Opinie o Xrocket Sp. z o.o. w Kraków

2.4/5
Na podstawie 81 ocen.

Poniżej znajdziesz opinie obecnych oraz byłych pracowników o firmie Xrocket Sp. z o.o.. Znajdziesz tutaj też opinie kandydatów do pracy w Xrocket Sp. z o.o. o rozmowie kwalifikacyjnej.

Branże: Sklepy internetowe

Najnowsze opinie pracowników, klientów i kandydatów do pracy o Xrocket Sp. z o.o. w Kraków

Dariusz Nowy wpis

To czemu tej firmy nie reanimowali w żaden sposób skoro tak jak ktoś napisał już lata temu sie coś psuło? Ciekawe jakby warunki wyglądały teraz

. Nowy wpis
@Dariusz

Tak to jest jak właściciele nie umieją przyznać się do tego że nie radzą sobie z zarządzaniem i zamiast wsparcia, ciągną firmę na dno

emila Nowy wpis
@.

ehh a myslisz ze jeszcze sie podniosą czy nie ma co sie ogladac na pracę tutaj?

Brajan

Cześć wstępnie myślałem o pracy u nich ale na necie w ogóle piszą ze sa zawieszeni jednak. co jest ostatecznym powodem? I co z ludźmi sie podziało?

były Nowy wpis
@Brajan

no tak jak piszesz firma przestała już funkcjonować, są zawieszeni. Pracowałem kilka lat temu i już wtedy firma była na prostej drodze do tego aby ją zamknąć ze względu na brak rentowności.

gall_anonim

Zdecydowanie nie polecam. (usunięte przez administratora)Każdy pracuje na umowę zlecenie, zero dodatków i rzeczy, które w innych firmach to podstawa. Menadżerowie niesympatyczni, pełnią rolę raczej (usunięte przez administratora)niż partnerów, co bardzo demotywuje. Atmosfera sztywna, a nawet nerwowa i stresująca. (usunięte przez administratora) Zarządzanie w tej firmie nawet nie istnieje. Wstyd, bo firmę tworzą młodzi ludzie, a całość przypomina przedsiębiorstwo rodem z PRL-u. Boombowo w social media, a w środku chaos i nieporządek. Najgorszy pracodawca z jakim przyszło mi pracować, Janusze biznesu. Szkoda czasu.

Heh

Trafiłaś w punkt

inyourface
@gall_anonim

Dramat jak firma wpływa na treść komentarzy. Po pierwsze trafione jest w punkt, po drugie (usunięte przez administratora)Dobrze, że w internecie nic nie ginie i można przeczytać na innych stronach pełną treść komentarzy.

pracownik xoxo
@gall_anonim

Boombowo w social media, a w środku chaos i nieporządek. Najgorszy pracodawca z jakim przyszło mi pracować, Janusze biznesu. Szkoda czasu. ---- zgadzam sie w pelni!!! Wazne zeby sie wybic i stworzyc swietna marke a brak szacunku do pracownika......

Jak długo trwa proces awansu w Xrocket Sp. z o.o.?

@Pytanie

szybko, ale tez szybko konczysz wspolprace ;)

Czy zechciałbyś podzielić się z nami wrażeniami ze spotkania rekrutacyjnego w firmie Xrocket Sp. z o.o.? Jak oceniasz poziom trudności oraz atmosferę spotkania? Z chęcią dowiemy się wszystkich niezbędnych szczegółów dotyczących przebiegu rekrutacji.

Nie polecam!!! Szefowie na wstepie przechodza na Ty chcac stworzyc dobra relacje z pracownikiem jednak dalsza wspolpraca pokazuje ze nie wychodzi to na dobre bo i tak patrza na Ciebie z góry... Pozwalaja sobie na wiele wymagajac wiele nie dajac nic z siebie... Czesta rotacja pracownikow. Nie wrocilbym do tego miejsca chocby zaproponowali wieksze pieniadze ( a byly tragiczne). Wykorzystywanie pracownikow za marne wynagrodzenie. Nie wspominam tego czasu dobrze....Kaza zostawac po godzinach bo wiecej pracy - nie wspominajac pozniej o dodatkowym wynagrodzeniu....... nie nie nie!

