Opinie o ochnik.com - OCHNIK S.A. w Garwolin

2.2/5
Na podstawie 235 ocen.

Ochnik Leather Wear

Branże: Odzież, galanteria, biżuteria - pozostała działalność

Najnowsze opinie pracowników, klientów i kandydatów do pracy o Ochnik S.A. w Garwolin

Jeszcze pracownik

Nie polecam pracy w Ochnik!!! Zwłaszcza na stanowisku kierownika. Nie dość że musisz robić wszystko co pracownicy to milion innych sprawy , kontroli , dokumentów. Odpowiadasz za to że ktoś zawalił robotę. Regionalna niby stoi po twojej stronie jeśli masz problem z pracownikami, później zwołuję zebranie i Cię ośmiesza przed nimi mówiąc że kierownik źle wyznacza zadania itp. Mimo że chwilę wcześniej na rozmowie indywidualnej twierdzi że pracownicy pracują za wolno i że nie widać efektow ich pracy. Pracownicy którzy ci podlegają bez problemu wejdą ci na głowie a jak sobie nie pozwolisz to będą lecieć na skargi do regionalnej , że nie takim tonem zadałaś/es pytanie albo że jak śmiesz im mówić co mają robić. Jeszcze będą mieć pretensje że o 22 nie odbierasz telefonu… premia…. Liczona do płacy zasadniczej ( a zasadnicza to jakieś tysiąc złotych mniej od najniższej ) a nie do podstawy gwarantowanej także ładnie oszczędzają na premiach…nikomu nie polecam tam pracy!! To co piszą poprzedni pracownicy to prawda. Codziennie dostawy , przeceny , zamówienia internetowe!! Przerzuty… wygląd salonu i VM najważniejsze i obrót i obsługa i wszystko! Szkoda że nie jest się fizycznie w stanie tego zrobić a regionalna może wpaść w każdej chwili ze swoją listą i nie zaliczyć Ci jej bo znajdzie odpiętą kurtkę albo ilość sztuk na wieszakach się nie będzie zgadzać. (usunięte przez administratora).

Magdalena
@Jeszcze pracownik

"premia…. Liczona do płacy zasadniczej ( a zasadnicza to jakieś tysiąc złotych mniej od najniższej )" Prosze nie wprowadzać ludzi w błąd i przeliczyć ponownie różnice między płacą zasadnicza a najniższa krajowa. Różnica jest 300.A Finalnie z premiami zarabia się zawsze powyżej średniej krajowej w odróżnieniu do innych sieci odzieżowych.

Czytając opinie zdecydowanie zgadzam sie z tym ze wynagrodzenia sa niskie w stosunku do tego ile obowiazkow spoczywa na pracownikach i presji ktora jest wywierana. z czasem zaczyna sie czuc tokstyczna atmosfere w firmie

@123456

Atmosfera bardzo toksyczna

Nie będę się tu wypowiadać o samej firmie Ochnik, ale muszę zareagować na komentarze "byłego pracownika", który wypowiada się na temat Regionalnej z Gdyni. Ciekawe jest to, że jest to były pracownik???? dlaczego nie pisał tych komentarzy jeszcze pracując w firmie? Znałam osobiście Panią A. i mogę powiedzieć że bardziej kompetentnej, pomocnej i życzliwej Regionalnej nigdy nie poznałam, a pracowałam w kilku salonach odzieżowych. Nigdy nie czułam zastraszania, a raczej wsparcie i poczucie, że bardziej wierzy w pracowników niż oni sami w siebie. Zawsze odbierze telefon, pomoże, doradzi, nigdy żaden problem nie został nierozwiązany. "Przepytuje pracowników na zapleczu"? Chyba tylko jeśli na salonie jest problem i to po to by pomóc go rozwiązać. Czy "region jest najgorszy"? No nie wiem, napewno jest jednym z biedniejszych w Pl. Ktoś pisze negatywne komentarze pod loginem "były pracownik" i liczy na to, że inni wezmą jego opinię za prawdziwą, a według mnie to tylko frustracje osoby, która szuka zemsty.

