Opinie o Lasuerte sp. z o. o.
Tak jak najbardziej oprócz podstawowej stawki oferujemy: *premie uznaniowe *premia "Poleć nas" *możliwość wykupienie multisport *dodatek za pracę w godzinach nocnych *program rabatowy dla pracowników Po więcej informacji zapraszamy oczywiście do naszych restauracji, chętnie odpowiemy na wszystkie pytania i wątpliwości.
Co za bzdury Pani/Pan wypisuje? Rozwój w tej firmie jest jak najbardziej osiągalny,a wyższe stanowisko = więcej obowiązków, więc proszę nie wypisywać kłamstw. Na każdym szczeblu są różne obowiązki, im wyżej tym więcej. No ale nie zrozumie tego ten co myśli, że przychodząc do pracy odbębni swoje i do domu ale awansu jak najbardziej oczekuje ;) Ja pracę w KPM wspominam bardzo miło, wiele się nauczyłam, a Pani Katarzyna jest bardzo inteligentna, wymagająca i przemiła kobietą. Wypłaty zawsze były na czas, z wolnymi dniami nigdy nie było problemu. Jeżeli czyta to ktoś z przyszłych pracowników, bardzo polecam pracę ;)
Cześć, bardzo chciałam wejść przeczytać ofertę co , jak wygląda praca u nich jako pracownik restauracji. Ale wyskakuje tylko jakiś komunikat. Nie ma aktualnie pracy na takim stanowisku już? W ogóle to przyjmują studentów? Bo jak nie to i tak się nie dostanę.
Tak, jak najbardziej przyjmujemy studentów. Gdzie sprawdzasz oferty pracy? Bo ogłoszenia mamy jak najbardziej aktywne i aktualne.
Przyjmują studentów. U nas było tak, że każdy sobie ustalał ile chce etatu i w jakie dni i godziny chce przychodzić. I raczej było git chyba, że ktoś sobie ustalił takie godziny, że wybrany etat mu nie wychodził ????
Pracowałam w Koronie i wszystko było spoko. Traktują cię jak człowieka, wypłata na czas. I bardzo fajny zespół. Pracowałam tam prawie rok i polecam
Nie polecam, kadra zarządzająca notorycznie wszystkich (usunięte przez administratora). Ścinane są godziny przepracowane, tak żeby za dużo pracownikowi nie zapłacić. Szkolenia nie istnieją, wrzucają cie na nowe stanowisko i później dziwią się że go nie potrafisz po 15 minutach
nie polecam robota to harówka za dwie trzecie tego co dają na produkcji. nie ma dodatku za użeranie się z klientami współpracownice to panienki od odlotów zero godności i moralności o szacunku do samej siebie nawet nie pomyślą.
proces zatrudniania był bardzo szybki i konkretny. Pani na rozmowie kwalifikacyjnej odpowiadała na każde moje pytanie, nie ukrywała że praca bywa stresująca, bo zależy im na szybkości. Podpisywanie umowy i dokumentów trwało ponad 3 godziny, pani przekazywała bardzo dużo informacji o pracy w restauracji i wymaganiach. troche nawet było tego za dużo jak na pierwszy raz, ale potem mniej się bałam. Ogólnie rekrutacja bardzo dobra
-
Poziom rozmowy:
- Rezultat: Dostałem pracę
@Pracodawca Jakie Państwo mają podejście do studentów zaocznych? Jestem studentem psychologii 3 roku, mam już doświadczenie pracując w McDonald's w Lesznie i Wrocławiu. Potrzebowałbym miesięcznie dwa weekendy wolne, odbywam też praktyki. Jak wygląda organizacja grafiku?
Tak, jak najbardziej zatrudniamy studentów zaocznych. W naszych restauracjach mamy bardzo wielu studentów dziennych jak i zaocznych którzy mają dopasowany grafik pod studia. Grafik jest układny według podanej dyspozycyjności ale bierzemy też pod uwagę "nagłe" sytuacje i potrzebę zmiany grafiku ze względu na egzaminy czy też zmianę planu zajęć- wszystko jest kwestią dogadania. Zapraszam na rozmowę , na niej na pewno rozwiejmy wszystkie wątpliwości.