Ulka

Zawsze opinia zależy od tego jak pracujemy i jaką pozycję mamy w firmie!!

xoxo

BodyBoom zatrudnia wyjątkowych ludzi. Atmosfera w pracy jest rewelacyjna z małymi wyjątkami gdy jest nerwowo bo coś się wali. Z tymi ludźmi prasujesz i nie czujesz się jak w pracy tylko na spotkaniach ze znajomymi. Między szefami a pracownikami jest koleżeńska atmosfera. Firmę stworzyło 2 30-latków zaledwie 3 lata temu. Może nie mają pojęcia o wszystkim ale kto zna się na wszystkim??? W większości firm umowy o prace i dodatki socjalne to podstawa. Ale jakie to firmy? Czy są to młode polskie firmy ? Większości nowo powstałych polskich firm niestety nie stać na takie koszty. Można iść do wielkiego korpo gdzie szef nawet nie wie o Twoim istnieniu. Gdzie szef w ogóle nie ma pojęcia co dzieje się w jego firmie bo ma od tego ludzi. Gdzie ludzie przychodzą robią swoje i wychodzą z pracy. Mozna tez przychodzić do BodyBoom, gdzie Twój szef jest Twoim kolega. Gdzie znasz każdego pracownika. Rotacja jest duża. Wynika to z tego ze BodyBoom daje szanse młodym ludziom. Dla wielu z nich była to pierwsza praca. Zdobywają doświadczenie i wpis do CV i dzięki temu większość ludzi znalazło lepiej płatna prace której nie mieliby szansy znaleźć bez żadnego doświadczenia zawodowego. Wiele z osób piszących opinie niestety nie ma porównania jak jest w innych firmach. Jeśli chodzi o pieniądze to fakt, były małe ale w raz z rozwojem firmy stają się coraz większe i teraz można naprawdę dobrze zarobić. Z początkiem jeden człowiek ogarniał prace 3 pracowników wiec było bardzo intensywnie ale pracowników jest już coraz więcej. Intensywnie jednak cały czas jest ???? Mogliby tylko jeszcze zainwestować w pożądnych doświadczonych menadżerów.

Nie polecam
@xoxo

Ludzie przychodzą do pracy ,żeby pracować i zarabiać a nie mieć szefa kolegę którym tym kolega się wysługuje za psie pieniądze żeby tamten miał wpis do CV. Te dobre opinie to piszą chyba sami szefowie i ich pracujący podwładni podobnie jest z tą opinią... Jakie doświadczenie chyba takie ,że brak umowy o pracę gdzie teraz firmy zabiegają o pracowników nie na odwrót pracować za 3 za jedną pensję extra doświadczenie hehe. Zatrudnianie ludzi za niższe pieniądze którzy nie maja pojęcia co robią i ciągła rotacja z wpisów wynika jasno ,że zarządzanie nie istnieje. Pisanie głupot ,że osoby nie mają porównania, właśnie mają, że gdzie indziej dostają benefity a tu nie. Tak jak ktoś napisał poniżej Janusze biznesu którym się wydaje, że coś wiedzą ... Dobrze zarobić tzn ile wymaganą przez Państwo stawkę ? Wymagane jest prowadzenie działalności której masz nie prowadzić bo od rana do wieczora masz pracować dla nich bez płatnych nadgodzin co było już tu poruszane kilkakrotnie. Takie firmy w ogóle nie powinny mieć pracowników wtedy zrozumiałby ,że trzeba uczciwie prowadzić i płacić za pracę ...

ŻĘNUA
@xoxo

Co za żenujący broniący firemke wpis. Serio myślicie, że gdyby chociaż w połowie było "aż tak dobrze jak piszecie" to byłaby taka zła opinia o tej firmie? Błagam darujcie sobie, bo to po prostu źle wygląda.

pozytywnaneutralnanegatywna

Opinie bez żenady wyolbrzymione :)

Joanna

@Anonimowa, twoja opinia jest bardzo krótka i w zasadzie opiera się wyłącznie na hasłach. Czy mogłabyś napisać dlaczego uważasz, że w firmie BodyBoom cofasz się w rozwoju? Może miałaś na myśli dostęp do oferty szkoleń? Czy informowałaś swojego pracodawcę o tym, że chciałabyś uczestniczyć w szkoleniu lub rozwijać swoje kompetencje? Bardzo ważne jest sygnalizować swoje potrzeby pracodawcy. Wiele nieporozumień ma swoją przyczynę w braku komunikacji.

anonymous
@Joanna

Szkolenia? Wprowadzenie w obowiązki trwa 15 minut, o szkoleniach nie ma mowy. Pracownicy mają uczyć się od menadżerów. Prezes nie widzi potrzeby, by inwestować w pracownika, bo wszystkiego może nauczyć się na miejscu.

Anonimowa

Ta firma odmładza!(cofasz się w rozwoju). Elastyczny grafik... Dla pracodawcy.

