Opinie o Sanmarks Sp. z o.o.
Polecam. Super ludzie, luźna atmosfera. Elastyczny grafik. Nie wiem jaki stres wy czujecie, chyba w każdej pracy ma się jakieś obowiązki, jeśli ktoś jest sumienny to wiadomo, ze nie ma żadnego stresu. Praca to praca, czego oczekujecie od pracodawcy? Że da wam leżaki i będzie płacił za obecność? Dziecinada.
Z szefem zawsze idzie się dogadać. Ale wiadomo przychodzimy tu pracować, a nie leżeć. Pracuje tu od ponad roku, przede wszystkim na projektach fotowoltaicznych. Jest już trochę przesycenie tym tematem u ludzi, ale jak zgłoszę kierowniczce, że potrzebuje odskoczni to nigdy nie ma z tym problemu. Idę dzwonić np. ubezpieczenia. Nie ma co narzekać, w kilku pracach już byłem i wiele widziałem. Tu jest naprawdę OK
Jestem bardzo zadowolony ze współpracy. Zawsze można się dogadać... jak trzeba Ci wyjść wcześniej to nie robią problemu. Jestem zadowolony... Cieszę się, że pracuje w Sanmarks.
Nie wiem na jakim projekcie pracowałeś, ale na każdym są kupowane bazy, ponadto taka praca telemarketera aby zachęcić do danego produktu, usługi, trudno płacić pracownikowi, który czeka aż mu manna z nieba spadnie a kierownictwo w każdej firmie jest od tego żeby zwracać uwagę na wyniki, bo z tego są rozliczani, dziwne by było gdyby zwracali uwagę na coś innego, klienci są różni i nie tylko my dzwonimy, nr też są zmieniane bieżąco poza tym też dzwonią inne call centra wystarczy trochę pomyśleć zanim się coś takiego napiszę. A płaca taka jak praca pracownika:)
Czytając te wszystkie negatywne opinie o firmie postanowiłem zabrać głos w tej sprawie, tym bardziej że ostatnia pozytywna opinia pochodzi sprzed 10 lat. Jestem pracownikiem tej firmy od ponad 10 lat. Większość tych opinii uważam za krzywdzące dla wizerunku firmy. Ogólnie mówiąc jestem zadowolony z pracy tutaj przede wszystkim ze względu na atmosferę panującą w firmie. Jest ona bardzo fajna. Pracowałem już w kilku firmach i muszę przyznać, że w żadnej z nich nie było takiej atmosfery jak tutaj. Nie ma zawiści pomiędzy pracownikami, ponieważ każdy pracuje na siebie, każdy dostaje taką sama bazę klientów. Kierownictwo jest w porządku, a dyscypliny muszą pilnować jak w każdej innej firmie, jednak nikt nade mną z pałą nie stoi. Jeżeli komuś to nie odpowiada, to niech sobie porówna pracę w korporacji. Prezes jest dobrym człowiekiem, zawsze życzliwym, z który można porozmawiać. Bazy rzeczywiście są stare, ale kupno nowych baz jest bardzo kosztowne. Ja ze swojej strony z czystym sumieniem mogę polecić pracę w Sanmarksie, przede wszystkim tym, którzy nie boją się rozmawiać z klientem przez telefon, nie zrażają się porażkami i nie boją się nie zawsze miłych odpowiedzi klientów.
Nie polecam tej firmy. Proces rekrutacji jest niejasny. Najpierw rozmowa z kimś prawdopodobnie z HR, ale niewiadomo, bo Pani nie raczyła przedstawić swojego stanowiska. Przeszłam dany etap i otrzymałam informację o szkoleniu, które miało być również wstępem do zatrudnienia. Na darmowe szkolenie straciłam 1,5h, po czym otrzymuje telefon o wybraniu innego kandydata. Jeżeli szanujesz swój czas, to naprawdę nie polecam tej firmy. Za najniższą krajową i marne premie nie warto się tak upokarzać.
Dziękujemy za podzielenie się swoimi uwagami dotyczącymi naszego procesu rekrutacji. Doceniamy każdy feedback, który pomaga nam udoskonalać doświadczenia kandydatów, by były bardziej transparentne i komfortowe. Przepraszamy za wszelkie niedogodności związane z komunikacją oraz za to, że nie spełniliśmy Pani oczekiwań co do procesu rekrutacyjnego. Zdajemy sobie sprawę, jak cenny jest czas naszych kandydatów, dlatego przyjrzymy się temu procesowi, aby upewnić się, że jest on jasny i zrozumiały od samego początku. Dziękujemy również za poświęcony czas na udział w szkoleniu – było ono zaprojektowane z myślą o wzajemnym poznaniu się i przekazaniu szczegółów współpracy. Mamy nadzieję, że zdobyte informacje będą przydatne, a my z kolei skorzystamy z Pani wskazówek, by lepiej przygotować przyszłych kandydatów. Życzymy powodzenia w dalszych procesach rekrutacyjnych i sukcesów zawodowych!
