Na przyuczenie na tapicera przyjmują?
Jest tutaj ktoś na stanowisku Pakowacza Mebli Tapicerowanych? Co konkretnie tam trzeba robić? Ciężka robota? Opłaca się składać CV? I jak z tymi wypłatami, są na czas? Nadgodziny trzeba musowk soboty trzeba musowo chodzic
Musisz mieć mocne kości i stawy, pakowanie i montaż to najcięższa robota,a płacą najniższa chyba że wyrobisz ponad normę,ale na to nie licz bo norma to kosmos chyba ,że będziesz sam robił ale wtedy pakuj se sam, takie ciężary. Chcesz zarobić to idź na tapicera, wtedy jest jakaś szansa że po roku , dwóch będziesz zarabiał . soboty teraz wolne
Podobno stawki mają się zmieniać na lepsze według kadry to może i ta praca będzie w miarę opłacalna. Spróbuj nic cię to nie kosztuje. Może to stanowisko ci się spodoba. Kto wie.
Stawki mają się zmienić... kiedyś... może...w najbliższej i niepowtarzalnej:)i ten tego, będzie dobrze,będzie lepiej....a na halili już się paru chce zwolnić
Ciężka praca mała płaca mógłbym to robić ale za 3500 nie mniej na pakowaniu narobisz się bardziej niż jako tapicer na moje to najcięższa praca w tym zakładzie
a ty masz coś z głową człowiek poważne zadał pytanie a ty sobie bucu jaja robisz kim ty jesteś
Rozumiem, a kolejne ogłoszenie brzmi "zatrudnimy pracowników do prostych prac stolarskich przy montażu szkieletów do mebli tapicerowanych" ktoś coś może napisać o tym stanowisku? Brzmi zachęcająco, ale ciekawe jak to w praktyce??
Bylo trzech dyrektorow zostanie jeden ktory rozwali ta firme do konca.Szkoda tyle lat pracy zeby jeden obcy rozwalil to.Wladza obudz sie!!!
Trzech dyrektorów w tak małej firmie? Właściciel dobrze robi i zrobi też porządek z kierownikami.
Hej, widze, że niedawno toczyła się tutaj żywa dyskusja na temat tej firmy. Widzę również, że macie dużo do zarzucenia zarówno pozostałym pracownikom, jak i osobom, które pracują na stanowiskach kierowniczych. Czy ktoś mógłby sprecyzować, na czym dokładnie polegają te zarzuty? Pomimo tego, że dużo tu treści ciężko mi znaleźć coś konkretnego ;)
Tapiernia kolesiostwo i cwaniastwo.jak wszedzie brygadzisci maja swoich ulubionych którym przechodzi wszystko przez kj a reszta zapier na resztę...na szwalni znajomości.mozna siedzieć i słabo szyć ale trzymać się z brygadzistką i mieć dobre komplety albo miec wbijane za kogoś....krojownia nie ważne co robisz ile. ważne że ze umiesz gadać i nie podpadniesz kierownikowi.nie trzeba pytac trzeba umieć patrzeć i wyciągać wnioski.usprawniac zarządzanie. Bo w show roomie nie zawsze idzie teoria z praktyka. Czy wiecie jak powstaje 3QFW.czym się różni fizycznie 2Fl od 2Fp..czy Otm to to samo co rec..ze w Wordzie S-1 to po prostu fotel?Szkolenia i rozwój.fachowcy sa wśród was.znajdzcie ich i doceńcie.bo kasę dostają ci co najmniej pracują a najwięcej mówią.
800zł przez 3 miesiace oferta po 10h soboty na popoludniu
czy bede podpierdalaczem
Poziom rozmowy:
- Rezultat: Dostałem pracę, ale nie przyjąłem
Tej to prowda ze kroita na dużym katyrze pojedyncze rozkroje :):):)BUhahahahahahhaahhaahaaa toć to wincy wydata kasy na papir,folije,prund i naprawe maszyny niz to warte do tego trza doliczyć czas pracy co za intelygent to wymysłił:):):)Normalnie leżę za moich czasów takich kabaretów nie było. Pozdowienia z Inka.
Za 500zl powiemkto pali w kibelku faje...
sprzataczka to sprząta po brudasch czy w domu też lejecie koło kibla i rzucacie papier na podłogę wątpie kobity by wam po ryju nakładły ale tu to można co tam niech sprząta obca osoba(usunięte przez administratora)
Stało się następny wspaniały doświadczony pracownik krojowni zmienia pracę był dobrym pomocnym kolegą i wyśmienitym fachowcem.Powodzenia kolego na nowym szlaku kariery zawodowej.