@PracownikzE

No właśnie,,umiejętność odpuszczania , widać,że Wy nie potraficie odpuścić ,serio tak Wam żal (usunięte przez administratora) ściska . Skoro nie pracujecie już tak złej firmie , z tak złą regionalną to dajcie już se spokój . Cieszcie się swoimi nowymi zajęciami. Na miejscu Agnieszki nie zostawiłabym tak tego ...

Świetny, rzetelny pracodawca. Fajny social, dbałość o pracowników. Super atmosfera. Fajni, profesjonalni,aczkolwiek ludzcy regionalni. Dobra wypłata, wyższa niż w innych sieciach. Komentarze pochodzą nie na darmo od byłych już pracowników.

Ona19 Nowy wpis

Te wszystkie komentarze pozostawione na temat pracy w Ochniku to prawda . Wszystko odbija się na człowieku tak bardzo w negatywny sposób, że aż ciężko sobie to wyobrazić. Negatywna ,wręcz (usunięte przez administratora) atmosfera. Ciągłe dostawy kilkunastu wielkich i ciężkich kartonów sprawiły , że nabawiłam się okropnych problemów z kręgosłupem. Jednym słowem wyzysk,pomiatanie tobą, zastraszanie. Odradzam każdemu pracę w tej firmie. Najlepszym rozwiązaniem przed podjęciem pracy jest czytanie komentarzy pracowników . Pozdrawiam każdego kto od nich odszedł.

Były kierownik Nowy wpis

Do dziś samo logo Ochnika powoduje, że czuję ścisk w żołądku. Nigdy nie uczestniczyłam w takim procederze, który by sprawił, że odechciało mi się pracować, tak zupełnie, nie tylko w tym miejscu. Okropnie toksyczna atmosfera, środowisko z manią wyższości, podsycanie ciągłym strachem. Regionalna, która knuje intrygi i szczuje na siebie pracowników, wyciąga informacje o prywacie, pomawia każdego z każdym, ośmiesza i jeszcze myśli, że pracownicy o tym nie rozmawiają. Archaiczne zasady i myślenie, zasady dotyczące makijażu, wyznaczone kolory paznokci, wyznaczony ubiór, a w tym niewygodne buty, wszystko oczywiście trzeba kupić samemu, raz na jakiś czas rzucą zniżkę na obrzydliwe babcine koszulki.. ciągłe sprawdzanie każdego ruchu, wyrzucanie na urlopy, kiedy podoba się regionalnej, a nie tobie, a później pretensje, że na nim byłaś. Ingerencja dosłownie we wszystko. Ta praca wysysa w człowieka całą radość i sprawia, że czujesz się malutki i przerażony. Już pomijam wszelkie inne kwestie, skupiam się tylko na tym, że niszczy to po prostu człowieka. Mnie praca w Ochniku kosztowała bardzo wiele pieniędzy (których tam się nie da zarobić, ale to też inny temat, bo pensje są żartem) przeznaczonych na terapię i pozbycie się ciągłego lęku, który mi towarzyszył. Jeśli jesteś paskudnym człowiekiem pozbawionym sumienia, jakiejkolwiek radości, lubisz być traktowany jak napisałam wyżej i traktować ludzi jak nic nie warte pionki, to jest praca dla Ciebie. Wydaje mi się, że Ochnik powinien opłacać swoim pracownikom wizyty psychiatryczne i psychologiczne i dodawać to jako benefit w pakiecie. Przydałoby się każdemu, żeby zadbać o głowę pracując w tej trującej zupie.

Karola Nowy wpis

Zanim zaczęłam pracę w ochniku byłam przerażona tymy opiniami ale zdecydowałam że będę tam pracowac. Ciężka praca duże wymagania kiepska atmosfera w pracy bo ciągle jest walka o klienta i o to żeby kurtkę nabić na siebie i dostać większą premie. Dostawy są codziennie.przychodza ciężkie kartony z kurtkami na których jest pleśń. Pracowałam z dziewczyną która mnie ciągle poniżała przy czy robila wszystko żeby się nie napracowac a inni robili wszystko za nią. Ogólnie przestrzegam przed praca w ochniku Jeśli nie chcesz mieć problemów z kręgosłupem to tam nie pracuj

