Ile tu zarobi przedszkolanka? Szukam czegoś od września i celuje właśnie w prywatne przedszkole bo wiem że więcej płacą niż w publicznym. Ktoś mi podpowie jakie to są różnice?
Super atmosfera, bardzo dobry kontakt z przedszkolem, jesteśmy bardzo zadowoleni i napewno będziemy polecać! Już drugie nasze maleństwo oddaliśmy w ręce Gąski Balbinki . Dziękujemy za dobrą opiekę nad naszymi dziećmi .
Taki spokój na forum aż zastanawiam się czy normalnie funkcjonujecie?
Jak wygląda rekrutacja? Jakiego wykształcenia wymagają?
Jeśli oczekujemy reakcji na uwagi to lepiej kierować je na właściwy adres bo to jest forum dla pracowników!!
Witam, moje dziecko uczęszczało do przedszkola Gąska Balbinka i niestety jako rodzic nie mam najlepszego zdania o przedszkolu. Pani Dyrektor, owszem, jest bardzo miłą i sympatyczną osobą, ale nie o to tu do końca chodzi. Dużym plusem przedszkola jest mała liczebność dzieci (pomimo tego i tak dzięci często chorują). Cena za przedszkole jest nieadekwatna w stosunku do oferty przedszkola. Po pierwsze - zajęć prowadzonych metodą Montessori jest niewiele. Wyjścia na imprezy kulturalne w ciągu roku można policzyć na palcach jednej ręki. Nie do końca jasne jest np. na co przeznaczona jest kwota wpisowego 400 zł, skoro za np. książki trzeba osobno zapłacić. Po drugie - dzieci wychodzą na dworek, ale głównie w okresie wiosenno-letnim, bardzo rzadko jesienią czy zimą. Po trzecie - Gąska Balbinka to raczej żłobek niż przedszkole, przyjmowane są do niego już niespełna 2-letnie dzieci, noszące pieluchy, ze smoczkami, pijące mleko z butelki. Panie chyba nie mają specjalnie czasu dla starszych dzieci, gdyż trzeba zaopiekować się maluchami. Po czwarte -oferuje się rodzicom dodatkowo płatne zajęcia z chińskiego (100 zł), podczas gdy materiał z programu przedszkolnego \"leży odłogiem\"... Po piąte - śniadania dzieci przynoszą ze sobą do przedszkola, obiadki dla dzieci bez żadnej rewelacji ( często jest zupa porowa, kluski), a na podwieczorek słodkie bułki (sam cukier) czy kanapki z masłem i dżemem. Poza tym serwuje się dzieciom słodycze i bajki w tv... Po szóste - jeśli dziecko choruje nie można liczyć na żaden zwrot, choćby za niezjedzony obiad (pomimo, że obiady są zamawiane codziennie w ilości, w jakiej sa dzieci w przedszkolu).
Szkoda ze ze wiekszosc ludzi skupia sie na krytykowaniu innych, zawsze uwazalam I uwazam ze czlowiek szczesliwy to ten ktory lubi siebie I szanuje innych. Czasami zastanawiam sie czemu sluza wpisy, ktore nie sa prawdziwe. Ale niestety tak sie zachowuje tylko tchorz, bo tylko tchorz robi cos za cudzymi plecami. Cieszymy sie bardzo ze takich falszywych ludzi jest niewiele. W nasza prace wkladamy duzo milosci I serca I to zapada w pamieci I psychice naszych dzieci I to jest dla nas priorytetem. z milosci do dzieci. I dla ich usmiechu... dziekujemy tym wszystkim wdziecznym rodzicom .
moja corka rowniez uczeszcza do gaski balbinki spiewa piosenki po francusku angielsky czy chinsku. panie organizuja tu swietne uroczystosci okazjonalne. w przedszkolu dzieci , rodzice i dziadkowie byli zaangazowani w akcje Unicef wszystkie kolory swiata. . dostarczylo nam to duZo wspolnej zabawy a przy tym pomoglismy dzieciom w afryce. jestesmy z mezem bardzo zadowoleni. polecam
moje dziecko rowniez uczeszcza do gaski balbinki ale w przeciwienstwie do pani dziecka czesto wychodzi na dwor i bierze udzial w wielu wycieczkach jak rowniez korzysta z wielu atrakcji w przedszkolu i uczestniczy w zabawach karnawalowych , mikolajkowych, itp.a takze bierze udzial w spotkaniach z roznymi osobami tj, policja, strazakiem, czy tez pania pielegniarka, a takze w prezentacjach stomatologicznych. W przyszlym tygodniu panie organizuja dla dzieci dni francuskie, a 15 maja dzieci jada na koncert . oprocz tego moje dziecko mialo super zorganizowane urodzinki, i otrzymalo prezent. od poczatku roku do dzisiaj dziecko swietnie opanowalo podstawowe slownictwo z jezyka angielskiego i francuskiego , takze dodatkowo uczeszcza na jezyk chinski . przedszkole jest czyste i estetyczne jestem bardzo zadowolona i ciesze sie ze moje dziecko uczeszcza do tego przedszkola. panie sa bardzo mile i opiekuncze , wiec mam wrazeniw ze nasze dzieci nie uczeszczaja do tej samej gaski balbinki. dla sci
Wiec tak...przedszkole to jest nowe,ma zaledwie kila lat.Pisze tu poniewaz chcialabym wraz z mezem podzielic sie opinia placowki,dokad uczeszczalo moje dziecko i dzieci naszych znajomych.Przedszkole jest przede wszystkim bardzo przereklamowane.na samym poczatku Panie wychowawczynie bardzo mile,aczkolwiek nie koniecznie zawsze w stosunku do dzieci.Pani dyrektor bierze kaucje w wysokosci 400 zl twierdzac,ze to rowniez na rzecz nauki dzieci,z czego dziecko tak naprawde nie ma nic,doplaca sie za ksiazki i przybory szkolne i inne rzeczy.kaucja nie jest oczywiscie zwrotna.dzieci nie maja praktycznie zadnych wycieczek(przez rok byly dwie).jako mama swojego malca pragne zwrocic rowniez uwage na to,ze chyba kazda z nas,mam, chcialaby aby jej pociecha w kazda pore roku choc na chwilke wyszla na dworek zaczerpnac powietrza.i tu sie zaczynaja schody.po kilkakrotnie zwroconej uwagdze pani dyrektor odnosnie wychodzenia dzieci,slyszy sie ,ze albo jest za zimno,albo za goraco.dzieci sa srednio 2,3 ra