Ciekawosz czy zadzwonią tak jak do tapicerów żeby wrócili za pinć tysincy bo to nie jest tak że ktoś się nauczy kroić bezbłędnie i szybko przez pół roku a tak się wydaje niektórym ale to tempoki i nie ma sensu się rozwodzić
Inni próbują czegoś nowego w życiu a drudzy mają lepsza ofertę pracy pod względem płatności i jakości pracy zaraz odejdzie kolejna osoba i z tego co wiem jescze jedna ale to do wakacji, zostaną same świerzaki
To nie jest rozmowa na forum dużo by mówić a i tak to nic nie da rozmowa nie ma już sensu z kim kolwiek bo i tak szanowne władze wyższe mają to gdzieś i potrafią nawet zwolnić za prawdę gdy ktoś walczy o równość i prawdę jak jest naprawdę tak jak w przypadku dwóch wporzadku kolegów z krojowni co zostali zwolnieni. Dlatego też trzeba uciekać z tej krojowni bo to nie ma sensu i zero organizacji już się robi samowolka i ciągle zła atmosfera a przez kogo to raczej już każdy wie bo rozumiem kobieta raz w miesiącu ma okres i humorki ale jedna osoba ma jak widać codziennie i stąd ta atmosfera i każdy ma już na te robotę...
Doskonale Cię rozumiem 6 osób nie pracuje już na krojowni. Ludzie doświadczeni, pracowici ludzie którzy lubili tą pracę ale została im obrzydzona do tego stopnia że zwolnili się sami a Ci którzy mieli twardsze jaja dostali wypowiedzenia. Za chwilę zwolnią się następne osoby a góra nadal nie widzi co się dzieje. Tylko tu człowiek bez doświadczenia w kierowaniu ludźmi który nie potrafi kroić jest ważniejszy niż krojczy. Brawo Wy!!!
6 osób? Chyba ze 30 osob sie przewinęło za jednej kadencji i w taki lub inny sposób odeszło.byly dziewczyny-zmiana.byli doswiadczeni-zmiana.byli nawet na próbę na chwile mlodzi-zmiana.byli do pomocy na malych-zmiana.Wiec warto zmienić tok myslenia
Za robotę się wez jak zebranie z dyrektorem to cisza nic zero.A tu to sobie możesz pisać i płakać żałosne
W końcu odchodzą starzy wyjadacze..... Jeszcze parę osób przydałoby się z tej krojowni wywalić. SkoncZyloby się popalanie czegoś mocniejszego. O tym też nikt nie mówi haha Jak wam tak ciężko chodzta na stoły bedziecie mieli lajt ,a nie sra... Cie na forum.
Ciekawe co piszesz ,bo z tej waszej krojowni nikt na tapicernie czy stolarnię nie poszedł a tylu było zaje ych pracowników. myślę że tylko na tej krojowni było w stanie sobie poradzić fachowcy. Taki lajt że trzeba wywalać ich. Mało kto sam od was odchodzi. Może ktoś się za was weźmie w końcu.
Pinc tysincy... Za te ścieżkę to ciesz się że wincy niż najniższe krajowa dostajesz. Jakos u was cały czas sa nowi ludzie s na tapicerni nie. To tlumaczy jaką robotą na krojowni jest.
Bo u was juz cala okolica robila i nikt nie chce wracac ha ha.u nas jeszcze do niedawna normalna praca i atmosfera
Lubisz tyrać to tyraj do roboty to jest traktor ale jak kto lubi. To ciągłe dodawanie sobie jaki to wielki jesteś tapicer normalnie profesor czy dr. co potrafisz jeszcze oprócz tapicerowania wielki Panie Tapicerze:):):) to twoje spełnienie marzeń???Dla mnie tapicer, krojczy, szwaczka, sprzedawca, magazynier itd to tylko praca nie ma czym się szczycić to przymus. Uważasz się za Wielkiego Tapicera a jesteś tylko narzędziem. Popatrz kto Tobą rządzi a zobaczysz kim jesteś w szeregu a jesteś pionkiem.
No Siemaneczko potrzebują do krojenia materiałów kogoś?Jak tak to jakie warunki i jaka kasiora? Pozdrawki
Podaj piewsze litery goscia detektyw
Szkoda ze nasz zaklad nie umie na czas przelac wyplaty ??? Tylko umowy na pol etatu daje na sile do podpisania...
