. nic nie ma za darmo, a narzekacze są wszędzie, trzeba robić swoje i tyle w temacie

Ryl

Wiesz wczesniej czego sie spodziewać. Ja ustaliłem stawkę wcześniej i dotrzymali słowa. Wiec chyba jest ok.

Hajer z Katowic

Firma dla ludzi pracowitych i chcących zarobić. Praca w porównaniu do firm zajmujących się zbrojeniami i drążeniem bez porównania (można się poobijać). Zasady są znane na początku kto chce wchodzi w to kto nie chce to nie. Mieliśmy takich co przychodzili a po trzech dniach na zwolnienie lekarskie a kasę by chcieli jak my pracujący. Wypłaty co miesiąc czasami z poślizgiem dwu, trzydniowym ale zawsze dostaję, pracuję tam od dwóch lat.

Elektroshtecker

Polowanie na naiwnych i niezaradnych życiowo wciąż trwa. Urząd Pracy w J-biu ma wystawione ogłoszenia o przyjęcie na stanowiska elektromonter p/z i na powierzchni. Ogłoszenia takie widnieją już od roku, nikt nie chce w tej pseudo firemce pracować, uważajcie na obiecanki przy przyjęciu, słowo cera nic nie warte

Zostaw merytoryczną opinię o Universal Energy Sp. z o.o. - Mysłowice

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
jest wulgarnym komentarzem
jest niemerytoryczna

przebieg on-boardingu nowego pracownika
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie

• Jak się pracuje w Universal Energy Sp. z o.o.?

Zobacz opinie na temat firmy Universal Energy Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 49.

• Jakie są opinie pracowników o pracy w Universal Energy Sp. z o.o.?

Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 21, z czego 6 to opinie pozytywne, 7 to opinie negatywne, a 8 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

• Jak wygląda rekrutacja do firmy Universal Energy Sp. z o.o.?

Kandydaci do pracy w Universal Energy Sp. z o.o. napisali 2 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.

Przejdź do nowych opinii