Przydatna informacja. Ja studiuje dziennie ale już na ostatnim roku i mam mniej zajęć. Odpowiadałby mi głównie weekendy i w tygodniu wieczory. Niestety nie mam doświadczeni w gastronomii.Czy jest przyuczenie np. jeśli chodzi kasę fiskalną?
Czym w Lasuerte sp. z o. o. zachęcają przyszłych pracowników? Jakie mają dodatki?
Możesz sobie sprawdzić na olx, tam opisują, jakie maja benefity, ale czy warto dla takich benefitów pracować? To już zależy od ciebie… na ile jesteś cierpliwy i wytrzymały psychicznie.
W jakim temacie dokładnie trzeba być cierpliwym? Czy atmosfera jest do zniesienia, bo przez kilka godzin dziennie jednak przebywa się z tymi samymi osobami? Każde stanowisko we firmie ma te same benefity?
Tak jak najbardziej oprócz podstawowej stawki oferujemy: *premie uznaniowe *premia "Poleć nas" *możliwość wykupienie multisport *dodatek za pracę w godzinach nocnych *program rabatowy dla pracowników Po więcej informacji zapraszamy oczywiście do naszych restauracji, chętnie odpowiemy na wszystkie pytania i wątpliwości.
Z tego co się orientuje, to benefity, które są w/w, to nie są benefity. Dodatek za godziny nocne, to regulacje kodeks pracy i musi być doliczany, dodatkowo większość wymienionych rzeczy jest w każdej innej franczyzie, bo jest narzucana przez politykę McDonald(program ,,poleć Nas’’ program rabatowy). Multisport jest teraz u każdego pracodawcy. Nie rozumiem tylko premii uznaniowej, bo z definicji to pracodawca je udziela, czyli jak to ma wyglądać jeden dostanie drugi nie?
Jeśli ktoś nie jest zainteresowany multisportem to może zrezygnować i dostawać wyższą pensję? Ile wynosi stawka za nocki?
multisport jest dobrowolny więc każdy sam decyduje czy chce zakupić. Jeśli chodzi o zmianę nocną mamy tylko w jednej z restauracji Wrocław Dworzec PKP i tam stawka wynosi 24zł brutto/h a po okresie próbnym 25zł brutto/h i oczywiście dodatek nocny w godzinach 22:00-6:00
w każdej pracy trzeba się wykazywać cierpliwością bo różnych ludzi spotykamy na swojej drodze :) atmosfera jest jak najbardziej dobra- najlepiej oceniana jest właśnie atmosfera przez naszych pracowników, pracują często wśród swoich kolegów i znajomych Jeśli chodzi o te podstawowe benefity jak dodatki do godzin nocnych czy też premie za niedziele, poleć nas to tak, każde stanowisko obowiązują
Niestety, nic nie mają podane, tam gdzie radzisz w ogóle nie ma ogłoszeń. Są gdzie indziej dla pracownika restauracji w MOP-ach, ale jest tam krótko o obowiązkach, a nic o zapłacie i benefitach. Także jakbyś jednak zechciał się pofatygować i napisać, to byłoby extra :)
Mamy we Wrocławiu kilka lokalizacji np pl.Grunwaldzki 34, CH Korona, Dworzec Główny PKP oraz MOP-y Oleśnica, Wisznia, Morzęcino i Długołęka. Na każdą z tych lokalizacji mamy dostępne ogłoszenia na olx więc zapraszam do wyszukiwania. podsyłam link do jednego z ogłoszeń. https://www.olx.pl/oferta/praca/pracownik-restauracji-mcdonalds-dworzec-pkp-od-4500zl-brutto-CID4-IDAnFrz.html?bs=olx_pro_listing
Przejrzałam ofertę i się zastanawiam cały czas nad aplikowaniem. Czy jest limit osób, które można polecić do pracy w tym płatnym programie? Jak długo trwa szkolenie na początku jeśli ktoś rzeczywiście nie ma żadnego doświadczenia?
Oczywiście jak pani się zatrudni można polecić znajomych i po ich zatrudnieniu i spełnieniu przez panią i znajomego warunków tego programu otrzyma pani tą premie. Nie mamy limitów ale oczywiście decyzje o zatrudnieniu podejmujemy po rozmowie w restauracji. Jesli chodzi o szkolenia i ich proces to dużo zależy od zaangażowania i chęci pracownika. Nie szkolimy ze wszystkich stanowisk pierwszego dnia. pracownik pracuje na danym stanowisku przynajmniej 2/3 dni i jeśli widzimy, że rozumie już to stanowisko i czuje się pewnie wykonywaniu zadań, wtedy przenosimy na kolejne i również wykonujemy na nim szkolenie od podstaw.