Najgorsze jest to że czepia się baran że robota nie idzie na krojowni a nie widzi tego że ludzie chorzy jaka sytuację mamy w zakładzie wielkie jedno ognisko zachorowań i głupio gada. Ludzi brakuje do pracy bo wszyscy chorzy a bezsensu gadanie że praca nie idzie. Niech spojrzy na siebie bo zamiast narzekać pan mądraliński to niech weźmie ruszy du. Pe i pomoże rozkładać tkaniny czy lagować. Taki wielce zapracowany. Żenada. Niepotrzebne wyżywanie się na kimś broniąc swoją du. Pe. Co taki ktoś może zrobić sam jak potrzeba 3 osoby na duży kater. To samo dotyczy się jakiejś chorej marszruty produkcyjnej.. To wogole przeszło już wszystko totalna masakra. Robienie dramy o głupie 10cm papieru i wielkich stratach na papierze.. Dramaty o papier głupi a nie widzą tego i wymyślają cieniujące i niecienujace tkaniny i że trzeba z jednego nakładu zrobić kilka nakładów plus dodatki to wtedy rzeczywiście mniej papieru się zużywa. Brak słów dla tego kto to wymyślił. Był robiony nakład chłopaki kładli 30 warst krojczy skroił i po robocie i mniej papieru się zużywało. A teraz ktoś wymyślił dodatki cieniujące i nie cieniujące i z 1 nakładu trzeba zrobić 3-4 nakłady plus dodatki i praca wogole nie idzie są coraz gorsze tyły przez to i jest większe zużycie papieru i czasu. Skandal przecież to dzieciak z podstawówki bardziej by zrozumial gdzie tu logika i awantura o 10 cm papieru albo że kater stoi nie kroi jak przez to robota nie idzie i mało tego ludzi nie ma do pracy..
Rafal brygadzista juz ma wywalone bo tylko do lipca zostaje Krzychu brygadzista ludzi sciga o minute w przerwach a synusia puszcza w czwartek o 20-tej w piatek o 18-tej. Slabo to wygląda.
Od 15 mają będzie można chodzić bez maseczki nareszcie churra
Nie strasz nie strasz bo się ze .....hahaha
Przyjdź i pokaż że dasz radę podnieść i położyć duży wałek materiału na stół ciekawe też czy będziesz na tyle szybki by odbierać elementy kiedy kater kroi. Nie masz pojęcia o czym piszesz praca na krojowni do lekkich nie należy tu trzeba także główkować dostałbyś kilkanaście przewodników i co byś zrobił
tak wielki szacunek ci się należy ...podnies walek podnies mebel wtedy pogadamy,ponaciagaj skore wtedy pogadamy. myslisz ze tylko strzelamy pistolecikami. dostaniesz kilka przewodnikow i jestes wspanialym doswiadczonym pracownikiem smiech na sali. dziewzyny z lekkiego sobie bez problemu radza u was wiec nie sciemniaj gosciu tylko na tapicernie przylaz komplety obijac.
Skórę to sobie możesz naciągnąć w domu w gaciach najlepiej na łeb a nie mądrować się czy dziewczyny z lekkiego sobie radzą. A właśnie dla twojej informacji sobie nie radzą więcej syfu niż było. Rozkładać tkaniny sobie mogą bo to im najlepiej wychodzi ale niech się nie pchają na maszyny bo baby na katery się kompletnie nie nadają dużo błędów, źle krojone komplety i poprawki i nerwy. Nawet nie mają siły unieść walków i wołają o pomoc więc co Ty wiesz wieśniaku weź się za robotę a nie wymądrzasz się tu i głupio gadasz. Jak strzelasz to sobie strzelaj tam tym swoim pistolecikiem żołnierzyku i japa.
Od wczoraj juZ się rozniosło jacy zaje.....sci jesteście szok.... płacze do teraz. Na szczęście zatrudnili nowego dyrektora i on was wszystkich na krojeniu wyprostuje. Sprowadzi do takiego poziomu że sami się pozwalniacie z poczuciem (usunięte przez administratora). a mój pistolecik przed odejściem sobie wsadzisz haha
Ujawnij się chwalipięto wtedy pogadamy :) i nie wrzucaj do jednego wora wszystkich krojczych bo w tym worze szybciej Ty skończysz. Błędy są przez baby. Baby na krojowni to wielki jeden miszmasz. Nie wiesz dokładnie albo słuchasz z hali baranów i płot to mam radę dla Ciebie. Wsadź sobie ten pistolecik do papy i strzel. Nara
Tobie bym strzelił ale krzywdy byś nie miał bo zszywka mózgu by nie znalazła. Baby to wam ratują życie bo dawno by was wywalili. Mam nadzieję że zaczną czyścić tą krojownia.
a ty gosciu jestes normalny czy dr piziewicz cie juz widział ?