Bombowa

Fakturzystka

@RóżowoTylkowLOGO

Pracodawca - zatrudnia na umowę zlecenie. Oczekujący pełnego zaangażowania, (usunięte przez administratora) za nadgodziny. Szkoda czasu!

żenada

Firmą to ciężko nazwać, to jest sprawnie utrzymujący się (usunięte przez administratora) Częsty zastój w wypłatach, brak komunikacji, obrazy majestatu i niekompetentni "menadżerowie". Wszystko ubrane w różowy, słodki marketing, który jest jedyną rzeczą trzymającą tą firmę przy życiu. Brak profesjonalizmu, przekleństwa na porządku dziennym. Różowo to tylko w logo... odradzam

anonymous

Janusze biznesu Nie polecam, bardzo nieprofesjonalne podejście. Zgłosiłam kiedyś kandydaturę na stanowisko Grafik/Copywriter (co prawda jestem "tylko" grafikiem). Zostałam zaproszona na rozmowę, a następnie dostałam do wykonania zadanie. Wykonałam całkowicie za darmo zadanie, które zajęło mi kilka godzin. Miałam portfolio, wiec zadanie było zbędne. Po odesłaniu zadania nie dostałam nawet krótkiej odpowiedzi w stylu "dziękuje... skontaktujemy sie...", nie mówiąc o jakiś konkretnym feedbacku. Teraz się szanuje i nie robię zadać, a na za podwójne stanowisko wzięłabym co najmniej 6 tys na rękę.

so true

Właściciele – jeden ma wizję, drugi umie liczyć. Mają wspaniałych pracowników na niższych stanowiskach, których nie doceniają – po prostu nie mają świadomości jak dużo ogarniają. (usunięte przez administratora) A ogłoszenia na pracuj.pl wisiały, wiszą i będą wisieć, bo rotacja jest taka, że w ciągu dwóch miesięcy odeszło lub zostało zwolnionych co najmniej 5 pracowników. Rotacja mówi sama za siebie. Widzisz komunikację marki, wydaje Ci się, że muszą pracować tam ludzie z dystansem do siebie, nic bardziej mylnego. I ostatnia kwestia, jak już się zdecydujesz realizować zlecenie, to dostaniesz takie porozumienie, jakbyś co najmniej do NASA rekrutował, a to tylko polski sturt up ????

Sprzedawca

Pracowałam u nich kilka miesięcy na tym stanowisku, odeszłam ze względu na konieczność przeprowadzki za granicę, gdyby nie to, pewnie nadal bym tam była :) Co do samej pracy sprzedawcy, to mysle, ze wyglada podobnie jak w wiekszosci firm. Ja akurat zajmowalam sie rynkiem polskim, nie wiem ktorym Ty mialbys sie zajmowac? Praca raczej spokojna, czasem bywalo stresujaco, ale to przeciez norma. Ogolnie spoko atmosfera i bardzo mili ludzie. Najwiekszym minusem bylo chyba dla mnie male biuro, bywalo troche ciasno, ale z tego, co wiem, to maja je zmieniac na wieksze ;) Sprobuj, nie pozalujesz !

Abc
@Sprzedawca

Nie było żadnej takiej osoby a powyższa opinia to badanie i piękny tekst marketingowy. Żałosne

Dawid

BodyBoom ma opinię super pracodawcy. Nie dziwi mnie, że tak sobie chwalą niektórzy .

xyz

Atmosfera zależy od działu/pokoju do którego się trafi. (usunięte przez administratora) rotacja pracowników/stazystów jest dość spora co widać po ogłoszeniach na pracuj.pl. Ogólna atmosfera w biurze fajna, ale firma niestety nie potrafi dobrze zarządzać personelem.

xyz

czy ktoś z Was pracował na stanowisku sprzedawcy?

stazystka

W bodyboom odbylam staz wakacyjny w marketingu. Musze przyznac, ze bardzo duzo sie nauczylam - wiecej niz sie spodziewalam. Dostalam duze wsparcie , a wszyscy chetnie mi pomagali. Czas spedzony w tej firmie oceniam badzo dobrze. Super atmosfera, zdarzaly sie nawet wyjscia po pracy i grille firmowe, wiec byl czas na integracje.

pozytywnaneutralnanegatywna

Zostaw merytoryczną opinię o Xrocket Sp. z o.o. - Kraków

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
jest wulgarnym komentarzem
jest niemerytoryczna

przebieg on-boardingu nowego pracownika
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie