Opinie o Impact Clean Power Technology S.A.
Czy na stanowisku Category menagera pracodawca udostępnia służbowe auto?
Dzień dobry, Na Waszej stronie jest ogłoszenie na Category Menagera i wymagacie prawa jazdy kat. B. Czy oznacza to, że Category Menager otrzymuje samochód służbowy?
Dzień dobry, w naszej firmie będzie Pani/Pan miał do dyspozycji samochód do wykorzystywania w celach służbowych.
Impact jest dobrym przykładem tego jak firma, której sercem jest inżyniering, projektowanie, innowacja, nie może być przejęta przez akcjonariusza nie mającego pojęcia o inżynieringu/projektowaniu. Kolejne zwolnienia inżynierów, project managerów, fachowców od strony koncepcyjnej. Kolejne zatrudnienia kontrolerów finansowych, managerów - nie mających pojecia o produkcie. Impact psuje się od głowy. A ten proces bardzo przyśpieszył po wykupieniu spółki.
Dziękujemy za zainteresowanie i podzielenie się swoją opinią na temat firmy Impact. Jesteśmy otwarci na różnorodne perspektywy i chcielibyśmy udzielić odpowiedzi na powyższy komentarz. Zrozumienie obaw i niepokojów związanych z przejęciem przez akcjonariusza oraz zmianami w strukturze organizacyjnej jest istotne. Przejścia w firmach, zwłaszcza tych, których sercem jest inżynieria i projektowanie, mogą być trudne. Nasza firma zdaje sobie sprawę, że równowaga pomiędzy inżynierią i finansami jest kluczowa. Ważne jest, aby zarządzanie zyskami i efektywnością nie negowało wartości, jakie niesie za sobą innowacja i kreatywność w projektowaniu. Jednak, warto pamiętać, że procesy zmian wynikające ze strategii organizacji mogą być skomplikowane i wymagają czasu, aby osiągnąć optymalne rezultaty. Firma Impact ma nadzieję, że będzie w stanie dostosować się do nowych wyzwań i przekształcić się w sposób, który pozwoli na dalszy rozwój i innowacje. Rozumiemy, że ta zmiana może budzić niepokój, ale równocześnie jesteśmy przekonani, że współpraca i konstruktywna komunikacja mogą pomóc w budowaniu pozytywnych przyszłościowych rozwiązań.
Okrągłe słowa z których nic nie wynika. Zarząd w żaden sposób nie komunikuje pracownikom, z czego wynikają zmiany (problemy finansowe? zmiana strategii? coś innego?). Wiele osób otwarcie pyta, czy w ogóle jest jakiś plan na te zmiany, skoro osoby w zarządzie rozumiejące produkt i z czym się wiążą prace R&D zostały przez "nowych" zdegradowane lub zwolnione. Nowi w zarządzie nie rozumieją powyższego, znamy ich oraz ich CV. Codziennie dowiadujemy się o kolejnych osobach, które złożyły wypowiedzenia. To już naprawdę zaczynają się robić duże liczby. I oczywiście w pierwszej kolejności odchodzą ci najbardziej kompetentni i z największym doświadczeniem. Jeśli nie będzie ze strony zarządu jakiejś reakcji, za chwilę nie będzie komu baterii ani projektować, ani kupować komponentów, ani robić innych rzeczy. Nowe biuro będzie sobie stało puste.
Okrągłe słowa z których nic nie wynika. Zarząd w żaden sposób nie komunikuje pracownikom, z czego wynikają zmiany w firmie (problemy finansowe? zmiana strategii? coś innego?). Wiele osób otwarcie pyta, czy w ogóle jest jakiś plan na te zmiany. Codziennie dowiadujemy się o kolejnych osobach, które złożyły wypowiedzenia. To już naprawdę zaczynają się robić duże liczby. I oczywiście w pierwszej kolejności odchodzą ci najbardziej kompetentni i z największym doświadczeniem. Jeśli nie będzie ze strony zarządu jakiejś reakcji, za chwilę nie będzie komu baterii ani projektować, ani kupować komponentów, ani robić innych rzeczy. Nowe biuro będzie sobie stało puste.