Jak narkus to wyglądasz sama skóra i gnoty się nie dziwię że po mieście jeździ BMW widmo na pająka tzw autopilot bo kierowcy nie widać :)
Co do towaru to prawda. Na zakładzie wszyscy albo prawie wszyscy wiedzą kto dostarcza. I na bank 2 osoby z zainteresowanego działu się zaopatrywały. Nieprawda???
Dobra odpuścicie już? Nikomu to niepotrzebne. Bo jak takie rzeczy pójdą do góry i zrobią wyrywkowe testy to znowu ktoś będzie musiał na kolanach błagać by go z paragrafu nie (usunięte przez administratora) z roboty tylko teraz będzie ich kilku. Już dajcie sobie spokój panowie.
Taak to prawda a czy to taka tajemnica? Akord jest to trzeba się wspomagać i pomagać sobie nawzajem a co zazdrosny? Chcesz grudą przez łeb?
Nie no tajemnicy nie ma. Pamiętamy jak wasz kierasek tłumaczył się przed całą halą dlaczego koleś pracuje pomimo przyłapania na gorącym oddechu. Tak nawiasem mówiąc mogłem go ostrzec by olał gościa bo wiadomo co to ......... Spoko młody i głupi jeszcze wiele nauczyć się musi.
Chłopaki uspokójcie się bendom kamery będzie super każdy będzie czół się bezpiecznie każdy będzie uczciwie traktowany.Postaram się żeby najwięcej kamer było wew magazynie żeby uchronić od pokusy lewizny materiałowej happy
Mam nadzieję że wkoncu da spokój bo mamy akord a Łazi po małych katerach z jakimiś karteczkami napisanymi własnoręcznie tak jak od paru lat zresztą i tekst weź mi wykrój. No kamery w magaz. by się przydały zwłaszcza tam
Jak zwykle odwracanie uwagi od wspaniałych krojczych:) nie będę polemizował z debi..mi bo lecę na chatę. Pa mordki do jutra
Ale o jakich dziewczynach mówisz że sobie radzą lepiej niż chłopy na krojowni? Mówisz o tej co pół roku robiła na katerze a nawet nie potrafiła noża wymienić? Nie bądź śmieszny i naprawde idź spać albo zjedz coś. Sebka chlebka najlepiej.
Karteczki zamiast przewodników no źle to wygląda może drukarka co chwilę się psuje czy jak?????Dyro o tym wie?????
Czesc, rozmawiałem wczoraj z starym znajomym z pracy i dowiedziałem się że głównie na krojowni ktoś czepia się o to jak krojczy zaczynają i kończą swoją pracę. O głupie parę minut afera no już totalna żenada a przepraszam bardzo to że codziennie powtarzam Codziennie włodarz i (usunięte przez administratora) z krojowni chodzą sobie na kawkę do biura mnie więcej o 5.40 a prace zaczynają wszyscy o 5.30 to jest dobrze? I siedzą tam z 15 minut spijając kawunie? Tego nir widać tak? Ale o głupie 2 minuty czy 5 się patrzoszyc że ktoś zacznie później pracę o parę minut czy skobczy to ho ho ho. Brawo naorawde.. Dobrze że już nie robię w tym jednym wielkim czymś. To było jest i będzie zawsze czepianie sie kogoś nie patrząc na siebie co się robi..
(usunięte przez administratora)e się tu pozdrawiam brygadzistka ,bo cholera wie po co one są jak sami chodzimy załatwiać sprawy a to elementy nie te ,dodatki itd sami chodzimy ,bo im się nie chce kiedy ktoś w końcu to zobaczy ???co one robią a no to :telefon ,FB notorycznie,chowanie się w magazynie i wydzwanianie,siedzenie i zbijanie bąków !!!! Ich praca ,wbijanie kompletów i nic poza tym !!!przyniesie kartkę i szukają kompletów jak głupie 3 godz po regale brawo ,brawo ???????? pracowników mają za nic ,odzywki,że głowa boli ,ciągle pretensje !!!!