Ewidetnie powyższy wpis od pracownika Sanmarksu. Płacą ci za te pochwały? ????????????
Tak, jestem pracownikiem Sanmarks, dlatego pozwoliłem sobie wyrazić tą opinię. I nikt mi za to nie płaci :)
Aktualnie prowadzona jest rekrutacja na stanowisko Telemarketer/Konsultant ds. Obsługi Klienta.
Czyli reasumującostarnie wątki - poszukiwany obecnie telemarketer ma minimalną krajową plus premia? Mogę poznać jej przybliżoną, realną wysokość?
Ciężko uśrednić to do jednej kwoty. Wynagrodzenie głownie zależy od ilości przepracowanych godzin w danym miesiącu.Podstawa wynagrodzenia to iloczyn ilości przepracowanych godzin oraz stawki minimalnej, która do końca 2023 roku wynosi 23,50 zł brutto.
Jak szefostwo w Sanmarks Sp. z o.o. traktuje ludzi?
Szef wydaje się ok, miły, spokojny , pogada z nim normalnie, wszystkie decyzje projektowe podejmują kierownicy projektu, z szefem raczej nic nie załatwisz w sprawie projektu(usunięte przez administratora)
Umowa zlecenie, raczej umowy o pracę nie dostaniesz , najniższa krajowa.
Firma preferuje minimum 6H pracy dziennie. Jest możliwość pracy w wyższym wymiarze (8h dziennie). Na starcie firma oferuje umowę zlecenie (z pełnym ZUS). Wynagrodzenie: stawka godzinowa + premia od wyników. W późniejszym czasie jest możliwość przejścia na umowę o pracę. Zapraszamy do aplikowania.
Nie polecam. Nie szanują pracowników, po najniższej linii oporu, za najniższą krajową a wymagania mają z kosmosu. Jeśli myślisz o pracy w tej firmie, to szczerze odradzam. Szkoda czasu
2 zł za godzinę, nie, nie. Tu jakieś głupoty ktoś wypisuje.
plus normalne wynagrodzenie
Ale o co chodzi z tym "czy nie"? Nie płacą za godziny?
nie wierzę, w to co piszesz, pracowałem tam kilka lat i jeśli jakiś pracownik nie spełniał wymaganych oczekiwań i wyników to był informowany dużo wcześniej a nie w ostatnim dniu
Ile jest zmian w Sanmarks Sp. z o.o.?
Pracujemy pomiędzy 8:00 a 20:00. Godziny pracy ustala się z osobą nadzorującą projekt na jakim pracujesz. Godziny można ustalić wg potrzeby.
Czytam te komentarze i widzę, że kryje się pod nim jakiś niezadowolony pracownik. Ja też nim jestem, wiec moja opinia jest poparta doświadczeniem. Z wieloma rzeczami się nie zgadzam. Nie ma czegoś takiego, że ktoś dalej lepsza bazę „pupilkom”. Baza jest jedna, wspólna dla wszystkich- o czym pewnie niejednokrotnie usłyszałeś/łaś od przełożonych. Nie ma technicznych możliwości przyporządkowaniu lepszych rekordów danemu pracowników. Idąc dalej – jak ktoś (kierownik) może wiedzieć, że dany rekord z bazy to będzie sukces? wiec jak wiedzieć który rekord jest lepszy (na którym ktoś się umówi) a który gorszy (bez sukcesu)? Wydaje mi się, że to logiczne oczywiście, są i minusy, ale uważam że nie ma pracy idealnej (jest jak wszędzie). Masz wyniki jest ok. Nie strasz się, nie jesteś sumienny to jesteś pilnowany (i tak może być w przypadku naszego niezadowolonego pracownika). Nie namawiam, nie odradzam. Niech się każdy sam przekona i wyrobi własną opinię. Oczywiście Urząd Pracy także ma w ofercie wiele ofert pracy. Nikt nie da gwarancji, że będzie super. Jak „ktoś” jest aż tak bardzo niezadowolony, to dlaczego nie szuka szczęścia gdzie indziej?
Widzę, że tu wypowiadają się znawcy tematu, jak długo pracowałaś w tej firmie? Skoro jesteś aż tak wtajemniczona, nawet w bazy danych, to musiałaś tam parę lat spędzić. Dlaczego?
Ulubieńcy kierownictwa? czyli są osoby, które nie narzekają na pracę w tej Firmie? Jak można zostać takim "ulubieńcem"?
Czy można w tej firmie liczyć na wyższe wynagrodzenie wraz z długim stażem pracy ?