zGdyni

Coś Ty, wszystko będzie zamiecione pod dywan. Tylko najśmieszniejsze, że ona nawet nie wykonuje poprawnie swoich obowiązków... Po co trzymać takiego pracownika, nie rozumiem tego. Ale jak to w Ochniku... cyrk. Ochniki siedzą za biurkiem, wierząc regionalnym. Nie mając pojęcia co dzieje się na salonach, w jaki sposób pracownicy są traktowani przez przełożonych. Nikt nie ma odwagi się postawić i tego zgłosić. Najwięcej powiedziały by osoby które już się przez nią zwolniły bądź to planują.

Zaciekawiona
@zGdyni

A no właśnie… może warto by się skontaktować z byłymi pracownikami? Ale również wątpię, że ktoś się nad tym pochyli. Łatwiej jest myśleć, że problem nie istnieje. Większość „starej gwardii” odeszła, rotacja jest ogromna, ale nikt się nie zastanowi dlaczego i czy może coś by trzeba było zmienić.

Zawiedziona-rozczarowana
@Zaciekawiona

Bardzo chętnie opowiem o tym co się działo w salonie w którym pracowałam . Przez okres roku odeszły trzy zespoły więc to mówi samo za siebie . Najwyższy czas aby w siedzibie firmy dowiedzieli co się dzieje .

Awzgdyni Nowy wpis
@zGdyni

Ja przez nią wyszłam z pracy i nie wróciłam. Na rozmowie indywidualnej mówiła mi, że pracownicy są za wolni , że trzeba dziewczyny ogarnąć, że się nie nadają. Mówiłam jej, że ja deleguję zadania a zespół i tak robi co chce ( teraz już wiem czyja to była zasługa ) . Wydawałoby się że mnie rozumie i staje za mną a pięć minut później przy rozmowie zespołowej zaczęła mówić że kieronik czyli ja źle deleguje im zadania!!! Że ja wszystko robię źle mimo że chwilę wcześniej miała zupełnie inny front! (usunięte przez administratora) w białych rękawiczkach!! Wyszłam i już nie wróciłam. Co takie osoby jak aw robią na takich stanowiskach ???

Doradca klienta
Przebieg rekrutacji

Rekrutacja śmiech na sali, regionalna z Trójmiasta nie ma pojęcia o prowadzeniu rozmowy kwalifikacyjnej, nie patrzy w oczy rozmówcy, trzęsą jej się ręce jak alkoholikowi, brak kwalifikacji do pełnienia tej funkcji

Pytania

oczekiwania finansowe? czas pracy ? na moje pytania nie odpowiedziała .

• Poziom rozmowy:
  • Rezultat: Dostałem pracę, ale nie przyjąłem
Brygadziści????

Nie polecam tej pracy z powodu nie kompetentnych brygadzistów którzy są młodzi i którzy nawet sobą nie potrafiją zażądać

???
@Brygadziści????

Możesz rozwinąć swój zarzut?

@Brygadziści????

Na początku to poleciałbym nauczyć sie pisać czubie, potem oceniać innych. Jak ochnik ma takich pracowników to klękajcie narody. Pozdrawiam

Brygadziści

Praca fajna ale brygadziści to jakaś kompletna porażka, przeklinają do pracowników - coś o tym wie Patrycja.Z. faworyzowanie swoich wybranków i koleżanek. W tej pracy jak za dużo mówisz prawdy to jesteś po prostu usuwany. Nie przedłuża się umów ludziom którzy wykonują poprawnie swoją pracę po to aby zatrudnić nowych bo brygadzistka nie lubjąc pewnych osób tworzy sobie nowy zespół. Nie polecam tej pracy tylko i wyłącznie przez brygadzistów którzy są po prostu niekompetentni i się do kierowania innymi nie nadają