Cala prawda o brygadzistce,która obrosła w piórka zbyt szybko i te jej słynne fochy :‐) każdy doskonale wie o którą brygadzistke chodzi;‐)
Pani Kasia nie potrafi rozmawiać z ludźmi ,nie pomaga ,nie rozwiązuje naszych problemów , boje się czasami do niej iść z wada tkaniny z poprawka ,bo powie mi gorzej niż do psa w budzie itd ale nikt o tym nie chce słyszeć napisałam to w ankiecie i co ????po co to było???? Nikt nic z tym nie robi ,one są wypalone ,nie chce im się nic ,zatrudnijcie inne nowe świeże ,młode ,potrzebne są zmiany ,kierownika zmieniacie ,ryba psuje się od głowy ! Zmieńcie cała brygadę ,brygadzistów ,kierowników .dajcie świeża krew ,bez znajomości ,bez żon na zmianach i znajomościach otwórzcie oczy bo już się robi koniec tej firmy ....????
Dokładnie znajomości rodziny włazi d przez to lepszy pracownik jest traktowany gorzej od nieroba. Zmiany są potrzebne tak samo na krojowni bo to idealny przykład ryby
Tylko kiedy góra to w końcu zobaczy ??? Jak się zwolnią następni dobrzy pracownicy ???i będę przyjmowani nieroby z głośnikami ,szkoda na prawdę nie wiem co się dzieje z tym zakładem ????????
Góra nie wnika ale jak się ktoś trafi z wywozem lewizny na bramie to nie będzie odwrotu dobrze że tego zaczęli pilnować i niektóre osoby zwinęły żagle ale do czasu.
I Kasi to już się lepiej nie będę rozpisywać , napiszę tak dajcie z nią spokój !!!! Jak była Jola mieliśmy trochę psychicznego spokoju ,szłam do pracy z uśmiechem ,Jola pomagała nam my jej i taka powinna być majstrować . Wady tkanin ,źle elementy były załatwiane od ręki ,pomagała dochodziła do nad czy coś potrzebujemy ,a do Kasi strach podchodzić ,bo zaraz powie jak do psa
Mi jest tylko żal .żal tych lat w tej firmie teraz od 4 lat . Bylo fajnie zawsze sobie chwaliłam prace tam ,gdy jeszcze Asia była majstrowa nie było znajomości ,siedzenia przy biurku ,plotek i pierdolow ta ma dobrze a ta nie ,Asia potrafiła wszystko poukładać robota szła człowiek się pośmiać i z uśmiechem przychodził do pracy a i ludzie coraz gorsi ,tylko pierdoły i ploty ,atmosfera fatalna ,majstrowa pod wszelką krytyka ,zapytajcie się nas albo przeczytajcie ankiety ,bo po coś się produkowaliśmy !!!
Prawda.. Tylko nikt nie wyciąga wniosku.. Za siedzenie też dostaje się pensje i tu należy wyciągać wnioski... Pozdrawiam
Żeby kierować ludźmi trzeba posiadać wykształcenie w tym kierunku, mieć doświadczenie i być dobrym sprawiedliwym dla ludzi.Czlowiek który dostał stanowisko po znajomości często zakompleksiony nagle czuje się kimś lepszym na dodatek ma plecy z tego nic dobrego nie wynika. Na każdym dziale jest kilka osób które powinny być na stanowiskach zamiast tych znajomkòw,ludzi doświadczonych, wykształconych a często muszą znosić to że rządzą nimi grymboły.
Widzę że sami ludzie z fakultetami siedzą przy maszynach...Panie pożal sie boże mające problem wypracować 100% a ujadają jakby ktoś im na żywca wyrostek wycinał. Ogarnijcie sie troszkę w końcu - paniusie bo większość z Was niestety tylko nadaje sie do zajęcia i stanowiska jakie zajmujecie. .Przestańcie psuć klimat i pluć jadem. Niech każdy zajmuje sie swoją pracą a nie patrzy wszędzie tylko nie tam gdzie powinien. Większość z Was nie jest nawet miernym pracownikiem a swoje frustracje z tego tytułu wyładowuje na innych ,bo chyba tylko o to wam idzie. Zakompleksiona grupka ludzi nie mogąca ogarnąć nawet swojego marnego żywota.
Nadają się na swoje stanowiska za to kierują nimi ludzie którzy powinni gracowac buraki a po znajomości zostają kierownikami itd taka jest prawda
Bez tych jak to powiadasz "pozal sie boze paniuś " produkcja by stanęła i kto tu pluje jadem ?! Nie ośmieszaj się kimkolwiek jesteś. . PRAWDA W OCZY KOLE MIERNY PRACOWNIKU !!!
