Opinie o Sofitel Victoria
Z jakich powodów pracownicy kończą współpracę z Sofitel Victoria? Czy sami rezygnują ze współpracy, czy są zwalniani?
(usunięte przez administratora)
Witaj na jakie stanowisko aplikowałeś?
Dobry wieczór. Nie polecam współpracy . Od kiedy zmieniła się częściowa załoga na kuchni to panuje tam zła atmosfera. Szczególnie chodzi o jednego kucharza ( WYSOKI GRUBAS ) każdy z mojej firmy mówi, że to okropny gbur. Drze mordę jak by był chefem z tego co wiem to żaden z niego szef. Na kuchni rusza się jak mucha w smole. Myślę, że to tylko kwestia czasu jak go ktoś oskarży o mobbing. Stara załogo kuchni jestem z Wami. Pokażcie mu gdzie jego miejsce niech się nie rządzi albo wraca skąd przyszedł, lecz wątpię czy nie musiał się zwolnić za swoje zachowanie
I nikt jeszcze nie zwrócił mu uwagi za takie zachowanie? Do wszystkich się tak odnosił czy tylko ty miałeś problemy? Chyba jest jakiś nadzór nad kuchnią przez właściciela, co?
Dobry wieczór bardzo chciałabym sie dowiedzieć czy szukacie pracowników do waszego kasyna np kasjer Pozdrawiam
(usunięte przez administratora)
Jaka szumowizna? :D Po co pozdrawia? Widzę, że masz nick były pracownik, coś się musiało podziać nie tak jak trzeba? :D
Jak się pracuje z ludźmi z Sofitel Victoria?
A jak wygląda praca w dziale hausekeeping? bo widziałam że jest ogłoszenie w sprawie pracy.
Jesteście ciekawi jak wygląda codzienność hotelu na recepcji, w gastronomii, kuchni czy służbie pięter? Zapraszamy do obejrzenia filmu! ➡️???? ✅https://www.youtube.com/watch?v=Nkl46tIOzRo
Często bywam w hotelu Sofitel Victoria z grupami turystycznymi jakoś gastronomi bardzo spadł w ciągu ostatniego roku. Po rozmowach z pracownikami dało się odczuć że to po zmianie szefa na dziale bankiety.
Witam . Ostatnio miałam okazję znowu być w hotelu z grupą turystyczną trochę się obawiałam. Zdziwiłam się zmianami grupa miała kolacją serwowaną kucharz wszystko robił na naszych oczach tzw. Live cooking. Dania były nakładane na żywo począwszy od przystawki ( sałatka) potem została podana nam zupa , która również była nalewana przy grupie wreszcie przyszedł moment na danie główne również live cooking byłam bardzo zdziwiona że takie zmiany. Po kolacji dowiedziałam się że został zmieniony chef odpowiedzialny za bankiety. Pragnę podziękować za miłą obsługę i smaczne dania jak również kucharzowi gdyż w czasie serwisu okazało się że mam dwie osoby na diecie a nie jak wcześniej zostałam poinformowana że jedna. Polecam ten hotel. Ja już nie bawem tam wrócę
Po jakim czasie można dostać umowę na stałe w Hotel Victoria Intercontinental?
Nigdy...obecnie połowa załogi jest na postojowym. Do pracy pościągali tylko pracowników którzy mają lepsze układy... A umowa o pracę na czas nieokreślony graniczy z cudem w tym hotelu...
Mimo drastycznego spadku obrotów w branży hotelarskiej nasi Pracownicy mogą korzystać z benefitu w postaci tzw. postojowego, co oznacza, że pobierają wynagrodzenie bez obowiązku świadczenia pracy. W naszej organizacji istnieje sformalizowany i obiektywny system ocen ułatwiający dobór kadry, która poprowadzi hotel w tym trudnym momencie jakim jest pandemia koronawirusa. Odnośnie czasu trwania umów oraz okresu po którym można otrzymać umowę o pracę na czas nieokreślony, stosowane są standardowe kodeksowe terminy przewidziane w aktualnie obowiązującym prawie pracy.
Tylko najlepsi poprowadzą tą hotel w czasie pandemii i jest nadzieja że nie będzie redukcji
Czy ktoś pracował na stanowisku ratownika? Czy jest dobry kontakt z pracodawcą?
Czy recepcjoniści maja tam dużo pracy? Był ktoś na praktykach?
Na jakie stanowiska są wakaty. Czy praca jest zmianowa?
Czy pracownicy w Hotel Victoria Intercontinental dogadują się między sobą?
Cześć, czy są jakieś wolne stanowiska? czy trzeba mieć wcześniejsze doświadczenie w branży?