Myślę, że liczba usuniętych poniżej komentarzy całkiem nieźle obrazuje Państwa "otwartość na różnorodne perspektywy". Obawy, czy niepokoje nie są podyktowane przewidywaniami, ani początkowymi obserwacjami, lecz procesem, który trwa w firmie od czasu przyjścia Dyrektora Operacyjnego. Którego działania, patrząc krótkoterminowo przyśpieszyły sprzedaż (czy też zwiększyły portfel zamówień), lecz długoterminowo prowadzą do osłabiania firmy zarówno pod kątem innowacyjności, jak i panującej kultury organizacyjnej. Spółka wykupiła firmę produkującą produkt mający jednocześnie technologiczny potencjał, lecz także niosący ryzyko dla użytkownika baterii. To nie produkcja pasty do butów czy szczotek do toalety. Zwiększanie mocy produkcyjnej bez jednoczesnego inwestowania w R&D, doprowadzi firmę do rozciągniętej w czasie agonii. To o czym piszę nie jest obawą, czy pesymistyczną wizją. To się dzieje. Proszę przyjechać do siedziby firmy i poobserwować pracę w działach przez 2/3 miesiące. Chętnie posłucham wówczas Pani/a wniosków.
Dziękujemy za udostępnienie swoich przemyśleń na temat firmy i jej działań. Doceniamy Twoje zaangażowanie i obawy dotyczące decyzji podejmowanych przez firmę. Twoja perspektywa jest cenna, ponieważ otwiera drzwi do dyskusji na temat długoterminowej strategii firmy i sposobów na zrównoważone zarządzanie wzrostem. Ważne jest, aby znaleźć równowagę między krótkoterminowymi wynikami finansowymi a zdolnością firmy do utrzymania swojej pozycji na rynku w dłuższej perspektywie.
Niestety brak komunikacji ze strony zarządu rodzi niepewność co do przyszłości firmy i tym samym powoduje odejścia cennych pracowników. Piękne, dyplomatyczne odpowiedzi nie zastąpią przejrzystości w działaniach podejmowanych wewnątrz firmy. Albo firma się powoli zwija, albo nowy właściciel nie ma pojęcia co kupił.
Rozumiemy Państwa obawy i niepokój związany z brakiem komunikacji ze strony zarządu. Komunikacja wewnątrz firmy odgrywa kluczową rolę w budowaniu zaufania i zapewnianiu pracownikom pewności co do przyszłości. Chcielibyśmy podjąć się działań, które pomogą rozwiązać te kwestie i poprawić sytuację. Naszym celem jest zapewnienie przejrzystości w działaniach podejmowanych wewnątrz firmy. Planujemy w najbliższym czasie ustanowić regularne spotkania z pracownikami, na których będziemy dzielić się informacjami na temat sytuacji firmy, jej przyszłości i planów rozwoju. Będziemy również otwarci na pytania i uwagi pracowników, aby lepiej zrozumieć ich obawy i sugestie. Rozumiemy, że odejścia cennych pracowników są niekorzystne dla firmy, dlatego też będziemy pracować nad tym, aby utrzymać nasz zespół i zapewnić, że nasi pracownicy czują się docenieni i zaangażowani w dalszy rozwój firmy. W miarę jak firma może przechodzić zmiany, zrozumienie tych zmian i ich wpływu na pracowników jest kluczowe. Będziemy starali się zapewnić jasność w związku z przyszłymi planami i decyzjami.