Racja proponuje złożyć wniosek do Pana Prezesa o zorganizowanie wyborów zakładowych na kierowników i brygadzistów. Każdy dział wyznaczy kandydatów na których każdy pracownik odda głos w ten sposób każdy będzie zadowolony oczywiście oprócz tych pseudofachowców po znajomości. Jako pierwszy dział proponuję szwalnię oraz krojownię.
Wybory powiadasz? Najpierw musiałbyś prezentować jakiś poziom....tak apropo szwalni paniusiu to już jeden pan zaczął dbać by część pracy trafiała do zakładów które szyją na zlecenie więc radziłabym żebyś dalej sobie szyła póki masz co szyć,a nie wywijała jęzorem na prawo i lewo. Zobaczymy jak długo będziecie pewne że to dzięki Wam dalej ta firma istnieje.
No no no , już to grali to po pierwsze A po drugie niech jeszcze ten pan zadba zeby bylo dobrze uszte ,,, i nikt nie powiedział, że to dzięki nam firma istnieje!!! Chociaż...gdyby tak pomyśleć...szwalnia bez szwaczek....hmmmmm tematdlauwagi
Zabierzcie się za swoją robotę albo ją zmieńcie. Cały czas lament i zgrzytanie zębami. Każdy ma coś komuś do zarzucenia i na dodatek nie ma odwagi się podpisać. Zróbcie wybory na największego (usunięte przez administratora) zakładu ktoś z was na pewno wygra.
Miotłą to sobie możesz pomieszać ty wiesz gdzie. Tak na marginesie kto powiedział że miałaby być szwalnia bez szwaczek? Może być zakład bez szwalni. A dla osób chcących pracować zajęcie w zakładzie zawsze się znajdzie nawet do miotły,a wy jako że tylko mielić ozorami potraficie sądzę że będzie zasiłek i tyle
Od pani Kasi się odczepcie. Czym wam zawiniła? Pracuje tutaj już dość długo i raczej złego słowa na brygadzistka powiedzieć nie mogę. O co wam cały czas chodzi. Każdy każdemu zazdrości. Zawistni jesteście i tyle.
trzeba zmienić pewne osoby na stanowiskach bo się nie nadają i to jest proste każdy pracownik to powie
Ale mnie rozbawiłaś teraz ,ta kobieta jest fałszywa i do tego mściwa i czego tu zazdrościć i chyba nie ma w zakładzie osoby której by nie weszła za skórę, aaaaaaa sorry Ty jesteś wyjątkiem. Pozdrowienia
To może zgłoś się do góry zgłoś swoją kandydaturę. Sądzę że jeśli jesteś choć odrobinę ogarnięty to cię awansują. O szwalni faktycznie nie możesz powiedzieć zbyt wiele bo tutaj tylko my możemy. Szkoda że tutaj normalnie nie można się już wypowiedzieć zaraz hejt i wyzwiska.
Ooooooo co ja widzę . Kogoś zaczyna (usunięte przez administratora) boleć. Zacytuję byłego kierownika "pierwszy zakład na którym krojczy to faceci" moja propozycja : zwolnić facetów z krojowni zatrudnić laski zostawić jednego do cięższych zadań( których raczej niewiele na krojowni) a panów jeśli są tacy chętni do pracy przenieść do nas na tapicernie. Jak opierdziela ze 2 mebelki w skórze to odechce im się pocić na forum. A mamy kilka kompletów które naprawdę wybornie się robi.
Masz jakieś układy ukladziki na krojowni że tak atakujesz właśnie krojownie czy chcesz kogoś z rodziny wkręcić jaktonjest
mam gdzieś krojowni i tych pożal sie boże pracowników za parę groszy z wielkim wieloletnim doświadczeniem. Niedawno były problemy na krojowni bo kasta wielkich krojczych stwierdziła że trzeba zgnebić kilka osób. No cóż podpisuje sie dwoma rękoma pod tym żeby wywalili kilka osób ze zbyt duzym doświadczeniem i wziąć osoby bez doświadczenia spoza krojowni i zakładu. Do tej pory z tego co widać słychać i czuć to na krojownie wchodzą osoby polecane przez krojczych z ich otoczenia .Pracujemy na jednym zakładzie wiec nie zaprzeczaj bo wszyscy o tym wiedzą.