W tej firmie nigdy nie ma grafiku dla pracowników na czas i nigdy nie jest podany grafik na miesiąc tylko normą jest grafik na tydzień o ile wiem to nie jest zgodne z kodeksem pracy!!!!!
Czy mimo tego da się jakoś przewidzieć kwestie grafiku? Schemat ustalania zmian się jakoś powtarza czy nie bardzo? No i w ogóle jak coś komuś nie pasuje to ma możliwość jakiejś zamiany?
Ta jak najbardziej bierzemy pod uwagę kwestię zmian grafikowych- jeśli pracownikowi coś "wypadnie" i nie jest w stanie być w pracy , uwzględniamy też prośby do grafików. Staramy się być jak najbardziej elastyczni pod względem grafiku dla naszych pracowników
Elastyczny grafik oznacza tyle, że zadzwonią do ciebie o 21 i zapytają czy możesz przyjść następnego dnia na 6 rano… Oczywiście możesz się nie zgodzić, ale potem każdy na ciebie krzywo patrzy
Na restauracji zdecydowanie można zauważyć braku kompentencji osób na stanowisku kordynatora. Wielokrotnie składają uwagi personalne na pracowników, przed wszystkimi pracownikami obwiniając ich za nie zrealizowane zamówienia na czas. Takie sytuacje są regularnie popełniane w tej franczyzie.(usunięte przez administratora) Przez ostatnie 2-3 lata zostali zatrudnione ostatnio osoby anglojęzyczne ponieważ franczyzodawca nie mógł znaleźć innych pracowników jak to sam podkreślali jej kordynatorzy. Gdy nie ma teraz problemu z zatrudnieniem, osoby anglojęzyczne nie traktuje się w ciekawy sposób. Zdecydowanie utrudnia im się normalna pracę, aby oni podpisali porozumienie stron lub nie przedłuża im się umowy. Wielokrotne przypadki, gdy upomina się takie osobę które nie są białej karnacji , żeby myli ręce co godzinę, gdy innych pracowników nie upominają za to.
za moich czasów (wsumie nie tak dawno wiec pewnie się to nie zmieniło) to wiekszosc osob z kadry zarzadzajacej nie znala angielskiego i dlatego nie zatrudnialo się osob anglojezycznych chyba ze kierownik umial angielski a rasizmu nie zauwazylem szczerze mowiac przynajmniej tam gdzie ja pracowalem przez prawie rok
Dopiero teraz takie przypadki występują z chęci zwolnienia, obcokrajowców przez franczyzę. Utrzymuję kontakt z tymi osobami i regularnie mi wspominają, co się tam teraz odwala to głowa mała panie. Jak Boga kocham , firma złożona z ludzi bez żadnego poczucia symapti.
Hej wam, czy ktoś z was mógłby napisac słówko o rozmowie kwalifikacyjnej? Znalazłam ogłoszenie, szukają własnie kogoś do pracy na wakacje. Pełny etat, umowa o pracę, stawka 23 zł - 24 zł zł / godz. brutto. Zgadza się wszystko? :D
Jak w Katarzyna Stępczak Kpm wyglądają możliwości ewentualnego awansu na wyższe stanowiska?
Masz poczucie humoru jaki awans awans polega na tym że dostajesz inną bluzke i 1 lub 2 zł na godz więcej a robota ta sama. a co do rozwoju to brak nie nauczyłam się niczego co by chcieli przyszli pracodawcy
a skoro nie ma awansów to czy polecasz chociaż te pracę jako zajęcie dodatkowe, tymczasowe czy na wakacje, w sensie czy generalnie kasa na koncie się zgadza?
Zależy jeśli chcesz dorobić to tak jak chcesz zdobyć doświadczenie to nie plotkarstwo wywyższanie się obgadywanie to wszędzie jest niepożądane i usuwane w normalnych firmach.