Jeśli dla mnie jako kandydata jest te okrągłe PR-we odpowiedzi są irytujące, to tym bardziej rozumiem minusy od pracowników Impacta. Widać, że nowy korpo-zarząd ma 'skomplikowaną' strategię, a robole swoje głupie niepokoje i obawy. Kiedy tylko robole zrozumieją sens zmian ich nieracjonalne lęki ustąpią... Może trochę mniej arogancji? Nie zawsze pieniądz ma rację, a już na pewno nie korpo-księgowi i korpo spece od przekształceń. Nie jedną firmę tacy doradcy od wszystkiego wywrócili. Z samej Wa-wy i okolic zebrałoby się kilka przykładów. Jeśli zarząd bełkocze i nie potrafi przekonać do strategii swoich ludzi, to istnieje spore ryzyko, że strategia jest niezbyt mądra. I pewność że nie będzie komu jej realizować
Dziękujemy za podzielenie się Pana/Pani przemyśleniami. Rozumiemy, że ewolucja naszej firmy może rodzić dodatkowe pytania. Zapewniamy, że stawiamy na przejrzystość w naszych działaniach. Zespoły inżynierskie pozostają sercem naszej innowacyjności i sukcesu, dlatego chętnie je poszerzymy i zatrudnimy zdolnych pracowników do tych działów. Jednocześnie dynamiczny rozwój wymaga wsparcia ze strony różnych specjalistów, w tym także z zakresu kontrolingu czy menedżerów. Współpraca z nowym inwestorem pozwoliła nam nie tylko w krótkim czasie zwiększyć nasze możliwości produkcyjne, ale również rozpocząć prace nad ekscytującym projektem GigafactoryX, co dało perspektywę dalszego znaczącego rozwoju dzięki nowoczesnej linii produkcyjnej. Zaledwie kilka tygodni temu nasi pracownicy przeprowadzili się również do nowoczesnego biura. Zachęcamy do śledzenia naszych aktualnych i przyszłych inicjatyw. Jesteśmy także otwarci na wszelkie pytania, które można kierować do nas bezpośrednio na adres: info@icpt.pl
Firma mocno inwestuje w PR - patrz Linkedin. Wewnętrzna komunikacja leży. Nie bez przyczyny. Ile razy inżynierowie czy to od strony Procesu czy Produktu mieli możliwość rozmowy z przedstawicielami zarządu? Ile razy dyrektor operacyjny, czy nowy członek zarządu ze strony TDJ zaprosili ludzi ze stanowisk inżynierskich, aby z nimi porozmawiać? To jak wygladają rozmowy z byłym operacyjnym - osoby które chodziły na zebrania wiedzą - albo jest coś tak jak on wymyslił, albo tego nie ma w ogóle. Jak wyglądają rozmowy z nowym prezesem? Tego już nie wiem, nigdy nie słyszałem, o sytuacji, gdy kogoś ta osoba prawdziwie słuchała. Podsumowując - PR, propaganda sukcesu, zwiększanie wielkości produkcyjnych. A to wszystko bez jakiegokolwiek postępu w obszarach definiowania wymagań projektu, rozwijania łańcucha dostaw, rozwijania działu R&D. Kolejne następstwa takiego działania można zaprognozować z dośc dużą dozą dokładności: reklamacje, gigantyczne koszty zwrotów. Kwestia kolejnych miesiecy.
Kiedy w firmie będzie IATF? Czy produkcja i magazyn są na to przygotowane? Czy kierownicy tych obszarów wiedzą co robią?
Potwierdzamy, trwają przygotowania do certyfikacji IATF w naszej firmie. Obecnie skupiamy się na przygotowaniach wszystkich działów, w tym produkcji i magazynu. Kierownicy obszarów są świadomi procesu i pracują nad dostosowaniem działań oraz procedur do wymogów certyfikacji. Naszym celem jest zapewnienie, że cała firma będzie gotowa do spełnienia standardów IATF. Dokładna data wdrożenia będzie zależała od postępów w procesie przygotowań.
Jeszcze nie było
Pytania Dzień dobry mam pytanie czy żeby się zatrudnić w firmie trzeba mieć jakieś wymagania ,czy doświadczenia na produkcji, zgłaszałam swoja aplikację tyle razy i przez firmę i agencję pracy nadal jest cisza, proszę o informacje ,pozdrawiam
Poziom rozmowy:
- Rezultat: Nie dostałem pracy
Za 4300 brutto ludzie ryzykują codziennie życie to jest praca przy prądzie ,premia uznaniowa zależy od lidera zmiany .Jak przyjdziesz w sobotę to trochę dorobisz . Wszystkiego wyjdzie z 4200 na rękę,chyba że chcesz się zatyrac to 5000. Panowie Prezesi czas pomyśleć o porządnych podwyżkach dla ludzi z produkcji a nie kupować gry Play station do sali relaksu ,kto z tego korzysta,proszę postać przy baterii 8 godzin to wam się odechce wszystkiego.Teraz jeszcze propozycja pracy w sobotę po 12 godzin bo plan trzeba wykonać ,żeby góra premie roczne dostała.