Ktos
@Brygadziści

Pracuję w tej firmie i nie spotkałam się z czymś podobnym. Piszesz o brygadzistach więc na pewno jesteś osobą która przebywa z nimi na codzień. Na pewno widzisz też to że maja nad soba inne osoby które są bardziej decyzyjne ( czy brygadzista= prezes?). Sposób w jaki zarządzają osobami jest różny, każdy ma inne podejście. Istnieje również wolność słowa w tej firmie i nie zgodzę się z tym że ktoś wypowiadając cokolwiek jest od razu skreślony. Widocznie za słabo się starasz skoro została podjęta decyzja z którą się nie zgadzasz. Umowy jak wszędzie jeśli nie spełniasz oczekiwań i ktoś jest wydajniejszy- zostaje, chyba że nie znasz tego środowiska. Nie rozumiem podejścia osób które uważają się za lepszych mimo że nie reprezentują soba nic oraz mają sporo pracy do nadrobienia względem innych, Widać to na pierwszy rzut oka i nie ma potrzeb kogoś lubić lub kogoś nie lubić.

Ciekawy
@Brygadziści

Czy jesteś w stanie podać przykład takiej wypowiedzi ze strony brygadzisty?

Włodzimierz

Jako sklep OK, ale odesłać produkt na reklamacje lub zwrot to niekompetencja pracowników i nieudacznictwo. Zero pomocy z drugiej strony. Podsumowując zakupiłem koszulę niby nową ale chyba ze zwrotów sklepowych gdyż miała przyczepionego czipa /nie można użytkować/ , zrobiłem zwrot reklamacyjny gdyż obawiałem się że koszula trafi do innego kupującego oczywiście jest załączony druk jaką drogę chce się obrać czy naprawa czy zwrot środków . Wybrałem zwrot środków gdyż były to święta Bożonarodzeniowa a koszulę wysłałem i zakupiłem drugą w sklepie stacjonarnym i tu się zaczął problem. Dział reklamacji usilnie chce mi odesłać koszulę informuję że wybrałem drogę zwrotu kosztów jest na druku który Ochnik dostarczył ale nie i tak przez miesiąc. Aż w końcu Ochnik poinformował mnie : "proszę o wyrażenie zgodę na utylizacje. (usunięte przez administratora) - no jakaś masakra, dlatego nie polecam sklepu.

bylypracownik
@Pracownik

Droga A…, Nie musisz bronić sama siebie pod pseudonimem pracownik– to nie jest ani eleganckie, ani skuteczne. Piszesz, że „znałaś osobiście” Panią Regionalną i że nigdy nie czułaś się zastraszana – a jednocześnie wypowiadasz się jako pracownik? Zaglądasz na forum byłego pracodawcy i w dodatku bronisz Regionu w tak nieporadny sposób? Coś tu się ewidentnie nie klei. Region najbiedniejszy? Naprawdę? To może warto zastanowić się, dlaczego inne marki w tych samych lokalizacjach biją rekordy sprzedaży, a salony Twojego regionu zmagają się z podstawowymi targetami. Czy to zawsze wina „kierownika, który sobie nie radzi”? A Ty robisz wszystko? Jakie konkretne działania podjęłaś, żeby wspomóc wyniki swojego regionu? Czy szukałaś alternatyw, strategii, pomysłów, aby realnie poprawić wskaźniki? Czy ograniczyłaś się do szukania winnych wśród swoich pracowników?
Problem leży w zarządzaniu, a nie w „regionie”. Pisanie, że to „zemsta” też jest kompletnie nietrafione. Na kim albo na czym miałabym się niby mścić? Żeby ktoś chciał się mścić, musiałabyś najpierw wyrządzić komuś krzywdę. Może warto się nad tym zastanowić, skoro przyszło Ci to na myśl.
Po odejściu z Ochnika znalazłam nową pracę – biurową, spokojniejszą i lepszą. Twoja obrona to tylko próba odwrócenia uwagi od rzeczywistych problemów. Niestety, nie zmienia to faktów, które wszyscy dobrze znamy. A jak widzisz, wystarczy wsadzić kij w mrowisko, by ludzie się odezwali. Pomyśl, komu mogłaś zajść za skórę. Pewnie znajdzie się wiele takich osób – i każda z nich w końcu się wypowie. Niemniej jednak odpuszczam temat. Niech się dzieje, co chce – widocznie nikt i nic tej sytuacji już nie zmieni.

