Aktualności
Dominik Dobosz z Green Caffè Nero z tytułem Mistrza Polski Latte Art 2020.
Dominik z Green Caffè Nero związany jest od października 2016 roku. Zaczynał w naszych krakowskich kawiarniach w Galerii Krakowskiej i Szlak 77, gdzie awansował na Kierownika Zmiany i Maestro. Od ponad pół roku Dominik zajmuje stanowisko Coffee Hero w Krakowie i we Wrocławiu, czyli regionalnego eksperta odpowiedzialnego za jakość naszej parzonej i serwowanej kawy w kawiarniach.
Zawody Mistrzostw Polski Latte Art organizowane przez polski oddział SCA Poland (Speciality Coffee Association) odbyły się w dniach 24-26 czerwca. Gratulujemy wszystkim zawodnikom! Dominik będzie reprezentantem Polski podczas światowego finału.
zdjęcia: SCA Poland
Nikt nie lubi wyrzucać produktów spożywczych, dlatego cieszymy się, że wspólnie z Too Good To go dołączyliśmy do grona Pogromców Marnowania Jedzenia. Od teraz niesprzedane w danym dniu produkty będzie można znaleźć w aplikacji Too Good To Go, w formie pysznych paczek – niespodzianek.
W Polsce co roku wyrzuca się ponad 9 milionów ton żywności. Aplikacja Too Good To Go w prosty sposób zrzesza użytkowników we wspólnej walce z jej marnowaniem, łącząc klientów z miejscami, w których na koniec dnia zostało nadwyżkowe, świeże jedzenie. W Polsce, aplikacja zyskała popularność już wśród 180 tysięcy osób. Dzięki swojej aktywności, do tej pory użytkownicy uratowali przed zmarnowaniem ponad 115 tysięcy posiłków, a co za tym idzie, równowartość emisji, jakie wyemitowałby samolot 57-krotnie okrążający kulę ziemską.
Otworzyliśmy kolejną kawiarnię w Krakowie, przy ul. Brackiej 1a.
Asia & Zespół zapraszają! :)
Przez ostatnie miesiące, gdy nasze kawiarnie były zamknięte, udało nam się pomóc tym, którzy tego potrzebują. Nasze jedzenie i kawa trafiły między innymi do Banku Żywności we Wrocławiu, Szpitala MSWiA w Warszawie (przy współpracy z naszym partnerem Julius Meinl) oraz do innych placówek medycznych.
Winter Barista Party Green Caffè Nero to nasza tradycja od wielu lat. Każda impreza ma inny motyw przebrania. Tego dnia zamykamy wcześniej nasze kawiarnie i spotykamy się całym Zespołem, aby podsumować ubiegły rok i naładować baterie na kolejny. Zobaczcie jak było w tym roku.