A kto na to pozwala kto Twoim zdaniem tym kieruje skoro taki syf? Obrażasz w tej chwili kierownika zdajesz sobie z tego sprawę tak samo obrażasz dobrych pracowników. Weź się przejedź tym gruchotem swoim nad jezioro pooddychać ochloniesz trochę i przestań kafara wielkiego udawać
Czy potrzebują teraz na zakładzie do nauczenia-przyuczenia na tapicera?
W gorącym cieniu na miękkim kamieniu stojąc siedziała RUDA i nic nie mówiąc odezwała się do wysokiego mężczyzny niskiego wzrostu z dużą brodą bez zarostu : och jaki upalny mróz mamy tego lata , a było to zimą. Stały tam trzy łodzie jedna cała ,drugiej pół ,a trzeciej wcale nie było. Wsiadł do tej czwartej i utonął ale dopłynął do brzegu bezludnej wyspy gdzie zaatakowali go biali murzyni. Uciekając wspiął się na gruszkę zerwał pietruszkę posypała się cebula aż przyszedł właściciel tego banana i mówi: złaź pan z tego kasztana bo to nie moja wierzba ,a on dalej mieszał wapno.
Piękne aż dziw bierze że ktoś pozwolił sobie dać buźkę w dół widać jakiś obślizgły truteń włazi bruździarz. A twuu
803 zgony dziś dobrze że są planowane szczepienia w zakładach pracy
Mam pytanie jak to wygląda na zbijaniu szkieletów, dostałem ofertę pracy 6-14, przyuczenie przez okres 2 miesięcy, mówiono coś o nadgodzinach, są one obowiązkowe czy mogę pracować po 8 godzin, nie interesują mnie premie itd ustalona wypłata netto mi wystarczy.
Jak bez nadgodzin to też bym się skusił ciekawe właśnie jak to jest nadgodziny dla chętnych czy przymus.Jak przymus to nie będę zawracał sobie głowy dajcie znać
Z tego co się orientuje jeśli nadgodziny nie sa planowane to zostac trzeba jeśli sa planowane np tydzień przed to sprawa się komplikuje wtedy. Jeśli ktoś coś wie to smialo pisać
2061,67 zł tyle wynosi najniższa krajowa netto.
2100 najniższa Krajowa wypłata 2600 z 2 sobotami i z 2 premiami to jest poprostu dramat od 2600 odjąć dwie premie to jest 1800-1900 nawet nie najniższa a gdzie te 2 soboty? Na to wychodzi ze za darmo w soboty się przychodzi ale już od dziś się to skończyło wszystko. W żadną sobotę już nie przyjdę zero motywacji ciągle wymyślanie czegoś z kosmosu i tzw okradanie z pensji. Czas szukać innej pracy
Akord haha kto widział żeby godzinowka zarabiała więcej niż akordowy.. To akordowy nawala ile może a godzinowka łaziki łażą bezsensu między regałami nadgodziny robią sobie i mają Jeszcze beke z nas. Tego nie widzą ale żeby nie płacić za soboty i z pensji brać kasę to mają bystre oczy. Normalnie śmiech.
Początek roku normalka zarobki będą małe aż się zastanowią nad stawkami to może w lato coś dorzucą a Ty masz jbć soboty a jak nie to po premii :)Rozumiem zarabiać mniej niż tapicer nawet o 1000 zł ale nie o połowę .
Na krojowni nie ma akordu, akord i zarabiać 2.5 k z sobotami dwoma i premiami? Potwierdzam godiznowka zarabia więcej niż akord i to jest żałosne. Napewno nie będę już się starał tak jak do tej pory i również w sobotę mnie już nie zobaczą za takie cyrki. Jak oni traktują mnie tak ja będę traktował ich i niech ode mnie nie oczekują już kokosów bo na mnie liczyć już nie można i myślę nad zmianą pracy.
Szkoda nerwów i całkowity brak motywacji pracuje już tyle lat i przeszło to moje oczekiwania... Mają ludzi za parobków myślą że ludzie są głupi a są tak naprawde mądrzejsi niż niejeden w biurze. Są wykształceni wysoko ale tylko w teorii bo w praktyce jak to wygląda wielkie zero. Szpanują jakimś nowym regulaminem obowiązkami a nie potrafią sobie poradzić z normalnymi pensjami dla pracowników i uczciwej pensji. Moje starania dobiegły ku końcowi i podpinam się do kolegi na mnie liczyć również już nie można i za przeproszeniem s. Ram na ich premie a w soboty będę odpoczywal.