@pracownik
@Pracownik

Dokładnie zgadzam się ,jestem wieloletnim pracownikiem i kierownik regionalna jest bardzo pracowitą osobą,zawsze coś doradzi ,można do niej zadzwonić i przede wszystkim rozumie nas prawowikow

@@pracownik

Regionalna A. z Gdyni jest jedną z lepszych osób z jaką kiedykolwiek pracowałam. Nie mogę powiedzieć na nią złego słowa , jedynie ,że jest za dobra na to stanowisko . Nad problemami w zespole może trzeba było samej się pochylić ? Skoro byłaś kierownikiem to był Twój zespół , KR nie wtrąca się w sprawy zespołu jeśli wszystko w nim gra .

PracownikzE

No cóż, ktoś w obronie stanąć musi, a że chętnych brak, to czasem trzeba samemu coś skrobnąć. Ale daj Agnieszka spokój, klasa to też umiejętność odpuszczenia, szczególnie tam, gdzie walka już sensu nie ma. Opinia się wyrobiła, a teraz pozostaje poczekać – albo reszta zdąży sama to zauważyć i powiedzieć swoje, albo temat z czasem po prostu ucichnie. Opcje są dwie, więc lepiej zachowaj spokój i nie dopisuj pozytywnych komentarzy xd

PracownikzE
@@pracownik

Odebrać telefon to rzeczywiście wyczyn… Ale czy to naprawdę powód do zachwytu? Przecież to jej obowiązek – za to dostaje wynagrodzenie. Jeśli oczekujesz od regionalnego tylko tego, żeby odebrał telefon i czasem coś doradził, to naprawdę musisz mieć wyjątkowo niskie wymagania. W takim razie bycie kierownikiem w Twoim sklepie pewnie też poziomem dotyka krawężnika, skoro wystarczy Ci, że ktoś odbierze telefon i rzuci parę słów doradztwa

@PracownikzE

Zbulwersowany

Żałuję, że dałem się zatrudnić do pracy w Ochniku . Zacznę od początku gdzie kierowniczka regionalna pięknie mówiła ile to się zarabia w tej firmie miała być super wypłata super premia indywidualna i salonowa a jak się okazało podstawa to kwota zasadnicza ,która wynosi 2500zl jeśli wyrobimy próg sprzedażowy a jest z tym probem . Nasza wypłata składa się z kwoty 2500 złotych plus premia indywidualna i premia salonowa koniec końców dostaniemy wypłatę w wysokości 3400zł. Jesteśmy odpowiedzialni za wysprzątanie salonu w jedną osobę zaczynając od wszystkich półek,sprzątanie odkurzaczem i mopem . Codziennie trzeba zmieniać ceny asortymentu ,przyjmować ogromne dostawy ,poprawiać dokładać sprzedany towar . Pracujemy często sami przez kilka godzin a pracy jest całe mnóstwo a to zwroty internetowe a to reklamacje .Atmosfera bardzo toksyczna. Dodatki na świata Wielkanocne to ok 300 zł ,święta Bożego Narodzenia ok 300zł . Jeśli ,ktoś się zgodzi może robić VM czyli dwa razy w miesiącu zmieniać wszystko na salonie za kwotę 215 zł . Jednym słowem wyzysk i (usunięte przez administratora)toksyczna atmosfera ,która jest generowana prosto z góry firmy . Każdej osobie ustanawiającej się nad podjęciem pracy w tym miejscu mówię nie . Ludzie ,którzy zostawiali tu opinie mają 100% rację co do atmosfery tu panującej i zarobków. Całe szczęście znalazłem już normalną pracę i godne wynagrodzenie . Z tego co się orientuję każdy od nich ucieka.

Przemysław
@Zbulwersowany

Zarobki 3400zł nie brzmią zachęcająco. Ciekawi mnie czy, są jakieś dodatkowe benefity. Firma dofinansowuje prywatną opiekę medyczną albo coś w tym stylu?