Co za bzdury Pani/Pan wypisuje? Rozwój w tej firmie jest jak najbardziej osiągalny,a wyższe stanowisko = więcej obowiązków, więc proszę nie wypisywać kłamstw. Na każdym szczeblu są różne obowiązki, im wyżej tym więcej. No ale nie zrozumie tego ten co myśli, że przychodząc do pracy odbębni swoje i do domu ale awansu jak najbardziej oczekuje ;) Ja pracę w KPM wspominam bardzo miło, wiele się nauczyłam, a Pani Katarzyna jest bardzo inteligentna, wymagająca i przemiła kobietą. Wypłaty zawsze były na czas, z wolnymi dniami nigdy nie było problemu. Jeżeli czyta to ktoś z przyszłych pracowników, bardzo polecam pracę ;)
były pracownik, doświadczenie 3 lata, od zwykłego pracownika do asystenta menadżer powinny pracować za 6 pracowników, o takiej odpowiedzialności i większych obowiązkach mówisz? :D bardzo nie polecam tą firmę, na zmianie zawsze mało pracowników, jako kierownik zmiany tez zawsze stoisz na stanowisku, bo ktoś nie przyjdzie na zmianę, albo trzeba pościć pracowników na przerwę, albo po prostu masz 4 pracownika licząc Siebie na zmianę o swojej normalnej przerwie możesz zapomnieć, przecież jesteś kierownikiem zmiany, wystarczy Ci 5 min (po godzinach pracy :D kiedy będziesz wypełniać różne tabelki) jedna osoba otwiera restauracje i włącza wszystkie uradzenia i przygotowuje kuchnie? jak najbardziej co kilka miesiące przerzucają cię na inna restauracje? jak najbardziej żadnego szacunku do pracowników, przecież zamiast ciebie zatrudnimy nowego i to tylko mała część
Chyba jednak nie było tak bardzo źle bo 3 lata tam wytrzymałeś:) A kierownik to ile zarabia na rękę?
Kto mi powie, czemu jak patrzę zbiorczo na aktualne ogłoszenia o pracy w Makach, to są różnice w płacach (a przecież wszystko w jednej firmie)? Np. w CH Korona 3.750 zł - 4 tys. zł. A w Oleśnicy 3.850 zł - 4 tys. zł i jeszcze darmowy dojazd. Od czego to zależy??
Cała firma stoi na nepotyzmie i kolesiostwu, awanse dostaja ludzie bez wiedzy i/lub kultury osobistej, zdarzają się zachowania podchodzące pod mobbing, których kierownictwo często nie zauważa a gdy są zglaszane kierownik odwraca kota ogonem, natomiast chętniej zauważa twoje najmniejsze podknięcie jeśli cie nie lubi, ciągłe pretensje o słaby utarg i czasy wydawania podczas gdy na zmianie są 2-3 osoby plus menadżer, wprowadzane są chore zasady jakby pracownicy byli (usunięte przez administratora), szefostwo ma się za niewiadomo kogo choć z początku robią wrażenie uśmiechniętych i miłych. Do czasu praca nie była taka zła jednak gorsze jest podejście przełożonych, lepiej odpuścić sobie tą firme
Czy rotacja pracowników w Katarzyna Stępczak Kpm na Pracownik Restauracji jest duża? Znowu ukazało się ogłoszenie 1 lutego na Pracuj.pl. Czy to pracownicy odchodzą z firmy, czy są zwalniani?
Witam, czy osoby poniżej 23 roku życia mogą zostać kierownikiem restauracji? Bardzo bym chciała i mam dobre predyspozycje.
Ciągle zmiany kierownictwa, małoletni kierownik rzucany z restauracji na restauracje, czyżby znowu dobierał się do pracownic i proponował awanse za wiadomo co gdy nikt go nie słyszy szkoda że nie nagrałam kiedyś naszej rozmowy chociaż i tak nikt w to nie uwierzy przecież jest idealny i pewnie była by to moja wina..
Czemu aż tak często zmieniają się kierownicy? Bo rotacja na wyższych stanowiskach to rzadkość. Takie zachowania jak opisałaś należy zgłaszać. Nie myślałaś żeby to zrobić?