Stanowiska sa. Doswiadczenie w zaleznosci od stanowiska potrzebne lub nie. Slij CV na adres: (usunięte przez administratora)
Żałuję, że na forum pracowniczym jedynie klienci zamieszczają opinie
Zastanawiam się czy dlatego, że firma ma świetna opinię jako pracodawca to nikt nie pisze?
Jak obecnie przedstawia się sytuacja, jeśli chodzi o Hotel Victoria Intercontinental? Czy zmieniły się warunki zatrudnienia? Jakie oferty pracy hotel ma w tej chwili i jak przebiega rekrutacja? Jakie umiejętności są weryfikowane podczas rozmowy oraz w jaki sposób? Zachęcam do dzielenia się informacjami z innymi użytkownikami forum.
ciężko chyba tutaj o ich pracowników. Ciekawe czy robotnicy długo u nich grzeją miejsca :)
I tu się Flora mylisz co do jakości usług i z tym czy wyszło hotelowi na dobre :) Jakość jest tylko na pokaz...tak na pierwsze wrażenie. Niestety ale cięciami i likwidacją etatów nie da się poprawić jakości usług....bo poprostu czasami brakuje rąk do pracy a niestety Francuzi uważają nas (polaków) w tym hotelu za plebs europy, który cieszy się, że mu wieki Pan z Francji rzuci 7 pln za godzine i każe (usunięte przez administratora) od rana do nocy. Pracować w Victorii zaczołem ok. 10 lat temu wiec, niestety nie było mi dane uczestniczyć w najlepszym czasie dla hotelu i pracowników, ale miałem jeszcze okazję z wielomi z nich pracować i nie raz posłuchać ich opowieśći :) Ze swojego doświadczenia w przeciągu dekady mogę stwierdzić, że hotel stracił na podejściu i kontakcie z klientem. Nie da się niezauwazyć, że w hotelu jest coraz mniej stałych Vip-ów a coraz wiecej gości stanowią uczestnicy konferencji lub średnio zamożni goście z za granicy. Ilość personelu zmniejszyła się znacznie a młodzi którzy przychodzą, nie mają żadnego przywiązania ani poszanowania dla swojego miejsca pracy....zresztą nie ma sie co dziwić skoro wszystko na co moga liczyć to umowa na zlecenie. Ogólnie to hotel idzie bardziej w stronę 4* niż w stronę mocnych 5* co przy rychłym otwarciu Hotelu Europejskiego może dla Victorii oznaczać całkowitą utratę gości VIP.
Teraz to oczywiście nie Intercontinental, teraz to Sofitel. Czasy świetności tego hotelu minęły z chwilą gdy Orbis kupili Francuzi. Większość pracowników zostało odesłanych na emerytury, wcześniejsze emerytury, później zwolniono część załogi, po roku znowu, została garstka. Szefów kuchni wyrzucili, zatrudnili swoich, dali im dużo większe pensje niż polskim pracownikom. Jak już polski dyrektor pozwalniał załogę to i jemu podziękowano. To był hotel, w którym goście czuli się jak w rodzinie, pracownicy znali ich, wiedzieli o ich przyzwyczajeniach, zachciankach, nawykach, wszyscy byli zżyci. Gdy otworzono Mariott, część gości z ciekawości przeniosło się tam, bardzo szybko wrócili, kiedyś jeden z gości Wiktorek, tak go nazywaliśmy, powiedział, że on wrócił bo nie chce być -number- Gdy był stan wojenny goście przysyłali paczki z prowiantem, prezentami. Znali nasze rodziny z opowieści, przywozili dla dzieciaków czekolady. To było fantastyczne miejsce, teraz tego nigdzie nie ma, takiego klimatu, takich fachowców, odpowiedzialnych za swoją pracę, podwładnych i gości. Teraz gdy się zajrzy tam, jest jeszcze kilka osób ze starej załogi, goście przemykają, przyjeżdżają na dzień czy dwa, mało kto kogo rozpoznaje. Szkoda tych czasów czasów wielkiej prosperity, bankietów, bali Marlboro, Sukcesu, największych gwiazd, które przyjeżdżały do Polski, ambasadorów różnych państw. Teraz młodzi nie mają takiego przywiązania do swojego miejsca pracy, przepracowałam tam od otwarcia przez 26 lat- do Francuzów!!!
Często zadawane pytania
-
Jak się pracuje w Sofitel Victoria?
Zobacz opinie na temat firmy Sofitel Victoria tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 6.
-
Jakie są opinie pracowników o pracy w Sofitel Victoria?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 2, z czego 0 to opinie pozytywne, 1 to opinie negatywne, a 1 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!