Ruda

Nie polecam pracy w ochnik w Lubuskim... to co się tam dzieje przechodzi ludzkie pojęcie. Zacznijmy od '' Pani Kierownik '' która nawet nie potrafi pokazać swoim pracownikom jak się robi dobrze reklamacje. Pracując tam trzeba było się pytać innych doradców o pomoc, bo oczywiście pseudo kierowniczka nic nie potrafi nie mam pojęcia kto dał tak odpowiedzialne stanowisko tak nie kompetentnej osobie... Wiecznie czepianie się innych pracowników i docinki w ich stronę co w ogóle nie jest na miejscu już nie wspomnę o tym jak krzyczy na salonie przy klientach... Już w tej firmie było zgłoszenie o (usunięte przez administratora) i nic nie zostało z tym zrobione. Mam nadzieję, że w końcu coś ruszy w tę stronę i zmieni się całkowicie kierownik. Chyba, że firma będzie się godzić na takie traktowanie pracowników i będzie co chwilę prowadzone rekrutacje, bo raczej nikt zdrowym rozsądku nie będzie tam pracował.

Wrona
@Ruda

Nie znam tej firmy od strony pracy, ale znam za to firmę Ochnik z bardzo niskiej jakości produktów, ale kosmiczne ceny, swetry, kulkują się po kilku wyjściach i po trzech czterech razach wyglądają jak używane co najmniej pięć lat, beznadziejna jakość dziwię się że klienci w ogóle tam jeszcze kupują, tekstylia kompletnie beznadziejna jakość

Lulu
@Wrona

Ta firma również sprzedaje futra zwierzęce, to skandal w XXI wieku.

@Wrona

Fakt, a ceny z kosmosu i co chwile są reklamowane rzeczy... nie dość, że jakościowo do bani to cała firma jest (usunięte przez administratora) W każdym bądź razie nie polecam tam pracować, bo człowiek psychicznie nie wytrzymuję z takimi ludźmi... Zero szacunku do swoich pracowników, a wymagania takie mają, że szkoda gadać najpierw niech całe kierownictwo się zmieni potem niech wymagają. (usunięte przez administratora)

Użytkownicy czekają na odpowiedź 49 dni.

Najśmieszniejsze jest to, że 22.11 była opinia o (usunięte przez administratora)w której opisana była prawda. (usunięte przez administratora) buntuje kierowników na swoje zespoły. Przepytuje pracowników na zapleczu po czym wyciąga (usunięte przez administratora)wnioski które nijak mają się z rzeczywistością. Jej region jest najgorszym regionem w Polsce dlaczego? Zastrasza wszystkich, że nie przedłuży umowy, że zabierze awans... Jak dla mnie kierownik regionalny powinien budować zespół, pomagać w pracy która jest na salonie, a nie przyjechać do salonu, wypić kawę, zrobić chorą check-listę i pojechać. Wróci do domu i wypisuje maile... to jej praca :D (usunięte przez administratora) I jeszcze jedna prośba tak na koniec, przestań plotkować na "swoich" pracowników do innych salonów, my mamy ze sobą kontakt... rozmawiamy ze sobą, więc sumując twoje zachowania...(usunięte przez administratora)