W jakim systemie wypłacane jest wynagrodzenie w firmie Sanmarks Sp. z o.o. na Doradca Klienta? 26 lutego ogłoszenie na InfoPraca.pl.
Umowa zlecenie stawka godzina + prowizja W późniejszym terminie możliwość przejścia na umowę o prace: podstawa + prowizja
No chyba taki charakter tej pracy, nie tylko w tej firmie, ale w całej branży :)
Ile kierownictwo w tej firmie zarabia? Podejrzewam że pewnie więcej od telemarketerów
Czy w tej firmie po roku lub po 2 latach pracy można liczyć na wyższe wynagrodzenie podstawowe czy zawsze tyrać za minimalna krajową?
Kompleksowe, 5-dniowe szkolenie wstępne, które w pełni przygotuje Cię do pracy, · Pracę w godzinach 8-16/12-20 ewentualnie 10-18, · Własne stanowisko pracy, a najbardziej zaangażowani pracę zdalną Wspinaczkę po szczeblach kariery w #ConfilogiTeam- 80% naszej kadry menagerskiej i trenerskiej zaczynało od Konsultanta- Teraz czas na Ciebie, · 55min przerwy na 8h pracy, ( W Sanmarks -ie tylko minimalne 40 minut uwzględnione w Kodeksie Pracy) . Ponadto firma proponuje prowizje za każde dostarczone zlecenie nie jak w tej (usunięte przez administratora)firmie za dopiero wskaźnik rentowności i to tylko mniej niż za bochenek za chleb... By się nawet nie osmieszali... Tyle powiem. Niech sami chorują i niech przekonują na tej zimnej bazie za 2 zł BRUTTO! .. Wiem bo koleżanka mi mówiła co pracowała w tej firmie jak to w twj firmie wygląda. Tak przedtem było i do tej pory ponoć tak jest... I się dziwić że ludzie nie chcą tam pracować ???? wcale się im nie dziwie.... Jak inne firmy typu call center mają o niebo lepsze warunki pracy niż ten cały Sanmarks od pięciu boleści...
Czemu szkoda czasu ? byłam na spotkaniu i normalna stawka godzinowa jest (w umowie tez tak jest wpisane), wiec raczej im więcej czasu tym lepiej :)
Normalna ? 13 zł / h razy 160 h to wychodzi 2080 zł. I to jest normalna stawka ? Ludzie skoro sami się nie szanujecie to jak ma was szanować pracodawca. Skoro dla ciebie 2 tys to normalna stawka to zapraszam do pracy do mnie do agencji za 5 tys. Praca łatwa i przyjemna. W większości wykonywana na leżąco. Ciepło i czysto. No i nic nie tracisz a zyskujesz 5 tys., wszak to się nie zmydli.
Jak szefostwo w Sanmarks Sp. z o.o.? Spoko traktują ludzi?
Szef ok. Nie wtrąca się zbytnio. Pracą zarządzają kierownicy. Ale z jakimiś problemami zawsze można do niego pójść- pogada. Nie moge narzekać
Ponoć z kierownictwem jak widzę opinie jest problem . Jak to jest ? Złożyłam CV do nich i nie wiem teraz czy się zatrudniać w tej firmie czy może faktycznie sobie odpuścić ... Szkoda zdrowia i udręki jak tak faktycznie żle jest u nich
Ponoć słyszałem że tutaj zarabia się minimalną krajową tylko. Prawda to? W innych firmach typu call center zarabia się ponad 4.000 zł brutto.... Jakby takie wynagrodzenie w tej firmie było to może i bym skorzystał ale jak minimalna krajowa to niech sami pracują
Premie? Słyszałem że to groszowe sprawy ???? nie warto nawet przekonywać za śmieszna kwotę mniej niż 10 zł za 1 sprzedaż...
Nie rozśmieszaj mnie w innych firmach typu call center można więcej zarobić na samym wynagrodzeniu nie wliczając premii
Wszystko zależy od jakości bazy , jak baza jest przemielona x razy to się dziwić że mało ktoś może mieć sprzedaży? Nie dość że niska kwota za 1 sprzedaż to jeszcze ludzie niechętni bardzo wiem bo słyszałem od pewnej osoby która pracowała w tej firmie ale szybko zrezygnowała jak się kapneła jak się sprawa ma . Dla firmy to dobrze jak dużo sprzedaży pracownik zrobi bo mają większą stawkę za tą sprzedaż a zwykły pracownik pracuje za marne mniej niż 10 zł za 1 sprzedaż ... Czysty wyzysk..
Jak się pracuje w Sanmarks Sp. z o.o.?
Zobacz opinie na temat firmy Sanmarks Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 18.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Sanmarks Sp. z o.o.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 8, z czego 2 to opinie pozytywne, 3 to opinie negatywne, a 3 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!