Są mi winni kasę za sobotę ciekawe kiedy oddadzą ?Marzą im się nocki buhahahahhaha a za chwilę na maszynach kroili będą małolaci a tych już kilku przerabialiśmy :):):) ciekawe też kto ich przeszkoli :)
U nas jest podobnie pensji nie naliczą dobrze a nawet nadgodzin .Jestem uczciwa i nie dopisuję sobie do zeszyciku a nikt tego nie kontroluje .Chyba bym musiała zacząć dopisywać tak jak inni :(
Jaki k akord jak metry są wyciągane z kapelusza nigdy nie wiadomo ile będzie bo nikt tego nie liczy .Pracujesz i co miesiąc się zastanawiasz ile to Ci wyczarują wypłaty .Raz wyskoczy królik za 3300 a raz za 2700 .Sobota za ile pkt ?
Pracujesz i nie wiesz za ile pracujesz co racja to racja z tym akordem na to wychodzi ze nie ma akordu. Zresztą jaki akord niby akord a nie możesz porządnie zarobić. O sobocie nawet już nie myślę bo nie zamierzam za damski ch uczęszczać i weekend sobie psuć.
Będzie podwyżka jakas mała bo za chwilę przez super pomysły zwalniające tempo pracy o połowę pójdzie presją na nadgodziny praca do 24 .soboty na popo itd a trzeba zmotywować obsr.Juz za normalną pracę w normalnych godzinach nie zarobisz .
Odlicz premie i nadgodziny a wyjdzie 1750. Nadgodziny i soboty za darmo nigdy w życiu .Mogą sobie straszyć zwolnieniami itd .Prawo jest równe dla wszystkich .
Tylko tu "osoba "która szykuje prace dla operatorów ma 1000zl więcej niż akordowcy. Tylko tu "ładna buzia" zarabiają więcej niż panowie z 15-letnim stażem. Wybić się z "magazyniera" na czyimś doświadczeniu a potem wypiąć się na fachowców i wymienic ( albo ładniej niech sami zrezygnuja) i zatrudnić nowe piękne "marionetki " Pasja.Zaangażowanie.Doświadczenie-SERIO?
Widzę że zawistne mordy odwiedzily moj facebook i próbują się pode mnie podszyc.. Pozdrawiam Macias-krojczy
A co ty masz za staż na tej krojowni 15 letni nie bądz śmieszny co tam jest do nauki podnoszenie wałka rozłozenie na stole i wbicie w kompa pewnie doszłeś z tym przez te 15 lat do perfekcji ZDOLNIACHA to na matazu pakowaniu czy na tapicerce do emerytury byś się nie nauczył błazen zastanów się co piszez
Przyjdź na stół i zarabiaj tyle co tapicer (-: Nic cię nie powstrzymuje tapicerów niewielu, stołów dużo
pstrykanie pistolecikiem i naciąganie (usunięte przez administratora) do tego potrzeba być geniuszem:)nie ośmieszaj się gościu
Roznica jest taka ze my szanujemy tapicerow wiec dlaczego nas nie szanujesz.Szanujemy siebie jako fachowców...
Powstrzymuje bo pol roku nauki pojdzie w las nie zarobie bo układy i układziki starzy wyjadacze.wiec czemu zdziw i pretensje ze bronimy tego co u was jest od lat.gdzie młody(choćby najelpsz) zarabia więcej niż stary?u was?
Jak Ty człowieku komputera nie potrafiłbyś włączyć się wydaje że łatwa robota na krojowni przyjdź chociażby na cały dzień do rozkładania tkanin to następnego dnia do Dereziny po L4 na giry pójdziesz bo na katerze nawet noża byś nie wymienił a głupio pi. Dolisz. Podejdź i powiedz mi to prosto w twarz to drugie L4 będziesz musiał wziąć. Stfu
Zapraszamy każdego możesz sie sprawdzić jak byś pomyślał wstecz to każdy próbował siły na pakowaniu, montażu, klejeniu czy tapicerce i jakoś tylko godzinówka czy krojczy (usunięte przez administratora) uratowała przed zwolnieniem bo nigdzie się nie nadawali
Jak się pracuje w Sweet Sit?
Zobacz opinie na temat firmy Sweet Sit tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 293.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Sweet Sit?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 277, z czego 109 to opinie pozytywne, 48 to opinie negatywne, a 120 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
Jak wygląda rekrutacja do firmy Sweet Sit?
Kandydaci do pracy w Sweet Sit napisali 4 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.