Rozczarowany

Zapewne to co tu napiszę nie będzie dla Państwa żadną nowością ale to co wyprawia się w tej firmie woła o zgłoszenie do PIP-u ponieważ na każdym kroku łamane są prawa pracownika. Zacznę od tego , że praca po 13 godzin to już norma , przychodząc do pracy na dzień dobry musimy sprzątać salon tzn ,wycieramy wszystkie półki,blaty,odkurzamy oraz myjemy podłogę. Przed drzwiami tej słabej jakości sieciówki czeka na nas już kilkanaście bardzo ciężkich kartonów z dostawą. Codziennie przychodzą ogromne dostawy , które trzeba rozładować tego samego dnia ponieważ następnego przyjdzie również taka sama dostawa . Codziennie trzeba zmieniać ceny,układać towar ,dokładać towar ,wykonywać zwroty ,reklamacje ,usługi,przerzuty na inne salonu na sklep internetowy a gdzie w tym wszystkim czas na sprzedaż?! Ostatnią rzeczą na jakiej człowiek może się skupić to właśnie sprzedaż. Towar kurtki skórzane,portfele ,torby przychodzą ze śmierdzącym nalotem pleśnią . Kierowniczka regionalną która buntuje zespół,nastawia jedną osobę przeciwko drugiej to już norma w salonach . Zarobki bardzo słabe ponieważ płacą zasadnicza to kwota 2500zl czyli nasza podstawa wypłaty a reszta czyli premia salonowa i premia indywidualna to śmiech na sali koniec końców dostaniemy ciężką pracą fizyczną finalnie wypłatę w wysokości 3400zł . Każdej szanującej swoje zdrowie fizyczne jak i psychiczne osobie radzę trzymać się z daleka od tej marnej, (usunięte przez administratora) firmy . Obiecują dobre zarobki ale prawda szybko wychodzi na jaw po przepracowaniu dwóch miesięcy . Zbyt duża ilość obowiązków ,zbyt mała ilość pracowników ogółem totalny wyzysk za mniej niż najniższa krajowa ! Każdej osobie ,która zastanawia się nad pracą w tej firmie mówię NIE! (usunięte przez administratora)

Coco
@Rozczarowany

W głównej mierze nie wiem co się dzieje,ale ilość pracy przerasta w ostatanim czasie wszyatko. Wiecznie po 10 kartonów dostawy, przeceny, cuda wianki. A gdzie czas na obsługę? Non stop nie zadowoleni klienci, bo nie jesteśmy w stanie im poświecic czasu. Jest super czas sprzedażowy, zamiast skupić się na tym co ważne to wiecznie z tą dostawa.. Po co komu 500 czapek i szalików na salonie? Ileż można.

Wiktoria

Osoba wyżej,która napisała o tak wysokich zarobkach to zapewne kierownik ,który nie może znaleźć naiwnych osób do swojego salonu . Od dawna wiadomo jaka toksyczna atmosfera panuje w tej firmie , ciężka praca fizyczna za marne pieniądze rzędu najniższej krajowej. Firma oczekuje od pracownika ciężkiej pracy fizycznej , bycia odpowiedzialnym za wszystko co tylko możliwe a dostaniemy w podziękowaniu toksyczną atmosferę ,kierowników regionalnych ,którzy prosto w oczy (usunięte przez administratora) ile to będziemy zarabiać a nijak ma się to do rzeczywistości . Każdej osobie odradzam pracy w tym toksycznym (usunięte przez administratora) . No chyba , że lubicie być wykorzystywani na każdej płaszczyźnie !!!!!!!!!

Weroniq

Czytam wasze bzdury na temat pieniędzy i nie dowierzam .. czy wy serio macie 3-4 tys na rękę? Ja pracuje na stanowisku doradcy i mam na rękę 5-5,5 na rękę … Dostawy ? Fakt , zdarzają się że w jednym dniu jest z 20 kartonów.. ale kolejne dni są już luźniejsze bo są po 4-6 kartonów.. Wydaje mi się że nie macie zgranych zespołów w takim razie.. praca w Ochniku jest mimo wszystko oki , patrząc na to jak miałam w poprzednich firmach

Ktoś
@Weroniq

W takim razie musisz pracować w Większym mieście jak np. Warszawa bo w w mniejszych miastach są zarobki 3-4 tyś. Najwidoczniej nie czytałaś "ZARZĄDZEŃ"

Nic nowego nie napiszę ale może kolejny głos w tej sprawie coś zmieni. NIEADEKWATNE WYNAGRODZENIE DO WYKONWYWANYCH OBOWIĄZKÓW! Za minimalną krajową oczekuje się pracownika 3w1 który wykręci wyśrubowany target sprzedaży, wysprząta sklep na błysk a wieczorami będzie siedział na magazynie i ogarniał dostawy. A później zdziwko jak dostają wypo. Nie da się tak pracować.