W GigafactoryX produkcja przy wykorzystaniu nowej linii ruszy w 1Q 2024. Będzie to najnowocześniejsza tego typu instalacja w Europie. Co 11 minut nowa bateria @Impactu zejdzie z taśmy produkcyjnej, by wspierać zieloną transformacje na całym świecie.
Dziękujemy koleżankom i kolegom z teamtechnik Poland za zaangażowanie w realizację tego projektu.
Impact prezentuje dwie rodziny baterii, UVES Power i UVES Energy, zarówno obecnym, jak i potencjalnym klientom. Dodatkowo przedstawiamy szczegółową ścieżkę ich dalszego rozwoju.
Prezentujemy również autorski System Zarządzania Baterią (BMS), który od lat wspiera użytkowników naszych rozwiązań na całym świecie.
Dzielimy się informacjami o naszej #GigafactoryX i jej możliwościach produkcyjnych.
Ciekawe kto będzie montował te baterie o których piszą w prasie i internecie....?
Wszelkie trudy pracy rekompensuje z nawiązka regularnie wpadająca sowita PAJDA polecam!
Nie wiem o jakiej sowitej pajdze mówisz , bo na produkcji to raczej jeszcze zabierają z premii , która jest i tak mała nie wspomnę o wynagrodzeniu , napewno nie jest atrakcyjne . Za winy i nieodpowiedzialność innych działów zawsze obrywa produkcja.
dziękujemy za cudowną imprezę integracyjną!!:)
Poszukujemy osób na stanowisko pracownik produkcji i technik produkcji. Ogłoszenie i więcej informacji dostępne jest na pracuj.pl zapraszamy do aplikowania.
Firma aktualnie w restrukturyzacji. Zwalnia, wiec na pracodawcę to słaby kandydat! Tną koszty… nie polecam
PAni od Behapu wciskająca kit o przeciwdziałaniu (usunięte przez administratora). Na produkcji (usunięte przez administratora) pełną parą. Tak samo negatywnie pamietam ze wieczne czepianie o okulary, a jak człowiek przychodzi do BeHaPu w sprawie złych lub brakujących rękawiczek (lub innej sprawie) to siedzi ciągle (nie mówię o jednorazowej sytuacji) na telefonie rozmawiając prywatnie lub załatwia sprawy nie firmowe. Oczywiście każe na siebie czekać, aż łaskawie zakończy. Smieszne ze doradza innej firmie a bierze kasę za czas pracy siedzenia w IMPACT
Nierealne do wykonania cele - Produkcja ma opóźnienie, komponentów brakuje lub są niezgodne, musimy je prostować ręcznie, a Pani kierownik oczekuje, że wykonamy pełną dzienną normę. (usunięte przez administratora) to znak firmowy dyrektora zarządzającego. Brak komponentow - nie jego problem. Brak miejsca - nie jego problem. W niczym nie potrafi pomoc, jedynie sypie naganami - za brak okularów. (usunięte przez administratora)- przemoc psychiczna - prosze zapoznaj sie z prezentacja do szkolenia jaka daliscie pracownikom. Dawanie celow nierealnych do wykonania jest forma przemocy psychicznej. Dopoki bedzie ekipa Delphi z obecnym dyrektorem, uwazajcie na tą firmę. Wykończycie się psychicznie.
Chyba firma chyli się ku upadkowi. Coraz więcej pracowników odchodzi, na produkcji nic się dzieje, o nowych klientach nie słychać. Najważniejsza jest przeprowadzka do nowej siedziby, a później ma się wszystko zmienić na lepsze...