Nie mam pojęcia, pełno jest kierowników tymczasowych, kierownikami zostają ludzie w związku jak np wcześniej wspomniany małolat i jego dziewczyna na innej restauracji, swoją drogą cały czas był w związkach z dziewczynami z różnych restauracji i na różnym szczeblu, słyszałam że skąd przyszedł na dworzec - z restauracji morzecino zwolniło się pół załogi, a kierownicy którzy byli przed nim, tracili stanowiska z dnia na dzień i obaj już nie pracują w tej firmie, odeszło też wielu menadżerów co do zgszania takiego zachowania, szefowa tak wybiela takie I inne sytacje, a ja sama za coś studia muszę opłacić wolałam puścić tego oblecha mimo uszu, szkoda że znów muszę go oglądać
Czy Ty też zostałaś przeniesiona do innej restauracji razem z osobą o której piszesz? :( Czy w firmie KPM trzeba pracować we wszystkich restauracjach?
Jeżeli, myślimy o tej samej osobie to musimy się skontaktować, bo prawdopodobnie jestem z nim w ciąży
Jako były już pracownik powiem jedno. W restauracji morzecino odkąd zmienił się kierownik panuje prywatny ład Pana kierownika. Ludzie się zwalniają, kazdy pracownik pracy szuka. Tyrasz jak (usunięte przez administratora) za ciągle pretensje o czas , a pracowników na zmianie dwoch czy trzech. Awanse są ale dawane jak się kierownikowi uważa a nie kto zasługuje. Nawet instruktora nie dostaniesz jak kierownik cię nie lubi .
Czyli wszystko tak bardzo zależne od jednej osoby? Ja nie sugeruję, żeby od razu się podlizywać ale w jaki sposób można zrobić, żeby kogoś ewentualnie polubił? Czemu z instruktorem miałby być taki problem tak właściwie?
Lubią cie gdy przy nich masz "ruchy" co się dzieje gdy ich nie ma zazwyczaj nie ma znaczenia możesz nawet znęcać się nad innymi, jak kierownik cie doceni robisz to bezkarnie i jeszcze ci przyklaskuje, szybka droga do awansu na menadżera
Taka alternatywa nie brzmi zbyt pozytywnie, raczej ludzi by nie namawiali do tego typu zachowań? Dziwne, że nikt by pipu w takiej sytuacji mocniej nie zmotywował
Nie trzeba namawiać. Są osoby które tylko czekają na zmianę stanowiska i dostosują się do oczekiwań i dużo, zrobią żeby awans dostac. W tej restauracji zaczal się (usunięte przez administratora). Może w końcu któryś pracownik powiadomi odpowiednie służby.
(usunięte przez administratora) ... Nędza W gratisie mamy ... Pracę na czterech stanowiskach jednocześnie i ciągły stres Żadnego uznania i szacunku dla pracowników .. To jako premia Chodzenie na rzęsach,żeby P.Katarzyna zachowała licencję .. bo to hiena na pieniądze
Codziennie? A da się ustalić, żeby raz w miesiącu była wypłata? Jak to w ogóle możliwe że codziennie, codziennie jest przelew na konto?
Pani Katarzyna Stepczak jest bardzo miła dla wszystkich pracownikw
Co z tego dla normalnego człowieka jest istotne wynagrodzenie a nie to czy ktoś jest miły.
Czyli ogólnie zgadzasz się, że ta Pani jest super fajna a po prostu tylko na wynagrodzeniem chce Ci się płakać? :(
Nie polecam szczególnie mc donald`s Oleśnica praca w różnych godzinach i dniach (dni wolne od pracy) a to za 21 zł brutto na godzinę najniższa krajowa to 19,70. Wypłata po terminie żadnego przepraszam tylko pretensje. Chorobowe nie mile widziane. Współpracownicy to małolaci i ludzie z marginesu. (usunięte przez administratora) i tyle nie polecam.
Pani Katarzyna Stepczak jest bardzo miła dla wszystkich pracownikw
Często zadawane pytania
-
Jak się pracuje w Lasuerte sp. z o. o.?
Zobacz opinie na temat firmy Lasuerte sp. z o. o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 18.
-
Jakie są opinie pracowników o pracy w Lasuerte sp. z o. o.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 17, z czego 3 to opinie pozytywne, 13 to opinie negatywne, a 1 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
-
Jak wygląda rekrutacja do firmy Lasuerte sp. z o. o.?
Kandydaci do pracy w Lasuerte sp. z o. o. napisali 1 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.