Były pracownik cyrku

Proszę Państwa proszę czytać umowę , którą podpisujecie ponieważ (usunięte przez administratora) wypłacają kwotę zasadniczą czyli do najniższej krajowej będziecie musieli nadrobić premią salonową i premią indywidualną czyli dostaniecie jakieś 200zł ponad najniższej krajowej co jest kpiną! Do obowiązków pracownika należy sprzątanie salonu czyli w przeciągu godziny jedna osoba jest zmuszona czyścić wszystkie półki z kurzu, myć lustra ,odkurzyć i umyć podłogę mopem gdzie w innym sklepach są od tego Panie sprzątające . Przychodzi bardzo dużą ilość kartonów ok 11 -20 sztuk naprawdę dużych ciężkich kartonów . Kartony z dostawą trzeba jak najszybciej przyjąć oklipsować i rozłożyć po salonie i co najlepsze robimy to sami .Firma stawia na profesjonalną obsługę klienta ale proszę wierzyć , że jest to niemożliwe ponieważ ilość obowiązków w tej pracy jest ogromna i ostatnią rzeczą na jakiej człowiek się może skupić to właśnie sprzedaż. Firma wymaga wręcz rzeczy niemożliwych . Ciężką pracą fizyczną zarobicie kwotę 3400 złotych. Każdej osobie odradzam zatrudnienie się w tej żenującej firmie . Pozdrawiam.

Jeszcze pracownik

Magdalena
@Jeszcze pracownik

Ochnik Czeladż: bardzo toksyczna atmosfera, (usunięte przez administratora) pracowniczy!brak kompetencji kierowania zespołem przez kierownictwo, maksymalne 12 godzinne-jednoosobowe zmiany! Wszystkie obowiązki na jednej osobie!Brak możliwości wyjścia do toalety!! Bo nie ma zmiany! Jednym słowem maksymalny WYZYSK pracownika! Odradzam!

Jeszcze pracuje
@Anonim

Opowiesz coś więcej ? Jak to wygląda z tą toksyczną atmosferą? U nas na salonie również panuje toksyczna atmosfera . Ciągłe ogromne dostawy przychodzą w śmierdzących wręcz kartonach ,VM ,zwroty,reklamacje,przeceny. Ciągły stres , wyścig kto sprzedaje i na kogo ?! Wypłata marna w stosunku do obowiązków jakie spoczywają na pracowniku . Grafik układany hybrydowo nie wiem po co ?! Ktoś powinien się tą pseudo firmą zająć i zgłosić ją to może by zaczeli traktować ludzi z szacunkiem .

Zuzi

zakupiłam skórę damską w Ochnik i po 2 latach użytkowania w sumie nieczęsto bardzo szybko się przetarła i zniszczyła.Dodam,że używałam "wspaniałego"impregnatu poleconego przy zakupie.Jestem rozczarowana jakością przy wydanym 1000 PLN i wybieram się na reklamację do nich i przypuszczam, że już więcej tam nie zainwestuję

Klient

Zakupiłam walizkę z Ochnika za 420 zł.Sprzedawca polecił mi ją z uwagi, że nic się z nią nie dzieje przy uderzeniach .W czasie drugiej mojej podróży walizka pękła i nie nadaje się do użytku.Reklamacje oczywiście nie uznano,choć walizka miała jeszcze roczna gwarancję.Wszystkim odradzam zakup drogich walizek z Ochnika,bo moja walizka jest najdroższa rzeczą jaką użytkowałam.Popsula się przy drugiej podróży.Material i wykonanie beznadziejne,cena z kosmosu niewspolwymierna do jakości.Jeszcze raz wszystkim odradzam zakup walizek w Ochniku.Rozzalony klient Ochnika

Zostaw merytoryczną opinię o Ochnik S.A. - Garwolin

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
jest wulgarnym komentarzem
jest niemerytoryczna

przebieg on-boardingu nowego pracownika
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie

• Jak się pracuje w Ochnik S.A.?

Zobacz opinie na temat firmy Ochnik S.A. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 78.

• Jakie są opinie pracowników o pracy w Ochnik S.A.?

Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 69, z czego 4 to opinie pozytywne, 55 to opinie negatywne, a 10 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

• Jak wygląda rekrutacja do firmy Ochnik S.A.?

Kandydaci do pracy w Ochnik S.A. napisali 5 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.

gemius

Ranking Użytkownicy