Chciałbym się dowiedziec jakie sa warunki pracy na produkcji i czy obecnie zatrudniaja
Wrażenia po odbytej rozmowie: cały czas sympatyczna wręcz partnerska/koleżeńska atmosfera; pracownik HR wdraża się, rozmowa nie przeprowadzona wystarczająco merytorycznie - ze szkodą dla firmy; pozostali uczestniczący też nie za bardzo przygotowani i nie wiedzieli o co pytać; przypadkowo napotkani pracownicy nie mają pojęcia kto jest od czego i gdzie kogo szukać; budynek zmęczony i nieco przytłaczający jeśli chodzi o miejsce pracy; niezbyt czysto; lokalizacja ok. Ktoś wcześniej pisał, że wigilia oddzielna dla produkcji i biura... co nie powinno mieć nigdy miejsca ! Finalnie zapytano czy zgodzę się na ok 55 % stawki, o której była mowa na wstępie. Zagranie poniżej pasa, tym bardziej, że nie stwierdzono rozbieżności z życiorysem. Dla mnie sytuacja wyjątkowo jasna i tym samym odrzucenie propozycji. Nie polecam i odradzam, chyba, że jako pierwsza praca i ostatnia deska ratunku.
Pojedyńcza ocena może nie być obiektywna, ale ogólna ocena 2,8 / 5 o czymś jednak mówi..
Moje wrażenia są zbliżone tyle że miałem wrażenie jakby ludzie z którymi rozmawiałem próbowali mi udowodnić jacy oni są mądrzy a ja głupi kończąc że stawka którą oczekuje jest za duża. Już sam ten fakt powinien ludzi czytających ten wątek skłonić do szukania czegoś innego. Jeżeli rozmowa zacina sie na wstępie to nic tam nie działa i jest polskim patykiem pisane [czytaj; januszex].
Podobne wrażenia. Aby nie dochodziło do takich rozbieżności osoba rekrutująca powinna od początku dysponować sztywną stawką. Wówczas kandydat ma jasność, albo się zgadza, albo nie i tym samym rezygnuje.
Witam czy obecnie są przyjęcia na produkcję
Olbrzymi plus za to że przyjmują starszych pracowników {nawet 60 minus} , olbrzymia ilość papierologi do niczego nie potrzebnej której i tak nikt nie czyta, nie mówię o instrukcjach bo te naprawdę są OK . . Zawsze pracując tam przypominał mi się reklama piwa karmelowego w której gwiazda Hamerykańskiego kina mówiła po polsku ,, nie za słodkie , nie za gorzkie ,, -- no to tak według mnie praca na produkcji była trochę za ,,słodka,, , w biurze [ z obserwacji ] to już chyba ulepek do przesady , pewnie starzy pracownicy mieli gorzej ,bo to oni musieli ciągnąc ten wóz ,ale nowi to raczej luzik . Zarobki takie jak wszędzie na stanowiskach robotniczych czyli nędza+ coś tam +- coś tam, darmowy posiłek [ ja raczej nie korzystałem], bonusy bardzo dobre , porównywalne tylko z budżetówką, niestety tylko dla pracowników firmy { co bardzo wQ ...... o agencyjnych } . Ludzie bardzo fajni poza nielicznymi wyjątkami , {nie pozdrawiam pana ... i jeszcze jednego pana ... } . Od nowego roku zmienił się właściciel, więc być może są jakieś zmiany. Zamieszanie i ,, grypa żołądkowa,, kierownictwa związana z zdobywaniem pop...... ych certyfikatów ,z tym to naprawdę jest cyrk . Obaj liderzy zmianowi są naprawdę OK . , ale radzę nie zwracać im głowy,, puperelami ,, . Ogólnie warto spróbować
z tego co wiem , teraz mają jakieś przestoje ,zwolnili trochę ludzi z agencji, od nowego roku jest nowy właściciel , pracowałem za krótko aby mówić o awansach ,słyszałem o dwóch przypadkach takiego awansu z stanowisk robotniczych, były dwie agencje z JAGI ludzie podobno dostawali umowy po 4 miesiącach, a z ADECO to zdaje się że ponad rok się bujali .
Witam chciałbym sie dowiedzieć czy obecnie są przyjęcia na produkcję i jakich stawek mozna się spodziewać oraz czy praca jest zmianowa
Jak się pracuje w Impact Clean Power Technology S.A.?
Zobacz opinie na temat firmy Impact Clean Power Technology S.A. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 77.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Impact Clean Power Technology S.A.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 51, z czego 9 to opinie pozytywne, 30 to opinie negatywne, a 12 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
Jak wygląda rekrutacja do firmy Impact Clean Power Technology S.A.?
Kandydaci do pracy w Impact Clean Power Technology S.A. napisali 6 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.